Şimdi Ara

KB de hakaret niçin ediliyor. Son verelim.Hakaret etmeden herkes konuşsun. Uzlaşalım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
2.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GeCCCe

quote:

Orijinalden alıntı: ar_tryk

quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

quote:

Konu KB den buraya taşınmış.

http://forum.donanimhaber.com/m_5892583/mpage_192/tm.htm

konusunda da bahsedilmiş.

1-Yönetim neommy e fikirlerinden dolayı ceza verildiyse cezası silinsin. Hatta yönetici kimse ceza alsın.

2- İronsky Neommy nin kendisine küfür ettiğini bu yüzden ceza aldığını iddia ediyor linkte yazmış. Yönetim neommy İronsky a pzv dediği için ceza verdiyse açıklasın. İron iftira ediyorsa öğrenelim.

Bu forumda kimse fikirleri yüzünden ceza almaz. Ek olarak yukarıdaki mesajımda neommy isimli üyemizin neden ceza aldığını yazdım zaten. Mesajımı tekrar okumanızı rica ediyorum.

İyi forumlar.

Ceza sekiz gün. Siz dört gününü açıklamışsınız.

İki ayrı mesajı yüzünden 4'er gün ceza almış ve toplamda 8 gün cezası var şu anda.

Ceza aldığı mesajlarından birisinde yönetime hakaret etmiş ve 4 gün almıştır.

Diğer mesajında ise, dine ve Allah'a hakaret etmekten 4 gün almıştır.

http://forum.donanimhaber.com/m_64137393/mpage_1/f_/key_//tm.htm#64289495

Üstteki linkte bir tartışma var.

İronsky kendisine neommy nin pzv iması eden yazı yazdığını söyledi. Buna ceza verilmemiş. O kadar kolay mı bu ima.

Melek halletmekten bahseden Meryem anaya hakaret eden İron a pzv diyen Dine Allah a hakaret etmekten ceza alan biri niçin kahraman ilan edilmek istenir ve onun üzerinden inançlılara saldırılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 12 Ağustos 2012; 3:29:31 >

• http://forum.donanimhaber.com/m_5892583/mpage_192/tm.htm Burada tartışmalar var konu ile ilgili. Bu da o konuda silinen bir mesaj.
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_5892583/mpage_192/tm.htm Burada tartışmalar var konu ile ilgili. Bu da o konuda silinen bir mesaj.
    .

KB de hakaret niçin ediliyor. Son verelim.Hakaret etmeden herkes konuşsun. Uzlaşalım.

• quote:

.

Alıntıları Göster
    Cevabım şöyle oldu.

quote:

Çok kibarmışsınız. Umarım çözüme bir katkınız olur.

Webbie ye sorarsanız ona son bir konu hariç saygıda kusur etmediğimi anlarsınız

Neommye de hiç bir hakaretim olmamıştır şimdiye kadar.

Yaratık bana dediyseniz diye yazdım.

Niçin beni tanımayan biri bana yaratık diyor.

Bu psikolojiyi anlamak istiyorum. Narissa yı tanımam. Neden bana fikirsiz uslupsuz yaratık diyor. Hakareti önemli değil. Arkadaşıdır neommy nin korumak istiyor anlayışla karşılıyorum.

Anlamak istediği bu nefret neden?

• quote:

Cevabım şöyle oldu.

quote:

Çok kibarmışsınız. Umarım çözüme bir katkınız olur.

Webbie ye sorarsanız ona son bir konu hariç saygıda kusur etmediğimi anlarsınız

Neommye de hiç bir hakaretim olmamıştır şimdiye kadar.

Yaratık bana dediyseniz diye yazdım.

Niçin beni tanımayan biri bana yaratık diyor.

Bu psikolojiyi anlamak istiyorum. Narissa yı tanımam. Neden bana fikirsiz uslupsuz yaratık diyor. Hakareti önemli değil. Arkadaşıdır neommy nin korumak istiyor anlayışla karşılıyorum.

Anlamak istediği bu nefret neden?

Alıntıları Göster
    şahsi konu açmayın lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: Drazy

Alıntıları Göster
    Her iki arkadaşımız geçici sürelerle uzaklaştırılmış durumda olduklarından sorularınıza yanıt veremezler.Ama buna rağmen sorularınız cevap arıyorsunuz.@narissa ve @neommy'den bulacağınız yanıtlarden daha çok 2.kişilerin yorumlarını önemsediğinizi anlıyorum.Gelen yorumlar kendilerine yanıt ve savunma hakkı doğuracak türden olursa eğer ne yapmayı düşünürsünüz?Ayrıca @narissa'nın mesajında doğrudan sizi isminizle hedef alan bir cümlesini göremedim.

