evet 3 günlük uzun yol depo 42 nokta kusur lt gaz aldı. 430 km de tekrar fulledim 110 ortalama hız ile (sadece bir kere 4. vites ile 195 km hız gördüm ve bıraktım yine 110 devam) 7.7 lt. dönüşte 90-100 ortalama hız ile. 415 km nin ortalaması 7,4 lt. süper. 90 ı geçmeyince hiç yakmıcak araç. performansta mükemmel.....
Aracının markası nedir hocam motor cc ?
eğer 42 litre ile 430 km gitmişse arkadaşın hesabı yanlıştır.9.7 yakmıştır arabası.. tahmınım arabasıda 2.0 bir araçtır.
quote:
Orijinalden alıntı: sx full
quote:
Orijinalden alıntı: mendel50
quote:
Orijinalden alıntı: admiral4444
evet 3 günlük uzun yol depo 42 nokta kusur lt gaz aldı. 430 km de tekrar fulledim 110 ortalama hız ile (sadece bir kere 4. vites ile 195 km hız gördüm ve bıraktım yine 110 devam) 7.7 lt. dönüşte 90-100 ortalama hız ile. 415 km nin ortalaması 7,4 lt. süper. 90 ı geçmeyince hiç yakmıcak araç. performansta mükemmel.....
Aracının markası nedir hocam motor cc ?
eğer 42 litre ile 430 km gitmişse arkadaşın hesabı yanlıştır.9.7 yakmıştır arabası.. tahmınım arabasıda 2.0 bir araçtır.
Alıntıları Göster
slm dostlar ve. slm sayın mscsi... yeni araba aldık. arabada tartarini sıralı var. fakat mevcut kablom ona uyuyor. fakat tartarini programını açınca ecu uyumsuz diye bir hata veriyor. araca bağlanmıyor. bunun ecu su benim önceki ecu gibi değil biraz ufak. iki girişli. ama üzerinde tartarini yazıyor. tartarini 5.0 5,8 5,8,2 ve 6,0,1 denedim fakat hepside aynı hatayı veriyor. ecu nun üstüne iyice baktım tartarini squ yazıyor. hatta map sensördede tartarini yazıyor. bizm program acaba neden görmez. görmesi için hangi program kullanmam lazım. kablonun ışığı yanıyor. zaten kabloyu sökünce kablo bağlı değil diyor. bunda ecu yu görüyor fakat error c03 ecu uyumsuz diyor.... yardımlarınız için şimdiden teşekkütler......
quote:
slm dostlar ve. slm sayın mscsi... yeni araba aldık. arabada tartarini sıralı var. fakat mevcut kablom ona uyuyor. fakat tartarini programını açınca ecu uyumsuz diye bir hata veriyor. araca bağlanmıyor. bunun ecu su benim önceki ecu gibi değil biraz ufak. iki girişli. ama üzerinde tartarini yazıyor. tartarini 5.0 5,8 5,8,2 ve 6,0,1 denedim fakat hepside aynı hatayı veriyor. ecu nun üstüne iyice baktım tartarini squ yazıyor. hatta map sensördede tartarini yazıyor. bizm program acaba neden görmez. görmesi için hangi program kullanmam lazım. kablonun ışığı yanıyor. zaten kabloyu sökünce kablo bağlı değil diyor. bunda ecu yu görüyor fakat error c03 ecu uyumsuz diyor.... yardımlarınız için şimdiden teşekkütler......
denemiş olduğunuz program sizin ecunüzü okumaz sizin aracınızda tartarini tommy kit modeli var onun programı farklı malesef ayar için ecü ile bağlantı kuramazsınız
quote:
Orijinalden alıntı: sönmez usta-yıldız otogaz
quote:
denemiş olduğunuz program sizin ecunüzü okumaz sizin aracınızda tartarini tommy kit modeli var onun programı farklı malesef ayar için ecü ile bağlantı kuramazsınız
Alıntıları Göster
peki bu tommy kit in programını nerden bulabilirim link verebilirmisiniz? yada programın ismini ve versiyonunu verirseniz goggle den arayabiliiriz...
quote:
peki bu tommy kit in programını nerden bulabilirim link verebilirmisiniz? yada programın ismini ve versiyonunu verirseniz goggle den arayabiliiriz...
inanın yardımcı olmak isterdim ama onu bulabilceğiniz bir link bilmiyorum ama iyice araştırın belki bulursunuz .
quote:
Orijinalden alıntı: sönmez usta-yıldız otogaz
quote:
inanın yardımcı olmak isterdim ama onu bulabilceğiniz bir link bilmiyorum ama iyice araştırın belki bulursunuz .
resimlerdeki ecu nun markasını bilen varmı acaba tartarini etiket var ama tartarini okumuyor.
