Şimdi Ara

Kesinleşti: Apple, Türkiye'deki ilk mağazasını açıyor (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.835
Cevap
32
Favori
83.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sallayalım ama mantıklı sallayalım biraz.
    birde kesin bilgi diye yazmışlar.
    şuan ipad 4 amerikadan ucuza satılıyor.

iphone 5s 1899 tl veya 1999tl den satılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

Orijinalden alıntı: Rock_Rage

Küçük bir bilgilendirme yapayım

1- Apple Storeların açılış amacı kullanıcılara ucuz ürün satmak değildir.Apple storelar kullanıcıların ürünleri tanıyabilmesi ,görebilmesi, ürün hakkında bilgi alabilmesi için açılan mağazalardır.Diğer bir özelliği ise teknik servis hizmetidir.

2- Türkiye ye ürünleri Apple Türkiye ithal etmektedir.Fiyatları kendileri yükseltmişlerdir.Bilginiz olsun.Ucuza ürün almak gibi bir düşünceniz var ise boşuna beklemeyin fiyat karşılaştima sitelerinde gördüğünüz en ucuz rakamlardan bile pahalı olabilir.(italyada Apple ürünlerini dağıtan 5 firma varmış.Bu firmaların aynı cadde üzerinde 5 farklı apple mağazası bulunuyormuş.Bir tanesi apple'in kendi storu diğerleri premium store bütün mağazalarda fiyatlar aynı.Apple ürün fiyatlarını kendisi kontrol etmek istemesinden dolayı böyle bir sonuç çıkmış ortaya.

3- Elinizdeki her ürünün sorgusuz sualsiz değiştirileceğini düşünmeyin.Apple da herşey bir kurala bağlıdır belli bir prosedür vardır.Değişim için uygunsa değiştirilir değilse değişim fiyatı verilir.Bu kadar basit.

4- Açılış için 29 ekim tarihi konuşuluyor.Fakat çalışanların eğitimleri uzun sürüyor forumdaki arkadaşların işe alım durumlarına bakarsanız açılışa 2 hafta kala personel alacaklarsa min 1 ay eğitim görürler 29 ekimi geçer.Yada personel alımı daha önce yapıldı şimdiki işe alım ise başka mağazalar için yapılyor.Benim aldığım duyumlar şuan personeller zaten eğitimde :)

SAYGILARLA

apple türkiye diye birşey yok zaten.açılacak.
    bilkom index ithal ediyor ürünleri.

apple store açılınca kendisi ithal eder heralde.mantıklı olanda o.
    ben telefon fiyatlarının ucuzlayacağını düşünüyorum.çünkü amerika fiyatı arada fazla farka olmaz.belki 2yıl garanti oalcağından dolayı biraz daha pahalı olur.

şuan macbook air fiyatlarına bakın 2500-2650tl civarı ,yurtdışında 1100dolar .dolar 2 tl desek 2200 tl . +kdv ile 2600 hemen hemen aynı. demekki satılabiliyormuş normal fiyatlarada.
    aynı şekilde ipad4 500dolar , burada 1100 tl .amerika fiyatından daha ucuz. vergisiyle 1200 yapar.

son 1 senedir 2 apple distribütörün gelmesiyle ipad ve mac fiyatları normal seviyelere geldi.
    ama telefon fiyatları hala dengesiz.

Apple Türkiye yok derken feci sallamışsınız

• quote:

Orijinalden alıntı: aftermath666

quote:

quote:

Küçük bir bilgilendirme yapayım

1- Apple Storeların açılış amacı kullanıcılara ucuz ürün satmak değildir.Apple storelar kullanıcıların ürünleri tanıyabilmesi ,görebilmesi, ürün hakkında bilgi alabilmesi için açılan mağazalardır.Diğer bir özelliği ise teknik servis hizmetidir.

2- Türkiye ye ürünleri Apple Türkiye ithal etmektedir.Fiyatları kendileri yükseltmişlerdir.Bilginiz olsun.Ucuza ürün almak gibi bir düşünceniz var ise boşuna beklemeyin fiyat karşılaştima sitelerinde gördüğünüz en ucuz rakamlardan bile pahalı olabilir.(italyada Apple ürünlerini dağıtan 5 firma varmış.Bu firmaların aynı cadde üzerinde 5 farklı apple mağazası bulunuyormuş.Bir tanesi apple'in kendi storu diğerleri premium store bütün mağazalarda fiyatlar aynı.Apple ürün fiyatlarını kendisi kontrol etmek istemesinden dolayı böyle bir sonuç çıkmış ortaya.

