Şimdi Ara

KEŞ GİBİ ÇIKIYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler canon 700d yeni aldım şöyle bir sorun var güneşte oto moda alıyorum flash atıyor keş gibi çıkıyorum yüzümü de acayip farklılaştırıyor öneriniz nedir nasıl ortamlarda fotoğraf çekeyim flashı kapatayım mı? Gerçi oto modda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilk başlar da olur öyle

makinede yada sende bir sorun yok. olay tamamen fotoğrafçılık konusunda acemi olmandan kaynaklanıyor.

yeterince özenip, kendini geliştirirsen, daha iyi kareler çekebilirsin.

son bir not, makine üzerindeki flaş faydadan çok sıkıntı yaratabilir. dikkatli kullan, çok şart değilse kullanma.
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam zaten babam çekti
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    hocam bide en uygun zaman ne zamandır fotoğraf çekmek için yani güneşli mi yoksa öğleden sonra gölgelik zamanda mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oartikuniversital

hocam bide en uygun zaman ne zamandır fotoğraf çekmek için yani güneşli mi yoksa öğleden sonra gölgelik zamanda mı?

Benim bildiğim portre gibi çekimler için gün doğumu ve batımıdır. Güneş yüzünüzün karşısında olur ve ışık karşıdan gelir. Öğlen güneş tepede olur ve kaşlarınızın burnunuzun gölgesi yüzünüze düşebilir. Tabi bu harici ışık kullanmadan sadece güneş ışığı olduğu zamanlar için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oartikuniversital O kullanıcısına yanıt
    Özellikle şu zaman diyemeyiz.

ne yapmak istediğine göre değişir. ama genel olarak, burun, göz çukurları ve çenede çok sert gölgeler oluşmayacak şekilde yüzü aydınlatabildiğin her koşulda çekebilirsin.

dramatik denilen, yumuşak gölge geçişlerinin olduğu, yüzün bir kısmı aydınlık diğer kısmının kısmen/tümden gölgede kaldığı portreler için de öğleden sonra gün ışığının gücünü kaybetmeye başladığı saatlerde, kapalı mekan cam kenarında çekimler deneyebilirsin.
  • flaş kullanmanı tavsiye etmem. reflektör kullanabilirsin. öğlenden ziyade gün doğumu ve batımı çekim için idealdir. ama fazla zamanın olmuyor. özellikle gün doğumunda.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.