Şimdi Ara

KB de hakaret niçin ediliyor. Son verelim.Hakaret etmeden herkes konuşsun. Uzlaşalım. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
135
Cevap
1
Favori
2.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evrim, sadece bilimsel bir teori omuş olsaydı eğer, Mars'ta canlı olduğu teorisini kabul edenle etmeyen arasındaki fark gibi olurdu bu mesele. Yani, kabul edene de, reddedene de kimse laf sokmaya kalkmazdı...

quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Evrim konusu neden bu kadar çok savunulduğunu üstte yazdım, ben ve benim gibi kişiler burada olduğu sürece yalan belgelerle,gerçek dışı şeylerle, bilgi alma amacıyla buraya gelen insanların beyinlerinin yıkanması,zehirlenmesini engelleyeceğiz.

Sadece şu mesaj bile beni doğrulamaya yetiyor. Dedim ya hani, kale gibi savunuyorsunuz. Sebep, ona din olarak inanıyor olmanız. Benimse başkalarının dinine hakaret gibi bir huyum olmadığından (benim dinime hakaret etseler bile), daha fazla yazışmayı uygun görmüyorum. Hem, ortak bir noktada buluşamayacağımız için, kendimizi ve parmaklarımızı boşuna yormalayalım ikimiz de...

İyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Evrim, sadece bilimsel bir teori omuş olsaydı eğer, Mars'ta canlı olduğu teorisini kabul edenle etmeyen arasındaki fark gibi olurdu bu mesele. Yani, kabul edene de, reddedene de kimse laf sokmaya kalkmazdı...

quote:

Evrim konusu neden bu kadar çok savunulduğunu üstte yazdım, ben ve benim gibi kişiler burada olduğu sürece yalan belgelerle,gerçek dışı şeylerle, bilgi alma amacıyla buraya gelen insanların beyinlerinin yıkanması,zehirlenmesini engelleyeceğiz.

Sadece şu mesaj bile beni doğrulamaya yetiyor. Dedim ya hani, kale gibi savunuyorsunuz. Sebep, ona din olarak inanıyor olmanız. Benimse başkalarının dinine hakaret gibi bir huyum olmadığından (benim dinime hakaret etseler bile), daha fazla yazışmayı uygun görmüyorum. Hem, ortak bir noktada buluşamayacağımız için, kendimizi ve parmaklarımızı boşuna yormalayalım ikimiz de...

İyi forumlar.

quote:

Evrim, sadece bilimsel bir teori omuş olsaydı eğer, Mars'ta canlı olduğu teorisini kabul edenle etmeyen arasındaki fark gibi olurdu bu mesele. Yani, kabul edene de, reddedene de kimse laf sokmaya kalkmazdı...

3. kez yazıyorum efendim iyi dinleyin, bunun nedeni yaratılışçılardır. Bilimsel bir teoriye yalan-dolan bilgilerle karşı çıkanlar onlardır ve ben dediklerimin arkasındayım, yalan-dolan bilgileri engellemek için elimden geleni yapacağım. Aynı şey , dünyanın 4.5 milyar yıl yaşında olduğu konusunda süt dökmüş kediye dönüyorsunuz, 7000 yıllık diye iddia ederlerdi sonra baktılar olmayacak değiştirdiler o insanlığın yaşı vb. yaptılar.Orada da yanılıyorlar,kendileri hiç değişmemişler diye fosil koyuyorlar 3.2 milyon yıllık insan fosili.Kendi içlerinde çelişiyorlar. Adem'den gelseydik Y kromozomu sorunu çıkıyor.Ben bunları bas bas yazıyor muyum?Sadece karşı yorum gelirse yazıyorum.Evrime karşı hergün bilimsel olmayan yalan dolan belgelerle konu açılıyor sonra da neden bu kadar çok savunuyorsunuz diyorsunuz.Eğer bazı şeyler benim dinim olsaydı bazılarının yaptığı gibi ortada fol yok yumurta yokken , dünyanın yaşı , Adem'in kayıp Y kromozomu gibi konular açardım.