• quote:

Meselenin şahsi olmadığı, konu başlığından anlaşılmıyor mu acaba? Bahsedilen olay ise, sadece yeni olduğu için örnektir; dikkatinizi çekerim.

quote:

KB de hakaret niçin ediliyor. Son verelim.Hakaret etmeden herkes konuşsun. Uzlaşalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Bu mesaj silindi.
    bu forumun sadece adı kültür bilim.

konu dışı ile konu dışı özel arasındaki fark ne ise, konu dışı özel ile bu forum arasındaki fark da o ya da son zamanlarda öyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: faaty

bu forumun sadece adı kültür bilim.

konu dışı ile konu dışı özel arasındaki fark ne ise, konu dışı özel ile bu forum arasındaki fark da o ya da son zamanlarda öyle

Alıntıları Göster

:)

• quote:

Konu KB yi dinci basmasına verilen örneği yansıtıyor.

quote:

Şu anda yazacaklarım, sadece kendi düşüncelerimdir ve hiçkimsenin önemsemesine gerek de yoktur.

Uzun zamandır bu bölümün bir şekilde düzelmesini umarak birşeyler paylaşmaya çalışıyordum. Daha doğrusu, uzun zamandır bu bölümün birkaç cemaatin dezenformasyon alanı olmasına engel olmaya çalıştım. Bunu yapmaya çalışan sadece ben değil, adlarını vermeye hakkım olmayan birçok üye var ve artık en azından ben yoruldum. Yorulduğum şey cumhuriyeti, Atatürk'ü ya da cumhuriyetin değerlerini savunmak değil, buraya dışarıdan müdahale eden, birilerinin elinde oyuncak durumunda olan ve kim olduğunu çıkıp söylemeyen bir ya da daha fazla yöneticidir.

Farkındaysanız artık bölümün müdavimlerinden neredeyse hiçkimse hiçbir konuya yorum yazmıyor ya da yeni konu açmak için herhangi bir çaba harcamıyor. Yapılan tek iş, birilerinin cumhuriyet, Atatürk ya da laiklik gibi kavramlara olan nefretini, organize bir şekilde burada özellikle genç insanları kandırmaya çalışmalarını ve bunu başarmak uğruna hiçbir yalandan kaçınmamalarını engellemeye çalışmaktan ibaret.

HY denilen ne iş yaptığı belli olmayan, nereden para kazandığı bilinmeyen, hiçbir bilim dalıyla uzaktan yakından alakası olmayan şahsın adamlarının, ki daha doğrusu genç beyinlerinin hergün açtıkları konular dururken, bilimsel temelli her konuya din ya da tanrıyı dahil eden insanlar ortalıkta cirit atarken, iktidar partisinin teşkilatında yer aldığını açıkça söyleyip burayı propaganda alanına çeviren insanlar elini kolunu sallaya sallaya gezerken, belirli alanlara ilgi duyan, söylediklerini bir şekilde bilimsel kaynaklara dayandıran insanlar sırayla cezalandırılıyor.

Bir arkadaşın deyimiyle buradaki "Konu Dışı Aparatları" nedeniyle ne meraklı olanlar ne de bilgisi olanlar hiçbirşey paylaşamaz hale geldiler. Bir yazı yazmadan önce en az 2-3 saat araştırma yapıp buraya özgün yazı yazanları, "Bence böyle aga" diyenlere kurban eden yönetim buna dur demeye niyetli değil gibi görünüyor, çünkü bu benim meçhul yöneticiyle ilgili ilk şikayetim değil ama ne o ne de diğer yöneticilerden herhangi biri çıkıp da bu durumu aydınlatma ihtiyacı duymuyor.

Buradan herkes üzüm yiyor, ama bağ bizim değil sizin. Burayı birkaç kargaya talan ettirirseniz, bizden çok siz zarar görürsünüz ve görüyorsunuz. Bilim, kültür, cumhuriyet ya da Atatürk sizin umrunuzda olmayabilir, ama benim umrumda ve şu anda buradaki birbiriyle bağlantılı üyeler ve ellerindeki yönetici nedeniyle biz yıpratıldık ve meydan yavaş yavaş hayatında hiç kitap okumamış, tek gazete ile tüm yaşamını idame ettiren bireylerin mahalle kahvesine çevirdikleri bir ortama döndü.

