Şimdi Ara

Kendi LPG ayarını kendi yapmak (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.714
Cevap
57
Favori
317.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boardtaki Ustalarimizin yorumlarini okuyarak elimden geldigi kadar
    Nissan Serena 1,6 Arabami elimden geldigi kadar ayarlamaya calistim,
    Atiker Safefast sistemini bu yaz memlekette taktirdim,
    Arabanin taktigimdan beri yaksindan hic memnun degilim, cekisi ve calismasi cok iyi,
    Benzinle 10.5l harcarken Gazda 14 litreden asagi düsmüyor, usta gecen ay benim bilgisayara
    baglanarak ayarlasada harcamasi yine düsmede hatta 15i gecti, 35dereceye kadar benzinlecalistigi halde
    47 litreyle 320 km yol yapabilmistim.
    baktim caresi yok tavsiyelerinizi okuyarak kendim ayarlamaya calistim.
    >Akü yü kiasadan iptal edip taktiktan sonra motoru Benzinde 30 km kullandim ve
    motor 80 derecedeyken yeni Kalibrasyon ayari yaptim,
    > Boardta okudugum kadariyla Gazla calsisirken Benzin Inj, göstergesini Benzinde calsirken Benz. Enj.sin verisine göre
    uymasi icin 25 sayi artirdim,
    veriler resim olarak yüklüyorum, Benim icin önemli olan simdilik Yakiti düsürmek, yaptiklarim ne kadar dogru,
    daha ne yapmam gerekir diye yardim ederseniz cok memnun olurum.

Bugün yaptigim ayarlarin verileri....
    ilk iki Resim otomatatik kalibrasyondan sonra
    sonrakiler 25 sayi artirdiktan sonra...
     Kendi LPG ayarını kendi yapmak

• Merhaba
    Tecrübeli arkadaşlar aşağıdaki grafiği yorumlayabilirlermi acaba..
  • arkadaşlar bir önceki haritam bu

• şidiki bu fakat benzin çizgisini neden göstermiyor.bağlandığımdada göremiyorum.serdar bey nedeni ne olabilir.kalibrasyon yapabiliyorum ama benzin grafiği yok.

• Merhaba, benzin'i sil mi dediniz acaba? Bu arada nozullarınızı bir miktar büyültebilirsiniz.

@zinarnet
    malesef grafik okunamayacak kadar küçük.

@Cango39
    Regülatör basıncınızı 1 bar olarak ayarlatın. %10 civarı fakirde kalmış, benzin enj. süresini gaz ve lpg'de eşitlemeniz lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 29 Aralık 2011; 14:43:29 >
  • serdar bey ilginiz için teşekkür ederim.bu iki grafik ayrı zamanlarda oluşmuştur.sadece öncekilerde benzin grafiğinin olduğunu resmetmek için ilk resmi verdim.aslında kalibrasyon yaptığımda benzin gaz ms leri eşit oluyor.sorun benzin eğrisinin çıkmaması.4 gün önce akü değişti onunla alakası varmı bilmiyorum ama hatırladığım kadarıyla benzin grafiği çıkması lazım yinede ama çıkmıyor.ayarlarda max basınç 1.02 min 0,6 gözüküyordu bu değerlerdemi oynama yapmalıyım.bide benzin grafini silmek mümkünmü istemeden silmiş olabilirmiyim.
  • öncelikle bu konuyu acan yazan katkıda bulunan herkese tesekkür ederim ayrıca burda bu hizmeti veren serdar beye ayrıyetten tesekkurlerimi sunarım kablomu aldım kalibrasyonumu yaptım sorunlarım çözüldü tavsiye ederim boşuna sanayide ömrünüzü tüketmeyin herkese sorunsuz keyifli bir yeniyıl dilerim
  • @ayavas
    Açıkcası fast yazılımının arayüz inceliklerine çok hakim değilim, programı tekrar kurup deneyebilrisiniz, normalde böyle birşey olmaması gerekiyor, daha öncede karşılaşmadık bu sıkıntıyla.