Ne zannederseniz zannedin umurumda değil. Zannetmekten öteye geçemeyeceksiniz zaten,sizler bilgi veremezsiniz aynen böyle karalama kampanyası yapmaktan öteye geçemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotherPlanet -- 12 Ağustos 2012; 15:26:41 >

• 10 yıldan beri,birileri toplumun temeline nefret tohumları ekiyor.Kimsenin kimseye tahammülü kalmadı,herkesi birbirine düşman ettiler.Din,ırk,siyasi görüş hatta kılık kıyafet yüzünden insanları birbirlerine düşman ettiler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bilimsel bir teoriye yalan-dolan bilgilerle karşı çıkanlar onlardır ve ben dediklerimin arkasındayım, yalan-dolan bilgileri engellemek için elimden geleni yapacağım.

Teori olduğunu kendin bile söylüyorsun ama nasıl bir teoriyse artık, onu âdetâ bir tapınak şövalyesi gibi savunuyorsun. Halbuki evrime herhangi bir bilimsel teori gözüyle bakmış olsaydın, kendini onu savunmaya bu denli adamazdın. Mesela ben ufoların olduğuna inanmıyorum desem, sen de onun varlığına dair resim ve videoları paylaşsan, bunu ABD ve İngiltere tarafından uydurulmuş bir yalan olduğu gerçeğini ne değiştirir acaba? Hiçbirşey. Peki benim bunu reddetmem veya senin kabul etmen sana veya bana, neyi kaybettirir veya neyi kazandırır. Hiçbirşeyi. O zaman neyin dâvâsını güdüyorsun peki hâlâ. Ateistler kendilerini boşlukta hissetmemek için kendilerine tutar bir dal olarak bakıyorlar bu teoriye. Şahsi tavsiyem, "Bu teorinin bilim dünyasının genelinde kabul görmeden bu kadar saplantılı şekilde savunmaman" demeyeceğim. Çünkü, bunun birşeyi değiştirmeyeceğinden eminim. Sanki biri büyü yapmışçasına, gözünüz evrimden başka herşeye kapalı.

quote:

Aynı şey , dünyanın 4.5 milyar yıl yaşında olduğu konusunda süt dökmüş kediye dönüyorsunuz,

Ağzını bozacaksan, aynı şeyi yapmak benim için de zor değil.

quote:

Adem'den gelseydik Y kromozomu sorunu çıkıyor.

Şu lafın üzerine birisi "Sizin atanız maymun" deyince neden zorunuza gidiyor peki? Al san bir tezatlık daha. Bunun detayına girerek tartışmak istemiyorum. Çünkü bir yere varamayız. Yukarıda "parmaklarımızı ve kendimizi yormayalım." dedim ama görmedin sanırım. Amacım seninle tartışmak olsa, onu çürütecek bin tane delil koyarım ortaya ama bunların hiçbirini kabul etmeyeceğini bildiğim ve birşeyin değişmeyeceğini, buna bağlı olarak çabamın boşa gideceğini bildiğim için tartışmak istemiyorum. Benim zamanımı alma...

• quote:

3. kez yazıyorum efendim iyi dinleyin, bunun nedeni yaratılışçılardır. Bilimsel bir teoriye yalan-dolan bilgilerle karşı çıkanlar onlardır ve ben dediklerimin arkasındayım, yalan-dolan bilgileri engellemek için elimden geleni yapacağım. Aynı şey , dünyanın 4.5 milyar yıl yaşında olduğu konusunda süt dökmüş kediye dönüyorsunuz, 7000 yıllık diye iddia ederlerdi sonra baktılar olmayacak değiştirdiler o insanlığın yaşı vb. yaptılar.Orada da yanılıyorlar,kendileri hiç değişmemişler diye fosil koyuyorlar 3.2 milyon yıllık insan fosili.Kendi içlerinde çelişiyorlar. Adem'den gelseydik Y kromozomu sorunu çıkıyor.Ben bunları bas bas yazıyor muyum?Sadece karşı yorum gelirse yazıyorum.Evrime karşı hergün bilimsel olmayan yalan dolan belgelerle konu açılıyor sonra da neden bu kadar çok savunuyorsunuz diyorsunuz.Eğer bazı şeyler benim dinim olsaydı bazılarının yaptığı gibi ortada fol yok yumurta yokken , dünyanın yaşı , Adem'in kayıp Y kromozomu gibi konular açardım.

