Şimdi Ara

Kendi çiftliğimi kuruyorum (Güncellenecek)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
4
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mind of a madman -- 1 Kasım 2018; 8:30:28 >

• Güncellemeleri merakla bekliyorum. Keşke bende cesaret edebilsem..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bu tarz bişey düşünüyordum ilerisi icin takipteyim hocam

• umarım hayalinizi gerçekleştirirsiniz takibe aldım konuyu merakla beklicem gelişmeleri
  • Çok güzel düşünmüşsün, youtube'da primitive technology kanalına bir göz atmanı öneririm, hoşuna gidecektir.

• ' Primitive technology ' youtube da izle evle, firini kendin yaparsin. Paranla da tavuk alirisin

• bize ne
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FBI open dı door -- 29 Ocak 2017; 22:47:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rez

• Naptın kardeş

• cidden böyle birşey düşünen varsa mesaj atsın. birikimim var eğitimim yok. plaza hayatını memurluğu falanda istemiyorum. köyde tarlada mutlu olacağımızı düşünüyorum. dedemin var tavuk yumurtası toplayıp satar. gece evinin önüne masa atar şu ses çıkaran böcekler eşliğinde çayını içer okey oynar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MuratYakinFanboi

Naptın kardeş
    30 bin lira masraf yaptım sonuç hüsran. hiçbir şey düşündüğüm gibi olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mind of a madman

30 bin lira masraf yaptım sonuç hüsran. hiçbir şey düşündüğüm gibi olmadı.

Alıntıları Göster
    neden hocam detaylı anlatır mısın?
  • Ciftlik bankin arkadasiymis sakin para yatirmayin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvancılık işi fabrikasyon ve hazır yemle dönmez. İnek, besi danası, küçükbaş hepsinin yem rasyonları farklıdır. Ortalama 40 besi danasının tüm ihtiyacını karşılamak için en az 200 dönüm arazi lazım, aynı sayı inekte daha fazla arazi ve emek gerekir çünkü daha fazla çeşit yem yemesi gerekir. Bu yemleri sürekli hazır alırsanız batarsınız! Kendiniz ekip, biçip hayvanınıza yedirmeniz lazım, taşıma su ile değirmen dönmez.

Küçükbaş içinse mera şarttır. Mera yoksa bile hayvanların günde 5-6 saat dolaşabileceği büyük alan lazım. 40-50 hayvan için 20 dönüm boş arazi hayli hayli yeter. Otlatma dışında yem olarak ezme arpa ve saman olmazda olmaz. Yaş ot ise her zaman önlerinde bulunmalı ve yem ve ot çeşitleri gerekmedikçe değiştirilmemeli! Küçükbaşların işkembesi büyükbaşlara göre oldukça hassastır, en küçük değişimlerde çelerme(enterotoksemi) yaşanılabilir(genelde aniden ölürler ne olduğu anlaşılmaz).

Sorunuz varsa sorabilirsiniz aklıma geldikçe yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komutan Kangal -- 1 Kasım 2018; 21:28:32 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.