3- Elinizdeki her ürünün sorgusuz sualsiz değiştirileceğini düşünmeyin.Apple da herşey bir kurala bağlıdır belli bir prosedür vardır.Değişim için uygunsa değiştirilir değilse değişim fiyatı verilir.Bu kadar basit.

4- Açılış için 29 ekim tarihi konuşuluyor.Fakat çalışanların eğitimleri uzun sürüyor forumdaki arkadaşların işe alım durumlarına bakarsanız açılışa 2 hafta kala personel alacaklarsa min 1 ay eğitim görürler 29 ekimi geçer.Yada personel alımı daha önce yapıldı şimdiki işe alım ise başka mağazalar için yapılyor.Benim aldığım duyumlar şuan personeller zaten eğitimde :)

SAYGILARLA

apple türkiye diye birşey yok zaten.açılacak.
    bilkom index ithal ediyor ürünleri.

apple store açılınca kendisi ithal eder heralde.mantıklı olanda o.
    ben telefon fiyatlarının ucuzlayacağını düşünüyorum.çünkü amerika fiyatı arada fazla farka olmaz.belki 2yıl garanti oalcağından dolayı biraz daha pahalı olur.

şuan macbook air fiyatlarına bakın 2500-2650tl civarı ,yurtdışında 1100dolar .dolar 2 tl desek 2200 tl . +kdv ile 2600 hemen hemen aynı. demekki satılabiliyormuş normal fiyatlarada.
    aynı şekilde ipad4 500dolar , burada 1100 tl .amerika fiyatından daha ucuz. vergisiyle 1200 yapar.

son 1 senedir 2 apple distribütörün gelmesiyle ipad ve mac fiyatları normal seviyelere geldi.
    ama telefon fiyatları hala dengesiz.

Apple Türkiye yok derken feci sallamışsınız

cihaz satışı yok.
    itunes ta yeni açıldı zaten.

• quote:

sallayalım ama mantıklı sallayalım biraz.

O yazdığınız fiyatları Euro cinsinden yazın. Satılır mı satılmaz mı anlarsınız zaten söylediğiniz fiyata.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jahnny

quote:

O yazdığınız fiyatları Euro cinsinden yazın. Satılır mı satılmaz mı anlarsınız zaten söylediğiniz fiyata.

euro az gelir .sterlin yapalım ?

niye bu kadar büyütüyorsunuz gözünüzde fiyatları?

ipad macbook fiyatlarına bakın

ipad 32gb amerika fiyatıyla aynı ülkemizde.macboo air de aynı

ipad 16gb kdv dahil fiyatı ,amerika vergisiz fiyatıyla eşit fiyata satılıyor.

telefon özellikli cihazlarda fazladan %25 ötv var .başka vergi var mı?

• En son 29 Ekim diye bir tarih vardı Donanımhaberde.Şimdi kazık yemeye alışmış bir millet %100 müşteri memnuyeti ile karşılaşırsa mağazayı talan eder.Bu arada fiyat uygun olacak olsa operatörler disbritörler kazan kaldırır anında.0 memnuniyet bol kazık seçenekleri ellerinden gider diye.Aslında onlar kadar taksit taahhüte bağlamış sürü psikolojisine sahip olanlarda kabahatli.Beklentilerin boşa çıkacağına kanısındayım.Nabza göre şerbet hesabı.Kabaca öyle şeye böyle şey hesabı.
  • bu ülkede zamanında dolar düşünce kurları direk euro ya çevirmişti bu aç gözlü elektronik firmaları...yani imkanı olan gitsin gürcistandan alsın ...her halukarda bizim ülkemizden cok cok ucuzzzz
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Apple Yapılanması biraz farklıdır.Normal şirketler ile kıyaslamayın.Apple Türkiye ofisi aktif olarak uzun süreden beri çalışmaktadır fakat ülkemize yeni açılacak olan apple store lar Apple Türkiye'ye bağlı değildir.Apple Store Apple içinde farklı bir birimdir ve kendi birim yöneticisi tarafından yönetilir.Aynı şekilde Apple Care (teknik servis ) farklı bir birimdir ve ayrı merkezi vardır.Yani 3 farklı firma var gibi düşünebilirsiniz.Her firmanın satış şartları ve hizmetleri farklıdır.Farklı durumlar yaşarsanız şaşırmayın dünyanın heryerinde bu şekilde.

