Şimdi Ara

KDV duser dusmez alıyorum, Son kararlarınız lutfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu hafta KDV nın dusucegının duyurulmasıyla bırlıkte benımde bılgısayarım sekıllendı ve hemen bu hafta gıdıp alcagım. sızden son gorus ve onerılerınızı ıstıyorum. onerılere acıgım ama cok uc noktalarda tavsıyelerde bulunmayın lutfen cunku butcem tas catlasa 140$ yanı 200 YTL yukselır. sımdı ben sıstemımı yazayım sızde elestırım ıyı yada kotu olarak. herkese tavsıyelerı ıcın cok tesekkurler sımdıden...

işlemci: İ7 920

anakart: (Burda bıraz tereddutum var burda yardımcı olursanız sevınırım)
    1.secım: Asus P6T Extreme
    veya
    2.secım: MSI X58 Eclıpse

ram: 3x2gb kıngston 1333mhz ddr3

ekran kartı: Zotac gtx 295

hard dısk: Seagate 500gb sata2 32MB ten iki adet. RAİD-0 yapmak icin :)

kasa: Armor +MX

PSU: 750w Thermaltake W0116R

DVD: LG

Monitor:(iste burası en cok kararsız kaldıgım yer, delırmek uzereyım secım yapamıyorum bı turlu. Nedenı ıse su: kagıt ustunde asus daha ıyı gorunsede kullanıcı goruslerı ve tecrubeler en onemlısı, ne yapıcam karar veremıyorum :((((((
    1.secım: Samsung t240 full hd (1920:1200) 16:10 5ms
    veya
    2.secım: Asus VK246H full hd (1920:1080) 16:9 2ms + 2x2w hoparlor + webcam

evet arkadaslar kurdugum sıstem budur. Olumlu olumsuz tavsıyelerınızı ve degıstırmemın mantıklı olacagını dusundugunuz seylerı yazmanız rıcamdır. ama dedıgım gıbı asırıya kacmayalım lutfen. tas catlasa 200YTL daha extra butcem var. Sımdıden cok sagolun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardadem -- 28 Mart 2009; 2:32:58 >

• Anakart===>> MSI X58 Eclıpse Yada Biraz Fazla Para Intel X58 Extreme, Soket 1366, DDR3 2000Mhz
    Psu iyi fakat daha sessiz istiyorsan TAGAN 700 WATT BZ SERİES

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By MuRaT -- 28 Mart 2009; 2:44:12 >
  • anakart icin bisey diyemem fakat monitörde bence t240'ı tercih et
  • quote:

Orjinalden alıntı: By MuRaT

Anakart===>> MSI X58 Eclıpse Yada Biraz Fazla Para Intel X58 Extreme, Soket 1366, DDR3 2000Mhz

anakartı dıkkate alacagım cunku fıyatı alabılecegım degerler ıcınde. benım sactıgım anakartlardan 20$ daha fazla. bunun ıcın ıse cok tesekkur edıyorum. bu anakart hosuma gıttı gercekten... PSU konusuna gelınce bu gun cizgielektronıkten baktım ve hesaplattım sıstemıme 750W lık bıle yetmıyor :(((( 833w gerekır dıyor. :((( sanırım thermaltake ın 850 lıgınden alıcam :((((( yıne ek malıyet... :((((

quote:

Orjinalden alıntı: eiachidur

anakart icin bisey diyemem fakat monitörde bence t240'ı tercih et

bu tavsıye ıcın de cok sagolun ama nedenını sorsam??? acıklarsanız sevınırım, sımdıden cok tesekkurler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardadem -- 28 Mart 2009; 3:46:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ardadem

quote:

Anakart===>> MSI X58 Eclıpse Yada Biraz Fazla Para Intel X58 Extreme, Soket 1366, DDR3 2000Mhz

anakartı dıkkate alacagım cunku fıyatı alabılecegım degerler ıcınde. benım sactıgım anakartlardan 20$ daha fazla. bunun ıcın ıse cok tesekkur edıyorum. bu anakart hosuma gıttı gercekten... PSU konusuna gelınce bu gun cizgielektronıkten baktım ve hesaplattım sıstemıme 750W lık bıle yetmıyor :(((( 833w gerekır dıyor. :((( sanırım thermaltake ın 850 lıgınden alıcam :((((( yıne ek malıyet... :((((

quote:

bu tavsıye ıcın de cok sagolun ama nedenını sorsam??? acıklarsanız sevınırım, sımdıden cok tesekkurler...

