Şimdi Ara

Kesinleşti: Apple, Türkiye'deki ilk mağazasını açıyor (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.835
Cevap
32
Favori
83.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Simdi ben bisey sorucam Usa itunes`de bir albume baktim $9.99 idi, buyuk ihtimal almanya idi baska bi yere baktim orda da 9.99 euro bu album.. Ayni album tr ituneste 9.99 TL .. Fiyatlarin %99.9`u boyle!

Biz usa`ye gore yari fiyata aliyoruz muzik ve uygulamalari.. Euroya gore zaten %160 daha ucuza aliyoruz.. Simdi apple onlardanda kar ediyor bizden de .. Ben diyorum ki iphone icin bisey diyemem otv falan ama diger apple urunleride boyle olacak!! ??!! En azindan USA fiyatlari hakim olur Turkiyede, anladigim kadariyla apple o ulkenin alim gucu vs gibi seyleri dikkate aliyor.. !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmasx -- 30 Eylül 2013; 14:57:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Simdik apple TR icin euro olarak kabul gorecekse zaten niyeti kotu demektir.Aynisini EA da yapiyor TR fiyatlarini euro uzerinden veriyor.iste bu noktada Steam devreye giriyor ve farkini ve ulkeye saygisini gosteriyor bu yuzdende fiyatlandirmayi euro degil $ olarak yapiyor.Soyledigim gibi apple in amaci digerleri gibi bizi olabildigince kaziklamak tabi bizi sasirtmassa.

İyi niyetle Euro'nun alakasını çözemedim. Hani her sene 50 Euro çıkan oyunu Euro 2 lira iken 100 liraya koyar mağazaya 3 lira iken 150 liraya koyar. O zaman iyi niyet mi oluyor? Apple'ın amacı kazıklamak demişsin. Adamlar napsın Amerika'dan Avrupa'dan daha ucuza mı versin. Hatta bedavaya versin. Şuan Premium Reseller diye tabir edilen yerler Avrupa fiyatı+%20 ötv+ çok az bir miktar kar ile satıyorlar. Hatta bazı ürünleri Avrupa fiyatından bile ucuza almak mümkün. Almanya'dan daha ucuza satılan Macbook Pro Retinalar bile var. Ama size bedava satılmazsa kazıklıyor olur. Al bak bunlarda linkleri.

http://store.apple.com/de/configure/ME665D/A?

https://www.troyestore.com/Urunler/Apple-15-inc-MacBook-Pro-Retina-ME665TU-A-QC-i7-27GHz-16GB-512GB-flash-HDG-1331.html

Şimdi biri atlar biri ME665D/A diğeri ME665TU/A ,TU/A olan dandik alt modeldir diye. O konuda açıklama yapayım. Bölgelere(Ülkelere) göre o kod değişir. Yani hiç bir farkları yoktur. Tabi klavye hariç,ki klavyeyi de özel sipariş ile istediğin klavye taktırabiliyorsun. Burada istediğinden kastım klavyelerin dili,yani karakterlerin dili. Tabi Online Store'da Türkçe diye bir dil yok. Ama buna da Troy kazıklıyor diye bahane bulurlar.

• aslında olması gereken bi cihazın fiyatı amerikada 700 dolar avrupada 700 euro Türkiyede 700 lira. çünkü amerikada aynı işi yapan adam 2000 dolar alıyo avrupada 2000 euro Türkiyede 1000tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsngencer

olleeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.kabul edildim az önce aradılar.6 ekimde gel başla dediler.2000 dolar +yol+yemek+sigorta coook mutluyum.allah herkese nasip etsin.

bi acılmadı gitti anasını satayim

posizyon ne ki?
  • Az önce ikinci davetiyemi almış bulunmaktayım :)

Kara Eylül'ü bir atlattıkmı , tamamdır 😊

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ucuzlamadıktan sonra yemişim store'u bir telefon 2.500-2800 etmez bana göre.
  • ucuz iPHONE ancak rüyanızda görürsünüz bakın GOLD sadece 2799TL fiyata 5S 16GB versiyonu satıyor 5C ise sadece 2099TL 2000TL 5S hayal...