Alıntıları Göster
yokmu acaba bu ecu nun markasını bilen :((
quote:
yokmu acaba bu ecu nun markasını bilen :((
Alıntıları Göster
Tomasetto T4 Blue'ya benziyor ECU.
Pastik üzerinde işlenmiş herhangi bir yazı var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: MSC Elektronik
Tomasetto T4 Blue'ya benziyor ECU.
Pastik üzerinde işlenmiş herhangi bir yazı var mı?
Alıntıları Göster
sadece kodlar yaızyor... birde etiket var. tartarini diye ama etiket yapıştırma... o ecu üzerindeki kodları yazsam bir anlamı olurmu birşey çıkarmı kodlardan....
quote:
sadece kodlar yaızyor... birde etiket var. tartarini diye ama etiket yapıştırma... o ecu üzerindeki kodları yazsam bir anlamı olurmu birşey çıkarmı kodlardan....
resimlerdeki ecu nun markasını bilen varmı acaba tartarini etiket var ama tartarini okumuyor.
kardeş ecunun üstünde yazıyor sanki ne olduğunu. tomaeetto t4 blue değil. ecu bağlantı kablosu farklı gibi.
Alıntıları Göster
ECU bağlantı kablosunun hiç bir önemi yok, üzerindeki ECU'nun çıkış pinleri hepsinde aynı, soketler ve dizilimler markaya göre farklı. Tartarini ithalatçısı bıraktığı zaman bozulan beyinlere wentgas, tomasetto, zavoli, omvl ecuları takıldı, kablo demeti hepsinde aynı. Tabii muayeneden geçmesi içinde eski ecu üzerindeki etiket sökülerek yeni ecu'ya takıldı. Müşterinin mağdur olmaması için bunu çoğu montajcı arkadaş yaptı.
quote:
ECU bağlantı kablosunun hiç bir önemi yok, üzerindeki ECU'nun çıkış pinleri hepsinde aynı, soketler ve dizilimler markaya göre farklı. Tartarini ithalatçısı bıraktığı zaman bozulan beyinlere wentgas, tomasetto, zavoli, omvl ecuları takıldı, kablo demeti hepsinde aynı. Tabii muayeneden geçmesi içinde eski ecu üzerindeki etiket sökülerek yeni ecu'ya takıldı. Müşterinin mağdur olmaması için bunu çoğu montajcı arkadaş yaptı.
Alıntıları Göster
degerli ustalarım öncelikle saygılar.aracım 2002 16v 1.6 scenic.lovato easy fast plus takılı enjektör nozzle B yakıt 1lt lpg ile 12.65 KM yapıyor uzun yolda hızım 100-110 km. max lpg de 180 yapıyor.degerli arkadaşlar harita neden yüksek.
quote:
Orijinalden alıntı: SİNYALCİ58
degerli ustalarım öncelikle saygılar.aracım 2002 16v 1.6 scenic.lovato easy fast plus takılı enjektör nozzle B yakıt 1lt lpg ile 12.65 KM yapıyor uzun yolda hızım 100-110 km. max lpg de 180 yapıyor.degerli arkadaşlar harita neden yüksek.
Alıntıları Göster
2 defa kalibrasyon yaptım aynı.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
quote:
Orijinalden alıntı: SİNYALCİ58
2 defa kalibrasyon yaptım aynı.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Alıntıları Göster
Merhaba, enjektör nozullarınız küçük.
Takip
quote:
Orijinalden alıntı: mscsi @dndd Rica ederim.
meraba bu kablonun ucuna bi usb uzatma kablosu taksak çalışırmı acaba obd cihazı ile seyir halinde ayar yapmak istiyorum ama kablo sağ tarafa yetişmiyor
quote:
Orijinalden alıntı: dndd
quote:
Orijinalden alıntı: mscsi @dndd Rica ederim.
meraba bu kablonun ucuna bi usb uzatma kablosu taksak çalışırmı acaba obd cihazı ile seyir halinde ayar yapmak istiyorum ama kablo sağ tarafa yetişmiyor
Alıntıları Göster
2mt 'yi geçmediği sürece sorun çıkarmaz.
quote:
2mt 'yi geçmediği sürece sorun çıkarmaz.
