Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
23.098
Cevap
393
Favori
917.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de ovy isimli satıcıdan aldım sıkıntısız geldi sitesinden kayıt yapınca artı bir yıl daha garanti aldım....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • deniz_sea kullanıcısına yanıt
    4 sene garanti gayet yeterli bişey daha sormak istiyorum ilerde keşke extra dsl alsaydim diyeceğim bir ozellik var mi sadece 5 GHz farkı var ben 5 GHz olmasını pek önemsemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • buna en iyi cevap ;
    "malzeme kalitesi ve yazılım güncellemesi olacaktır . " diye düşünüyorum.

• Benim ev de de en fazla 60mbit sinyal geliyor diye, omni aldım, sonraki ev daha iyi bir şekilde olur ise o zaman extra alırım, bunu da tekrarlayıcı olarak kullanırım diye aldım,
    Şuan tek sıkıntım torrent istemcisinin biraz yavaş çalışması, aslında işlemciye yükte binmiyor ama biraz yavaş çalışıyor gibi, onu da sıkıntı etmiyorum, geri kalan her şey çok iyi olduğu için.
    Mesela ofisten evdeki modeme bağlanmak, istediğim kişiye sınırlama veya hız tanımlaması yapmak, bunları telefondan yapmak çok güzel....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mi kablosuz genişleticiyi Keenetic ADSL'ye bağlayamadığım için Asus modem aldım. Bu modemide başka yerde kullanacağım artık.
  • theraptorx kullanıcısına yanıt
    eğer,
    2.4ghz ile bağlanmaya çalışıyorsanız 5-10. kanallar arası manuel yayın seçin.
    5ghz ile bağlanmaya çalısıyorsanız 36-48. kanal arasında manuel yayın seçin.
    Mi cihazların bazı wifi frekanslarına bağlanmama gibi tuhaf bir çin yayın standartı var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 1 Şubat 2020; 18:45:54 >
  • deniz_sea kullanıcısına yanıt
    Benim kullanacağım özellikler modeme uzaktan bağlanabilme istediğin saatlerde wifiyi açıp kapatması her cihaza ayrı ayrı hız belirleme özellikleri ön planda yoksa bu modemi almazdım

• evet,
    wifi zamanlama yapabilme ,
    çok fonksiyonlu hız limitleme ,
    torrent indirme ,
    elime geçtikten sonra olduğunu farkettiğim ;
    uzaktan bağlanabilme ,
    kendi bulutunu oluşturabilme ,
    openwrt desteği,
    DNS over TLS ,
    HDD kullanılmadığı zaman kapatma ,
    gibi özellikleri tenda'dan sonra ilaç gibi geldi.
  • SNR değerleri zayıf olan ve kopma yaşayanlar için bir çözüm üretilmiş .

Şimdilik beta yazılımda (3.3.7 ) ve komut satırında geçerli.

VDSL bağlantı için ;

interface Dsl0 vdsl snr-margin {4..30}

ADSL bağlantı için ;

interface Dsl0 adsl snr-margin-offset {-10..10}

Örnekler ;

modeme telnet ile bağlanıp , mesela SNR değerini 20 yapalım ;

interface Dsl0 vdsl snr-margin 20

normal değerler ;

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

SNR 20 yapılınca olan değerler ;

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

gördüğünüz gibi SNR değeri 20 oldu , bu arada bağlantı hız da bağlantıyı daha stabil yapmak 75Mbps'den 66Mbps'e düştü .

SNR 30 yapınca ise hız 32 Mbps'e düştü ;

size uygun, stabil çalıştıran SNR değerini deneme yanılma yöntemi ile bulabilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 3 Şubat 2020; 12:57:43 >

• SNR ayarı için beklenen güncelleme beta 3.3.8 ie geldi .