@dndd
    Rica ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mscsi

@ayavas
    Açıkcası fast yazılımının arayüz inceliklerine çok hakim değilim, programı tekrar kurup deneyebilrisiniz, normalde böyle birşey olmaması gerekiyor, daha öncede karşılaşmadık bu sıkıntıyla.

@dndd
    Rica ederim.

serdar bey bu diagnossis obd1 mi 2 mi sizin soket buna uyarmı

• quote:

@Cango39
    Regülatör basıncınızı 1 bar olarak ayarlatın. %10 civarı fakirde kalmış, benzin enj. süresini gaz ve lpg'de eşitlemeniz lazım.

@mscsi verdigin bilgiler icin cok tesekkür ederim
    yarin ilk isim tavsiyeni uygulamak....
  • @Cango39
    Rica ederim, ufak bir yazım hatası olmuş : Regülatör basıncınızı 1 bar olarak ayarlatın. %10 civarı fakirde kalmış, benzin enj. süresini benzin ve lpg'de eşitlemeniz lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayavas

quote:

Orijinalden alıntı: mscsi

@ayavas

@dndd
    Rica ederim.

serdar bey bu diagnossis obd1 mi 2 mi sizin soket buna uyarmı

Hocam iletişim portlarında pin görünmüyor, diğer portlarda arıza kodu tespiti yapabilirsiniz ama ecu ile haberleşemezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSC Elektronik -- 6 Ocak 2012; 13:24:19 >

• MSCSI'dan yeni atiker için kablo aldım. İlk defa kendim gaz ayarı yapacağım. Gazcı, arabayı düzelteceğim derken bozdu ben de gitgelden kurtulmak için kendim yapmak istiyorum.

Benim araba gaz bittiğinde otomatikman benzine geçmiyordu. Ben de düzeltsin diye bir gazcıya gittim. Adam mapı kapatılmış açtım dedi. Açtı ama bu sefersi gaz deposu dolu olmasına rağmen alet bibipleyip gazdan hep benzine geçiyordu. tekrar gazcıya gittim. Adam gaz basıncını yükselttim artık ötmez dedi. Eve gidene kadar tekrar ötmeye başlıdı ve yine benzine geçti. Daha sonra tekrar gittim eski haline getir böyle olmuyor dedim. Resetledim abi eski haline gelmiştir dedi ama durum hala aynı. Adama verdiğim parayamı yanayım yoksa gidip gelmelerde harcadığım vakte ve yakıta mı yanayım.

Benim gibi bu işe yeni başlayan birine problemden kurtulmam için nereyi değiştirmem lazım olduğu izah edebilirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rochesterli -- 6 Ocak 2012; 17:05:56 >
  • tomasetto lpg ayarı ile alakalı bir konu varmı dh de en bulamadımda?
  • Arkadaslar
    bende Honda civic euro var 97 model. Üstünde lovato easy fast takılı. Arabam birkaç gündür gazda nerdeyse hiç gitmiyor gibi. Benzine alınca roket gibi fırlıyor. Birkaç kişi bujıler ve hava filtresinden olabileceğini söyledi. Bujilerı ve filtreyi ısmarladım kendim takacam. Bakalım bir değişiklik olacak mı. Bende Lovatonun programı da bilgisayara bağlanmak için kablosuda var. Gazda iken arabanın hiç gaz yememesin nedeni sizce ne olabilir. Bu durum gaz ayarlarndan olabilir mi. Bilgisayara bağlayıp değerleri fotoğraf çekip buraya koyabilirim. Bu konuda bana yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı???
  • Arkadaşlar merhaba. Benim aracım clıo 1.4 8 valf. Forumda regülatör basıncının 1 bar cıvarında olması gerektiği belirtiliyor. Benim kitim atiker safe fast ve basınç 1,26 bunun ne gibi etkileri olabilir. Araç çok yakıyor ve performansı iyi değil nedeni bu olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Orijinalden alıntı: egemena

buraya yazan insanların da sıkıntısı lambda sensörünü kullanan, obd bağlantısını kullanan servis bulamamak. ben aracıma lpg dönüşümünü çok övülen ve büyük bir firmada yaptırdım. aynen dediğiniz gibi genellikle benim kitimin montajını yapan konusunda uzman bir yer. ancak regülatör basıncından enjektör seçimine kadar herşeyi yanlış yapmışlar. ayar için verilen para çok bir para değil. 2 katını alsınlar ama dediğiniz gibi aracı obd ye bağlasınlar, lambda sensörünü kontrol etsinler v.s. bu işleri yapan yer bulamayınca insanlar acaba kendim yapabilirmiyim diye öğrenmeye çabalıyorlar bence bu da oldukça doğal.

