Herkese merhaba. Kasım ayında sıfır teslim aldım aracımı. Egea Hatchback 1.3 dizel Urban plus donanım. Arabanın şanzımanında bir problem olduğunu düşünüyorum. Hayatım boyunca hep manuel araba kullandım. Eski ve modelli sayısız araçla uzun sürüşler yapma şansım oldu ve ilk kez böyle bir problemle karşılaşıyorum. Son zamanlarda takıntı haline getirince iyice rahatsız olmaya başladım ve sürüş esnasında aklım hep orada. Arabanın mekanik parçalarından çok anlamam ama genç bir arkadaşınız olarak uzun yıllardır araba kullanıyorum. Bir-iki haftaya servise gittiğimde konuşacağım ama öncesinde bu araca sahip olan arkadaşlar ya da tecrübesi olan arkadaşlar varsa fikir danışmak istiyorum. Bu problemi 1. vitesten 2'ye aldığımda yaşıyorum. 1'den 2'ye aldığımda olduğu kadar olmasa da nadiren 3. vitese geçişte de oluyor. 4 ve 5'te sıkıntı yok. Şanzıman dişlisi kaymak gibi geçmiyor. Normalde bütün araçlarda debriyaja tam basıldıktan sonra çok hafif bir bilek hareketiyle abartı bir kuvvet uygulamadan tık-tık diye geçiririm vitesi ve asla kemikli,vuruntulu bir hissiyat olmaz. Bu araçta ikiye çektiğimde ikinci hareketimde bir takılma oluyor ve orada bir saniyelik bir zorlama yaşanıyor. Sanki 5 tane periyodik bakımı aksatılmış bir araca biniyorum gibi hissediyorum kendimi ve bunu inanılmaz bir takıntı haline getirdim artık. Sanki yarım milimetrelik bir yere geçmesi gerekiyor vitesin ve o yarım milimetreyi bulamayınca takılma yaşanıyor. İlk 500-1000 kilometrede arabaya alışma sürecinde önceki aracımdan farklı dişli aralıkları olabileceğini ve yerlerine tam alışamadığımı düşünüyordum ama şuan arabayla bütünleştim ve bu problem hala yaşanıyor. Bazen de kaymak gibi geçiyor. Çok ilginç bir durum. Geçen gün 1.4 benzinli yine sıfır olan arkadaşımın arabasını sürdüm. Vitesinin geçişleri tam anlamıyla sıfır bir araba gibiydi. Tık tık yerini buluyor. Bu durumu bu araçta yaşayan var mı? Yoksa aracın fabrika çıkışında bir sıkıntı mı var sizce? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mob Associate -- 27 Mayıs 2021; 20:30:41 > |
Fiat Egea Vites Geçişleri ve Yaygın Sorunları
Fiat Egea, popüler bir binek otomobilidir, ancak bazı kullanıcılar vites geçişleriyle ilgili sorunlar bildirmiştir. Bu sorunlar arasında şunlar yer almaktadır:
- Geri Vites Sorunu: Bazı Egea kullanıcıları, geri vitese geçmekte zorlandıklarını veya geri vitesin hiç takılmadığını belirtmişlerdir.
- 1 Vitesten 2 Vitese Geçerken Ses: Bazı sürücüler, 1. vitesten 2. vitese geçerken bir ses duyduklarını bildirmişlerdir.
- Geri Vitese Nasıl Takılır: Egea'da geri vitese geçmek için vites kolunu sonuna kadar aşağı ve sola itmeniz gerektiğini bilmelisiniz.
- 1. Vites Zor Geçiyor: Bazı Egea kullanıcıları, özellikle soğuk havalarda 1. vitese geçmekte zorlandıklarını belirtmişlerdir.
- Vites Sorunu: Genel olarak, vites geçişleriyle ilgili sorunlar, vites bağlantılarında, debriyaj sisteminde veya şanzımanda bir sorun olduğunu gösterebilir.
Egea'nızda vites geçişleriyle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, yetkili bir Fiat servisine başvurmanız önerilir. Sorunun doğru bir şekilde teşhis edilmesi ve uygun onarımların yapılması önemlidir.