Şimdi Ara

Kemiklerim uzun süredir gelişmiyor. Hep böyle mi kalacak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 93 doğumluyum. Yıllardır vücudumda gelişme, irileşme, kemiklerin kalınlaşması, ellerin ayakların büyümesi gibi durumlar göremiyorum. En net şekilde lise 1'e geçerken ki yaz uzamıştım. Şu an 1.75-1.76 civarı boy var. Lise 1'e başlarken de 1.72 civarı rahat vardım; ama o zamanlar fazla zayıftım. Lise 1 başlarında 47 kilo felandım. Kendimi bildim bileli zayıfım. Tabii o zamanlar kıl, tüy konusunda bir belirti yoktu. İşte sakallar çıktı felan her şey oldu derken bir kaç cm boy uzaması dışında hiçbir fark göremiyorum. Şu an tam 19,5 yaşındayım. Boy dediğim gibi 1.75-1.76 civarı. Kilom 60-61 gibi bir şey. Özellikle kollarım bileklerim aşırı ince. Ellerim resmen 10 yaşındaki çocuk eli gibi ufacık. Hani gelişimi tamamlamama gibi bir durum da pek yok. Yeterince kıla, tüye, sakala sahip biriyim. Genetik olarak da ailemde hiç böyle durum yok. Akrabalarımda da görmedim. Özellikle babamın elleri büyük, bilekleri kalın. Hani aklım almıyor. Benim gibi ellere, bileklere sahip 30-40 yaşında erkek görmedim ben. Lise 1'deki dönemden itibaren 13-14 kilo almışım. Yine hiç gözle görülür fark yok. Her türlü inceler. Bileklerimi tahmin etmek isteyen varsa söyleyim. Yaklaşık 14 cm civarıydı. Millet 16-17'ye çok ince diyor. Düşünün halimi.

Sizce nedir olay? Hayatım boyunca bu kadar ince mi kalacaklar arkadaş?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 2 Mart 2013; 22:50:08 >

• Biri çıkıp yardım etsin arkadaş. Önüne gelen elimle, bileklerimle dalga geçiyor. Kol bileğimi de ölçtüm 14 cm felan. 70 kilo felan mı olmam lazım, bunun bir miktar örtülmesi için? Ya 50-51 kilo iken ölçmüştüm bilekleri o zaman da bu kadardı, 10 kilo civarı almama rağmen hiç bir değişiklik yok. Elim ufak olmasına rağmen bileğimi kavradığım zaman arada epey boşluk kalıyor.

Ayrıca ellerimle de dalga geçen 20 insan sayabilirim sizle. Ya yaşımda geçti arkadaş, ne yapacağım ben?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 1 Nisan 2013; 20:00:05 >

• dambıl al ön kol hareketleri yap, zorlanmayan kas gelişmez. Oradaki kas grubunu çalıştıracaksın.
  • bende de durum öyle
    bir değişiklik var mı?
  • kardesim uzunca araştır benzer durum kuzenimde vardı doktora git test yapılsın çölyak hastalıgın olabilir.çölyakı netten araştır korkulacak bişey değil
  • Bu değişiklik var mı ben de oyleyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son durum nedir bende de aynı durum var ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.