Ne zannederseniz zannedin umurumda değil. Zannetmekten öteye geçemeyeceksiniz zaten,sizler bilgi veremezsiniz aynen böyle karalama kampanyası yapmaktan öteye geçemezsiniz.

7.000 yıl konusu Tevrat'la ilgili bazı kaynaklardan alıntıdır. Kim demiş merak ettim.

Kuran'a göre önce evren ve cinler, sonra da insan yaratılmıştır.

İnsanın adı bile anılmıyorken yeryüzü zaten vardı. Nihayet "yeryüzünde bir halife" yaratılacağı meleklere söylendi.
    "Biz melekler dururken yeryüzünde kan dökecek bir halife mi yaratacaksın?" diye tartışmaya girince "Allah bilir, siz bilmezsiniz." cevabını aldılar.

Her şeyi "Ol!" ile olduran Allah, insana verdiği şereften ötürü hamurunu belki milyarlarca yıl bekletti. "İnsanın adı"ndan evvel
    ve bu bekleme esnasında dünya zaten var olduğuna göre dünyanın ömrünü 7.000 diyormuşuz gibi lanse etmek doğru olmaz.

Bu sayıyı söylüyorlarsa, yaratılışçı olduklarından değil, diğer insanların üretttiği bazı yanlış kaynaklardan beslendiklerindendir.
    Allah'a inanan biri, dünyanın yaşının 4.5 milyar olabileceği tespit edildiğinde süt dökmüş kediye dönmez, aksine inancı artar.

İnsanın yaşı konusundaki referansımız, bu konuda bize bilgi vermiyorsa Kuran değil, tarih ve arkeoloji olabilir.
    Kaldı ki, ilk insan dünyada yaratılmadı. Dünyaya indiğinde kimbilir kaç yüz bin yaşında idi!

• Yeri değil biliyorum...

Sohbet Köşesi yine teklemeye başladı.
    "Onay bekliyor" yazısı gözüküyor.

Takip ettiğim kalan son konuda uçma yolunda galiba.
    Gerçi artık o konuyu da takip etmez olmuştum.

Hayır ola...
  • quote:

quote:

Bilimsel bir teoriye yalan-dolan bilgilerle karşı çıkanlar onlardır ve ben dediklerimin arkasındayım, yalan-dolan bilgileri engellemek için elimden geleni yapacağım.

Teori olduğunu kendin bile söylüyorsun ama nasıl bir teoriyse artık, onu âdetâ bir tapınak şövalyesi gibi savunuyorsun. Halbuki evrime herhangi bir bilimsel teori gözüyle bakmış olsaydın, kendini onu savunmaya bu denli adamazdın. Mesela ben ufoların olduğuna inanmıyorum desem, sen de onun varlığına dair resim ve videoları paylaşsan, bunu ABD ve İngiltere tarafından uydurulmuş bir yalan olduğu gerçeğini ne değiştirir acaba? Hiçbirşey. Peki benim bunu reddetmem veya senin kabul etmen sana veya bana, neyi kaybettirir veya neyi kazandırır. Hiçbirşeyi. O zaman neyin dâvâsını güdüyorsun peki hâlâ. Ateistler kendilerini boşlukta hissetmemek için kendilerine tutar bir dal olarak bakıyorlar bu teoriye. Şahsi tavsiyem, "Bu teorinin bilim dünyasının genelinde kabul görmeden bu kadar saplantılı şekilde savunmaman" demeyeceğim. Çünkü, bunun birşeyi değiştirmeyeceğinden eminim. Sanki biri büyü yapmışçasına, gözünüz evrimden başka herşeye kapalı.

quote:

Aynı şey , dünyanın 4.5 milyar yıl yaşında olduğu konusunda süt dökmüş kediye dönüyorsunuz,

Ağzını bozacaksan, aynı şeyi yapmak benim için de zor değil.

quote:

Adem'den gelseydik Y kromozomu sorunu çıkıyor.

