Şimdi Ara

KEDİ EZDİM :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar , bugün ilginç bir şekilde 30 km/h ile giderken 2 tane kedi birbirini kovalıyordu. 2 saniye içinde bizim arabanın teker bölümüne gelip birini ezmem bir oldu. Hemen dörtlüleri yakıp aracı uygun bir yere çektim ve kedinin yanına gittim. Kedi hala yaşıyordu , bulunduğum konumda bir veterinerliği arayıp kediyi almalarını istedim , arama işlemini yaparken hala kedinin başında bekliyordum. Veterinerlik biz alamayız dedi , bende kediyi araca almayı düşünüyordum ama bagaj ağzına kadar doluydu ve arka tarafta da 3 kişi oturuyordu , kısaca araba doluydu. Kediyi yolun kenarına koymayı düşünürken yakın civarda bir bakkaldan karton almaya gittiğimde , civardakiler aracın biri kedinin üstünden geçip gittiğini söylediler. Bende o sırada kediyi kaldırmak için yanına gittiğimde ölmüştü. Bizde kartona sarıp konteynırın içine koyduk. Gömebilecek bir yer yoktu , çünkü cadde gibi bir yerdi.

Böyle durumlarda Allah korusun inşallah başıma veya başımıza bu durumlar gelmez çünkü ben hayvan sevgisiyle büyümüş bir insanım ve şuan bile üstümden şoku atamadım , ne gibi bir uygulama yapabiliriz ?

Not : yer Ankara

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Arkada oturan 3 kişiden biri kediyi kucağına alsaydı, oturanlar ölmezdi diye düşünüyorum. Kusura bakmayın ama siz çarpmanıza rağmen yaşayan bir kedinin belki de yaşama ihtimali varken alıp kenara koyup, ezilmesine neden olduğunuz için vicdanınızla baş başa kalın biraz. O kediyi arkada oturan biri kucağına alsa ve veterinere götürüyor olsaydınız belki yaşıyor olacaktı. Bir de lütfedip bakkaldan karton alıp, yolun kenarına koymayı düşünmüşsünüz. Ne kadar insaflıymışsınız valla gerçekten. Sonra kuşlar gelip onu alıp veterinere götürecekti zaten değil mi?
    Bir cana kıymışsınız. Bunun insanı ya da hayvanı yok. İnsan olan zaten vicdan azabını çeker. Hayvanın ölmesine sebep olmuşsun işte daha diyecek bir şey yok üstelik onu kurtarabilecekken ölüme terketmişsin. Halen daha neyin uygulamasının peşindesin onu anlamadım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6AEF290E0 -- 3 Ekim 2017; 20:35:3 >
  • Bir kere arkada 3 yaşında çocuk var nasıl aldırayım kucağa ? Ayrıca uygulamadan kastım veterinerlerin böyle olaylarda araçlarıyla hizmet verip vermemesiydi , onu sordum.

• quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Bir kere arkada 3 yaşında çocuk var nasıl aldırayım kucağa ? Ayrıca uygulamadan kastım veterinerlerin böyle olaylarda araçlarıyla hizmet verip vermemesiydi , onu sordum.

Arkada 3 yaşında çocuğu yiyecek hali yok yaralı kedinin. Hadi onu geçtim, ön koltukta oturan kucağına alsaydı ne olurdu acaba? Bence mazaret bulmaya çalışıp vicdanınızı rahatlatmaya çalışmayın. Dediğiniz gibi öyle hayvan sever biri olsaydınız, ölüme terketmezdiniz. Ayrıca veteriner arayıp, hayvana çarptım gelin alın diyen ilk defa görüyorum.
    Veterinerler böyle bir hizmet vermez. Zaten çarpan insan, gider onu ne olursa olsun yaşama şansı varsa alır götürür bir şekilde veterinere. Bahanesi olmaz bu işin. Yok arkada çocuk varmış da bilmem neymiş. Taksiye binip götürseydiniz biriniz o zaman.
    İnsanoğlu nankördür. Başına gelmeden anlamaz. Yarın öbürgün biri sana çarpıp kaçsa sonra da seni yol kenarına atsa üstünden biri seni ezip geçse o zaman anlarsın. Ama böyle bir şey olmaz tabii ki insana çarpsan çoktan belki de sırtlayıp götürmüştün hastaneye. Hayvanlar da en az insanlar kadar yaşamayı hakediyor. Hatta bazı hayvanlar daha çok hakediyor bazı insanlardan yaşamayı. Neyse daha fazla uzatmıyorum konuyu. İyi akşamlar.

• Çok boş sallıyorsun. Senle saçma sapan polemiğe giremem. İnternette bir forumda okuduğum bir yazıda , veterinerlik kendi aracıyla gelip almıştı. Bende ondan dolayı aradım. Soru sormadan b*ktan yere insanlara çamur atmayın. Bu konuyu açmam da iyi oldu , içi boş insanları bloklama fırsatı buldum.Hayırlı akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 3 Ekim 2017; 20:55:53 >
  • Nedir bu ego tatmin etme dostum?tamam blokladin bizi eyvallahta.Ne yani 3 yorum 3cusunde blok geciyor.

Adam bir sey soyluyor blok diyorsun,adam goruste belirtmesin o zaman.

Neyse hayirli aksamlar iyi gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Herattaa -- 3 Ekim 2017; 20:51:07 >
  • Allah başka dert vermesin birader...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kedi Tırnak Attı:)
    12 yıl önce açıldı
    Böcek ısırdı
    geçen yıl önce açıldı
    Kedi Kusması
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yapacak bi şey yok hocam.

