Şimdi Ara

Egea vites geçişleri sıkıntısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
10.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Kasım ayında sıfır teslim aldım aracımı. Egea Hatchback 1.3 dizel Urban plus donanım. Arabanın şanzımanında bir problem olduğunu düşünüyorum. Hayatım boyunca hep manuel araba kullandım. Eski ve modelli sayısız araçla uzun sürüşler yapma şansım oldu ve ilk kez böyle bir problemle karşılaşıyorum. Son zamanlarda takıntı haline getirince iyice rahatsız olmaya başladım ve sürüş esnasında aklım hep orada. Arabanın mekanik parçalarından çok anlamam ama genç bir arkadaşınız olarak uzun yıllardır araba kullanıyorum.

Bir-iki haftaya servise gittiğimde konuşacağım ama öncesinde bu araca sahip olan arkadaşlar ya da tecrübesi olan arkadaşlar varsa fikir danışmak istiyorum. Bu problemi 1. vitesten 2'ye aldığımda yaşıyorum. 1'den 2'ye aldığımda olduğu kadar olmasa da nadiren 3. vitese geçişte de oluyor. 4 ve 5'te sıkıntı yok. Şanzıman dişlisi kaymak gibi geçmiyor. Normalde bütün araçlarda debriyaja tam basıldıktan sonra çok hafif bir bilek hareketiyle abartı bir kuvvet uygulamadan tık-tık diye geçiririm vitesi ve asla kemikli,vuruntulu bir hissiyat olmaz. Bu araçta ikiye çektiğimde ikinci hareketimde bir takılma oluyor ve orada bir saniyelik bir zorlama yaşanıyor. Sanki 5 tane periyodik bakımı aksatılmış bir araca biniyorum gibi hissediyorum kendimi ve bunu inanılmaz bir takıntı haline getirdim artık. Sanki yarım milimetrelik bir yere geçmesi gerekiyor vitesin ve o yarım milimetreyi bulamayınca takılma yaşanıyor. İlk 500-1000 kilometrede arabaya alışma sürecinde önceki aracımdan farklı dişli aralıkları olabileceğini ve yerlerine tam alışamadığımı düşünüyordum ama şuan arabayla bütünleştim ve bu problem hala yaşanıyor. Bazen de kaymak gibi geçiyor. Çok ilginç bir durum.

Geçen gün 1.4 benzinli yine sıfır olan arkadaşımın arabasını sürdüm. Vitesinin geçişleri tam anlamıyla sıfır bir araba gibiydi. Tık tık yerini buluyor. Bu durumu bu araçta yaşayan var mı? Yoksa aracın fabrika çıkışında bir sıkıntı mı var sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mob Associate -- 27 Mayıs 2021; 20:30:41 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fiat Egea Vites Geçişleri ve Yaygın Sorunları

Fiat Egea, popüler bir binek otomobilidir, ancak bazı kullanıcılar vites geçişleriyle ilgili sorunlar bildirmiştir. Bu sorunlar arasında şunlar yer almaktadır:

• Geri Vites Sorunu: Bazı Egea kullanıcıları, geri vitese geçmekte zorlandıklarını veya geri vitesin hiç takılmadığını belirtmişlerdir.
    • 1 Vitesten 2 Vitese Geçerken Ses: Bazı sürücüler, 1. vitesten 2. vitese geçerken bir ses duyduklarını bildirmişlerdir.
    • Geri Vitese Nasıl Takılır: Egea'da geri vitese geçmek için vites kolunu sonuna kadar aşağı ve sola itmeniz gerektiğini bilmelisiniz.
    • 1. Vites Zor Geçiyor: Bazı Egea kullanıcıları, özellikle soğuk havalarda 1. vitese geçmekte zorlandıklarını belirtmişlerdir.
    • Vites Sorunu: Genel olarak, vites geçişleriyle ilgili sorunlar, vites bağlantılarında, debriyaj sisteminde veya şanzımanda bir sorun olduğunu gösterebilir.

Egea'nızda vites geçişleriyle ilgili sorunlar yaşıyorsanız, yetkili bir Fiat servisine başvurmanız önerilir. Sorunun doğru bir şekilde teşhis edilmesi ve uygun onarımların yapılması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Auris manuel araçta 1 den 2 ye böyle geçiş sorusunu olurdu arada araç daha yepyeni iken Toyota servisinde usta önce 2 ye sonra 1 e atın böyle sorun olursa demişti yani marka fark etmeksizin olabiliyor sanırım manuel araçlarda

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunu daha çok 1.3 araç kullanıcıları yaşıyor galiba. 1.4 fire ve 1.6 mjet kullanıcılarından bu şikayeti pek duymadım.

Özellikle 5 ileri olanları sıkıntılı. Benim araçta da aynı sıkıntı var. Sanki vitesler iki kademeli gibi. Yerine tam geçmediğinde pişman ediyor. Sizin araç sıfır ve bu 5 ileri halen aynı tas aynı hamamsa, benim vites sistemini yeniletmeme gerek yok o zaman. Sıfır araçta böyleyse, ben yeniletirsem demekki bişey değişmeyecek.

