Şimdi Ara

keratokonus hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
5.455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • keratokonus hastaları burada birbirimizi bilgilendirmeye ne dersiniz bu hastalıkla uğraşlarınız tedaviler ve d. hakkında bilgilerimizi paylaşalım keratokonusun ne olduğunu bilmeyenleri şöyle bir uyarayım göz hastalığıdır korneanın aşağı sarkması kornea nakline kadar gidebilen hastalık ya kendi kendine ortaya çıkar yada benim gibi 5,5 numara gözlük kullanıp sonra lazerle çizdirenlerde çıkma ihtimali yüksek lazerle miyopu düzeltmek için korneayı inceltiyorlar sonra iyi görüyorsun benim gibi aradan 10 sene geçti görmem azaldı sonuç keratokonus şimdi tedavi yollarına başvurdum croslink gibi ilerlemeyi durdurmak için lazer olmaya gittiğinizde sorun bakalım doktora korneayı inceltip inceltmediklerini ilerde keratokonus riski olup olmadığını siz sormazsanız söylemezler işi tamamen ticarete dökmüşler

• çok araştırdığım halde merak ettiğim sorular var öncelikle sizde keratokonus hastasımısınız ben keratokonus olduğumu öğrendiğimde en iyi doktorları aramaya başladım gittiğim doktorların çoğu croslinkte ısrar etti bende oldum 4 ay önce şimdide halka takalım diyor görmeyi artırmak için bu cros bile fda tarafından onaylanmamış ama ilerlemesin diye mecbur olacaksın dediler oldum fakat halkaya sıcak bakmıyorum lazer olduğum için lens önermiyorlar gözlükle rahat değilim siz ne önerirsiniz ben şaşırdım kaldım moralim çok bozuk
  • Selam Arkadaşlar bende keratokunus hastalığı var 1 sene önce farkettim ve 6 aylık sürekli kontrollere gidiyorum.
    Dün gittiğimde sağ gözümde ilerleme olduğu ve CCL olmam gerektiği söylendi ne dersiniz bir yararı var mı ?
  • CCL olduktan sonra hastalığınızın ilerlemesi durdu mu ?

(CCL Tedavisi ile kornea sertleştiriliyormuş doktorun söylediği ve hastalığın ilerlemesi durduruluyormuş.)

Bazı hastalarda görmede artış olduğuda gözlenmiş ... Bu arada ben dünya göz hastanesinde Prof.Dr.M.Akif Özdamar 'a muayene oldum. (Cerrahpaşada da çalışıyor sanırım.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yusufhoca

CCL olduktan sonra hastalığınızın ilerlemesi durdu mu ?

(CCL Tedavisi ile kornea sertleştiriliyormuş doktorun söylediği ve hastalığın ilerlemesi durduruluyormuş.)

Bazı hastalarda görmede artış olduğuda gözlenmiş ... Bu arada ben dünya göz hastanesinde Prof.Dr.M.Akif Özdamar 'a muayene oldum. (Cerrahpaşada da çalışıyor sanırım.)

Durmadı. Duran birinide tanımıyorum
  • arkadaşlar bende bu hastalıgı ilk öğrendiğimde bi kaç hastaneye gittim araştırdım ve ankaradaki gazi hastanesinde tedavime dewam edilmesinde karar kıldım.orda bir kaç ay gittim kontrollere ve en son bana kontakt lens werdiler..ama bu lensi ne ben kullanabildim nede lens rahattı her taktıgımda acı çekiyordum resmen.hastanede sürekli öğrenci doktorlar baktıgı için ve her 3 ayda bir bölümden bölüme geçtikleri için düzenli bi doktorum olsun diye düşündük.gazi hastanesinde ögretim üyesi olan ve aratışdırgım kadarıyla bu işte türkiye belkide 3 kişiden birisi olan prof.dk.kamil bilgihana gittim.kontrollerden sonra gözlerde ilerleme olmuş dedi ve cross link önerdi(bu arada çok iyi bir doktor we çok iyi tedavi ediyo kesinlikle)temmuz ayında cross link oldum ve artık ilerlemez dedi.lense dewam ediyorum şimdi bu gelen lensler cok rahat cok memnunum şimdilik.ve önceki lensler gibi zırt pıırt hava falan yapmıyo göze tam oturuyo ve göz bebeğini kaplıyor..kısacası imkanlarınız dogrultusunda tabi..doktorunuz tek olsun ve iyi araştırın kamil hocaya antepten gelen hastalar wardı eger öyle imkanları olanlar için kesinlikle öneririm..benimde hala kafamda soru işaretleri war ilerlermi ilerlemez mi diye ..aralık son haftası kontrole gidiyorum bakalım ne diyecek...herkeze acil şifalar