Gelelim iphone konusuna Apple içinde belkide en karmaşık prosedüre sahip ürün iphone dur.Oyüzden bu ürün için tahminlerde bulunurken diğer cihazları referans almamanızı tavsiye ederim.Bugun iphone 5 2200 Tl den satılıyorsa ve teknik olarak iphone 5C ile benzerse fiyatıda ona yakın olacaktır.5S daha yüksek bir fiyattan satışa sunulacaktır.Diğer bir mevzu Apple yapısına göre bir firma iphone ithal edecekse operatör olma zorunluğu vardı(Halen devam ediyormu bilmiyorum)Bu yüzden ürünleri operatörler ithal edecek ve apple store ürünleri onlar verecektir.Amerikada apple storelarda satılan telefonlar özellikle ilk çıktığında operatör sözleşmesi ile satııyor.Sim free cihazlar daha sonra satışa sunuluyor.

Diğer bir konu 2. yıl servis hizmeti bildiğiniz üzere apple cihazları ( mobil cihazlar ) pek tamir edilmez zaten tamir edilen tek cihaz iphone ( belli parçalar değiştirilebiliyor ) onun haricinde cihazlar bire bir değiştiriliyor.Bu bir firma için ekstra maliyet demektir.Bu nedenle fiyatlara bu hizmette eklenecektir.

Küçük bilgi daha vereyim.Yakına Apple Care Destek hattıda hizmete geçecektir.

Benden Bukadar

SAYGILARLA @e_capkan

• quote:

Orijinalden alıntı: jahnny

quote:

Orijinalden alıntı: killnOd

Herkes ucuzlar demis ama 16gb icin 2000TL cekmis ucuz anlayisi herkesin cok farkli sanirim.Eger app TR gercekten uygun fiyatlarla satisa sunarsa fiyatlar TR de su sekilde olmali.

5s 16gb 1600TL
    5s 32gb 1900TL
    5s 64gb 2200TL

Eger adamlar 16gb icin 2000TL civari fiyat cekerse app TR nin acilmasinin hicbiranlami kalmamis demektir.Geciren gecirene durumu devam eder.

Söylediğiniz 16 gb fiyatı 585 € yapıyor. O fiyata Türkiye'de satılırsa bütün Avrupa ülkeleri gelip buradan alır. Kısacası mümkün değil.

Su durumda euro uzerinden bir fiyatlandirma yapacak olursak su sekilde bir fiyatlandirma olmali.

5c 16gb 1700TL
    5c 32gb 2000TL
    5c 64gb 2300TL

5s 16gb 2000TL
    5s 32gb 2300TL
    5s 64gb 2600TL

isin asli suki bu sekil bir fiyatlandirma bile olsa diger telefonlara gore hem donanim olarak cok gucsuz hemde cok cok pahali.Cok daha ust duzey bir telefon ki 5 serisine gore her acidan ustun olan "LG G2 16gb 1600TL" buna en guzel ornektir.

iste bu sebeplerdendirki fiyatlandirmayi yukaridaki gibi dolar bazindan yapmalilar diye dusunuyorum.euro bize ters

• quote:

fiyatlara en az 300 daha ekleyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: GranTurismo

quote:

Orijinalden alıntı: stokesmg

Fiyat konusunda neyi tartışıyorsunuz anlamadım.
    Avrupanın herhangi bir ülkesindeki vergisiz fiyatı (vergileri çıkarınca avrupadaki fiyatların eşitlendiğini göreceksiniz) alın. Üzerine güzel ülkemin tüm vergilerini ekleyin. Karşınıza çıkacak fiyat, Türkiye fiyatı olacaktır.

