Şimdi Ara

Kendisi küçük performansı büyük: iPhone SE (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
872
Cevap
6
Favori
17.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıl ya nasıl sana göre bence en güzeli S6-7 edge ve sen de benim gibi düşünmek zorundasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömerayhan -- 24 Mart 2016; 20:46:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar sığ bir telefona nasıl bu paraları veriyorlar anlayamıyorum... İş yerinde bi elmamanyağı bi arkadaşım var. Hanı cem yılmaz bir gösterisinde canlandırma yapıyordu ya bu iPhone manyaklarını(satın alip bir kaç yıl kullananlara lafım yok) "5 i çıkmış, 6 yı veriiiiinn" diye tabir ettiği hah tipkisinin aynısı yeminle.. Adam bu zamana kadar hiç bir iPhone jenerasyonunu atlamadı.. İPhone yesirdigi paralarla nerdeyse kendine araba alırdı ama cebinde 6s ile 30km yi otobusle tepiniyor her gün.. Ne güzel kafa be...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laztronot -- 24 Mart 2016; 20:56:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

quote:

Orijinalden alıntı: Xtrud

Adamlar 4 sene önceki tasarımla yeni telefon çıkarıyorlar helal olsun.

Senin o çok övdüğün sony z3+'ya kadar tuğla tasarımlı birbirinin aynısı telefon çıkardı hiç laf ettiğini görmedim

Konuya gelirsek hayatta o kadar küçük telefon kullanmam ama küçük sevenler için bayağı iyi olmuş (eğer ram 2 cigolayt ise) Fiyatıyla da şu ana kadar ki en ucuz iphone oldu sanırım 400 dolarla

Sony tuğla çıkardı diğerleri ise 1 metreden düşüşte tuz buz oluyordu suyu yiyince aklı çıkıyordu umarım anlamışsındır her firmanın farklı politikaları vardır adamlar sağlamlıkla performansı buluşturdu ayrıca iphone kasmıyor diyen partizanlar oldukça sizle konuşulmaz iphone ilk önce aldığı her sürümde ekran kare sayısı düşer yavaşlatılır sonra kasar hata verdiğinde ise direk uygulama menüsüne yollar ne olduğunu anlayamazsın. 2500 tl yi şişirilmiş bir cihaza vereceğime fazlasını yapan bir cihaza 1500 tl verir ayrıca düşürünce 2500 tl veya 1500 tl mi çöp etme ihtimalimi çok çok aşağı çekmiş olurum. İphone un en iyi hamlesi reklam hollywood yıldızları ve en başta AX cpu ios mac macos ilişkisi direk kendi donanımına optimize edilmiş yazılım ve dolayısıyla ona optimize edilmiş donanım. Diğer firmalar androidle ancak bahçenin kapısına çıkabilir yazılım sana özel değilse o oyunlarda senin cihazına değil o yazılıma optimize dir bu yüzden birçok şey eksik veya hatalıdır.

• fena ısınır bu alet.Fiyat da çok pahalı.
  • Benim anlamadığım herkes kızmış iphonun bir yerine sanırım android kullanımı çoğunlukta ( bende android kulllanııyorum), kasa aynı okudğum kadarıyla işlemci 2 nesil üst kamera üst daha ne arıyorsun ki anlamış değilim.
    benim gibi büyük ekranlı telefon isteyen fiyatına bile bakmaz.
    örn: 13,3" notebook ile 15,6"" noteboklara baktığımızda aynı segment olanın 13,3" in fiyatı 15,6 yı katlıyor.
    bencede pahalı ama her zamanki gibi her körün bir topal alıcısı olacak....
    Yurt dışı için birkaç sözde ben ekliyeyim.
    1200 TL + 125 TL pasport kayıt (en son hatırladığım) garanti 1 yıl.
    Garanti 2 yıl değil onuda ekliyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PLATINIUM

quote:

Orijinalden alıntı: mehmedaltair

quote:

Orijinalden alıntı: Xtrud

Adamlar 4 sene önceki tasarımla yeni telefon çıkarıyorlar helal olsun.

