Şimdi Ara

Kesinleşti: Apple, Türkiye'deki ilk mağazasını açıyor (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.835
Cevap
32
Favori
83.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bilemiyorum umarım hakettiği değere düşer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu apple düşmanlığını anlamıyorum.

bu apple düşmanlığı yapanların çoğu

"ayfonun bilgisayarıda varmış olm"

diyen insanlar..
  • Kuntiz07 K kullanıcısına yanıt
    Emin değilim ama belki ipad üzerinden telefon görüşmesi yapılamadığı için telefon statüsü kazanmıyor olabilir.Oyüzden de o vergiden muaf olabilir.Sonucta Türkiye de yaşıyoruz DVI girişi olan monitörden daha fazla vergi alan devletimiz var.Belki 3G için ayri bir vergi Telefon özelliği için ayrı bir vergi fm radyo için ayrı bir vergi gibi bir standardımız vardır.

SAYGILARLA
  • lg g2 donanım olarak daha iyi diye apple dolar bazlı kur yapmalı diye fantezi kuran arkadaşlar var :D gerçekten muhteşem bir ülkeyiz ya asda
  • quote:

Orijinalden alıntı: theshiver

lg g2 donanım olarak daha iyi diye apple dolar bazlı kur yapmalı diye fantezi kuran arkadaşlar var :D gerçekten muhteşem bir ülkeyiz ya asda

LG G2 donanım olarak daha iyi değil ki. 5S'in işlemcisinin rakibi yok şu anda. Benchmark'larda eziyor tüm telefonları.
  • Fiyat eminim ki düşecektir. Dağıtıcı firmalar fahiş kar koyuyorlar. 329 dolarlık ipad mini 650 tl ye satılırken 299 dolarlık iPod touch 800 tl ye satılıyor. Yine yukarda bir arkadaş örnek vermiş 3g li ipadler ile iphone arasında ne gibi bir fark var ki fiyatlar arasında uçurum var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Obsidian

quote:

lg g2 donanım olarak daha iyi diye apple dolar bazlı kur yapmalı diye fantezi kuran arkadaşlar var :D gerçekten muhteşem bir ülkeyiz ya asda

LG G2 donanım olarak daha iyi değil ki. 5S'in işlemcisinin rakibi yok şu anda. Benchmark'larda eziyor tüm telefonları.

ben zaten iyi/kötü demiyorum yukarıda bunu yazan kişiden alıntıladım
  • quote:

quote:

bildiginiz site var mi gorebilecegim?

5S in islemcisiyle snapdragon 800 u karsilastirmak istiyorum , merak ettim
  • Rock_Rage R kullanıcısına yanıt
    Haklısın vallahi :)

FM Radyo için ayrı bir vergi var onu biliyorum, iPhone da FM özelliği olmadığı için muaf diğer başka FM var diye bas bas bağıran reklam yapan ucuz telefonlar vergiye dahil :)

yazdığım gibi o fiyatlar "çılgın" bir tahmin idi :)

1750 - 1850 TL aralığına düşmesi inanılmaz olur.. yurtdışından kimse iPhone almaz :)

Ama yaptığım hesaplamaya göre ekstra vergi yoksa bilmediğimiz, o fiyatlara düşebilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gurkαn

quote:

quote:

bildiginiz site var mi gorebilecegim?

5S in islemcisiyle snapdragon 800 u karsilastirmak istiyorum , merak ettim

Anandtech'te var, en detaylı inceleme yapan sitelerden biri.

http://www.anandtech.com/show/7335/the-iphone-5s-review/5

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuntiz07

Bu +%20 ipad mini 3G de de vardir herhalde? ..(hesaplamamda da yazdim vergilerle ilgili)

iPad 3G'li olsa bile telefon degildir, bu yuzden OTV uygulanmiyor. Uygulansa Wifi ve 3G modelleri arasinda ciddi bir ucurum olurdu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zordion kullanıcısına yanıt
    16GB iPad mini WiFi : 838TL
    16GB iPad mini 3G : 1162TL

Bu fiyatlar Bilkom'dan alınmadır..

Bu ürünler arasında tek fark 3G olup olmamasıdır.