Dostum bin kere yazdimda insanlar anlamak istemiyor. Ha bu arada kucuk bir hata var yazdiginda o avrupadaki fiyatlar da vergili halleri

Aslında ben de aynısını belirttim. Vergileri çıkartın dediğim zaten o :)
    Yani italya ya da almanya online store'da gördüğünüz fiyatlardan italya ve almanyanın vergi oranlarını düştüğünüzde aynı rakama ulaşırsınız demek istedim.
    Ulaşacağınız bu rakam da Türkiyede olacak "VERGİSİZ" fiyata eşit olacaktır. Bu rakama Türkiye vergileri ekledikten sonra da Türkiye satış fiyatına ulaşabilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: GranTurismo

quote:

Fiyat konusunda neyi tartışıyorsunuz anlamadım.
    Avrupanın herhangi bir ülkesindeki vergisiz fiyatı (vergileri çıkarınca avrupadaki fiyatların eşitlendiğini göreceksiniz) alın. Üzerine güzel ülkemin tüm vergilerini ekleyin. Karşınıza çıkacak fiyat, Türkiye fiyatı olacaktır.

Dostum bin kere yazdimda insanlar anlamak istemiyor. Ha bu arada kucuk bir hata var yazdiginda o avrupadaki fiyatlar da vergili halleri

Aslında ben de aynısını belirttim. Vergileri çıkartın dediğim zaten o :)
    Yani italya ya da almanya online store'da gördüğünüz fiyatlardan italya ve almanyanın vergi oranlarını düştüğünüzde aynı rakama ulaşırsınız demek istedim.
    Ulaşacağınız bu rakam da Türkiyede olacak "VERGİSİZ" fiyata eşit olacaktır. Bu rakama Türkiye vergileri ekledikten sonra da Türkiye satış fiyatına ulaşabilirsiniz.

Heh simdi anlastik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Merhaba

Apple Yapılanması biraz farklıdır.Normal şirketler ile kıyaslamayın.Apple Türkiye ofisi aktif olarak uzun süreden beri çalışmaktadır fakat ülkemize yeni açılacak olan apple store lar Apple Türkiye'ye bağlı değildir.Apple Store Apple içinde farklı bir birimdir ve kendi birim yöneticisi tarafından yönetilir.Aynı şekilde Apple Care (teknik servis ) farklı bir birimdir ve ayrı merkezi vardır.Yani 3 farklı firma var gibi düşünebilirsiniz.Her firmanın satış şartları ve hizmetleri farklıdır.Farklı durumlar yaşarsanız şaşırmayın dünyanın heryerinde bu şekilde.

Gelelim iphone konusuna Apple içinde belkide en karmaşık prosedüre sahip ürün iphone dur.Oyüzden bu ürün için tahminlerde bulunurken diğer cihazları referans almamanızı tavsiye ederim.Bugun iphone 5 2200 Tl den satılıyorsa ve teknik olarak iphone 5C ile benzerse fiyatıda ona yakın olacaktır.5S daha yüksek bir fiyattan satışa sunulacaktır.Diğer bir mevzu Apple yapısına göre bir firma iphone ithal edecekse operatör olma zorunluğu vardı(Halen devam ediyormu bilmiyorum)Bu yüzden ürünleri operatörler ithal edecek ve apple store ürünleri onlar verecektir.Amerikada apple storelarda satılan telefonlar özellikle ilk çıktığında operatör sözleşmesi ile satııyor.Sim free cihazlar daha sonra satışa sunuluyor.

Diğer bir konu 2. yıl servis hizmeti bildiğiniz üzere apple cihazları ( mobil cihazlar ) pek tamir edilmez zaten tamir edilen tek cihaz iphone ( belli parçalar değiştirilebiliyor ) onun haricinde cihazlar bire bir değiştiriliyor.Bu bir firma için ekstra maliyet demektir.Bu nedenle fiyatlara bu hizmette eklenecektir.

Küçük bilgi daha vereyim.Yakına Apple Care Destek hattıda hizmete geçecektir.

Benden Bukadar

SAYGILARLA @e_capkan

Ip5 1699
    Ip5s 2250tl ye satiliyor suan
    5s in 2000 altinda olacagi kesin.

• e_capkan kullanıcısına yanıt
    avrupa bölgesine bağlıyız ülke olarak Apple firma şemasında çünkü yanlış bilmiyorsam.

Apple türkiye başındaki ingiliz beyfendi ( değişmediyse eğer, 5-6 ay evvel bu kişi vardı) avrupa merkezden buraya geliyordu.