Bugün Neommy forumdaşıma ceza isteyen yönetici, lütfen bana da ceza talebinde bulun. Ceza alma nedeni herneyse, ben onunla aynı şeyi düşünüyorum. Onunla aynı şeyi düşünmek, bölümdeki her konuya hiçbir bilgi katmayan daha doğrusu hiçbir konuda bilgisi olmayıp burayı Konu Dışı bölümüne çevirip günde 200 tane yorum yapabilen bilgisizlik abideleriyle aynı olmaktan ve ceza almamaktan çok ama çok daha değerlidir.

Eğer üst yönetimden biri şikayetleri ve ceza talep eden yöneticileri incelerse, artık eminim ki aynı isimlerle karşılaşacaktır ve aradaki bağı da kurabilecektir. Eğer halinizden memnunsanız, siz bilirsiniz. Ne ben buraya mahkumum ne de buranın bana ihtiyacı var.

Son olarak tekrar etmekte fayda görüyorum; Neommy ceza almadan önce, forumu bıraktığını, çünkü artık bıktığını söylemişti ve şimdi ben de onun yaptığı ve ceza almasına neden olan şeye ortak olduğumu, aynı şeyleri düşündüğümü söylüyorum. Lütfen bana da ceza verin, ama yönetici olarak burada dolanan kişi, mümkünse kim olduğunu söyle ve biz de kimin bölümü bu hale getirmekle sorumlu olduğunu bilelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: erom?

Her iki arkadaşımız geçici sürelerle uzaklaştırılmış durumda olduklarından sorularınıza yanıt veremezler.Ama buna rağmen sorularınız cevap arıyorsunuz.@narissa ve @neommy'den bulacağınız yanıtlarden daha çok 2.kişilerin yorumlarını önemsediğinizi anlıyorum.Gelen yorumlar kendilerine yanıt ve savunma hakkı doğuracak türden olursa eğer ne yapmayı düşünürsünüz?Ayrıca @narissa'nın mesajında doğrudan sizi isminizle hedef alan bir cümlesini göremedim.

O anda mesajlaşan bendim.

Neommy ye forumdan atılma cezası verilmedi. Fikirlerine müdahale varsa açıkladığında onu savunurum. Hakaret konusu yönetimin söylediği ve kendi gördüklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 8 Ağustos 2012; 19:30:24 >
  • quote:

quote:

Neommy ye forumdan atılma cezası verilmedi. Fikirlerine müdahale varsa açıkladığında onu savunurum. Hakaret konusu yönetimin söylediği ve kendi gördüklerim.

Alıntıları Göster
    Yönetime de sorularım var. Onu şikayetler hakkındaki konuda soracağım.

• quote:

quote:

Her iki arkadaşımızın da foruma dönüşlerini bekleyerek doğrusunu yapabilirsiniz;sadece biraz sabırdır size lazım olan.Üstelik forumumuzla birlikte kazanmış olursunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yönetime de sorularım var. Onu şikayetler hakkındaki konuda soracağım.

Alıntıları Göster
    Hakareti en çok hangi kesimin kullandığı belli.Eee ne yaparsın.İlkel teokrasiye mantık kullanmadan bakarsan sonuç kaçınılmaz oluyor.
  • quote:

quote:

quote:

Her iki arkadaşımızın da foruma dönüşlerini bekleyerek doğrusunu yapabilirsiniz;sadece biraz sabırdır size lazım olan.Üstelik forumumuzla birlikte kazanmış olursunuz.

@erom,

Bayanın benim açımdan gelmesi bir anlam taşımıyor. Tanımıyorum. Tartışacak bir şey yok.

Ben genellemeyelim özelde kalsın dedim zaten. Dikkatle okuyun. Konuyu açan webbiee. Cezanın verilmesinin hesabını soran da ben değilim. Artık bir şekilde verilen cezanın mahiyeti soruldu ve ne olduğunu herkes bekledi. Ortaya çıktı sonunda. Böyle olduğu için üzgünüm. Çözüm bulalım konuşalım diyenlerde ben değil diğer arkadaşlardı.

Neommye cüz i ceza verilmiş. Forum kuralları uygulanmamış. Mağduriyeti yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 8 Ağustos 2012; 21:16:25 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

@erom,

Bayanın benim açımdan gelmesi bir anlam taşımıyor. Tanımıyorum. Tartışacak bir şey yok.

Ben genellemeyelim özelde kalsın dedim zaten. Dikkatle okuyun. Konuyu açan webbiee. Cezanın verilmesinin hesabını soran da ben değilim. Artık bir şekilde verilen cezanın mahiyeti soruldu ve ne olduğunu herkes bekledi. Ortaya çıktı sonunda. Böyle olduğu için üzgünüm. Çözüm bulalım konuşalım diyenlerde ben değil diğer arkadaşlardı.

