Şimdi Ara

KENDİMDEN UTANİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben kendimden utaniyorum. O kadar aşağılık bir insanım ki bu aklımdan asla çıkmıyor gece kafamı yastığa koyduğumda bile bu düşünceler kafamda dönüyor. Bu yüzden rüyalarımın kabuslarımın konusu bile, tipsizliğim, zavallı olmam ve sefil olmamdan öteye gitmiyor. En son ne zaman güldüm hatırlamiyorum. Bastırmaya çalıştım ama bunu başaramadım çünkü bu tip suyun yansımasında bile karşıma çıkıyor. Ucubeyim, inanmazsınız tek bir arkadaşım olmadı 20 yıldır. Kız arkadaşından bahsetmiyorum zaten. Kekemeyim düzelmek için tedavi gördüm ama beceremedim. İşeyaramaz bir Ucubeyim. Sizin hayatınızı bırak kendime bir katkım yok, şu dünyaya en ufak katkım yok. Öldüğümü bile hayatınız ufaktan düzene girer öyle anlarsınız. Zarardan başka bir şey değilim  

• İnsana neden ihtiyacınız var? Yaşıyorsunuz, eliniz ayağınız tutuyor. Elinizdekiyle yetinin, kendinizi olduğunuz gibi kabul edin. Zira olduğunuzu kabul etmediğinizde hiç mutlu olamayacaksınız. Kendinizi sevmeye başladığınızda her şey normale dönecektir. Ama önce kendinizi seveceksiniz. Siz kendinizi sevmiyorken insanlar niye sizi sevsin değer versin?

• İman edip faydalı ve makxul işler yapan insan hiçbir zaman mutsuz ve umutsuz olmaz. İşe yaramıyormuş.

Bir şey yapmazsan işe yaramazsın.
    Ben şu an hayatımı sevaptır diye karşılıksız yaptığım işlerden kazanıyorum.

Köyde çobanlık yaparken yol kenarına atılmış kutuları toplardım.. Temizlik olsun diye. Sonra dedim madem toplandı. O zaman hurdacıya satayım.. Sattım. Hem sevap kazandım hem para..
    Başkasınını eline bakmak ondan para istemek çukuruna da düşmemiş oldum. İzzet dediğin şey budur. Çöp toplamak helalinden kazanmak izzettir. Haram yemek içmek haramdan kazandığını barda birahanede harcamak şerefsizliktir. Bizim toplum bozuk olduğu için hırsız zengin, namuslu hurdacıdan daha makbul oluyor Bir sürü örnek daha verebilirim.

Hayırlı bir işte çalışmayan adamın hayattan zevk alması mümkün değildir. Bu kişi işi bittiğinde de mutlu olur. İşi başardığında da..

Git sahile. Çevrecilerle çöp topla. Ki sana madde manevi katkı sağlayacaktır az kafan çalışıyorsa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 7 Aralık 2022; 22:1:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.