Bu fiyatlara göre göre, 3G li iPad Mini sadece WiFi olan modelden %38-39 daha pahalı.. ciddi bir uçurum oluyor bu, benim kendi düşüncelerime göre.. Aralarında 300TL fark var diye bakmayın bunun yüzdesel değeri önemli :)

16GB iPad : 1271TL
    16gb iPad 3G :1595TL

bu fiyatlara göre de iki ürün arasında %25 fiyat farkı var, gene ciddi bir uçurum.. bence..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuntiz07 -- 3 Ekim 2013; 11:02:26 >
  • Senede bir değişip, bi önceki modelin çöp olduğu hissiyatını yaratıyorlar. Dolayısıyla, atıyorum aylık gelirim 4000 bin lira felan değilse 2000 lira ya da üzeri paraya telefon almak çılgınlık. mağaza açılacak ucuz olacak diyenler de hiç heveslenmesinler bence.
  • Samsung 2000 tl ye telefon tablet diye iki işi de tam yapamayan uyduruk bir ürün çıkartıyor sanki bir önceki modele göre acayip üstün yenilikler yapmış gibi herkes memnun.

APPLE benzer bir yaklaşımla donanım yenileyince bu kesim kızıyor.
  • geç bile kalındı
  • quote:

16GB iPad mini WiFi : 838TL
    16GB iPad mini 3G : 1162TL

Bu fiyatlar Bilkom'dan alınmadır..

Bu ürünler arasında tek fark 3G olup olmamasıdır.

Bu fiyatlara göre göre, 3G li iPad Mini sadece WiFi olan modelden %38-39 daha pahalı.. ciddi bir uçurum oluyor bu, benim kendi düşüncelerime göre.. Aralarında 300TL fark var diye bakmayın bunun yüzdesel değeri önemli :)

16GB iPad : 1271TL
    16gb iPad 3G :1595TL

bu fiyatlara göre de iki ürün arasında %25 fiyat farkı var, gene ciddi bir uçurum.. bence..

Bugunku Euro kurundan Almanya fiyati 1710 TL ediyor 16GB+3G icin. (iPad 4) Burada daha bile ucuz. iPad'de OTV yoktur.
    Amerika fiyati da eger New York'a isterseniz $684 ediyor. Bugunku kur ile 1374 TL. Aradaki fark bizim parayla fazla gozukuyor.

iPad mini 16GB+3G fiyati da Amerika'da 918, Almanya'da 1274 TL bugunku kurdan. Ikisi arasinda bir yerde iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordion -- 3 Ekim 2013; 13:05:40 >

• Zordion kullanıcısına yanıt
    yurt içi fiyatların farkını konuşuyorduk, Almanya & Amerika nereden girdi işin içine anlamadım

neyse sonuçta bence mümkün olmayan fiyatlar değil yazdığım, ama bu fiyatlara inmezler.

yazdığınıza dönersek ;

evet bizim TR fiyatları şu anda iPad için ; Amerika< Türkiye < Avrupa şeklinde şu anda.. dilerim iPhone da öyle olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuntiz07 -- 3 Ekim 2013; 13:21:20 >
  • quote:

yurt içi fiyatların farkını konuşuyorduk, Almanya & Amerika nereden girdi işin içine anlamadım

neyse sonuçta bence mümkün olmayan fiyatlar değil yazdığım, ama bu fiyatlara inmezler.

yazdığınıza dönersek ;

evet bizim TR fiyatları şu anda iPad için ; Amerika< Türkiye < Avrupa şeklinde şu anda.. dilerim iPhone da öyle olur..

Fiyat farkini normal oldugunu soylemeye calismistim. Daha iyi anlamaniz icin iPad mini 16 GB Wifi modelinin fiyati Almanya'da 888 TL. 3G'li modelin fiyatinin 1274 TL oldugunu onceki mesajda yazdim zaten. Aradaki fark Avrupa'da 400 TL'ye yakin. Burada da yakin ancak biraz daha az.

Keske iPhone'da oyle olsa ancak OTV varken imkansiz. 2200 TL'den asagi satilmasi suan cok zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zordion -- 3 Ekim 2013; 13:28:56 >

• Bi acilsa da sacma sapan fiyat tahminlerinizden kurtulsak

• quote:

Orijinalden alıntı: fender52

Bi acilsa da sacma sapan fiyat tahminlerinizden kurtulsak

Ahahaha

• 
Sayfa: önceki 7778798081
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.