Senin o çok övdüğün sony z3+'ya kadar tuğla tasarımlı birbirinin aynısı telefon çıkardı hiç laf ettiğini görmedim

Konuya gelirsek hayatta o kadar küçük telefon kullanmam ama küçük sevenler için bayağı iyi olmuş (eğer ram 2 cigolayt ise) Fiyatıyla da şu ana kadar ki en ucuz iphone oldu sanırım 400 dolarla

Sony tuğla çıkardı diğerleri ise 1 metreden düşüşte tuz buz oluyordu suyu yiyince aklı çıkıyordu umarım anlamışsındır her firmanın farklı politikaları vardır adamlar sağlamlıkla performansı buluşturdu ayrıca iphone kasmıyor diyen partizanlar oldukça sizle konuşulmaz iphone ilk önce aldığı her sürümde ekran kare sayısı düşer yavaşlatılır sonra kasar hata verdiğinde ise direk uygulama menüsüne yollar ne olduğunu anlayamazsın. 2500 tl yi şişirilmiş bir cihaza vereceğime fazlasını yapan bir cihaza 1500 tl verir ayrıca düşürünce 2500 tl veya 1500 tl mi çöp etme ihtimalimi çok çok aşağı çekmiş olurum. İphone un en iyi hamlesi reklam hollywood yıldızları ve en başta AX cpu ios mac macos ilişkisi direk kendi donanımına optimize edilmiş yazılım ve dolayısıyla ona optimize edilmiş donanım. Diğer firmalar androidle ancak bahçenin kapısına çıkabilir yazılım sana özel değilse o oyunlarda senin cihazına değil o yazılıma optimize dir bu yüzden birçok şey eksik veya hatalıdır.

iphone 4 ü 4 sene kullandım ve şuan dahada kullanılıuyor. dediklerine kısmen katılıyorum. İOS ta güncellemesini yuklemeseydim şuan samsungun bir çok telefonundan iyi bir hızı ollurdu.
    Note3 32 gb da uygulamaları kapatmadığımda ne ram kalıyor ne pil kalıyor.
    İOS kullanan sürüm yukseltmesinden kaçınsa sıkıntısız 3-5 sene kafadan kullanır. ama Android de max 3 sene bence

• Açıkcası hiçbir cihazı güncellemesiz kullanmak mantıklı ve güzel değil o kadar para veriyoruz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İphone 4 kullanıyorum. Tam 5 yılı devirdik. Mağazalarda 6'ları inceledim bana göre boyutu çok büyük geldi.Allah kısmet ederse almanyadan 2000 tl civarı 64'lüğünü alıp bi 5-7 yılda bunu kullanıcağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: PLATINIUM

Açıkcası hiçbir cihazı güncellemesiz kullanmak mantıklı ve güzel değil o kadar para veriyoruz.

haklısın ama satış politikası ishte. her güncelleme üst sürüme göre yapılıyor eski sürüm ise yaaşladı hissiyatı uyandırıyor. bir müddet sonra kağnı arabasına dönüyor. öyle olunca bizde telefoncunun kapısına :(
    aslında adamlar arz taleple iş yapıyor . talep olmasa iphone, sony..... yada samsungun amiral dedikleri telefonları çoooook uyguna alırdık.......
  • quote:

Orijinalden alıntı: 131murat

İphone 4 kullanıyorum. Tam 5 yılı devirdik. Mağazalarda 6'ları inceledim bana göre boyutu çok büyük geldi.Allah kısmet ederse almanyadan 2000 tl civarı 64'lüğünü alıp bi 5-7 yılda bunu kullanıcağım.