RIP kedi
  • Yapabileceğiniz tek şey o kediye yardım edebilecek bir kuruma bırakmaktı, ne pahasına olursa olsun bunu yapabilirsiniz lakin olmamış, insan ezip yoluna bakan insanların olduğu dünyada bu bilinç de saygıyı hak eder, bazen olaylar fazla ani gelişebiliyor maalesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz için teşekkürler. Yani kediyi almak isterdim fakat ne yapacağımı bilemedim. Kedi çok ilginç duruyordu zaten. Ne kıpırdıyordu ne gözünü hareket ettiriyordu , ölmüş gibiydi. Bende o civarın yabancısı olduğum için götüreceğim veterinerlik 10 km uzaklıktaydı. Bu bir kaza oldu ve en azından birşeyler öğrendim , inşallah tekrardan yaşamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 3 Ekim 2017; 21:04:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Francis

quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Bir kere arkada 3 yaşında çocuk var nasıl aldırayım kucağa ? Ayrıca uygulamadan kastım veterinerlerin böyle olaylarda araçlarıyla hizmet verip vermemesiydi , onu sordum.

Arkada 3 yaşında çocuğu yiyecek hali yok yaralı kedinin. Hadi onu geçtim, ön koltukta oturan kucağına alsaydı ne olurdu acaba? Bence mazaret bulmaya çalışıp vicdanınızı rahatlatmaya çalışmayın. Dediğiniz gibi öyle hayvan sever biri olsaydınız, ölüme terketmezdiniz. Ayrıca veteriner arayıp, hayvana çarptım gelin alın diyen ilk defa görüyorum.
    Veterinerler böyle bir hizmet vermez. Zaten çarpan insan, gider onu ne olursa olsun yaşama şansı varsa alır götürür bir şekilde veterinere. Bahanesi olmaz bu işin. Yok arkada çocuk varmış da bilmem neymiş. Taksiye binip götürseydiniz biriniz o zaman.
    İnsanoğlu nankördür. Başına gelmeden anlamaz. Yarın öbürgün biri sana çarpıp kaçsa sonra da seni yol kenarına atsa üstünden biri seni ezip geçse o zaman anlarsın. Ama böyle bir şey olmaz tabii ki insana çarpsan çoktan belki de sırtlayıp götürmüştün hastaneye. Hayvanlar da en az insanlar kadar yaşamayı hakediyor. Hatta bazı hayvanlar daha çok hakediyor bazı insanlardan yaşamayı. Neyse daha fazla uzatmıyorum konuyu. İyi akşamlar.

Her ne kadar hayvanalri sevsem de onlara gereksiz zarar verenlere kizsam da insan hayati benim gozumde hayvan hayatindan bir tik ondedir.
    Ki zaten hayvan kesip yiyen birisi oalrak aksini soylesem inandirici olmaz (yani kendim kesmiyorum tabi de).

Yarali bir kediyi ben de cocugumun yanina yaklastirmam ki kucagana koymak soyle dursun. Kan akiyorsa hastalik bulasabilir. bu kendinin kuduz vs. olmadigini kim bilebilir kim garanti edebilir. Yine isirabilir tirmalayabilir yarali olsa da.

Sonucta bu bir kaza kasten zevkine oldurmemis arkadas. Sirf spor olsun diye avlaniyor millet, ya da kendi halindeki kediye kopege iskence ederek oldurenler vs. var. Bunlar bence cok yanlis ama kaza kasti bir durum degil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Nedir bu ego tatmin etme dostum?tamam blokladin bizi eyvallahta.Ne yani 3 yorum 3cusunde blok geciyor.

Boş adam çünkü beni bloklayıp vicdanını rahatlatma peşinde.
    Umarım her gece yatmadan o kediyi son gördüğü an gözlerinin önüne düşer.

Kedi olayina bir sey diyemem,O ona kalmis bir sey.Dikkatsizlik veya bir anlık yasanmis bir olay.Suç kedi demidir yoksa Sofor demidir Allah bilir...

Hadi beni blokladi diyelim(umrumda da degil)yanlis anlayan da bloklayabilir.

Siz kendi gorusunuzu belirtmissin bu sefer de sizi bloklamis.Gorus falan belirtmekte suc olmus.

• quote:

quote:

quote:

Nedir bu ego tatmin etme dostum?tamam blokladin bizi eyvallahta.Ne yani 3 yorum 3cusunde blok geciyor.

Kedi olayina bir sey diyemem,O ona kalmis bir sey.Dikkatsizlik veya bir anlık yasanmis bir olay.Suç kedi demidir yoksa Sofor demidir Allah bilir...

Siz kendi gorusunuzu belirtmissin bu sefer de sizi bloklamis.Gorus falan belirtmekte suc olmus.

Kedi de ne suçu olabilir? Sinyal vermeden yola mı çıkmış?

• Hemican kullanıcısına yanıt
    Hocam emin olun dikkatsizlik namına hiç bir şey yoktu. Ön tampondan ezmedim kediyi , sol ön çamurluğun oraya atlamasıyla ezmem bir oldu. Zaten birbirlerini kovalıyorlardı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Mesela yani demek istedim.Direksiyona gecerken cidden bir dikkat sart.

• ciddiyetsizlik , karaktersizlik moda olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Matematik

ciddiyetsizlik , karaktersizlik moda olmuş.

Aynen ama sen o modaya uymak zorunda değilsin.
  • Olan olmuş artık.Bu dakikadan sonra daha dikkatli olursunuz sonuçta kasten yapılmış bir olay değil.Konu sahibinin üzerine çok gidilmiş bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Nasil yani kedi arabanin duramayacagi bir mesafeden yola atlamis olamaz mi?

• Benim attığım yorumları neden adminler silmiş ve bu hakkı kim veriyor ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.