Şimdi Ara

Kesinleşti: Apple, Türkiye'deki ilk mağazasını açıyor (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.835
Cevap
32
Favori
83.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dnghack

quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

quote:

Orijinalden alıntı: dnghack

quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh

ADİM CANER YAZİN AKLİNİZA BUNU :) İKİ AY SONRA PİSMAN OLDUK TURKİYE HENUZ HAZİR DEGİLMİS APPLESTORE DEYİP KAPATACAKLAR :) ARKADASİN DEDİGİ GİBİ HAYİRLİYSİYLA YİKİCAZ ORAYİ TELEFONUM CEKMİYOR DİYENDEN TUT SALLAYİNCA İCİNDEN SES GELİYOR DİYEN EKRANİ SARİ DİYEN BİR KOLONDAN SES GELİYOR DİYEN HERKEZ YİKACAK ORAYİ EEE ZAMANİNDA MİLLETİN KAFASİNİ BOYLE YEDİLER "APPLE STORE ANİNDA DEGİSİM YAPİYORMUS" FİKRİNİ TEK TEK DENİYECEGİZ KİSACASİ APPLE GUNUNU GOSTERECEGİZ :))

Neden assalarmis gibi bir tonda yazdinki? Bizim milletimiz bi sorun cikacakta gidecek oraya, rengi sararcak gidecek, icinden sallayinca ses gelecek gidecek, bundan dogal daha ne olabilirki? Yurt disindaki vatandas hakkini tam aramayibilmiyorsa "amannn olsun, bosver parmaklasin nasilsa tam icine yerlestirmiyo" diyebiliyosa bu onlarin eksisi birader bizim degil

ben bunu yazdığımı bile unuttum :)

Yanlislarini unutan yanlis adam, seni hayatla basbasa birakiyorum:)

Yanlış vurgu yapmana gerek yok ! söylediklerimin hiçbirinde yanlış yok, orda o zaman yapılan muhabbetlerde şaka maksatlı yazılmış bir yazı o, her konuda olur bu tarz espiriler, ama tabi algılama meselesi, sorun olursa tabiki gidecekler...

• Sakami, yanlisligini anladikta, bu kivraklik olmadi be usta olmadi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son (dün Troy'dakilerden) duyduğum, Zorlu AppleStore'ın 14 Ocak 2014'de açılacağıdır!...
  • mafaky kullanıcısına yanıt
    2 aydan az kaldı.
    işin garibi içerisinde ahım şahım detay yok.bukadar uzun sürmesinin nedeni bence stoklar.eh mağzayı açıpta stok sıkıntısı çekerse durum vahim olur.mağza Türkiye ilk mağzası ve iki günde talan edilipte iphone kalmadı demeyi göze alamadılar bence.
  • J. Marston kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de geçerli mevzuata göre, bir ürün'ün ithalatını veya üretimini yapan firma o ürüne 2 yıl (kötü/kasıtlı kullanım tarzı istisnalar dışında, fabrikasyon arızlaraa karşı) 2 yıl bedelsiz garanti vermek zorunda. Ayrıca bu 2 yılın üzerine de 8 yıl ücretli parça temin garantisi var. Bu zamana kadar TR'ye ithal edilen Apple ürünleri çoklukla Bilkom tarafından, bir yıl öncesinden bu yana, ilaveten Index tarafından ithal edilmekte ve kurallar gereği garanti de bu 2 şirket tarafından verilmekteydi. (iPhone'lar hariç; zira bunları Operatörler veya anlaşmalı oldukları Şirketler ithal etmekteydi...)

Şimdi TR'de online AppleStore satışa başladı, eğer bir daha değişmezse 14 Ocak 2014'de de Istanbul Zorlu AVM'de ilk TR AppleStore açılacak. Bunlar Apple'ın TR'deki Şirketinin perakende satış kanalları (evet, uzun zamandır aslında TR'de Apple'ın kendi Şirketi vardır -- yeri de Istanbul Astoria AVM diye bilinen Gayrettepe'deki kulelerin ofis bölümünde...) olmakta.

Şimdi merak ettiğim, en azından bugün gidip onlineAppleStore'dan bir ürün alındığında (iPhone olsun, iPad veya MacBook olsun); kimin garantisi ile gelmekte???