Benimde bahsettiğim bu. İphone 3 seneden sonra yavaşlasada gidiyor. diğer tel. markalarına göre daha az üzüyor.
    en sevdiğim yanı alan kişi 6 ay sonra kazık yedim demiyor.
  • Zuhaha bahsettiği g2 android 5 aldı ve öyle kalacak 6 bile alamıyor.
    Karşılaştırdığı tel ise ios 9 ile çıktı ve 10, 11, 12 ve ios 13 alacak farkı görün de gülün az.
    performans farkına girmiyorum bile se deki işlemcinin tek çekirdeği snapdragon 800 ü dağıtır.
  • Arkadaşlar şuanda 5.5inc bir cihaz kullanıyorum marka hiç vermim açıkçası 4inç'e geri dönesim var.Ön kamera hatta kamera umrumda bile değil.İphone 6s'in bile çektiği fotoğraflar bana çamur gibi geliyor pc'ye atınca.Tek merak ettiğim 6s den ne derece daha az performansa sahip %5-10 gibi soruyorum.Şarj zaten beklemiyorum harici şarjlı kılıfını alırım.
  • Lauren Cohan kullanıcısına yanıt
    Tamam da Apple ürünleri kullanan biri olarak taşınabilirlik anlamında en iyisi 5/5s ve SE'nin 4 inç boyutu demek istedim zaten. Beğendiği başka firmalar olan Sony veya Samsung'un küçük boyutlu cihazlarını da tercih edebilir. Biz burada Apple'ın bir cihazını konuşuyoruz farkındaysan.

Ayrıca dediğin gibi Sony'nin rakip görülen cihazına baktım. Ve oda ne!!! Xperia Z5 Compact denen model 4.6 inç ekrana 720p ekran koyarak 319ppi elde etmiş. Ki iPhone SE 326 ppi oranına sahip. Çok çözünürlük meraklısısınız ama bir tek Apple'a borunuz ötüyor nedense bu çok ilginçmiş sayın Apple haterboyu. Ayrıca Xperia Z5 Compact yan tarafa güç butonu koymak adına kalınlığı 8.9mm yapmışlar adeta bir kalas. iPhone SE ise 7.6mm kalınlığa sahip. Bu mu iPhone SE'ye rakip görülen cihaz şaka gibiymiş gerçekten. Komiksiniz kısaca kommik.

Hiç bir kullanıcının 4 inç sevdiğine inanmalısın o vakit. Bak ben seviyorum, yukarıda yorum yapıp sevenler var. Hatta ben iPhone 5s kullanmaktayım ve iPhone 6/6s ekranını bana gereksiz bulduğum için yenileyemedim. Bunu da bir fırsat olarak görüyorum. iPhone 5s'in kaldıramadığı uygulama, oyunun olmaması bir şey değiştirmez, bu ondan iyi cihazın olmadığını da göstermez.

Pil seviyesi de arttı ayrıca. 1.560mAh olan batarya 1.642mAh'ye çıkartıldı. Daha az güç tüketen A9 çipi var. LPDDR3 yerine daha az enerji tüketen LPDDR4 var. Cihazın pil seviyesi yönünden bir sorunu yok. Önemli olan pratikte pil tüketiminin az olması. Apple'da belirtti zaten iPhone 6 Plus ve iPhone 6s Plus'tan sonra en çok şarjı giden cihazın iPhone SE olduğunu. Çıkınca sizde görme şerefine erişirsiniz.

64gb model var. Bir daha tekrarlayayım 64gb model var. 4K video çekmek isteyen çeker istemeyen çekmez. Bunun cihazın kapasitesiyle bir ilgisi alakası yok. 720p çekme seçenekleri 1080p çekme seçenekleri de hali hazırda iOS işletim sisteminin sunduğu opsiyonlar arasındadır. Bilmiyorsanız bilgilendirmek istedim.

Her çıkan Apple cihazında aynı tantana. iPhone 4s'in 4'ten ne farkı var, iPhone 5s'in 5s'in ne farkı var, iPhone 6s'in 6'dan ne farkı var, iPhone SE'nin 5s'ten ne farkı var gibi gibi. Tabi canım hiç bir farkları yok hatta iPhone 3G ile iPhone SE aynı. Alo alo, mesaj at. Bak ne kadar da aynı ama inanamıyorum ağzım açık kaldı.

Bu model zaten iPhone 7 değil. iPhone 5s'in satışlarının yerine geçen 4 inç bir model almak isteyenler için çıkartılmış. iPhone 7 çıkınca Apple bir kez daha cümle aleme haddini bildirecektir. Sadece az daha beklemeniz lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: nbacıshaquılle

Zuhaha bahsettiği g2 android 5 aldı ve öyle kalacak 6 bile alamıyor.
    Karşılaştırdığı tel ise ios 9 ile çıktı ve 10, 11, 12 ve ios 13 alacak farkı görün de gülün az.
    performans farkına girmiyorum bile se deki işlemcinin tek çekirdeği snapdragon 800 ü dağıtır.