Şu lafın üzerine birisi "Sizin atanız maymun" deyince neden zorunuza gidiyor peki? Al san bir tezatlık daha. Bunun detayına girerek tartışmak istemiyorum. Çünkü bir yere varamayız. Yukarıda "parmaklarımızı ve kendimizi yormayalım." dedim ama görmedin sanırım. Amacım seninle tartışmak olsa, onu çürütecek bin tane delil koyarım ortaya ama bunların hiçbirini kabul etmeyeceğini bildiğim ve birşeyin değişmeyeceğini, buna bağlı olarak çabamın boşa gideceğini bildiğim için tartışmak istemiyorum. Benim zamanımı alma...

Adama bak ya, işine gelen yerleri alıyor işine geldiği gibi cevap yazıyor.

Bak arkadaşım, evrim teorisi dünyanın genelinde kabul görmüştür. Ama HY gibi insanlar yüzünden,sizler genelde kabul edilmediği zannediyorsunuz.Ayrıca evrim teorisi inancınıza ters düşüyor,çürütmeye çalışmak için elinizden geleni yapıyorsunuz. F=m.a herhangi birşeye karşı çıkmıyor,herhangi bir itiraz da gelmiyor.Sorun burada,bilime taraflı bakan sizlersiniz.Evrim teorisinin savunulmasının nedeni sizlerin karşı çıkmanız.Ha neden ben savunuyorum ? İnsanların yanlış bilgi almasına içim rahat vermiyor.Bunu kendini ve insanları seven herkes yapar!Evrim teorisi,bir teoridir ve çürütülmesi çok kolaydır. SADECE YANLIŞ JEOLOJİK DEVİR KATMANINDA ORTAYA ÇIKAN 1 TANE FOSİL YETERLİDİR.ÇÜRÜTECEK BİN TANE ŞEYE GEREK YOKTUR.Kaç sene geçmesine rağmen çıkmadı, zaten artık evrim teorisi için fosiller 1. önemliliğini kaybetti, dünyada moleküler biyoloji denen bir bilim gelişiyor.Ama evrim karşıtları level atlayamadı hala fosillerden vurmaya çalışıyorlar.

Ateist olmadan bir ateistin boşlukta mı dolulukta mı olduğu bu belirlemek sizin haddinize değildir. Ateistlerin hepsi hayatını dolu dolu yaşarlar çünkü ölümden sonrası yoktur.

Ağzımı bozduğum yoktur,süt dökmüş kediye döndüğünüz gerçektir.Bu bir mecazdır(Kürt çalmış çingene oynamıştaki gibi....Ama mecaz konusunda çok alıngansınız.)

Sizin atanız maymun dediğinizde ne oluyor biliyor musun? Bazı kendini ve evrimi bilmezler hiçbir bilgisi olmadan teorinin , maymunların insanlara dönüştüğünü iddia ettiği sanması ülkedeki düşük eğitimli insanlar arasında örümcekler gibi yayılıyor.(Sanırım siz de öyle biliyorsunuz) Karşı çıkılan nokta budur.

Üstte bir sürü şey yazdım sadece işinize gelenleri cevaplamıssınız. Sen kimsin de bana zamanımı alma diyorsun,böyle haddinden fazla kelimeler söylemek gün gelir yutamayacağınız lokmaya dönüşür benden demesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotherPlanet -- 12 Ağustos 2012; 16:16:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Yeni Türkü

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay_Turk

Ben Dine masal dediğimde ceza alayım.Dindar gelip Evrime Masal dediğinde ceza almasın Adaletinizi oturduğunuz yerilemi yapıyorsunuz ?

İfade sert olsada sonuç bu

@Kubilay_Turk ve Yeni Türkü:
    Aradaki büyük fark gözardı ediliyor. Biri teori iken, diğeri kanıtlı-ispatlı. Biri beşerî düşünce ürünü, diğeri ise semâvî bir kaynak. Bir kere eşit değiller yani. Hadi inanmadığınız için kaynağı kabul etmiyorsunuz diyelim. Ancak, teori diyemezsiniz. Evrim ise, her ne hikmetse, bu kadar zamandır teori aşamasından bir türlü ispat seviyesine çıkamadı.

Şahsen ben, tartışma çıkmasın diye masal demem ama, eğer ikisinden biri masal olacaksa bu, ispatlı olan değil, teori olan olacaktır.

Gördüğünüz üzere biraz felsefe yaptım.