• quote:

Orijinalden alıntı: gurol

quote:

olleeeyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy.kabul edildim az önce aradılar.6 ekimde gel başla dediler.2000 dolar +yol+yemek+sigorta coook mutluyum.allah herkese nasip etsin.

posizyon ne ki?

cok cesitli pozisyonlarda calısıcaksın dediler.nereye ihtiyaç varsa oraya kaydırcaz seni dediler.bi gün pas pas cekiceksin bi gün patron olucaksın misali!

• quote:

quote:

quote:

posizyon ne ki?

cok cesitli pozisyonlarda calısıcaksın dediler.nereye ihtiyaç varsa oraya kaydırcaz seni dediler.bi gün pas pas cekiceksin bi gün patron olucaksın misali!

hayırlı olsun. artık appleda çalışıyorum dersin kız istemeye gidince. bende ceo olmak için başvurdum hadi hayırlısı bakalım.

• Bence bir magaza acilsin arkadaslar herkeste bir heyecan bu nedir yahu apple in turkiyeye magaza acmasi gercekten buyuk olay ama birakin bi acilsin 😄😄😄 fiyatlar degismez belki ama genpa teleservice gibi soygunculuk yapan garanti servisleri kendine bir ceki duzen vermis olur en azindan bazi haklariniz avrupa ile esitlenir kanisindayim onu gectim bu gune kadar hayatinizda telefon aldiginiz hangi magazada bilgili bir temsilci ile karsilastiniz bazilari kamerasinin megapikselini bilmez ama paraya geldi mi ticaret uzmani olur

• insanların böyle rahatca sömürüldugu ülkede apple neler yapmaz ki,hic bi beklentim yok acikcasi 5s i alirim gerisine karismam umursamam , ama fazla beklenti sarsar millet bastan diyim de maalesef

• sömürücü bir firma olan apple nin türkiyeye gelipte burdaki firmalardan daha assagi fiyatta ürün satacagini düsünenlere
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anaesthetica

insanların böyle rahatca sömürüldugu ülkede apple neler yapmaz ki,hic bi beklentim yok acikcasi 5s i alirim gerisine karismam umursamam , ama fazla beklenti sarsar millet bastan diyim de maalesef

zaten herkes 5s i alirim gerisine karismam diyecek ve apple zengin olacak seneyede iphone 6 alırım gerisinede karışmam diyecek millet.
  • quote:

quote:

quote:

posizyon ne ki?

kardeş çok çeşitli pozisyon. oraya buraya kaydırma diyince aklıma neler geliyor neler. hayırlı olsun eğer csb değilse. bi konu açıp ssler koyarsın artık

• tim cook da bizi görecek mi ? şaka maka iyi olur diye düşünüyorum
  • Umarım fiyatlar şimdiki gibi anormal olmaz da piyasayı biraz aşağı çeker. 3200'e satılacak diye spekülasyon yapıp yurtdışından getirilen telefonları 2800 -2900'e satanlar azalır.
  • 23-27 Eylül görüşmelerinden sonuç bekleyenler varmı? :)
  • Var var olmaz mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuntiz07

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

Küçük bir bilgilendirme yapayım

1- Apple Storeların açılış amacı kullanıcılara ucuz ürün satmak değildir.Apple storelar kullanıcıların ürünleri tanıyabilmesi ,görebilmesi, ürün hakkında bilgi alabilmesi için açılan mağazalardır.Diğer bir özelliği ise teknik servis hizmetidir.

2- Türkiye ye ürünleri Apple Türkiye ithal etmektedir.Fiyatları kendileri yükseltmişlerdir.Bilginiz olsun.Ucuza ürün almak gibi bir düşünceniz var ise boşuna beklemeyin fiyat karşılaştima sitelerinde gördüğünüz en ucuz rakamlardan bile pahalı olabilir.(italyada Apple ürünlerini dağıtan 5 firma varmış.Bu firmaların aynı cadde üzerinde 5 farklı apple mağazası bulunuyormuş.Bir tanesi apple'in kendi storu diğerleri premium store bütün mağazalarda fiyatlar aynı.Apple ürün fiyatlarını kendisi kontrol etmek istemesinden dolayı böyle bir sonuç çıkmış ortaya.

