Şimdi Ara

Kesinlikle başkasının yerine imza atmayın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
32.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Derslere gelmeyip başkasına imza attırmayı düşünenlere bir uyarı olsun.

Daha ikinci hafta olmasına karşın bu olay yaşandı bizim ünide. Sonucu çok acı oldu. İmza attıranları direk devamsızlıktan bıraktı. Hemde TBT gibi uyduruk bir dersten. Siz siz olun başkasına imza attırmayın.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başkasının Yerine İmza Atmanın Üniversitedeki Sonuçları

Üniversitede başkasının yerine imza atmak, ciddi sonuçları olan bir eylemdir. Bu davranış, hem akademik dürüstlük ilkelerine aykırıdır hem de cezai yaptırımlara neden olabilir.

Üniversiteler, öğrencilerin kendi ödevlerini ve sınavlarını tamamlamalarını bekler. Başkasının yerine imza atmak, bu beklentinin ihlalidir ve akademik bir bütünlük ihlali olarak kabul edilir.

Cezai Sonuçlar

Başkasının yerine imza atmanın cezası, üniversiteden üniversiteye değişiklik gösterebilir. Bununla birlikte, genel olarak, bu davranış aşağıdakilerle sonuçlanabilir:

• Notların geçersiz sayılması
    • Akademik uyarı veya denetimli serbestlik
    • Üniversiteden uzaklaştırma
    • Hatta hukuki yaptırımlar

Bu Neden Önemlidir?

Başkasının yerine imza atmak, sadece bir ders notunu veya sınav sonucunu etkilemekle kalmaz. Aynı zamanda üniversitedeki itibarınızı da zedeler. Ayrıca, dürüstlük ve bütünlük ilkelerine aykırı davranmak, gelecekteki akademik ve mesleki fırsatlarınızı da engelleyebilir.

Ne Yapmalısın?

Eğer kendinizi başkasının yerine imza atma konusunda düşünüyorsanız, lütfen tekrar düşünün. Bu davranışın sonuçları, potansiyel faydalarından çok daha fazladır. Bunun yerine, zorlukla başa çıkmak için destek isteyin veya ek süre talep edin. Üniversiteler, öğrencilerin başarılı olmalarına yardımcı olmak için tasarlanmıştır ve ihtiyaç duyduğunuz desteği sağlayabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aslında hocasına göre değişir, bizim üni. de sorun olmuyor hiçbir hoca da. En fazla imza atılan derse yok yazıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Powermove

Aslında hocasına göre değişir, bizim üni. de sorun olmuyor hiçbir hoca da. En fazla imza atılan derse yok yazıyorlar.
    Hoca sınıfı bir sayarsa yandın.Gerçi bizde atıyoruz sorun olmuyor ama sorunda olabilir bazen
  • quote:

Orijinalden alıntı: International

Hoca sınıfı bir sayarsa yandın.Gerçi bizde atıyoruz sorun olmuyor ama sorunda olabilir bazen

Alıntıları Göster
    İyi yapmış aferin hocaya
  • quote:

Orijinalden alıntı: International

Alıntıları Göster
    Ya bana bişey olmadı zaten. Gerçi bir an hoca bana sordu. " Onların arkadaşı sen misin?" diye o zaman baya bir tırstım.
    Birde kurşunla atmışım imzayı. Onada laf etti zaten.

Ya bişey soracam imzalar neden kırmızıyla atılmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pretender

Ya bana bişey olmadı zaten. Gerçi bir an hoca bana sordu. " Onların arkadaşı sen misin?" diye o zaman baya bir tırstım.

Alıntıları Göster
    üniversitede devamsızlık alıyorlar

hay allahım

• quote:

Orijinalden alıntı: [Edo]

üniversitede devamsızlık alıyorlar

hay allahım

Alıntıları Göster
    Bizim okulda bikaç hoca takıyor. Şakir hoca imza yüzünden tüm sınıfı vizede 15 ten bıraktı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenex

Bizim okulda bikaç hoca takıyor. Şakir hoca imza yüzünden tüm sınıfı vizede 15 ten bıraktı.

Alıntıları Göster
    Bu adam araştırma görevlisiydi. Ve ders kredisiz saçma bir ders olan TBT idi. Valla acıdım ya.
  • quote:

Alıntıları Göster
    bizdede sorun olmuyor doğu akdeniz ün.

sınıfta 5 kişiydik geçen dönem hoca yoklama kağıdını verdi imzalayın diye en son eline bi aldı 35 kişinin imzası var lakin sınıfta 5 kişiydik

• quote:

Orijinalden alıntı: kenex

Alıntıları Göster
    Bence başkasının yerine imza atıyorum ama hoca bazen sayıyor sınıfı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reventon

Alıntıları Göster
    Zamanla neyi nerde yapacağınızı kestirmeye başlarsınız.Şimdi anlatamayacağım kadar komplex kopyalarla uğraştım üniversite hayatım boyunca. ve daima zekasal bir durum olduğunu savunmuşumdur.İmza konusuna gelince yetişkin insanların devam faktörüyle sınanması oldukça düşündürücü.Genellikle bu tür uygulamaları araştırma görevlileri yada Yar.Doç lar yapar.Prof bunlarla uğraşmaz.
    Yanlış hatırlamıyorsam OGU de okuyordun.Merakımdan soruyorum bu uygulamayı yapan hoca kimdir ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Reventon

Alıntıları Göster
    hangi üni?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvador_Limones

hangi üni?

Alıntıları Göster
    OGÜ de okuyorum. Daha yeni başladım. Şimdi hocanın adını vermiyim nolur nolmaz.
  • quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Pretender

Sen fena tırsmışın anlaşılan

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Hocalardan bu kadar korkmayın,eğer haksız konumda değilseniz.Liseden farklı olarak hakkını saygı çerçevesinde arama şansın vardır üniversitelerde.
    Bahsi geçen hoca böyle bir uygulama yapmış,adını vermende herhangi bir sakınca oluşmaz.Kaldı ki sakıncalı birşey yaptıysa bu o hocayı bağlar.
    Yine de kuşkuyla yaklaşıyorsan özel mesaj yoluyla gönderebilirsin.

• quote:

Alıntıları Göster
    korkutmak için demiş onu hoca.Bişe olmaz.Ama sınıf kalabalık değilse imza attırma işi sakat olabilir yani hoca yakalıyabilir.Ama bizim sınıf 300 kişi civar olduğu için imza konusunda sorun olacağını sanmam.Zaten kağıt sınıfı 2 derste anca dolaşıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: PyRRhiC

quote:

Hocalardan bu kadar korkmayın,eğer haksız konumda değilseniz.Liseden farklı olarak hakkını saygı çerçevesinde arama şansın vardır üniversitelerde.
    Bahsi geçen hoca böyle bir uygulama yapmış,adını vermende herhangi bir sakınca oluşmaz.Kaldı ki sakıncalı birşey yaptıysa bu o hocayı bağlar.
    Yine de kuşkuyla yaklaşıyorsan özel mesaj yoluyla gönderebilirsin.

Alıntıları Göster
    Prof. ların çoğu hiç uğraşmıyo yoklamayla falan , hatta bazen unutuyolar imza attırmayı

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

resmi kağıtlara siyahla yazılır diye biliyorum

böyle bi kural olması lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Oblomòv

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: drgladius

quote:

Sen 1. sınıfta cengaver gibiydin sanırsam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Kırmızı kalem siyasi bir anlam içeriyormuş diye duymuştum. Acaba ondan mı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.