Şahsi önerim: Herkes kendi inancını-inançsızlığını yaşasın ama bir diğerine laf sokmasın, aşağılamasın ve aşağılamaya, hor görmeye, tepeden bakmaya dair en ufak bir îmâda bulunmasın. Herkes aynı hassasiyeti gösterecek olursa, sorun yaşanacağını sanmıyorum.

Diğer yazıyı da kopyalıyorum:

"Kanıtlanmış olsa, tekbir kaynak değil, birçok kaynak gerek. Global olarak genel kabul görmesi gerek. Bu ise yalnızca hayal. Hani ateist olduğunuzu iddia ediyorsunuz ya hani. Aslında değil. Çünkü insan, fıtraten birşeye inanma ve tutunma ihtiyacı hisseder. Bu sebeple, ateist olduğunu söyleyen herkes evrim konusunda bir araya toplanmışlardır. Ona öylesine inanmışlardır ki, zerre kadar laf söyletmezler. Sanarsınız ki semavi kaynak. Değilse nedir peki? Şudur: Sizin iman ettiğiniz şeydir. Bu sebeple de ona toz kondurmuyorsunuz. İslâm'a yaptığınız saldırıların temel sebebi ise, birini kabul eden kişinin diğerini kabul edemeyeceğini bilmeniz. Bu kadar basit. "

Bu iki ileti çok fazla eksik-yanlış bilgi ve çıkarım, dolayısıyla "mantıksal hata" içeriyor. Kendi hayatınızı bazı değerlere göre oturtmuş ve gerçekten bazı konularda çok fazla tecrübe kazanmış, çok fazla bilgi ile donanmış olabilirsiniz. Ama malesef evrim ve bilim onlardan birisi değil

kubilay ve sizin mesajlarınızın üzerine çok da fazla bir şey söylemeye gerek yok.

bugün din için "hikaye" demek yaygara koparma nedeniyse, evrim için de "yalan" demek yaygara koparma nedenidir tabi.
    insanlar evrime inanabilir, inanmayabilir de. evrim için yalan demeleri de hak oluyorsa, din için yalan demeleri de haktır. bugün bir bahadır baruter, karikatürü nedeniyle toplumsal lince maruz kaldı.

quote:

insan, fıtraten birşeye inanma ve tutunma ihtiyacı hisseder. Bu sebeple, ateist olduğunu söyleyen herkes evrim konusunda bir araya toplanmışlardır. Ona öylesine inanmışlardır ki, zerre kadar laf söyletmezler. Sanarsınız ki semavi kaynak. Değilse nedir peki? Şudur: Sizin iman ettiğiniz şeydir. Bu sebeple de ona toz kondurmuyorsunuz.

yani buradaki mantık hatalarını uç uca eklesek köye yol olur. ben, bir şeye inanma ihtiyacı hissetmiyorum. inanmamın tek nedeni de ailevi. eğer 18 yaşıma kadar hiçbir dinin etkisinde kalmasaydım hiçbir şeye de inanmazdım.

teistler de evrimin olmadığı konusunda bir araya gelmişlerdir. neden bir izafiyet teorisi değil de evrim? bunun nedeni bir şeye inanma ihtiyacı değil. teistler evrimi kendi inançlarına ters olduğu için taşlıyorlar. evrimle bu kadar uğraşmanızın nedeni inançla ters düşmesi. tam orta çağ düşüncesi işte. ateistler de bu orta çağ zihniyetine karşı evrime yöneliyor tabii olarak. haklılar da. bilimin önüne böyle çıkmak kadar gülünç bir şey olamaz.

semavi kaynak nedir yahu? bir de kanıtlı denmiş. din mi kanıtlanmış? din, kanıtlanması imkansız olan bir şeydir. evrime toz kondurmamak çıkarlarına olduğundan bu kadar savunmaya geçtikleri de ortada. buna inanmak demek kadar saçma bir şey de olamaz. siz, herkesi kendiniz gibi dogmalara gömülmüş sanıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sgrafik

quote:

7.000 yıl konusu Tevrat'la ilgili bazı kaynaklardan alıntıdır. Kim demiş merak ettim.

İnsanın adı bile anılmıyorken yeryüzü zaten vardı. Nihayet "yeryüzünde bir halife" yaratılacağı meleklere söylendi.
    "Biz melekler dururken yeryüzünde kan dökecek bir halife mi yaratacaksın?" diye tartışmaya girince "Allah bilir, siz bilmezsiniz." cevabını aldılar.