ADSL yada VDSL için SNR ayarını buradan yapabiliyorsunuz ;

Gerekli olursa hattınıza uygun SNR değerlerini bu şekilde ayarlamak mümkün ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 5 Şubat 2020; 15:12:16 >

• micro77 kullanıcısına yanıt
    Üstad hız konusu nasıl peki mesela benim tplink w5951 modem ile 1,3 mb indirme hızım varken tenda v1200 ile 1,7 leri görüyordum. Bunda da hız vs olayları nasıl tüm performansı ile hızı veriyor mu?
  • Merhaba

Hız konusunda gayet başarılı.
    Fakat hız kadar önemli olan birçok kişi aynı anda internete yüklendiğinde herkese eşit dağıtım yaparak internete rahatlıkla girmesini sağlıyor.
    Daha önce kullandığım zyxell , asus vb. gibi modemlerde bir kullanıcı dahi internetten bir şeyler indirmeye başlasa diğerlerini etkiliyor idi.
    Keenetic modemde böyle bir sorun yaşamadım.

Üstad alacam bak sonra Tenda'ya dönmesin :D Şaka bir yana teknik servis hizmeti garanti vb. araştırdınız mı sonra TR standartlarına hizmet almayalım.
  • Tenda malum telefonlara dahi çıkmıyor , forumda esamesi de okunmuyor.

Keenetic'in ise forumda ayrıca başka bir konusu var , gördüğüm kadarıyla sorulara anında cevap veriyor.

Ayrıca servis telefonu yada mail ile de sorulara cevap veriliyor...
    Keenetic Extra alacam kararımı verdim 4 yıl garanti olayı güzel. Ancak elinden çıkaracağın zaman haberdar et bende çıkarayım :D
    Bu arada üstadım kendilerinin önerdiği alım yapabileceğimiz yer var mı? Sonra n11 den vs alınca yok biz servisine bakmayız onun demesinler siz nerden aldınız özelden yazarsanız sevinirim.
  • nereden alırsanız fark etmez sonucda hepsi Keenetic garantili.

buradan alabilirsiniz.
  • hocam selamün aleyküm
    benim elimde tplink w8960n modem var

ben üst kata yeni modem almayı ve kablolu kablosuz acces point mi artık router mı neyse 2 bağlayıp alt daire de dahil olmak 3 daire ye bağlantı vermek istiyorum
    kolaylıkla acces point yapılabiliyor bu modem ile
  • İnception77 İ kullanıcısına yanıt
    as. merhaba .

Modem olarak ;

Keenetic omni dsl ;
    keenetic.com.tr
    Keenetic Omni DSL
    https://keenetic.com.tr/tr/keenetic-omni-dsl

Router olarak da ;

Keenetic start, lite yada omni router modellerinden bütçenize uygun olanlarını seçebilirsiniz...

Bu durumda 1. kata modem , diğer katlara da birer adet router kullanarak internet erişimi sağlayabilirsiniz.

Fakat önemli bir konuyu hatırlatmam gerekiyor .

Wifi sinyallerinin iletimi binanın büyüklüğü , karkas yapısı , duvarların kalınlığı gibi bazı faktörlerden dolayı değişecektir.

O yüzden gerekli router sayısı yada fonksiyon olarak daha yüksek modellere de ihtiyaç olabilir..

WPS tuşu ile 3-5 dk içinde kolaylıkla kurulum yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 6 Şubat 2020; 12:12:59 >

• Güncelleme konusunda bir şey dikkatimi çekti.

Normalde üretici firmalar her model için farklı tarihlerde güncelleme yaparlar .

Yani router için farklı modem için farklı tarihlerde güncellemeleri görürüz.

Fakat Keenetic firması bir güncelleme çıktığında "görebildiğim kadarıyla " bütün modellere aynı anda güncelleme yapıyor.

Yani modem yada router'ler model farketmeden aynı anda güncelleme alıyorlar.

Bu durum şimdiye kadar gördüğüm kadarıyla bir ilk.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.