Şimdi Ara

Kendi LPG ayarını kendi yapmak (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.714
Cevap
57
Favori
317.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • değerli arkadaşlar aracım 2002 scenic 1.6 16 v kendi ayarımı kendim yapmak istedim.rolantide kalibrasyon yaptım degerler resimlerdeki gibi sizce normalmi.lovato easy fast plus marka lpg.

Kendi LPG ayarını kendi yapmak
  • msn degerleride bu arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: SİNYALCİ58

değerli arkadaşlar aracım 2002 scenic 1.6 16 v kendi ayarımı kendim yapmak istedim.rolantide kalibrasyon yaptım degerler resimlerdeki gibi sizce normalmi.lovato easy fast plus marka lpg.

Kalibrasyon her araca ve nozul çapına göre degişir buna bakıp sadece anormal bi deger olup olmadıgını söylebiliriz araç rolantisinde bozulma yaşadınız mı ?
  • Lovato gerek yazılım gerek kullanma klavuzu olarak son kullanıcılardan bir şey saklamıyor. Sitelerinden indirebileceğiniz kullanma klavuzu Türkçe'dir ve size çok yardımcı olur.

www.lovatogaz.com
    404 - File or directory not found.
    http://www.lovatogaz.com/img/largepics/EasyFastSmartManualeTR_rev1.0.pdf

• degerli arkadaşlar ilginize teşekkürederim.kendi ayarımı kendi yapmamın sebebi serviste ustası arabayı mahvetti.iki üç gündür rolantide bazan problem oluyordu bende rolanti valfini temizledim şimdi normal çokk kirlenmişti.

• bir arkadaşım meme çapını 0.1 oranında büyütmemi söyledi.acaba ne işe yarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mscsi

Lovato gerek yazılım gerek kullanma klavuzu olarak son kullanıcılardan bir şey saklamıyor. Sitelerinden indirebileceğiniz kullanma klavuzu Türkçe'dir ve size çok yardımcı olur.

www.lovatogaz.com

üstat 2,0 135 hplik bir aracın regülatör basıncı kaç olmalıdır? benım aracımda 1,2 olarak görüyorum. bazen çok azda olsa geçiyor 1,2yi.

• Serdar bey merhaba

bugün aracıma otomatik kalibrasyon yaptım, bana göre anormal bir harita çıktı ortaya daha sonra tüm hücrelere tek tek müdahale ettim sonuçta oluşan harita bu. Sizce değerlerde bir anormallik var mı?

Birde gaz filtresini değiştirdikten sonra yakıt %10 arttı ama benzin enjektör süresine bakarsak hala gazı arttırmam gerektiği gözüküyor yani benzindeyken süre 2.8 civar gaza geçince de (benzin en. süresi) 3.15 civarı daha da arttırmam gerekiyor yani. araç zaten fazla yakıyor acaba aracın kendi ecusunun değerleri mi bozuldu?

• Merhaba, temel olarak kalibrasyonun nasıl yapılacağına dair bilgileri paylaşmıştım. Depo en az yarı olacak, motor tam olarak ısınmış olacak ama kalibrasyon sırasında fan açmayacak, benzin parametrelerinin yerinde olması için akü kutup başı sökülecek yada benzin ile bir süre kullanılacak v.b. kurallara uyduğunuz sürece sorun yok. Enjeksiyon süresinin üst devirledeki durumunada bakmanız lazım, fakir karışımdan ziyade önemli olan havaya oranla yakıtı vermek, AFR yakalamak.
  • quote:

Merhaba, temel olarak kalibrasyonun nasıl yapılacağına dair bilgileri paylaşmıştım. Depo en az yarı olacak, motor tam olarak ısınmış olacak ama kalibrasyon sırasında fan açmayacak, benzin parametrelerinin yerinde olması için akü kutup başı sökülecek yada benzin ile bir süre kullanılacak v.b. kurallara uyduğunuz sürece sorun yok. Enjeksiyon süresinin üst devirledeki durumunada bakmanız lazım, fakir karışımdan ziyade önemli olan havaya oranla yakıtı vermek, AFR yakalamak.