İş görüşmesi için görüntülü olarak Almanya'daki ofisten kişilerle de görüşülüyordu ( Mağaza tarafını bilmiyorum, müdürlük tarafı için bu söylediğim geçerli)

bunlara istinaden de avrupa fiyatlandırmasına bağlı olacağımızı düşünüyorum, o yüzden avrupa ülkelerindeki güncel € fiyatlarını baz alarak tahmini fiyat hesaplaması yaptım..

sonuçta fiyatının düşük olmasını bende isterim, umarım da olur.

ipad mini'den örnek vereyim (3G modelinden örnek vereceğim çünkü iletişim vergileri buna da dahil olacak iPhone da olacağı gibi, WiFi örneği çok sağlıklı olmaz) ;

16GB 3G iPad Mini
    Amerika fiyatı : 459$ => 459 * 2,014 *1,18(KDV) = 1091 TL
    Avrupa fiyat(fransa) : 469€ => 469 * 2,73 (Vergi Dahil) = 1280 TL
    Türkiye fiyatı (Bilkom): 1162 TL

görüldüğü üzere ikisinin arasında bir yerdeyiz :)

iPhone 5s 16GB
    Amerika fiyatı : 649$ => 649 * 2,014 * 1,18(KDV) = 1542 TL
    Avrupa fiyat(fransa) : 699€ => 699 * 2,73 (Vergi Dahil) = 1908 TL

buna göre belki de tahminimizden çok daha fazla düşebilir iPhone fiyatları..

çılgın bir tahminle 1750 - 1850 TL arasına düşecektir diyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuntiz07

avrupa bölgesine bağlıyız ülke olarak Apple firma şemasında çünkü yanlış bilmiyorsam.

Apple türkiye başındaki ingiliz beyfendi ( değişmediyse eğer, 5-6 ay evvel bu kişi vardı) avrupa merkezden buraya geliyordu.

İş görüşmesi için görüntülü olarak Almanya'daki ofisten kişilerle de görüşülüyordu ( Mağaza tarafını bilmiyorum, müdürlük tarafı için bu söylediğim geçerli)

bunlara istinaden de avrupa fiyatlandırmasına bağlı olacağımızı düşünüyorum, o yüzden avrupa ülkelerindeki güncel € fiyatlarını baz alarak tahmini fiyat hesaplaması yaptım..

ipad mini'den örnek vereyim (3G modelinden örnek vereceğim çünkü iletişim vergileri buna da dahil olacak iPhone da olacağı gibi, WiFi örneği çok sağlıklı olmaz) ;

16GB 3G iPad Mini

iPhone 5s 16GB

teşekkürler açıklamanız için.
    euro ile gelmez bence. ülkede kullanılan para birimiyle satış yapıyor apple.
    http://store.apple.com/us/browse/open/country_selector

bende fiyatların çok düşeceğini düşünüyorum.
    2. apple distribitörü Türkiyeye faaileyete başladıktan sonra fiyat cihazlar aşırı düştü.ipad ler macbooklar vs.

http://www.tvt.com.tr/APPLE-iPAD-MINI-WI-FI-4G-16GB-SIYAH-MD540TU-YETKILI-DISTRIBUTOR-GARANTISINDE%2CPR-33186.html
    1079tl burada bu firma index in anlaşmalı şirketi sanırım.
    amerika fiyatıyla aynı 3g li modeller.
    3g li ipad lerde %25 ötv alınmıyor mu ?

apple store açılıncada paralel ithalatlar apple ile aynı seviyeye indirecek fiyatları mecburen.

5s i gold filan 3199tl dedi ama yemedi bu sefer.n11 ve gittigidiyorda fiyatlar 2800>2699>2250tl oldu :D

http://www.gittigidiyor.com/arama/?satici=yokdahaucuzu

örneğin bu linkten iphone aldık.
    apple bu ürünlerede garanti desteği verecek mi 2 sene ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 2 Ekim 2013; 19:59:57 >

• Kuntiz07 K kullanıcısına yanıt
    İyi tespit
  • Arkadaşlar, aramızda açılışa gitmeyi planlayan var mı ?
  • 5S 2000TL civarına gelirse çok iyi cidden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuntiz07

16GB 3G iPad Mini

iPhone 5s 16GB

tr de cep telefonlarında +yüzde 20 ötv var

• inexo kullanıcısına yanıt
    Bu +%20 ipad mini 3G de de vardir herhalde? ..(hesaplamamda da yazdim vergilerle ilgili)
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.