Şimdi Ara

kendi kasamı mod etmemde yardım istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kasama mod düsünüyorum. gayet düz bir kasa ve sanırım gayet iyi bir mod olabilir diye düsünüyorum ancak ise girmeden once sevgili mod bolümü sakinlerine bir danışmak istedim bu konuyu...

kasamın resimleri bunlar:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraykizilcan -- 24 Ağustos 2006; 19:30:19 >

• aslında benim aklımda bir kac fikir var ama ... sole anlatayım forumda bir arkadasın su renksiz ekran lcd takdıgını gördüm. bir tane ondan yapmayı düsünüyorum onun yapım planıda buldum. sonra birde fan kontrol dewresi kurucam. onunda kurulum seması elimde. isin sorun kısmı bunları nereye takıcam.
    fan konusuna gelince one 12 bir fanın sıgmaz gibi duruyor. cünkü altta plastik kapagın basladıgı yerden disket sürücüsünün oldugu bosluga kadar 14 cm lik bir bosluk var. 2 cm lik bir pay cok az kalır gibi geliyor bana sanırım 92lik isimi gorur yan tarafa biri ekran kartınıntepesine birinide islemcinin tepesine gelcek sekilde 2 dane fan takıcam. bide kapagı plexi yapıcam. tepeye gelince kasanın yeri itibariyle kasanın tepesine fan takmak gereksiz olucak cünkü tepesi kapalı olucak. arkaya fan takamıcam cünkü kasam buna el vermiyor. onun yerine alternetif bir cıkıs olarak neresini kullanabilirim. bu arada icinide birazcık los yapmak istiyorum cok aydınlık degilde onemli parcaların üzerine ledle ısıgı yoneltmek istiyorum. kasanın renk uyumu hakkında hic bir fikrim yok cünkü renk ahenginden fazla anlamam. birde kasanın yan kapakların birine yada onune kendi yapdıgım bir grafitiyi islemek istiyorum tabi ledlerle arkadan ısıldatcam
    birde kasanın onunde sag alt tarafda fark ettinizmi bilmem ama kasanın tasarımından gelen bir kabarıklık var. onu basıl yok edebilirm. yada nasıl degerlendirebilirim. belki fan kontrolleri oraya takarsam güzel olur...
    düsüncelerinizi benimle paylastıgınız icin simdien tesekkür ederim...

• arkadasım ne dıyelım şimdi sana senın yapacagın en akıllıca sey formdakı modları ınceleyerek kendın bi karar vermen yoksa o onu der bu bunu der hepten karışır kafan zevk senın kasa senın
  • zaten 5 gündür inceliyorum forumdaki modları. genel olarak ne yapılacagını biliorum yani. kasanın icini dısını boyama, fan takma, neon takma, bide ya ejder yada alev deseni cizme... bunlar zaten aklımda da tasarım olarak danısmak istedim. belki bir arkadasdan bir orjinal fikir cıkar die soruyorum. ayrıca forumda egin tecrübeleri olan bir cok abimiz (belkide ablamız) var. bunlarında bir fikirlerini sormak istedim. bu arada mod bolumunu dikkatlice takip ediyorum. yada ole düsünüyorum
  • yok hocam kasa modlamada orjinal demek karmaşık demek. Fan kontrolü ve ekranı floppy lerin birinin kapaklarına takarsın.

Diğerleri aynı.
    Boya led fan neon kablo toplama plexi diğer aparatlar
  • anlaşılan kasan eski tip yani alçak ve geniş modlamanın olmazsa olmazı yan kapaga cam ,mika veya plexi takmalısın bunu yaptıktan sonra seni rahatsız edecek tek şey power sluppy olacaktı bununda çok uygun bir çözümü var onu ordan alıp disket sürücüsünün altına koyabilirsin (220V girişini kaployla uzatıp arka tarafta müsait bir yere bağlamak şartıyla) buraya koyduktan sonra;
    1). seninde istediyin öntarafa alta fan koyman şart tavsiyem len fanlardan yana
    2). arka tarafa fan koymak istiyordun ama yer bulamıyordun işte sana fan için müsait bir yer
    3). bu sayede işlemci fanı önündeki power sluppy kaldırıldıgı için ortaya çıkacak ve sıcaklıgı düşecek buda performansının artmasına neden olcak
    4). plexiden bakıldıgında önümüzde bir duvar deyilde herşeyi görebileceyiz
    5). istediyin aydınlatma daha iyi olacak ...