3- Elinizdeki her ürünün sorgusuz sualsiz değiştirileceğini düşünmeyin.Apple da herşey bir kurala bağlıdır belli bir prosedür vardır.Değişim için uygunsa değiştirilir değilse değişim fiyatı verilir.Bu kadar basit.

4- Açılış için 29 ekim tarihi konuşuluyor.Fakat çalışanların eğitimleri uzun sürüyor forumdaki arkadaşların işe alım durumlarına bakarsanız açılışa 2 hafta kala personel alacaklarsa min 1 ay eğitim görürler 29 ekimi geçer.Yada personel alımı daha önce yapıldı şimdiki işe alım ise başka mağazalar için yapılyor.Benim aldığım duyumlar şuan personeller zaten eğitimde :)

SAYGILARLA

apple türkiye diye birşey yok zaten.açılacak.
    bilkom index ithal ediyor ürünleri.

apple store açılınca kendisi ithal eder heralde.mantıklı olanda o.
    ben telefon fiyatlarının ucuzlayacağını düşünüyorum.çünkü amerika fiyatı arada fazla farka olmaz.belki 2yıl garanti oalcağından dolayı biraz daha pahalı olur.

şuan macbook air fiyatlarına bakın 2500-2650tl civarı ,yurtdışında 1100dolar .dolar 2 tl desek 2200 tl . +kdv ile 2600 hemen hemen aynı. demekki satılabiliyormuş normal fiyatlarada.
    aynı şekilde ipad4 500dolar , burada 1100 tl .amerika fiyatından daha ucuz. vergisiyle 1200 yapar.

son 1 senedir 2 apple distribütörün gelmesiyle ipad ve mac fiyatları normal seviyelere geldi.
    ama telefon fiyatları hala dengesiz.

Apple'ın Avrupa bölgesine bağlıyız o yüzden fiyatlandırma ona göre yapılacak.

$ fiyatlarını değil € fiyatlarını baz almanız lazım Avrupa'daki..

örnek : 16GB iPhone 5s fransada 699€ (bu günkü kurla) 699 * 2,7533 = 1924 TL ..

benim tahminim Apple Store açılmasının farkını ürünlerin ( en azından iPhone, bence iMac ve Macbook'lar ucuzlayacaktır) fiyatlandırmasında değil de, satış sonrası servis ve hizmette rahatını ve farkı göreceğiz.

sanmıyorum euro ile satılacağını
    çoğu avrupa ülkesinde kendi para birimiyle satılıyor, onlardaki fiyatlarda amerikan dolarıyla orantılıdır.

bana saçma geliyor.niye avrupadan türkiyeye gelsinki ürünler.
    singapurdan gelir gelcekse.
    avrupa bölgesinde olup olmadığımızı bilmiyorum ama sonuçta apple türkiyede şirket açtı .direk o şirket üzerinden amerikadan veya çinden ithal edip getirir ülkemize.

ayrıca şuan ipad ve macbook air lerin fiyatları amerikayla aynı gibi.hatta ipad amerikadan daha ucuza satılıyor türkiyede.(500dolar +kdv=1200tl ama 1100 tl ye alınabiliyor.)

özetle isteseler adam gibi fiyatlara satabilirler.
    örneğin lg g2 1400-1500 arası satılıyor. çok iyi fiyat normalde pahalı fiyattan sokup ülkeye sonra zamanla fiyat düşüyordu.
    lg işi uyandı fiyatları sabitledi.

samsung hala saçma sapan fiyatlar çekiyor.
    distiribütör garantisiymiş .ama garantiyi başka firma veriyor saçmalığa bakın.
    paralel ithalatın garantisini de başka firma veriyor veriyor ama arada 300-400tl fark var.
    bu ürünler aynı fabrikadan çıkmıyor mu?.resmen açık açık kazık atıyorlar.

• Sabah fön çekmiş kekolar basar.

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.