Dediklerinizi neredeyse harfiyen uyguladım fakat otomatik kalibrasyon yapmaya kalktığımda devri 2500 ile 3100 arasında sabit tutunuz ibaresi çıkıyor fakat benim aracımda bu neredeyse imkansız devir yavaş yavaş artıyor, gaz pedalını elimle bile kontrol etmeye çalıştım fakat nafile. Elektronik gaz pedalı olmasından kaynaklımı bilmiyorum ama devri 2000 de sabitleyebiliyorum ama 2100 den sonra kendiliğinden artıyor ben müdahale etmeden. Bu durumda da kalibrasyon uzun sürüyor ve devir sabit olmadığı için (2200-4000 arasında geziyor) sağlıklı bir harita oluşmuyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Sizin aracınızda şu an kullanmakta olduğunuz haritayı rica etsem yükleyebilir misiniz?

• Merhaba, gaz pedalını sabit tuttun, devirin artması / azalması önemli değil. Eski fw'de gazı sabit tutuyorduk, bazı fw'lerde ise rölantide kalibrasyondevam ediyor.

Yeni aracıma KitMTM taktırdım, haritam işinizi görmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: sx full

quote:

Lovato gerek yazılım gerek kullanma klavuzu olarak son kullanıcılardan bir şey saklamıyor. Sitelerinden indirebileceğiniz kullanma klavuzu Türkçe'dir ve size çok yardımcı olur.

www.lovatogaz.com

üstat 2,0 135 hplik bir aracın regülatör basıncı kaç olmalıdır? benım aracımda 1,2 olarak görüyorum. bazen çok azda olsa geçiyor 1,2yi.

üstat sana sesleniyorum

• quote:

quote:

quote:

üstat sana sesleniyorum

Merhaba, regülatör ne marka / model? Yüklü araçlarda daha yüksek basınçta çalışan regülatörler mevcut.

• quote:

quote:

quote:

quote:

www.lovatogaz.com

üstat sana sesleniyorum

Merhaba, regülatör ne marka / model? Yüklü araçlarda daha yüksek basınçta çalışan regülatörler mevcut.

üstünde olan lpg kiti tomasetto t4 blue. tomasettonun son çıkan kiti.araç 406 2,0 135 hp.

• 1.2 uygundur
  • quote:

1.2 uygundur

eyvallah üstat sağolasın..
  • Merhaba arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum.
    Aracımda Tartarini LPG sistemi var
    Kendini usta diye tabir eden müsvette ayar yaparken ne olduysa oldu
    Adam konfigürasyon filan yükleme gibi bişeyler yapıyordu fakat anlayamadım.
    Aracımın Kontağını açarken yanan lpg göstergesi ışıkları 1-2 saniye sonra komple sönüyor.
    Kontağı kapatıp tekrar açınca, tekrar yanıyor fakat aynı şekilde, aracı çalıştırır-çalıştırmaz 1-2 sn içinde lpg ye geçecekmiş gibi yapıp komle sönüyor.
    Bilgisayara bağladığımızda bağlantı kuruluyor fakat Devir Isı v.s gibi değerler 0 gösteriyor.
    Ne önerirsiniz.
    Şu an lpgye zaten geçmiyor benzinde kullanmak zorundayım kablo satın alıp kendim çözebilirmiyim
    sorun yazılımsal mıdır?
    Beynin zarar görmüş olma ihtimali varmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zinarnet -- 4 Aralık 2011; 20:38:16 >
  • Merhaba, aracınızın üzerindeki düğme ile uyumsuz olan firmware yüklenmiş büyük ihtimalle (tartarini kulllanıcılarının başlığının altında bununla ilgili bilgi vardı diye hatırlıyorum). Araç kontağı kapalı iken eski firmware yüksenirse düzelir. İyi geceler.

Bilgiler bu linkte mevcut :http://www.remixbg.com/Documentation/Documents/Gazovi%20uredbi/Tartarini/New%20Firmware%209.0%20for%20no%20diagnosis%20system.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 5 Aralık 2011; 0:12:55 >

• quote:

Merhaba, aracınızın üzerindeki düğme ile uyumsuz olan firmware yüklenmiş büyük ihtimalle (tartarini kulllanıcılarının başlığının altında bununla ilgili bilgi vardı diye hatırlıyorum). Araç kontağı kapalı iken eski firmware yüksenirse düzelir. İyi geceler.

Bilgiler bu linkte mevcut :http://www.remixbg.com/Documentation/Documents/Gazovi%20uredbi/Tartarini/New%20Firmware%209.0%20for%20no%20diagnosis%20system.pdf

Aracın üzerindeki düğme bu.

• 23korg23 (Yasin bey) Tartarini konusunda daha tecrübelidir, benzer bir sorunu yaşamıştı yanlış hatırlamıyorsam. Kendisi ile görüşebilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.