• dnghack kullanıcısına yanıt
    Apple, Best Buy gibi (o felsefede olan) bir Şirket değil!... Daha dünya üzerinde açıkları bir AppleStore'u kapattıklarını ben duymadım.

Ayrıca, TR'de Apple zaten büyük atılım içinde. Bir sene öncesine kadar tek yetkili ithalatçı ve distribütör Bilkom idi. Buna ilaveten Index 2. ithalatçı ve distribütör oldu. TR'de yakın tarihte bir Online Applestore faaliyete geçti. Istanbul dışındaki illerde son bir yıl içinde yeni AppleReseller'lar açıldı; hiç mağaza olmayan illerle birlikte!...

Ha, bu arada Best Buy'ın TR'ye gelip de İzmir'de ilk mağazasını açması arasında galiba 3-4 yıllık bir zaman dilimi; sonra da TR'den ayrılma kararı almasında da yaklaşık 2 yıllık bir zaman dilimi vardır (her ne kadar açılışta "biz TR'ye 1000 yıllığına geldik!....) denmişse de!

• ZORLU AVM ÜST Tabakanın Üst kesmine hitap ediyor :D

12.000$ a gömlek var..
  • Apple'ın stok probşemi çekeceğini pek düşünemem. Bu açtıkları ilk mağaza veya girdiklreri ilk yabancı ülke değil. Ancak Apple Mağazalarının sade görünen yüzeylerinin altında büyük detaylar, incelikler, işçilik ve kontrol yatar. Bizde mağaza açılırken içinde hala çalışma vardır: Apple Mağazası (veya onlar gibi işlerini ciddiye alanlarda) mağaza açılmadan 10 defa teftiş edilir!...

Kaldı ki stok göreceli bir faktördür. Neyin ne zaman ne miktarda satılacağı her durumda, pek de peşinen belli değildir. Örneğin tam bir sene önce 3 adet Apple Mağazası olan Hong Kong'da (ve bir sürü de Apple Reseller var...) iPod Touch resmen bulunamıyordu!... Tabii o Hong Kong mağazalarının özellikle hafta sonları 12:00-20:00 saatleri arasındaki durumlarını da görmenizi isterim!... Neredeyse içeri girmek mümkün olamıyor!...

• quote:

Orijinalden alıntı: mafaky

Son (dün Troy'dakilerden) duyduğum, Zorlu AppleStore'ın 14 Ocak 2014'de açılacağıdır!...

27 sinde benim cihazın garantisi bitiyor bu haber iyi oldu,wifi kalitesiz ve cihazda soyulmalar var şansimizi denicez artik.

• quote:

Apple, Best Buy gibi (o felsefede olan) bir Şirket değil!... Daha dünya üzerinde açıkları bir AppleStore'u kapattıklarını ben duymadım.

Ayrıca, TR'de Apple zaten büyük atılım içinde. Bir sene öncesine kadar tek yetkili ithalatçı ve distribütör Bilkom idi. Buna ilaveten Index 2. ithalatçı ve distribütör oldu. TR'de yakın tarihte bir Online Applestore faaliyete geçti. Istanbul dışındaki illerde son bir yıl içinde yeni AppleReseller'lar açıldı; hiç mağaza olmayan illerle birlikte!...

Ha, bu arada Best Buy'ın TR'ye gelip de İzmir'de ilk mağazasını açması arasında galiba 3-4 yıllık bir zaman dilimi; sonra da TR'den ayrılma kararı almasında da yaklaşık 2 yıllık bir zaman dilimi vardır (her ne kadar açılışta "biz TR'ye 1000 yıllığına geldik!....) denmişse de!

Best Buy' ın bu diyardan bu kadar çabuk ayrılması büyük şanssızlık

• quote:

Apple'ın stok probşemi çekeceğini pek düşünemem. Bu açtıkları ilk mağaza veya girdiklreri ilk yabancı ülke değil. Ancak Apple Mağazalarının sade görünen yüzeylerinin altında büyük detaylar, incelikler, işçilik ve kontrol yatar. Bizde mağaza açılırken içinde hala çalışma vardır: Apple Mağazası (veya onlar gibi işlerini ciddiye alanlarda) mağaza açılmadan 10 defa teftiş edilir!...