Alıntıları Göster
mscsi aga benım ufak bir sorunum var.. araç lpgye geçtikten sonra motor da yaklaşık 60 derecelerde iken. araç kendi kendine gaz vermeye başlıyor. sonra stop ediyor. nedenı ne olabilir acaba. birde araç sabah lpgye geçtikten sonra arıza ışığı yanıyor motor ısınana kadar bununda bir çözümü varmı? geçiş sıcaklığım 40 derece. kit tomasetto t4 blue
quote:
Orijinalden alıntı: zinarnet
Arkadaşlar göstergede regülatör ısısı sürekli "0" gösteriyor, bu durum aracın neredeyse ilk 15saniyede lpg ye geçmesine neden oluyor. ısı sensörünü ölçü aletiyle test ettik çalışıyor. Bu konuda önerisi olan var mı?
Alıntıları Göster
saygılarımla.bunca zamandır hep yazılanları okudum.cevap verileceklere cevap vermeye çalıştım.netice olarak görüyorum ki bu LPG DENİZİNDE O KADAR ÇOK SAZAN VAR Kİ !.montaj için srv.lere gidiliyor,ustalarla,firma sahipleri ile bolca konuşuluyor,pazarlıklar yapılıp olur olmaz,netice alınır veya alınmaz bir sürü sistemlerden biri takılıyor.ondan sonra gelsin şikayet gelsin nasıl ayar yaparım vs.vs.araçlarına bu lpg sistemi taktıranlar garanti belgesini okumuyorlar mı ?.kitapçıkta 4.cü MADDE var.onu okusalar,hiç olmazsa garanti kapsamında nasıl davranacaklarını,nasıl kazıklanmayacaklarını öğrenirler.iyi,kötü bu araçlara sistemleri montaj yapan bilgili,bilgisiz ustalar var.bu işi biz yapacağız diye dükkan kurdular.devlete vergi,elemana maaş,malzemeye para vermek için,ailelerini geçindirmek için taşın altına ellerini,gençliklerini koydular.bu işleri öğrenmek için,bilgi sahibi olmak için kurslara gittiler,kitaplar okudular,meslektaşları ile bilgi alışverişinde bulundular.kimisi şu ana kadar ekonomi ile mücadele edip dayanabildi,kimisi ise batıp,yok oldu.GAYE AMAÇ,MUHAKKAK Kİ BİR YATIRIMIN SONUNDA PARA KAZANMAK.eğer,siz,sizler,bu sektörde bulunan size hizmet veren,vermeye çalışan bu sektör erbabının yapmış olduğu işleri bu kadar basit görüp,basite indirirseniz bu sektöre saygısızlık olur.bir kablo temini ile mi usta olunur,olunuyor ?.teknik,mekanik,elektrik,elektronik bilgiye,deney ve tecrübeye hiç mi ihtiyaç yok ?.eğer yok ise,kendilerini usta zanneden üstün niteliklere sahip olan kişiler neden vergi mükellefi olup ta bu lpg kullanıcılarına hizmet sunma zahmetine girmekten kaçınıyorlar ?.bilgisizce,bilinsizce yapılan her ayar hem araca hem de vereceği zarardan dolayı milli ekonomiye zarar verecektir.bu zarar bununla kalmayıp kullanıcıyı da zarara uğratacaktır.sayın KULLANICILAR.bir iş yaptırıp bir bedel ödüyorsunuz.bunun karşılığında hizmet almak sizin kutsal hakkınız.bu hizmeti de bu sektördeki esnaf size seve seve sunacaktır.bu koşullar varken neden boş yere para harcayıp,boş işlerle uğraşıyorsunuz ?.şikayet mercileri belli.olmuyorsa hakkınızı arayacağınız yerler var.dilim varmıyor amma,söylemeden de edemiyeceğim.biraz medeni cesaret yeterlidir.yeter ki kaliteyi,kaliteli firmayı ve kaliteli ustaları seçin.kalitesiz iş yapanı da hiç çekinmeden adı,sanı ile yazın.zamanınız,aracınız kıymetli ve değerlidir.bunun için ,orijinal olmayan malzeme ve boş işlerle uğraşmayın.lpg sektöründe bulunan ,bu işlerle uğraşan kişiler BASİT,BECERİKSİZ kişiler değildirler.sorunlarınızı onlara gidip,söyleyerek çözmelerini söylemek yeterlidir.bu yolu deneyeceğinizi umar,iyi günlerde lpg'li araçlarınızı kullanmanızı dilerim.saygılarımla.