Her şeyi "Ol!" ile olduran Allah, insana verdiği şereften ötürü hamurunu belki milyarlarca yıl bekletti. "İnsanın adı"ndan evvel
    ve bu bekleme esnasında dünya zaten var olduğuna göre dünyanın ömrünü 7.000 diyormuşuz gibi lanse etmek doğru olmaz.

Bu sayıyı söylüyorlarsa, yaratılışçı olduklarından değil, diğer insanların üretttiği bazı yanlış kaynaklardan beslendiklerindendir.
    Allah'a inanan biri, dünyanın yaşının 4.5 milyar olabileceği tespit edildiğinde süt dökmüş kediye dönmez, aksine inancı artar.

İnsanın yaşı konusundaki referansımız, bu konuda bize bilgi vermiyorsa Kuran değil, tarih ve arkeoloji olabilir.
    Kaldı ki, ilk insan dünyada yaratılmadı. Dünyaya indiğinde kimbilir kaç yüz bin yaşında idi!

Google'a "İslam'a göre dünyanın yaşı" yazmak bu kadar mı zor? Ben yazsam inanmayacaksınız çünkü. Ayrıca laf sokmanız varya öldü öldü bitirdi beni...

• quote:

quote:

quote:

Google'a "İslam'a göre dünyanın yaşı" yazmak bu kadar mı zor? Ben yazsam inanmayacaksınız çünkü. Ayrıca laf sokmanız varya öldü öldü bitirdi beni...

Zor değil de Kuran'ın ne dediğini Google'dan aramayı düşünmüyorum.

Ayrıca laf sokma konusunu anlayamadım, nerede yazmışım? Yazının ruhu yoktur. Üstüne alma bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Zor değil de Kuran'ın ne dediğini Google'dan aramayı düşünmüyorum.

Ayrıca laf sokma konusunu anlayamadım, nerede yazmışım? Yazının ruhu yoktur. Üstüne alma bence.

Kitab-ı Mukaddes'te dünyanın ve insanoğlunun yaşı bellidir.Kur'an'da buna itiraz edilmediğine göre, Tevrat tasdik edildiğine göre demek ki bu yaş onaylanmaktadır.Ayrıca hadislerde de Tevrat'takine yakın bilgi verilmektedir.

• Görüldüğü üzere, insanlara bir şeyleri izah etmek yerine onları ikna etmye çalıştığımız için maalesef kalp kırmak zorunda kalıyoruz.

Konuşulabilse uzlaşılabilir zaten.

Ancak konudan uzaklaşıp da kişiselleştirince bu kez kişilikler konuşulmaya başlanıyor ki artık söz orada bitiyor. :)
  • 14 asır öncesinin kitapları artık 21. yüzyılın bilgisiyle başa çıkamıyorlar.Zaten 14 asır öncesi gibi yaşamak fikri yüzünden gericilik ortaya çıktı.Dünyaya bakarsanız kimlerin ileriye kimlerin geriye gittiğini görmek çok zor değil..
  • @AnotherPlanet:
    Bu sefer yazdıklarını okumadım bile. Nasıl bir alıtı yapmaksa, sistem uyarı bile vermiyor. Aklınca uyanık seni.

@hashus1099:

Ailenden dolayı inandığını söylüyor, bu etkinin altında kalmasaydım, inanmazdım diyorsun ya hani. Savunduğunuz şeyle noktasında AnotherPlanet'le arandaki bir fark yok. Yazdıklarını okudum. Dinime dogma diyen ama müslüman olduğunu iddia eden, kendi içinde çelişki yaşayan birine tek tek cevap verecek değilim. Çünkü birşey değişmeyecek. Daha önce AnotherPlanet'e yazdıklarımı oku. Aynısı senin için de geçerli hale geldi şu anda. "Evrime yalan dersen, İslâm'a yalan denmesine sebep olursun." sözünle bile kendi inancını seçmiş oluyorsun. Buna rağmen müslümanım falan deme sakın. Şu anda inanmadığından emin olabilirsin yani. Kendini inanıyor sanıyorsun sanırım sadece. X bir ateistten farkın kalmamış. Onlar gibi yazıyor, onlar gibi düşünüyorsun. Tezatlık ve çelişki yaşama diye yazdım bunu. Ne olduğunu bil yani. Yaşın kaç bilmiyorum ama, fikirlerin henüz oturmamış.