Kaldı ki stok göreceli bir faktördür. Neyin ne zaman ne miktarda satılacağı her durumda, pek de peşinen belli değildir. Örneğin tam bir sene önce 3 adet Apple Mağazası olan Hong Kong'da (ve bir sürü de Apple Reseller var...) iPod Touch resmen bulunamıyordu!... Tabii o Hong Kong mağazalarının özellikle hafta sonları 12:00-20:00 saatleri arasındaki durumlarını da görmenizi isterim!... Neredeyse içeri girmek mümkün olamıyor!...

stok konusunda sorunu olmaz diyorsun dostum ama şuanda dünya genelinde stok sıkıntısı olduğu konuşuluyor.aleminyum kasadan olsa gerek üretiminde sıkıntı var bildiğim kadarıyla.ince işçilik olduğu doğrudur fakat istanbuldaki açılacak mağzanın benzerlerine bir göz attım abartılacak birşey yoktu.daha doğrusu güzel ve sadeydi ama içieri girip bakmadım tabi ayrıntılarda vardır belki haklısın.

stok göreceli tabiki ama apple gibi dünyanın sayılı şirketlerinden birisi gireceği ülkedeki talebi uzmanlarına analiz ettirmiştir.en basitinden mac air leri iphone kadar stok etmiyeceği kesin.bunu araştırma yapmadan bile anlayabiliyoruz.

• quote:

Türkiye'de geçerli mevzuata göre, bir ürün'ün ithalatını veya üretimini yapan firma o ürüne 2 yıl (kötü/kasıtlı kullanım tarzı istisnalar dışında, fabrikasyon arızlaraa karşı) 2 yıl bedelsiz garanti vermek zorunda. Ayrıca bu 2 yılın üzerine de 8 yıl ücretli parça temin garantisi var. Bu zamana kadar TR'ye ithal edilen Apple ürünleri çoklukla Bilkom tarafından, bir yıl öncesinden bu yana, ilaveten Index tarafından ithal edilmekte ve kurallar gereği garanti de bu 2 şirket tarafından verilmekteydi. (iPhone'lar hariç; zira bunları Operatörler veya anlaşmalı oldukları Şirketler ithal etmekteydi...)

Şimdi TR'de online AppleStore satışa başladı, eğer bir daha değişmezse 14 Ocak 2014'de de Istanbul Zorlu AVM'de ilk TR AppleStore açılacak. Bunlar Apple'ın TR'deki Şirketinin perakende satış kanalları (evet, uzun zamandır aslında TR'de Apple'ın kendi Şirketi vardır -- yeri de Istanbul Astoria AVM diye bilinen Gayrettepe'deki kulelerin ofis bölümünde...) olmakta.

Şimdi merak ettiğim, en azından bugün gidip onlineAppleStore'dan bir ürün alındığında (iPhone olsun, iPad veya MacBook olsun); kimin garantisi ile gelmekte???

Hocam 1 kasım gecesi yeni açılan Apple Online Store'dan ipod aldım. İkinci gün kulaklığı baslarda cızırtı verdi.

Bilkomun yetkili servislerinden birine götürdüm. Cihazı bilkoma gönderdiler birebir değişim için. Gelen cevap şuydu "Cihaz Bilkom çıkışlı olmadığı için değişim yapılamamaktadır." Ben de gittim cihazı geri alıp Apple ile görüştüm. Ve onlara tnt kargo ile geri gönderdim başka cihaz verdiler. Hem de değişim için cihazı geri göndermeden yeni cihaz elime ulaşmıştı. Apple bu yüzden gözümde bir numara.

Bilkom servisi işimi görmediği için telefonla Apple yetkililerine şikayet ettiğimde Zorlu'da Apple Store açılmasıyla birlikte garanti işleri direk ordan olacak ve Bilkom devredışı kalacak dedi.

• callandor kullanıcısına yanıt
    Ben de en sonunda AVM'ye gittim hafta sonu. Evet, orta bölümde yer alan ve beyazla çevrilmiş, kenarlarında mavi LED ışıkla işaretlenmiş büyük alan TR'nin ilk AppleStore'u olan yer. Mağaza 3 (yazıyla ÜÇ) katlı ve her katın yaklaşık (brüt) 600-700 m2 bir alanı var. Yani mağazanın toplam alanı 2000 m2 veya biraz üzerinde. Tabi iç yapı ve düzenlemeyi bilmiyorum. Ama ofis, depo, servis merkezi, müşteri hizmetleri gibi yerler için 1000 m2 ayırsalar, yine de satış ve sergileme için en azından 1000 m2 alan kalacaktır. Satış/sergileme her 3 katda da mı olacak onu da bilemiyorum. (Örneğin Hong Kong Causeway Bay'deki AppleStore da 3 kat üzerinde kurulu ve her üç katında da satış/sergileme mevcut...)