• arkadaşlar bende bu hastalıgı ilk öğrendiğimde bi kaç hastaneye gittim araştırdım ve ankaradaki gazi hastanesinde tedavime dewam edilmesinde karar kıldım.orda bir kaç ay gittim kontrollere ve en son bana kontakt lens werdiler..ama bu lensi ne ben kullanabildim nede lens rahattı her taktıgımda acı çekiyordum resmen.hastanede sürekli öğrenci doktorlar baktıgı için ve her 3 ayda bir bölümden bölüme geçtikleri için düzenli bi doktorum olsun diye düşündük.gazi hastanesinde ögretim üyesi olan ve aratışdırgım kadarıyla bu işte türkiye belkide 3 kişiden birisi olan prof.dk.kamil bilgihana gittim.kontrollerden sonra gözlerde ilerleme olmuş dedi ve cross link önerdi(bu arada çok iyi bir doktor we çok iyi tedavi ediyo kesinlikle)temmuz ayında cross link oldum ve artık ilerlemez dedi.lense dewam ediyorum şimdi bu gelen lensler cok rahat cok memnunum şimdilik.ve önceki lensler gibi zırt pıırt hava falan yapmıyo göze tam oturuyo ve göz bebeğini kaplıyor..kısacası imkanlarınız dogrultusunda tabi..doktorunuz tek olsun ve iyi araştırın kamil hocaya antepten gelen hastalar wardı eger öyle imkanları olanlar için kesinlikle öneririm..benimde hala kafamda soru işaretleri war ilerlermi ilerlemez mi diye ..aralık son haftası kontrole gidiyorum bakalım ne diyecek...herkeze acil şifalar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lazer Göz Ameliyatı Hakkında
    2 yıl önce açıldı
    hemoroid hakkında yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaslar kardesimde var keratokonus kornea nakli diyorlr olan var mı kornea nakli lütfen acil cwp

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: umud0

arkadaşlar bende bu hastalıgı ilk öğrendiğimde bi kaç hastaneye gittim araştırdım ve ankaradaki gazi hastanesinde tedavime dewam edilmesinde karar kıldım.orda bir kaç ay gittim kontrollere ve en son bana kontakt lens werdiler..ama bu lensi ne ben kullanabildim nede lens rahattı her taktıgımda acı çekiyordum resmen.hastanede sürekli öğrenci doktorlar baktıgı için ve her 3 ayda bir bölümden bölüme geçtikleri için düzenli bi doktorum olsun diye düşündük.gazi hastanesinde ögretim üyesi olan ve aratışdırgım kadarıyla bu işte türkiye belkide 3 kişiden birisi olan prof.dk.kamil bilgihana gittim.kontrollerden sonra gözlerde ilerleme olmuş dedi ve cross link önerdi(bu arada çok iyi bir doktor we çok iyi tedavi ediyo kesinlikle)temmuz ayında cross link oldum ve artık ilerlemez dedi.lense dewam ediyorum şimdi bu gelen lensler cok rahat cok memnunum şimdilik.ve önceki lensler gibi zırt pıırt hava falan yapmıyo göze tam oturuyo ve göz bebeğini kaplıyor..kısacası imkanlarınız dogrultusunda tabi..doktorunuz tek olsun ve iyi araştırın kamil hocaya antepten gelen hastalar wardı eger öyle imkanları olanlar için kesinlikle öneririm..benimde hala kafamda soru işaretleri war ilerlermi ilerlemez mi diye ..aralık son haftası kontrole gidiyorum bakalım ne diyecek...herkeze acil şifalar