Neommye cüz i ceza verilmiş. Forum kuralları uygulanmamış. Mağduriyeti yok zaten.

Alıntıları Göster
    Burada çok eski değilim, 1.5 yıl oldu mu bilmiyorum. Şunu söyleyebilirim, KB'ye yeni katılan biri ilk önce üst konuda biraz muhabbet etmeli ve alt konulara yazdığı ilk mesajlarda tartışmaktan kaçınmalı. Ama görüyorum ki KB'ye yeni katılan bazı kişiler -muhabbeti bile geçtim- sadece tartışmak için yazıyor. Bu da alt konularda tartışıp aynı gün üst konuda muhabbet edebilen insanların hoşuna gitmiyor. İşin en ilginç yanı yeni katılımcıların bazılarının aralarında belli düzeyde dayanışma(?) var, yani burayı tek tek keşfedip gelmekle olmayacak bir dayanışma.

• ar_tryk, hangi eliniz şikayet butonu üzerindeyse, lütfen çekin artık. Hayatınız, beğenmediğiniz mesajları şikayet etmekle geçiyor ve çocuk gibi ağlıyorsunuz.

Haklısınız, burası Kültür-Bilim ve benim şikayetçi olduğum konuda sizin de çok büyük payınız var. İnatla ve müthiş bir iradeyle hiç anlamadığınız Evrim konusunda yazıp duruyorsunuz ama yazdıklarınız kaynağı dünyada sadece dalga geçilen ve hiçbir geçerliliği olmayan biri ve onun müridleri. Bana diyorsunuz ki "Hayır efendim, ben o siteden almıyorum." ve ben de diyorum ki, o siteden ya da başka bir siteden alıp almamanız önemli değil, yaptığınız şey anlamsız ve mantıksız, çünkü kaynağınız bilimsel değil. Bu forumda Evrim konusu ile ilgili yazdığım ve tekrarlayıp durduğum yegane şey "Bir tane dünya çapında tanınmış akademik kurumdan bilgi getirin" bundan başka bir katılımım yok, ama siz ve diğer Evrim karşıtları inatla aynı şeyleri tekrar edip duruyorsunuz.

Benim söylememle herhangi birşey değişecek mi, tabii ki değişmeyecek. Burada uzman olmayan ve sadece Evrim konusuna ilgi duyan insanların sizin sorularınıza cevap veremiyor olması, ki gördüğüm kadarıyla cevap verdikleri durumlarda bile herhangi bir işe yaramamakta, size göre Evrim Teorisi'ni çürütüyor olabilir ama zaten buna ihtiyacınız olmamalı, çünkü siz Evrim Teorisi hakkında bilgi peşinde değil, onu çürüttüğünüzü görme peşindesiniz. Bunun aksi bir durumda, gerçekten Evrim konusuna merak salmış olsaydınız, birçok akademik kurum ya da akademisyenden bu konuda faydalanabilirdiniz. Özetle, derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.

Biraz dürüst olun, bugüne kadar kaç tane Evrim Teorisi ile ilgili kaynak okuduğunuza, bu kaynakların geldiği yerlere, kaynakları hazırlayanların vasıflarına bakın ve eğer halinizden memnunsanız, bu sizi ilgilendirir ama buraları bunlarla kirletme hakkınız yok. Siz Evrim Teorisi'ni çürütmeye çalışadurun, hastaneye işiniz düştüğünde size uygulanan tedavilerin çoğunun temelinde bu tür (size göre) din karşıtı bilgilerden faydalanıldığını bilin ve yine gitmeye devam edin lütfen.

Narissa konusuna gelince,
    Kendisini tanımam ve hayatımda ilk defa rumuzunu gördüm. O kadar şartlanmışsınız ve o kadar kinlenmişsiniz ki, benim üzerimden konu açıyorsunuz, genele konuşan birinin söylediklerini üzerinize alınıyorsunuz ve küfretme alışkanlığı son haddinde olan, insanları tehdit ettiğini sanan ve durmadan ceza yiyen birini, sırf benimle ağız dalaşına girdiği için savunmayı doğru buluyorsunuz.

