Şimdi Ara

Kesin olarak inanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanlar hiç görmediği ve kimsenin gidip gelmedi yere nasıl kesin olarak şüphe duymadan inanıyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gerçekte inanmıyor sadece kendini kandırıyor inanç %100 olsaydı günah işlemezdi.
  • Bir çiçeği yaratan bir baharıda yarata bilir. Baharı yaratan cenneti de yarata bilir.

• Communist kullanıcısına yanıt
    Tanrının affına güvenerek işlenen günahlar olur kimi zaman, nefsine hakim olamayarak bir anda işlenen günahlar olur. Bunlar insanın inancındaki eksiklikten kaynaklanmaz.

• chtsydn kullanıcısına yanıt
    kimse %100 inanmıyor ama bunu dile getiremiyorda sorsan herkes %100 inanıyorum der benim için tanrı herşeyden önemli der ama yeri geldiğinde tanrıyı ezip geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Communist -- 2 Mayıs 2019; 4:2:4 >
  • Çünkü inanmamak için hiçbir sebep yok bir elmadaki ve sinekteki mucizeyi görmek Allah'ın var olduğuna kesin kanıttır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Communist

kimse %100 inanmıyor ama bunu dile getiremiyorda sorsan herkes %100 inanıyorum der benim için tanrı herşeyden önemli der ama yeri geldiğinde tanrıyı ezip geçer.
    papağan mısın canım sen?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: chtsydn

papağan mısın canım sen?

Alıntıları Göster
    markete gittiğinde aynı ürün farklı marka iki üründen hangisini seçersin? gramaj kalite vs. gibi faktörlere bakar hangisi uygunsa onu alırsın günahda böyle birşey tanrıdan ağır olmasa işlemezsin
    Ağır basmakla alakası olmayan iki durum belirttim.

• quote:

Ağır basmakla alakası olmayan iki durum belirttim.
    Tanrının affına inanarak günah işlemek? buna günah işleme özgürlüğü diyorlar galiba Demekki nefsin tanrıdan daha önemli.
    Sen ne demek istiyorsan diyebilirsin. Sigara içen birine demek ki sigara canından daha önemli demek gibi bişey senin yaptığın. Ayrıca Allah bizzat kendisi rahmetimden ümidinizi kesmeyin diyor.

• quote:

Sen ne demek istiyorsan diyebilirsin. Sigara içen birine demek ki sigara canından daha önemli demek gibi bişey senin yaptığın. Ayrıca Allah bizzat kendisi rahmetimden ümidinizi kesmeyin diyor.
    Madem sigara örneği verdin şöyle düşün bir insan toplamda 100 adet sigara içerse ölüyor diyelim 100. sigarayı nekadar bağımlı olursan ol içmezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Communist

Madem sigara örneği verdin şöyle düşün bir insan toplamda 100 adet sigara içerse ölüyor diyelim 100. sigarayı nekadar bağımlı olursan ol içmezsin.

Alıntıları Göster
    %100 inanan insan için de aynısı geçerli. x günahını işlediğinde kesinlikle cehenneme gideceksen, Allah'ın seni affetmeyeceğini biliyorsan o günahı işlemezsin.

• quote:

%100 inanan insan için de aynısı geçerli. x günahını işlediğinde kesinlikle cehenneme gideceksen, Allah'ın seni affetmeyeceğini biliyorsan o günahı işlemezsin.

Alıntıları Göster
    Aslında bu örnek benim alehime oldu gibi Sigara bağımlılık yaptığı için uygun bir örnek değil ama lehime olan yanlarıda var gerçekten sigaranın öldüreceğine inansak içmeyiz babam günde 2 paket içer geçenlerde eli uyuştu okadar bağımlı olmasına rağmen sigarayı bıraktı birkaç gün sonra uyuşukluk geçince tekrar başladı sizin görüşünüz %50+1 le cennete gitsek yeter %50-1 günah işleyebiliriz bu yüzden kimse %100 inanmıyor diyorum.

%100 inanmamaktan kastınız şüphe duymak sanırım. Şüphe iyidir, sorgulamayı tetikler.

• paranın satın alamayacağı din-dar+ci nin olmadığına kesinkes inanıyorum..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.