Samsung un tasarımı daha hoş

• PSU Corsair 750w alın kesinlikle daha verimli bol ödüllü bir psu
    Ram leri bulabilirseniz Mushkin yada crucial olmadı Corsair alın Oc performansları daha iyi
    Anakart Asus u tercih edin
    HDD de Western Digital in BlackSeries HDD leri daha sağlam Seagate den
    Kasa size kalmıs iyi kasa
  • Şu kdv indirimi olayının içi fos haberiniz olsun.Şimdi ki fiyatları bir yere not edin daha sonra karşılaştırıp ne demek istediğimi anlarsınız.Ben kdv indirimi yüzünden alacağım ürünü alamadım.Bana yarardan çok zarar getirdi.Size tavsiyem fiyatları iyice araştırmanız.Firmaların indirim sözüne kanmamlısınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    her hafta zam amac ne acaba
    3 yıl önce açıldı
    bu 3 urunu kaca aldim sizce
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ardadem

quote:

quote:

O siteye güvenerek iş yapma.Ben de sistemi almadan önce oraya baktım 455W diyordu,şimdiki sistemimi hafif OC'lu olarak kullanıyorum,ve 350W Psu var.750W psu'nun kaldırmayacağı sistem yok günümüzde.Benim görüşüm bu

• bugun KDv nın dustugu yururluge gırdı. gırdı gırmesıne de sacma bı sekılde gırdı. bılgısayarlarda ındırım var denıldı. ANAKART, İSLEMCİ, RAM İLE DVI VE HDMI GIRISI OLAN MONITORLER dahıl degıl ındırıme... bu ne bıcım ıs anlamadım ben. hemen bılgısayarcımı aradım oda soyle bır sey soyledı bana. bıraz daha bekleyın almayın bunlar da duzenlenıyor, yakında ındırım hepsıne gelecek denıldı. ben bılgısayarcımın yalancısıyım yıne de bılgınıze...
  • Bence Çok saçma ya dvi li monitörde kdv indirimi neden yok. NE farkı varki diğer vga lı monitörden
    Oem ürünlerinde harddisk ve ekran kartlarına gelmiş kdv indirimi

Bencede beklemek lazım belki ilerde bi değişiklik olur .
  • ben bu yazdıgım sıstemı, vatandan hemen yarın gıdıp alıyorum, cunku: Vatan kuru 1,45 e sabıtlemıs durumda 1 nısana kadar ayrıca kdv ındırımlerıyle bu sıstemı turkıyede su anda en ucuz vatandan alabılıyorum. hemen yarın sabahtan gıdıp alıcam sıstemı. monıtoru de alıcam ordan cunku oda sabıt kurla bayaa uygun fıyata gelıyo. hemde monıtoru 26" asus yapmıs oluyorum. monıtorsuz malıyetı 3660 YTL tabı kı eklemeler var sısteme yukardakınden daha ıyı oldu sıstemım. :)))) monıtor de 831 YTL. almak ısteyen ve alabılecek olanlar world kart olmak kaydıyla 1 nısandan once vatandan alın derım. herkese ıyı aksamlar....

degısıklıklerımı de yazayım bu arada :))))

ramlerı ocz 6 gb 1600 luk gold yaptım

har dıskler WD cavıar black 2x500gb (seagate ler sorunluymus bılgınıze cok fazla sorun cıktı gerı yolladık dedıler)

PSU ıse corsaır 750w... gerı kalanlar aynı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardadem -- 30 Mart 2009; 23:51:26 >
  • Ohhh şimdi güzel güzel uyu rüyanda yarın sabahı düşün.Öyle bir sistemim olacak yarın sabah valla hemen kafayı yastığa vururdum.Seçimlerin çok yerinde olmuş.Özellikle de HDD konusunda.
  • walla aynen oyle de zaman gecmıyo :( bıde monıtor konusunda cok kararsız kaldım ne yapıcam onu dusunuyorum vatandan geldıgımden berı. :)))) 26 asus mu 26 samsung mu. napıcam ne edıcem bılmıyorum walla :))) ama sıstemı garantı alıyorum o ayrı :)
  • O zaman şimdiden hayırlı olsun diyeyim sana.Monitör konusunda bir şey diyemeyeceğim.Ama Samsung benim kafamı attırdı heryerde Samsung görmekten bıktım yakında ekmek işine de girer.Hatta işlemci bile yaparlar.
  • Hayırlı olsun çok güzel sistem. Şu ÖSS'yi kazasız belasız atlatsam da yaza ben de güzel bir sistem toplasam. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiqhWoltage

PSU Corsair 750w alın kesinlikle daha verimli bol ödüllü bir psu
    Ram leri bulabilirseniz Mushkin yada crucial olmadı Corsair alın Oc performansları daha iyi
    Anakart Asus u tercih edin
    HDD de Western Digital in BlackSeries HDD leri daha sağlam Seagate den
    Kasa size kalmıs iyi kasa

• psu sakın silverstone almayın benimki daha 8 aylıkken patladı (silverstone 750w strider)..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.