İnanın bana, çoğu yerde ben de küfretmek istiyorum çünkü biri çıkıp imzasına "Tüm ateislerin ataları maymundur" diye yazıyor, bir diğeri çıkıp "Kızılbaş dölü" diye küfrettiğini sanıyor, bir diğeri her konuda konuşabilecek yeteneğe sahip olduğu için bilgiye ihtiyacı olmadığını düşünüyor, biri işi gücü bırakmış benimle uğraştığını ve bana ağzımın payını verdiğini düşünüyor. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir, ama ait olduğunuz grup sizi belirler. Sizinle aynı tarafta olduğunu düşündüğünüz ve bu nedenle de arka çıkmaya çalıştığınız, onlarla münakaşaya girdiği için insanlara tavır aldığınız grubu kendinize yakıştırıyorsanız, bu sizin bileceğiniz iştir.

Ben size "Saf" demiştim ve bu laf üzerine, devamlı olarak bana çıkıştınız ve size hakaret edemeyeceğimi söylediniz. Size daha sonra o yazıyı sizin bir şekilde yanlış anladığınızı, benim o cümlemde anlaşılan şeyin, ki cümle kurmakta kötü değilimdir, iyi ve temiz yürekli olduğunu söyledim ama o kadar kinlenmişsiniz ki, sanırım ya o mesajı atladınız ya da doyamadınız ve içinizde kalanları kusmak istediniz. Hangisi olursa olsun, siz rahatlayın yeter ki.

Benim bu bölümden istediğim şey, insanların bilmedikleri konularda sırf şartlanmışlıklarından dolayı fanatizm içeren mesajlarla konuları kirletmemeleriydi ve siz her ne kadar kızsanız da, sizin inancınıza laf söylendiğini ve bunu da buradaki müdavim arkadaşlarımızın yaptığını söyleseniz de, aslında siz ve grubunuzun yaptığı da aynı şeydir. Bütün gün sadece materyalizme ve Evrim Teorisi'ne yönelik asılsız, bilimden uzak ve kaynağı safsatalar olan şeylerle forumu kirletiyorsunuz ve karşınızdaki insanlara, onların inançlarına hakaret ediyorsunuz.

Daha kolay anlaşılması için aynı durumu tersten ele alalım isterseniz;
    Ben bugün bir konu açayım ve içerisinde tanrının yokluğuna dair kanıtlar sunayım ve sorularımla bunu tekrar edip durayım. Bana saçma gelen yerleri hakkında devamlı yazılar yazayım ve buradaki amacım sadece dinin anlamsızlığını ortaya koymak olsun ve kaynak olarak da sadece din karşıtlarının kaynaklarını kullanıp dini kaynakları asla işin içine sokmayayım ve bunu yıllarca yapmaya devam edeyim. Sizce bunu yapmak zor mu? Yapacak kapasitesi olan insanların burada olmadığını mı düşünüyorsunuz? Böyle bir duruma ne kadar sabredebilirsiniz?

Savunduğunuz insana tekrar bakın lütfen; Küfretmediğini söyleyip, küfürden dolayı durmadan ceza alan, tehdit etmediğini söyleyip tehdit mesajı buraya konulduğunda "küçücük bir latife" diyen bir insandan bahsediyoruz ve siz şu anda onun üzerinden burada politika yapmaya çalışıyorsunuz. Ben baştan söyledim, Neommy küfredecek olursa alenen eder ve o konuda kendisinden haremde fuhuş yapıldığına dair belge istemek kadar aptalca bir çıkmaza giren kişiye bir kitap kapağı ile yanıt vermişti. İşin suyunu çıkaran kişi burada haremdeki fuhuş üzerine yazılı kanıt isteyen kişidir, Neommy değildir.

Bizim tepkilerimiz sizinkine göre neden serttir hiç düşündünüz mü?
    Biz okuyoruz, düşünüyoruz ve paylaşmaya çalışıyoruz. Burada yazanlar bende çok değişikliğe neden oldu ama görüyorum ki özellikle bir kesim senelerdir sadece aynı şeyleri yazmak için buradalar. Okumaya, öğrenmeye, paylaşmaya değil dayatmaya gelmişler ve hedeflerinin biz olmadığımız da apaçık ortada. Daha ülkesinin kurucusunun adını bile söylemeye korkan, ondan ve onun gibi düşünenlerden nefret etmeye programlanmış insanlara laf anlatmaya çalışıyoruz. Daha doğrusu buradaki kirli propagandanın önüne geçmeye çalışıyoruz.