Hocam ne anlar bunlar ya teknolojiden ne de başka bir şeyden. Tercih ettikleri telefonları, konuşmalarını, androidi savunmalarını görmüyor musun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayatımda hiç ios kullanmadım ve kullanmayacağım gibi. Bu şirketin fiyat politikası oldukça kapitalist. maliyetler minimumken bile en aşşağı 2bin tlnin altında telefonu yok ve sattığıda 4 inçlik telefon. Ayrıyetten batarya çok düşük ve ios kapalı sistemi bana zindan gibi geliyor. Ama tabiki kullanan arkadaşlara saygı gösteriyorum. Ne kadar fazla şirket olursa rekabetin artıcağını düşünüyorum buda fiyatlar açısından işimize gelir.
  • Valla hocam iphone sade seri arayüz android gibi gereksiz uygulamalarla gelmiyor.Bu teli alınca bi ekranı değiştirdim bide 4-5 şarj aleti aldım. :) şimdi se geçince bu telefonun bataryayı değiştiricem sıfırlayıp vericem bizim pedere oda çok titiz bi 5 yılda o kullanır. ;) Bizim komşuya bu ay 6s aldık adam nokia n95 kullanıyordu diyoki bu cihazı ben 10 yıl kullanırım.

• Şirketin fiyat politikasina laf atmayin arrik. Devletin Apple ürünlerine özel vergisi var. Ustelik Rekabet kurulu indirtmiyor İphone ların ucuz olduğunu düşünsene satışlar nasıl bi yükseliş gösterirdi. Patlama olabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: esmerbuyucu

Tamam da Apple ürünleri kullanan biri olarak taşınabilirlik anlamında en iyisi 5/5s ve SE'nin 4 inç boyutu demek istedim zaten. Beğendiği başka firmalar olan Sony veya Samsung'un küçük boyutlu cihazlarını da tercih edebilir. Biz burada Apple'ın bir cihazını konuşuyoruz farkındaysan.

Ayrıca dediğin gibi Sony'nin rakip görülen cihazına baktım. Ve oda ne!!! Xperia Z5 Compact denen model 4.6 inç ekrana 720p ekran koyarak 319ppi elde etmiş. Ki iPhone SE 326 ppi oranına sahip. Çok çözünürlük meraklısısınız ama bir tek Apple'a borunuz ötüyor nedense bu çok ilginçmiş sayın Apple haterboyu. Ayrıca Xperia Z5 Compact yan tarafa güç butonu koymak adına kalınlığı 8.9mm yapmışlar adeta bir kalas. iPhone SE ise 7.6mm kalınlığa sahip. Bu mu iPhone SE'ye rakip görülen cihaz şaka gibiymiş gerçekten. Komiksiniz kısaca kommik.

Hiç bir kullanıcının 4 inç sevdiğine inanmalısın o vakit. Bak ben seviyorum, yukarıda yorum yapıp sevenler var. Hatta ben iPhone 5s kullanmaktayım ve iPhone 6/6s ekranını bana gereksiz bulduğum için yenileyemedim. Bunu da bir fırsat olarak görüyorum. iPhone 5s'in kaldıramadığı uygulama, oyunun olmaması bir şey değiştirmez, bu ondan iyi cihazın olmadığını da göstermez.

Pil seviyesi de arttı ayrıca. 1.560mAh olan batarya 1.642mAh'ye çıkartıldı. Daha az güç tüketen A9 çipi var. LPDDR3 yerine daha az enerji tüketen LPDDR4 var. Cihazın pil seviyesi yönünden bir sorunu yok. Önemli olan pratikte pil tüketiminin az olması. Apple'da belirtti zaten iPhone 6 Plus ve iPhone 6s Plus'tan sonra en çok şarjı giden cihazın iPhone SE olduğunu. Çıkınca sizde görme şerefine erişirsiniz.