Kardesime de kornea nakli diyorlar Kamil hocaya gidecek umarım ameliyatsiz bi çözüm bulur sen ccl den memnun musun Kamil hoca mı yapti

• quote:

Orijinalden alıntı: umud0

arkadaşlar bende bu hastalıgı ilk öğrendiğimde bi kaç hastaneye gittim araştırdım ve ankaradaki gazi hastanesinde tedavime dewam edilmesinde karar kıldım.orda bir kaç ay gittim kontrollere ve en son bana kontakt lens werdiler..ama bu lensi ne ben kullanabildim nede lens rahattı her taktıgımda acı çekiyordum resmen.hastanede sürekli öğrenci doktorlar baktıgı için ve her 3 ayda bir bölümden bölüme geçtikleri için düzenli bi doktorum olsun diye düşündük.gazi hastanesinde ögretim üyesi olan ve aratışdırgım kadarıyla bu işte türkiye belkide 3 kişiden birisi olan prof.dk.kamil bilgihana gittim.kontrollerden sonra gözlerde ilerleme olmuş dedi ve cross link önerdi(bu arada çok iyi bir doktor we çok iyi tedavi ediyo kesinlikle)temmuz ayında cross link oldum ve artık ilerlemez dedi.lense dewam ediyorum şimdi bu gelen lensler cok rahat cok memnunum şimdilik.ve önceki lensler gibi zırt pıırt hava falan yapmıyo göze tam oturuyo ve göz bebeğini kaplıyor..kısacası imkanlarınız dogrultusunda tabi..doktorunuz tek olsun ve iyi araştırın kamil hocaya antepten gelen hastalar wardı eger öyle imkanları olanlar için kesinlikle öneririm..benimde hala kafamda soru işaretleri war ilerlermi ilerlemez mi diye ..aralık son haftası kontrole gidiyorum bakalım ne diyecek...herkeze acil şifalar

Kardesime de kornea nakli diyorlar Kamil hocaya gidecek umarım ameliyatsiz bi çözüm bulur sen ccl den memnun musun Kamil hoca mı yapti

• cross linking olan arakadaşlar bilgilendirebilirler mi acaba?

ameliyat süreci nasıl?

ve ameilyat sonrası görmede artış meydana geliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: the Alchemist

cross linking olan arakadaşlar bilgilendirebilirler mi acaba?

ameliyat süreci nasıl?

ve ameilyat sonrası görmede artış meydana geliyor mu?

gözdeki flepi doktor kaldırıyor geri kalan işi hemşire yapıyor ışın veriliyor aralıklarla damlalar damlatılıyor bir saat kadar sürüyor flep kapatılıyor koruyucu lens geçici takılıyor sonra 3 gün sürecek dayanılmaz göz çevresinde ağrı bol bol uyumayı dene görmede artış getirmiyor
  • https://www.youtube.com/watch?v=2rAeGryYaNs

CCL ameliyatını merak edenler için paylaştım.
    - keratokonus olduğunu bilmiyordum ilk başlarda :) Akşam saatlerin de araç kullanırken yansıma oluyordu bende. birde bulanık görüyordum.
    Bu yüzden doktora gitme gereği duydum ve ccl ameliyat oldum. ve akşamları lens veya gözlük sayesinde daha iyi görmeye başladım. yani Sol gözü doktorun yanında anladım ne kadar bulanık olduğunu, kısacası bulanıkmış...
    -Marmara ünv eğiti.araştırmada 2013 yılında CCL ameliyatı geçirdim.
    Ameliyat sonrasında ışığa bakamıyordum.
    Gerçekten sinir küpüne dönmüştüm. neyseki verilen damlalar beni çok rahatlaştırıyordu. o damlalar sayesinde iki üç gün sonra yavaş yavaş normalleşti. 5 ay sonra ise tamamen eski haline döndü.
    Sonra alıştım. Hastalık ilerlemesi durdu. Ama bildiğniz gibi yok olmadı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.