Sevgili Narissa, sizin söylediklerinize gelirsek;

Benim burada olma nedenim sizin bahsettiğiniz insanlar değil. Benim burada olma nedenim daha genç insanlardır. Burada günlerce İsmet İnönü'yü karalama kampanyaları düzenlendi ve tek neden olarak "Milleti bir parça ekmeğe muhtaç etti" cümlesi kullanıldı. Bu cümleyi ortaya çıkaran kişi, kendisinden sonra gelen Menderes'ti. Ancak bu cümleyi söyleyenler, bildikleri halde şu cümleyi söyleme ihtiyacı duymazlar. "İnönü o ekmek dilimi karşılığında İkinci Dünya Savaşı'na girmeyen çok ama çok az ülkeden biri olmamızı sağladı"
    İşte bizim burada varlık göstermemizin nedeni ikinci cümleyi kurmaktır. Kurtuluş Savaşı sırasında da bu ülkeyi satanlar vardı, yine var. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni anlamlı kılan durumun kaynağı da bu insanlardır. Emek harcamadan sahip oldukları hakların değerini doğal olarak bilmemekteler ve yarını güzel geçirmek adına torunlarından yiyecekleri lanetleri umursamamaktadırlar.

Kocaballi, biraz da size söyleyeceklerim var;
    Bu konu burada kalmalı, çünkü bizi ilgilendiriyor. Kural uygulamamalısınız çünkü biz problemlerimizi başka yerde çözmeyiz. Ancak, benim açtığım konuya gösterdiğiniz ilgi ve hız takdire şayan iken, bu konu aynı şekilde olup burada kalabiliyor ve sizden bunun için bir cevap bekliyorum. Ama sakın benim üzerimde hareket edip bu konuyu da benim konumun olduğu yere göndererek tepkileri bana yöneltmeyin, çünkü burada hatalı olan ne benim ne de ar_tryk. Ortada iki tane benzer durum var ve bizim davranışlarımız ar_tryk ile aynı iken sizinki değil. Benim sizden beklediğim bir açıklamadır, başka birşey değil.

• quote:

ar_tryk, hangi eliniz şikayet butonu üzerindeyse, lütfen çekin artık. Hayatınız, beğenmediğiniz mesajları şikayet etmekle geçiyor ve çocuk gibi ağlıyorsunuz.

Haklısınız, burası Kültür-Bilim ve benim şikayetçi olduğum konuda sizin de çok büyük payınız var. İnatla ve müthiş bir iradeyle hiç anlamadığınız Evrim konusunda yazıp duruyorsunuz ama yazdıklarınız kaynağı dünyada sadece dalga geçilen ve hiçbir geçerliliği olmayan biri ve onun müridleri. Bana diyorsunuz ki "Hayır efendim, ben o siteden almıyorum." ve ben de diyorum ki, o siteden ya da başka bir siteden alıp almamanız önemli değil, yaptığınız şey anlamsız ve mantıksız, çünkü kaynağınız bilimsel değil. Bu forumda Evrim konusu ile ilgili yazdığım ve tekrarlayıp durduğum yegane şey "Bir tane dünya çapında tanınmış akademik kurumdan bilgi getirin" bundan başka bir katılımım yok, ama siz ve diğer Evrim karşıtları inatla aynı şeyleri tekrar edip duruyorsunuz.

Benim söylememle herhangi birşey değişecek mi, tabii ki değişmeyecek. Burada uzman olmayan ve sadece Evrim konusuna ilgi duyan insanların sizin sorularınıza cevap veremiyor olması, ki gördüğüm kadarıyla cevap verdikleri durumlarda bile herhangi bir işe yaramamakta, size göre Evrim Teorisi'ni çürütüyor olabilir ama zaten buna ihtiyacınız olmamalı, çünkü siz Evrim Teorisi hakkında bilgi peşinde değil, onu çürüttüğünüzü görme peşindesiniz. Bunun aksi bir durumda, gerçekten Evrim konusuna merak salmış olsaydınız, birçok akademik kurum ya da akademisyenden bu konuda faydalanabilirdiniz. Özetle, derdiniz üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.

Biraz dürüst olun, bugüne kadar kaç tane Evrim Teorisi ile ilgili kaynak okuduğunuza, bu kaynakların geldiği yerlere, kaynakları hazırlayanların vasıflarına bakın ve eğer halinizden memnunsanız, bu sizi ilgilendirir ama buraları bunlarla kirletme hakkınız yok. Siz Evrim Teorisi'ni çürütmeye çalışadurun, hastaneye işiniz düştüğünde size uygulanan tedavilerin çoğunun temelinde bu tür (size göre) din karşıtı bilgilerden faydalanıldığını bilin ve yine gitmeye devam edin lütfen.