Punto'nun 6 ilerisinde sıkıntı yok. Egea'nın 1.4 6 ilerisinde sıkıntı yok. Ne varsa şu lanet 5 ileri şanzımanda var.

• Aynen öyle hocam. Park ederken geri vitese tam geçmiyor mesela, biraz daha tekrar geri itmek gerekiyor. Çok garip bir durum. Böyle bir kronik durum kabul edilemez. Egea hakkında çok kötü yorum okumuştum ama bunu bilseydim muhtemelen almazdım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 5 ileri olan fiat larda böyle doblolar da kemikli geçiyor. 1.3 egea sürdüm o da kemikliydi bi garip geldi. 1.4 6 ileri egea da vitesler lokum gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hem 1.4 hb, hem de 1.3 sedan var. İki aracın sürüşü çok farklı. Vites konusunda da haklısınız, dizelin geçişleri biraz sert. Fakat ben dizelle bugüne kadar 300.000 km yol yaptım, vites çok kötüymüş dediğim bir durum olmadı. Sadece birkaç kez geri vitese takarken ikinci sefer denemem gerekti, o zaman mutlaka bir ses geliyor zorlayarak geçtiğini hissediyorsunuz. Soğuk havada yaptı bunu.

Fakat 1.4 motorun hem vitesleri çok pürüzsüz, hem de benzinli olmasından dolayı sarsıntısız.

Yalnız kötü bir araba değil egea, parasının karşılığını fazlasıyla verdiğini düşünüyorum.

• 1.5 Dci 6 ileri ve 1.3 mjet 5 ileri karşılaştırdığım zaman benzer olduklarını söyleyebilirim. Doblo 1.3 de kemikli bir şanzımana sahip. Eğer manueli seviyorsanız hoşunuza bile gider. Bende spor araç hissiyatı oluşturuyor

Bir problem olduğunu sanmıyorum hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Passat çekiş sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2017 1.3 urban sedan var. Normal ileri viteslerde dediğiniz gibi bir sorun hissetmedim. 2 senedir kullanıyorum. Ama geri vites bazen tam geçmeme bazen cartlama oluyor. Sanırım geri vites kronik bir durum.

• Çunku egea muhteşem bir otomobil..

• boş muhabbet yerine kullanıcı yorumlarını dinlerseniz daha sağlıklı ilerlersiniz.

şahsi aracım 1.4 / şirket aracım 1.3 idi.

herkesin belirttiği gibi 6 ileri olan 1.4 aracımda vitesler kaymak gibi, 1.3 olanda ise resmen cebelleşiyordum.

• 2011 grande punto kullanıyorum 1.3 mjet. 1 ve 2 vites geçişleri bahsedildiği gibi berbat bir hissiyatı var.

• Senkromeçleri kalitelileriyle değiştirirseniz kaymak gibi geçer fakat şanzuman indirme işçilik yedek parça maliyeti cok tutabilir.

• JSBach kullanıcısına yanıt
    1den iki de en önemli vites geçişi, o yüzden insana dert oluyor. Dikine rampada birle kalkmışsın tam ikiye çekeceksin takılıyor orada. Kaybettiğin bir saniyede araba boğuluyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mob Associate kullanıcısına yanıt
    Hocam benim 2000 model accentte oluyordu da 21 senede normal tabi 😂 garip bir durum motor büyüklüğü şanzımanı etkilemiş olabilir mi peki dizel le benzin li arasında fark var cünkü🤔

• Benim de 1 den 2 ye takılıyormuş gibi geçiyor. Araç renault ama normal bir şey diye düşünüyorum daha önce 2 farklı daha reno aracım olmuştu onlarda böyleydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Benim de 1 den 2 ye takılıyormuş gibi geçiyor. Araç renault ama normal bir şey diye düşünüyorum daha önce 2 farklı daha reno aracım olmuştu onlarda böyleydi.

Ben de bir çok kere 1.5 dCI clio kullandım hocam. 1'den 2'ye yağ gibi geçiyordu. Şanzımanda hiçbir sıkıntı gözlemlemedim.

• Geri vitese takınca sorun yaşayanlar debriyaja basınca hemen geçirmesin vitesi. 2 an kadar beklediğinizde zorlamadan geçer. Ben o 2 sn yi beklemem diyorsanız ben geri vitese takmadan 4 e takıp sonra geriye geçiriyorum hiç sorun yaşanmıyor. Bu şekilde de yapabilirsiniz. Bende de 1.3 urban var vites geçişlerinde sorun yok.

• Benim böyle midem bulansa arabada, direk satıp başka bisey bakarım.

• Mob Associate kullanıcısına yanıt
    Anlattığınız durumu birebir aynısını yaşıyorum. Tam anlamıyla rezalet

• quote:

Orijinalden alıntı: JSBach

Anlattığınız durumu birebir aynısını yaşıyorum. Tam anlamıyla rezalet

Araç sıfır mı hocam sizin de?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.