@egemana

Neden halâ bol reklam pankartları asan servisler çok iş yapıyor ,
    Neden halâ Daha ucuz ilânlar verenler daha fazla iş yapıyor,
    Neden potansiyel müşteriler yanlış seçimler yapıyor çok güzel açıklamışsınız sizi tebrik ediyorum.

@O.B.K.

Sizin bahsettiğiniz nitelikte servis yetiştiren kaç distribütör tanıyorsunuz Türkiyemde :(

Yoksa Distribütörler nitelikli ve yetenekli servis bulmak yerine, Çok satan adamlaramı bayilikler veriyorlar. Ve en çok servis bizde diye böbürleniyorlar.

Böyle seviyeli tartışma ortamına yazan her arkadaşa teşekkür ediyorum. (Yanlış anlaşılmalar da olmuş ama toparlanmış :)

Bu arada yıllarca bu işten ekmek yemiş insanlar bile daha doğru dürüst bu işi yapamıyorsa , Bir arıza lambasıyla başedemiyorsa siz kullanıcılar da bu işe girerken sizde Sn mscsi, 3K ve O.B.K. nın dediği gibi bu işle yakın ilgili değilseniz ve hiç bir fikriniz yoksa boşuna para harcayarak zarar etmeyin.

Kandinize iyi bir usta bulun :)
    Saygılar.

sayın faruk sevgili.cevap vermek için ayırdığınız zaman için sizi tebrik ediyorum.diyorum ya,lpg deniz ,denizin içinde yemsiz oltaya gelecek o kadar çok SAZAN var ki !.boşunamı bu sektör için başarılı hizmet verebilmek için maddi ve manevi yükümlülüklerin altına girdiniz ?.bilgi,beceri ve tecrübeyi tüm ustalar olarak kolay mı edindiniz ?.yazık.bu işleri bu kadar basit görmek !.bu kadar bilgili iseler onlar da lpg sektörüne girip hizmet versinler.ak ile karayı o zaman hep beraber görürüz.saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: 23korg23

sayın admiral4444 serdar bey ile görüşün OBD ile ilgili size yardımcı olacaktır.. kaliteli obd kabloları var kendisinde piyasadaki çin malı çakmalardan değil yani..

Üzgünüm ama piyasadakilerin hepsi çin malı , çin mallarını küçümsemeyin onlar olmasa bu fiyatlara kimse kalibre kablosunun yüzünü bile göremezdi , düşünsenize alman olsaydı heralde 1000 eurodan aşağı satılmazdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: admiral4444

evet 3 günlük uzun yol depo 42 nokta kusur lt gaz aldı. 430 km de tekrar fulledim 110 ortalama hız ile (sadece bir kere 4. vites ile 195 km hız gördüm ve bıraktım yine 110 devam) 7.7 lt. dönüşte 90-100 ortalama hız ile. 415 km nin ortalaması 7,4 lt. süper. 90 ı geçmeyince hiç yakmıcak araç. performansta mükemmel.....

Aracının markası nedir hocam motor cc ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mendel50

quote:

Orijinalden alıntı: 23korg23

sayın admiral4444 serdar bey ile görüşün OBD ile ilgili size yardımcı olacaktır.. kaliteli obd kabloları var kendisinde piyasadaki çin malı çakmalardan değil yani..

Üzgünüm ama piyasadakilerin hepsi çin malı , çin mallarını küçümsemeyin onlar olmasa bu fiyatlara kimse kalibre kablosunun yüzünü bile göremezdi , düşünsenize alman olsaydı heralde 1000 eurodan aşağı satılmazdı

Neye göre bu yorumda bulundunuz?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.