Narissa konusuna gelince,
    Kendisini tanımam ve hayatımda ilk defa rumuzunu gördüm. O kadar şartlanmışsınız ve o kadar kinlenmişsiniz ki, benim üzerimden konu açıyorsunuz, genele konuşan birinin söylediklerini üzerinize alınıyorsunuz ve küfretme alışkanlığı son haddinde olan, insanları tehdit ettiğini sanan ve durmadan ceza yiyen birini, sırf benimle ağız dalaşına girdiği için savunmayı doğru buluyorsunuz.

İnanın bana, çoğu yerde ben de küfretmek istiyorum çünkü biri çıkıp imzasına "Tüm ateislerin ataları maymundur" diye yazıyor, bir diğeri çıkıp "Kızılbaş dölü" diye küfrettiğini sanıyor, bir diğeri her konuda konuşabilecek yeteneğe sahip olduğu için bilgiye ihtiyacı olmadığını düşünüyor, biri işi gücü bırakmış benimle uğraştığını ve bana ağzımın payını verdiğini düşünüyor. Bu örnekler daha da çoğaltılabilir, ama ait olduğunuz grup sizi belirler. Sizinle aynı tarafta olduğunu düşündüğünüz ve bu nedenle de arka çıkmaya çalıştığınız, onlarla münakaşaya girdiği için insanlara tavır aldığınız grubu kendinize yakıştırıyorsanız, bu sizin bileceğiniz iştir.

Ben size "Saf" demiştim ve bu laf üzerine, devamlı olarak bana çıkıştınız ve size hakaret edemeyeceğimi söylediniz. Size daha sonra o yazıyı sizin bir şekilde yanlış anladığınızı, benim o cümlemde anlaşılan şeyin, ki cümle kurmakta kötü değilimdir, iyi ve temiz yürekli olduğunu söyledim ama o kadar kinlenmişsiniz ki, sanırım ya o mesajı atladınız ya da doyamadınız ve içinizde kalanları kusmak istediniz. Hangisi olursa olsun, siz rahatlayın yeter ki.

Benim bu bölümden istediğim şey, insanların bilmedikleri konularda sırf şartlanmışlıklarından dolayı fanatizm içeren mesajlarla konuları kirletmemeleriydi ve siz her ne kadar kızsanız da, sizin inancınıza laf söylendiğini ve bunu da buradaki müdavim arkadaşlarımızın yaptığını söyleseniz de, aslında siz ve grubunuzun yaptığı da aynı şeydir. Bütün gün sadece materyalizme ve Evrim Teorisi'ne yönelik asılsız, bilimden uzak ve kaynağı safsatalar olan şeylerle forumu kirletiyorsunuz ve karşınızdaki insanlara, onların inançlarına hakaret ediyorsunuz.

Daha kolay anlaşılması için aynı durumu tersten ele alalım isterseniz;
    Ben bugün bir konu açayım ve içerisinde tanrının yokluğuna dair kanıtlar sunayım ve sorularımla bunu tekrar edip durayım. Bana saçma gelen yerleri hakkında devamlı yazılar yazayım ve buradaki amacım sadece dinin anlamsızlığını ortaya koymak olsun ve kaynak olarak da sadece din karşıtlarının kaynaklarını kullanıp dini kaynakları asla işin içine sokmayayım ve bunu yıllarca yapmaya devam edeyim. Sizce bunu yapmak zor mu? Yapacak kapasitesi olan insanların burada olmadığını mı düşünüyorsunuz? Böyle bir duruma ne kadar sabredebilirsiniz?

Savunduğunuz insana tekrar bakın lütfen; Küfretmediğini söyleyip, küfürden dolayı durmadan ceza alan, tehdit etmediğini söyleyip tehdit mesajı buraya konulduğunda "küçücük bir latife" diyen bir insandan bahsediyoruz ve siz şu anda onun üzerinden burada politika yapmaya çalışıyorsunuz. Ben baştan söyledim, Neommy küfredecek olursa alenen eder ve o konuda kendisinden haremde fuhuş yapıldığına dair belge istemek kadar aptalca bir çıkmaza giren kişiye bir kitap kapağı ile yanıt vermişti. İşin suyunu çıkaran kişi burada haremdeki fuhuş üzerine yazılı kanıt isteyen kişidir, Neommy değildir.

Bizim tepkilerimiz sizinkine göre neden serttir hiç düşündünüz mü?
    Biz okuyoruz, düşünüyoruz ve paylaşmaya çalışıyoruz. Burada yazanlar bende çok değişikliğe neden oldu ama görüyorum ki özellikle bir kesim senelerdir sadece aynı şeyleri yazmak için buradalar. Okumaya, öğrenmeye, paylaşmaya değil dayatmaya gelmişler ve hedeflerinin biz olmadığımız da apaçık ortada. Daha ülkesinin kurucusunun adını bile söylemeye korkan, ondan ve onun gibi düşünenlerden nefret etmeye programlanmış insanlara laf anlatmaya çalışıyoruz. Daha doğrusu buradaki kirli propagandanın önüne geçmeye çalışıyoruz.