ama kasa senin elbette kendi istediyini yapacaksın

• Kasa fazla ufak ama sana kalmış yapmak önerim bir cam şart bide içini belli edecek şekilde bir ışık yakışır kasanıda boyasan ii olur resimlerden bakılınca sararmış gözüküyo ii zımparala ve istediğin renge boya, bide cama fan takarsan ii olur ama led lileri tercih et
  • ps yana alma fikri aklıma yattı. onu yapıcam bu sayede arkayada bir fan takarım camı zati yapıcam isin eylencesi o ama renk konusunda hala bir kararım yok. hertarafı siyahmı yapsam yoksa sarı, kırmızı ve siyah kombinasyonunumu kullansam. en iyisi deniyerek goremek... bir kabloları su sogutmasında kullanılan sefaf boruların icine koymayı düsnüyorum onlarıda kasanın temasına uygun bir renge boyicam...

baska güzel fikri olan varsa lütfen cekinmeden anlatsın su anda her oneriye acıgım. en son hepini toplayp kendi zewkime gore ayarlıcam...
  • dün güc kaynagını yerinden cıkartıp bir deneme yapdım. normalde celeron 1ghz lık islemcim 35derecede ve anakartımda 44 derecede gorunuyordu cpu üzerindeki fanda 4.4 dewir yapdıgını gosteriyordu. test programı olarak everesti kullandım.

daha sonra güc kaynagını yerinden cıkartıp dısarıya koydum. sonuc olarak cpunun ısısında degisme olmadı ama cpunun fanı 4.4den 4.2 e indi ve anakartın sıcaklıgıda 44 den 41 dereceye indi. denedim güc kaynagının kabloları acık zorlamayla yetecek gibi duruyor.

asagıya koydum bilgisayarın kaba bir cizimini.

sizc birde tepeye bir fan takmalımıyım yoksa bukadar fan yeterlimi. aslında arkaya takılcak fan zaten kasanın en üstünde olacak. sıcak havayı o üfleyebilir diye düsünüyorum. bu konuda yardım ederseniz sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraykizilcan -- 26 Ağustos 2006; 14:21:09 >

• hayır bana göre kasan modlamak için benimkinden kat kat güzel bir kasa ön tarafı beni bitirdi...yanları süper..sıfırdan başlamak için çok rahat gözden çıkarılabilecek bir kasa..göndersene bana icabına bakmaya çalışayım

ön taraftaki çıkıntı arkadan da çukur olarak iise oraya çıkardıktan sonra dolgu yapman gerekecek ki o malzemeyi araştıyoruz şu an forumda..

bu arada ben de biraz araştırma yapıp birşeyler ortaya çıkardım..benden daha tecrübeli arkadaşlar var onların yorum ve yardımı olmazsa bu işler yürümez onlardı bekliyoruz...

• sanırım o dolgu isi icin celik macunu diye bir sey kullanılıyormus. onunla beraber dondrucu die bir madde daha kullanıyorlarmıs ama bu isi yapmıs olanlar daha iyi bilir
  • bu arada arkadaslar renkdede kararımı verdim sonunda ksanın ön kapagını beyaza boyıcam (cdromların rengini degistirmek zor geldi ) yan kapaklar ve üst kapagı siyaha boyicam. iceride gene siyah hakim olucak ama parlak degil mat kullanmayı düsünüyorum.

yukardaki desende kırmızı kullanmayı düsünüyorum ve bu desen sol kapagın en sagına gelcek ve plexi bunun dıs hatlarına paralel ilerlicek.

bu desen ise kasanın icinde cdromların bulundugu haznenin yanınya uygulanıcak ve bu da kırmızı renkli olıcak.

kasanın on kapagıyla üst kapagı arasında keskin bir gecis olmasını istemedim bu yüzden asagıdaki alev desenini uygun kısmını kullanarak renk gecisini saglıcam.

ayrıca hani ön kapagımın sag kısmında bir kabarıklık vardı ya orayıda siyah renge boyamayı düsünüyorum

bu kasa biterse cok hos bir hal alıcagına inanıyorum. simdi sıra malzemeleri edinmede

sag kapaga ne yapacagım konusunda bir karar veremedim. kendi yapdıgım grafitiyi koycakdım ama onu bilgisayara uyulamak ancak bir profosyonel boyacı yapabiliceginden ondan waz gecdim. tam ortaya güzel bir sey koyup 4 kosesinede bu deseni sanki tutuyormush gibi bir his veren desenler koyıcam ama ortaya ne koyabilrim diye düsünüyorum...

nolur yardımlarınızı esirgemiyin benden biliyorum cok sey yazıp daha hic bir sey yapmadım cünkü kafamda herseyin oturmasını bekliyorum. bu sırada sizin yapacagınız her oneri benim icin bir hazine degeri tasımakda...

saygılarımla

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.