Ne diyelim, TR'ye yakışır bir mağaza olacağı kesin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: J. Marston

quote:

Hocam 1 kasım gecesi yeni açılan Apple Online Store'dan ipod aldım. İkinci gün kulaklığı baslarda cızırtı verdi.

Bilkomun yetkili servislerinden birine götürdüm. Cihazı bilkoma gönderdiler birebir değişim için. Gelen cevap şuydu "Cihaz Bilkom çıkışlı olmadığı için değişim yapılamamaktadır." Ben de gittim cihazı geri alıp Apple ile görüştüm. Ve onlara tnt kargo ile geri gönderdim başka cihaz verdiler. Hem de değişim için cihazı geri göndermeden yeni cihaz elime ulaşmıştı. Apple bu yüzden gözümde bir numara.

Bilkom servisi işimi görmediği için telefonla Apple yetkililerine şikayet ettiğimde Zorlu'da Apple Store açılmasıyla birlikte garanti işleri direk ordan olacak ve Bilkom devredışı kalacak dedi.

banada direk iphone 5s yolladılar.şuan 2 tane iphone var elimde ptesi kargo gelip alıcak

apple tr nin
    satış birimi berlinde
    teknik destek birimi atina da mış

ocak gibi açılcakmış store.
    garantilik bi durum olduğunda direk store a götürebilcekmişiz.
    apple mh dedi.

• quote:

Ben de en sonunda AVM'ye gittim hafta sonu. Evet, orta bölümde yer alan ve beyazla çevrilmiş, kenarlarında mavi LED ışıkla işaretlenmiş büyük alan TR'nin ilk AppleStore'u olan yer. Mağaza 3 (yazıyla ÜÇ) katlı ve her katın yaklaşık (brüt) 600-700 m2 bir alanı var. Yani mağazanın toplam alanı 2000 m2 veya biraz üzerinde. Tabi iç yapı ve düzenlemeyi bilmiyorum. Ama ofis, depo, servis merkezi, müşteri hizmetleri gibi yerler için 1000 m2 ayırsalar, yine de satış ve sergileme için en azından 1000 m2 alan kalacaktır. Satış/sergileme her 3 katda da mı olacak onu da bilemiyorum. (Örneğin Hong Kong Causeway Bay'deki AppleStore da 3 kat üzerinde kurulu ve her üç katında da satış/sergileme mevcut...)

Ne diyelim, TR'ye yakışır bir mağaza olacağı kesin...

Hocam bende cuma gittim zorluya maaşallah labirent gibi yapmışlar resmen kayboldum içerde ama bu Apple Store u göremedim neresinde kalıyordu tam olarak pazartesi uğrarım belki

• Arkadaslar bende amerikasan alinma iphone 5 var garantisi aralikta bitiyor kilit tusu basmiyor onu servise yollama gibi bi sansim var mi acaba

• Arkadaslar bende amerikasan alinma iphone 5 var garantisi aralikta bitiyor kilit tusu basmiyor onu servise yollama gibi bi sansim var mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

quote:

banada direk iphone 5s yolladılar.şuan 2 tane iphone var elimde ptesi kargo gelip alıcak

apple tr nin
    satış birimi berlinde

apple mh dedi.

bu abd den aldığımız iphone içinde geçerli mi... garanti kapsamı nasl..

• quote:

Orijinalden alıntı: tbatikan

quote:

Orijinalden alıntı: e_capkan

quote:

quote:

apple tr nin
    satış birimi berlinde

apple mh dedi.

bu abd den aldığımız iphone içinde geçerli mi... garanti kapsamı nasl..

o durum hakkında birşey demediler.
    arayıp srabilirsiniz

• Bildiğim kadarıyla sadece Avrupa'dan alınan iPhone ların Türkiye'de garantisi olacak

• 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.