Sevgili Narissa, sizin söylediklerinize gelirsek;

Benim burada olma nedenim sizin bahsettiğiniz insanlar değil. Benim burada olma nedenim daha genç insanlardır. Burada günlerce İsmet İnönü'yü karalama kampanyaları düzenlendi ve tek neden olarak "Milleti bir parça ekmeğe muhtaç etti" cümlesi kullanıldı. Bu cümleyi ortaya çıkaran kişi, kendisinden sonra gelen Menderes'ti. Ancak bu cümleyi söyleyenler, bildikleri halde şu cümleyi söyleme ihtiyacı duymazlar. "İnönü o ekmek dilimi karşılığında İkinci Dünya Savaşı'na girmeyen çok ama çok az ülkeden biri olmamızı sağladı"
    İşte bizim burada varlık göstermemizin nedeni ikinci cümleyi kurmaktır. Kurtuluş Savaşı sırasında da bu ülkeyi satanlar vardı, yine var. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni anlamlı kılan durumun kaynağı da bu insanlardır. Emek harcamadan sahip oldukları hakların değerini doğal olarak bilmemekteler ve yarını güzel geçirmek adına torunlarından yiyecekleri lanetleri umursamamaktadırlar.

Kocaballi, biraz da size söyleyeceklerim var;
    Bu konu burada kalmalı, çünkü bizi ilgilendiriyor. Kural uygulamamalısınız çünkü biz problemlerimizi başka yerde çözmeyiz. Ancak, benim açtığım konuya gösterdiğiniz ilgi ve hız takdire şayan iken, bu konu aynı şekilde olup burada kalabiliyor ve sizden bunun için bir cevap bekliyorum. Ama sakın benim üzerimde hareket edip bu konuyu da benim konumun olduğu yere göndererek tepkileri bana yöneltmeyin, çünkü burada hatalı olan ne benim ne de ar_tryk. Ortada iki tane benzer durum var ve bizim davranışlarımız ar_tryk ile aynı iken sizinki değil. Benim sizden beklediğim bir açıklamadır, başka birşey değil.
    Kızmadan yazsak olmaz mı? Şikayet ettiğim ok kimseyi. Narissayı bile hoşgördüm. Şikayet etmedim.

Hırs ile yazılan her yazı yarar değil zarar verir.

Sakince söylemek zor değil. Bakın konu adı burada uzlaşı nasıl olur. Çözüme hizmet etmeyen her mesaj yarar değil zarar getirir.

• quote:

Kızmadan yazsak olmaz mı? Şikayet ettiğim ok kimseyi. Narissayı bile hoşgördüm. Şikayet etmedim.

Sakince söylemek zor değil. Bakın konu adı burada uzlaşı nasıl olur. Çözüme hizmet etmeyen her mesaj yarar değil zarar getirir.

Alıntıları Göster
    Ben 21:15'te yazmışım ve siz 21:19'da cevap yazmışsınız. Benim söylemek istediğime siz cevabı hızınızla vermişsiniz zaten.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Bu konu şikayet amaçlı burada açılmadı. Kendi aramızda yanlışları ortaya döküp çözüm amaçlı olması dileğiyle yazıldı. Birazda Abdullah istedi diye genelleyip görüşmeyi konuyu açayım dedim.

Neommy hakaretten değil fikirlerinden dolayı ceza alsa üstteki yorumlarla tam gaz gidecektiniz.

Hakaretten ceza almış olması sizin gibi benimde canımı sıktı ama onu konu kahramanı yapan buna sebep oldu. Yanlış zamanda yanlış mekanda konu açan ve neom nin hatasını ortaya döken ben değilim webbiedir.

Yıllardır kollanan Neommy örneği ile hem yöneticiye hem de inançlı insanlara saldırmayı siz seçtiniz. Olayı genellemeyelim dememe rağmen genelleyelim görüşelim diyen de ben değilim. Şimdi ise ters ters yorum yapılıyor.

Nasıl katkı sunacağız çözüme onu konuşsak olmaz mı?

Webbie aleyhine yorumum da yok burada. Sadece açtığı konunun geldiği noktayı açıkladım. Ne hakaretim var ne aleyhte yorumum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.