Konu başlığı "KB de hakaret niçin ediliyor. Son verelim.Hakaret etmeden herkes konuşsun. Uzlaşalım." Yazılanlarla ne kadar da uyumlu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 12 Ağustos 2012; 21:28:34 >

• KB de nicin hakaret ediliyor, cunku tatsizlik cikaran bazi uyeler var forumda, iste atayiz ahlaktan ne anlar, simdi bunu dedim bana sizler de cok var sanki diyeceksiniz, kalben iman eden muslumanin ahlakinda bir eksiklik olmaz
  • bence kimse kişisel görüşlerini aktarmasın.

ansiklopedik bilgiler dışında hiçbir şeye izin verilmesin.

böylece hem konu silmekten yorulan sayın yöneticilerimiz rahat eder hem de hakarete varan şahsi atışmalar son bulur.

en güzeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Garozi

KB de nicin hakaret ediliyor, cunku tatsizlik cikaran bazi uyeler var forumda, iste atayiz ahlaktan ne anlar, simdi bunu dedim bana sizler de cok var sanki diyeceksiniz, kalben iman eden muslumanin ahlakinda bir eksiklik olmaz

Haklısınız, durduk yere tatsızlık çıkaran bazı üyeler var. Şu an çok net görebiliyorum.
  • bir de mesaja benzer bir şeyler yazanlar var, okuma yazmaya yeni başladıkları için ne dedikleri tam anlaşılmıyor.

login olmadan bölüme girildiğinde bunları bloklanmamış halde yanlışlıkla okuyabiliyor insan. bloklama güzel bir çözüm. gereksiz mesaj atıcıları görmüyorsunuz.

en güzeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timurlénk -- 12 Ağustos 2012; 22:14:33 >
  • quote:

@AnotherPlanet:
    Bu sefer yazdıklarını okumadım bile. Nasıl bir alıtı yapmaksa, sistem uyarı bile vermiyor. Aklınca uyanık seni.

@hashus1099:

Ailenden dolayı inandığını söylüyor, bu etkinin altında kalmasaydım, inanmazdım diyorsun ya hani. Savunduğunuz şeyle noktasında AnotherPlanet'le arandaki bir fark yok. Yazdıklarını okudum. Dinime dogma diyen ama müslüman olduğunu iddia eden, kendi içinde çelişki yaşayan birine tek tek cevap verecek değilim. Çünkü birşey değişmeyecek. Daha önce AnotherPlanet'e yazdıklarımı oku. Aynısı senin için de geçerli hale geldi şu anda. "Evrime yalan dersen, İslâm'a yalan denmesine sebep olursun." sözünle bile kendi inancını seçmiş oluyorsun. Buna rağmen müslümanım falan deme sakın. Şu anda inanmadığından emin olabilirsin yani. Kendini inanıyor sanıyorsun sanırım sadece. X bir ateistten farkın kalmamış. Onlar gibi yazıyor, onlar gibi düşünüyorsun. Tezatlık ve çelişki yaşama diye yazdım bunu. Ne olduğunu bil yani. Yaşın kaç bilmiyorum ama, fikirlerin henüz oturmamış.

Konu başlığı "KB de hakaret niçin ediliyor. Son verelim.Hakaret etmeden herkes konuşsun. Uzlaşalım." Yazılanlarla ne kadar da uyumlu.

Aklınca uyanık ? Şimdi sıra insanlara yol göstermeye geldi?. Zaten sen en başından beri fikirleri değil kişileri eleştirdin, bu yüzden fikirlerimi anlayamıyorsun. Aynı şeyleri yazmaya devam ediyorsun. Tartışacak birşeyimiz kalmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnotherPlanet -- 12 Ağustos 2012; 22:20:10 >

• Mesajın kendinle ilgili olan bölümü hakkında yorum yap sadece.

quote:

Tartışacak birşeyimiz kalmadı...

En baştan beri anlatmaya çalıştığım şey buydu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 12 Ağustos 2012; 22:50:28 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.