Kemikli vites değişimi ne demek anlatabilir misiniz?Muayyer gibi bir laf mı yoksa
Vites değiştirirken aracın hoplaması mı yoksa vites topuzunun sert olması mı?
quote:
Orijinalden alıntı: Yotota Colorra
Bu mesaj silindi.
Vites geçişleri yumuşak değil yani vitesi değiştirirken elinle hissedebiliyosun. Güzel birşey bence.
quote:
Bu mesaj silindi.
Övgü için kullanılan bir tabir değildir. Vites yumuşak geçmez, hissettirir size, geçişlerde sürtünme fazladır.
Kimisinin hoşuna gidebilir ama genellikle sikayet konusudur.
bugüne kadar sürdügüm,denediğim araçlarda en belirgin olarak yeni lanceri test edişimde karşılaştım. motor sesiyle birlikte vites geçişleri de insanı gaza getirebiliyor. arkadaşların dedigi gibi vites geçişini hissediyorsun. çok hoşuma gitti benim.
quote:
Orijinalden alıntı: Evolution313
bugüne kadar sürdügüm,denediğim araçlarda en belirgin olarak yeni lanceri test edişimde karşılaştım. motor sesiyle birlikte vites geçişleri de insanı gaza getirebiliyor. arkadaşların dedigi gibi vites geçişini hissediyorsun. çok hoşuma gitti benim.
anlamadım birşey hissediliyor ama ne?
vitesi düşürdüğümüzdeki sarsıntı,yerinden biraz zıplama mı bu?
quote:
Vitesi değiştirirken dişlinin oturduğunu hissetmek gibi birşey.
quote:
sarsıntı ve zıplamayla hiç mi hiç alakası yok.
tamamen vites koluyla ilgili bir durum.
vitesin dişliye geçtigini elinin altında daha net hissedebiliyorsun.
Alıntıları Göster
Kullanımı çok güzel olan vitestir. Kemikli viteslerde vites kolu öyle sağa sola her yöne sallanıp durmaz, vites yolların çok nettir ve vitesi takarken de tık diye yerine oturur.
1-2 defa kemikli vitesi olmayan Renault (Clio, Megan) ve Citroen c3 kullandım, kemikli vitesten sonra çok kötü geldi viteslerin geçişi. Vites yolları kemikli gibi net değil.
quote:
quote:
sarsıntı ve zıplamanın da bir ifadesi var mı otomobil dünyasında? Çünkü ben vites düşürdüğünde ne kadar ustaca kullaırsan kullan zıplayan sarsılan araçları sevmem.Yumuşacık vites düşmeli araç birden yüksek devire geçtiğini hoplayarak hissettirmemeli.
quote:
Orijinalden alıntı: Ragıp Ozan
quote:
quote:
sarsıntı ve zıplamanın da bir ifadesi var mı otomobil dünyasında? Çünkü ben vites düşürdüğünde ne kadar ustaca kullaırsan kullan zıplayan sarsılan araçları sevmem.Yumuşacık vites düşmeli araç birden yüksek devire geçtiğini hoplayarak hissettirmemeli.
Alıntıları Göster
alfa kullananlar bılır kemıkli vites değişimini.
Ben bunu arza sanıyordum doğrusu bizdede var geçerken o sürtünmeyi elinde hissediyorsun çoğu zamanda sert oluyor geçişler
quote:
Orijinalden alıntı: kdr_
Ben bunu arza sanıyordum doğrusu bizdede var geçerken o sürtünmeyi elinde hissediyorsun çoğu zamanda sert oluyor geçişler
yok sert olmaması lazım yaglanmıs gıbı yerını bulması alzım bızım araclarda ole.
quote:
Orijinalden alıntı: ceycey84x
yok sert olmaması lazım yaglanmıs gıbı yerını bulması alzım bızım araclarda ole.
Alıntıları Göster
+ Peugeot
quote:
Orijinalden alıntı: edilhan
+ Peugeot
Alıntıları Göster
Corsa'larda böyle midir?
quote:
Orijinalden alıntı: edilhan
+ Peugeot
Alıntıları Göster
+Opel
Her vites değişiminde katır kutur ediyor.
quote:
Orijinalden alıntı: enoman
+Opel
Her vites değişiminde katır kutur ediyor.
Alıntıları Göster
+1 <nissan>
quote:
Orijinalden alıntı: Soylukan
+ Peugeot
benim aracım diyecektim şimdi ama güzel bir his doğrusu,en azından rolantilerde sallanmıyor kendi başına mağrur.
quote:
Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK
quote:
Orijinalden alıntı: Soylukan
+ Peugeot
benim aracım diyecektim şimdi ama güzel bir his doğrusu,en azından rolantilerde sallanmıyor kendi başına mağrur.
Alıntıları Göster
vites geçişleri çok net olmayan vitesi ileri ittirirken sanki sağ sola çarpıyor da yolunu öyle buluyormuş hissi veren vites şekli....
vites geçişi sessiz sürtünmenin minimum olduğu , adeta vitesi ileriye doğru sertçe ittirdiğinizde kendiliğinden vitese geçen araçlar gibi değildir....
istisnalar olmakla birlikte genelde fiyat ile ters orantı gösteriyor kemikli vites durumu......
quote:
Orijinalden alıntı: Whisper911
vites geçişleri çok net olmayan vitesi ileri ittirirken sanki sağ sola çarpıyor da yolunu öyle buluyormuş hissi veren vites şekli....
vites geçişi sessiz sürtünmenin minimum olduğu , adeta vitesi ileriye doğru sertçe ittirdiğinizde kendiliğinden vitese geçen araçlar gibi değildir....
istisnalar olmakla birlikte genelde fiyat ile ters orantı gösteriyor kemikli vites durumu......
Alıntıları Göster
Corolla'mda baskı balata seti değiştirdikten sonra bariz kemiklenmişti vites.. şuan eski haline döndü serçe parmağıyla değiştirilemeyen vitese vites demem ben