64gb model var. Bir daha tekrarlayayım 64gb model var. 4K video çekmek isteyen çeker istemeyen çekmez. Bunun cihazın kapasitesiyle bir ilgisi alakası yok. 720p çekme seçenekleri 1080p çekme seçenekleri de hali hazırda iOS işletim sisteminin sunduğu opsiyonlar arasındadır. Bilmiyorsanız bilgilendirmek istedim.

Her çıkan Apple cihazında aynı tantana. iPhone 4s'in 4'ten ne farkı var, iPhone 5s'in 5s'in ne farkı var, iPhone 6s'in 6'dan ne farkı var, iPhone SE'nin 5s'ten ne farkı var gibi gibi. Tabi canım hiç bir farkları yok hatta iPhone 3G ile iPhone SE aynı. Alo alo, mesaj at. Bak ne kadar da aynı ama inanamıyorum ağzım açık kaldı.

Bu model zaten iPhone 7 değil. iPhone 5s'in satışlarının yerine geçen 4 inç bir model almak isteyenler için çıkartılmış. iPhone 7 çıkınca Apple bir kez daha cümle aleme haddini bildirecektir. Sadece az daha beklemeniz lazım.

Baştan söyliyim android yada sony fanı değilim hangi cihaz fiyatını hak ediyorsa onu kullanırım. appleı sırf ios stabilitesi ve kulaklık çıkış kalitesi için kullanıyordum ama hem kapalı kutu oluşu hemde her güncelleme ile ortaya çıkan sorunları beni soğuttu. z5 compacta çamur atmaya çalışmışsın ama olmamış be kardeş... kalın demişsinde neden kalın? adamlar 2700mAh pil koymuşlar mükemmelde olmuş.hani compacta takoz se'ye ince demişsinya : sabah 9 da şarjdan çektiğim cihaz %50 parlaklıkta 3g ile öğleden sonra 4'ü göremdikten sonra neyleyeyim inceliğini? z5compactı sabah 9 da şarjdan çekiyorum full kullanımla gece 1 de anca %5 seviyesine iniyor hadi pilide geçtim telefon masada duruyor üstüne bir bardak su döküldü nolcak? puff uçtu gitti 1000 lira. compactta ne oluyor? bi peçete ile kurulayıp tekrar yerine koyuyorsun bu kadar basit. ee kardeşim hadi bi de kameraya bakalım iphone hangi markanın sensörünü kullanıyor? o takoz dediğin sonynin... son olarak bir tanede fotoğraf ekliyim acaba sen böyle bi fotoğrafı iphone 5sin ile çekebilir misin?

• mağazalarda ne Zaman satışa çıkar tarih var mı?

• şu an hala iphone 4s kullanıyourm ve 9.2 güncellemesini bile aldı. bu teleofn cıkalı yıllar oldu. yani apple telefonlarına sürekli güncelleme destegi vs. saglıyor bu telefonu aldıgınızda 3 sene arkanıza bakamdan kullanırsınız ve satıcagınız zamanda belli bir ücrete 2. el piyasaası olur şu an bile iphone 4s lerin 2. el alıcıları var sahibindne vs. bakabilirisniz. 6-7 ay önce iphone 5s 2000 tl ye satılıyordu. 2016 yılında cıkıcak bir telefon için normal gibi geldi bana ama şunu tartısırsanız hak verebilirim türkiye şartlarında bir telefona 2000 tl verilir mi ? neyse ben bu telefonu 3 ay sonra falan alırım 32 gb lı kvarmı bilmiyourm ama varsa 32 lik alırım yoksa 16 lıgı alır geçerim oyun hastası biri degilim hatta telden oyun oynamıypourm hiç iphone 4s den bile çok memnun kaldıysam bu telefon beni uçurur gibi gleiyor :).

önemli not:bir sene önce iphone düşmanıydım enayi gözüyle bakardm ama kullandıgım zenfone 6 telefonu satıp iphone 4s gibi eski bir modelini alıp kullandıktan sonra iphone i milletin nedne alıdıgını beğendigini anladım iphone a düşman olanların bir şans vermesini tavsiye ederim .

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.