Şimdi Ara

Keşke Bilkent EE yazsaydım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Binası, öğrenci profili, hocaları vs. çok iyi. Ayrı bi dünya gibi. Türkiye'de okunabilecek en iyi okul bölüm kombinasyonu bence. Keşke Bilkent EE yazsaydım 

Bilkent CS falan değil de bu bölüm içimde ukde kaldı.

Bilkent EE fen lisesiyse Bilkent CTIS endüstri meslek gibi.

30-40 binden giren iqsuzların saçma muhabbetlerine maruz kalmaktan bıktım.

1k ile giren tiplerde de vizyon yok, phd yapcam diyorum dalga geçiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 8 Ocak 2025; 19:0:31 >

• CTIS kalesi düştü!

çeng varken eeeeeeee ne hocam ltfn.

• Hocam sen de CTİS'i sorgulamaya başladıysan ctis bitmiştir.

Geçiş yapamıyor musun okul içinde?

Herkese sıralamasını mı sordun nasıl biliyorsun böyle kim kaç k yapmış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 8 Ocak 2025; 19:4:26 >
  • ikigai kullanıcısına yanıt

geçiş var da milyonlarca liraya mal oluyor hiç mantıklı değil o sebeple. bilkent math'a sıralama yetiyor ama ctis daha iyi oradan.

edit: yav benim ilginç bir özelliğim var istatistikleri unutmuyorum, biri sıralamasını söylediyse hayatta unutmam. muhabbet arasında geçiyor illa kimin ne sıralaması var veya çok zeki bir tip gibiyse ben soruyorum kaç k yaptın diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 8 Ocak 2025; 19:7:24 >
  • 1 hafta once phd yapmam diyodun sende

• Phd candır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacettepe ee gec

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

seneye vazgeçicen :D

• Nphexy N kullanıcısına yanıt

• cs değil de ee olmasının sebebi nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 8 Ocak 2025; 21:27:24 >
  • Leopard76 kullanıcısına yanıt

ee'nin alt dalları daha çeşitli ve ilgi çekici. Ve ayrıca cs'cinin yönebileceği her alana ee'ci de kayabiliyor. computer vision, machine learning vs. gibi hot topicler ee'nin de kapsamındaki alanlar. ama software engineer olmak isteyen biri için ee okumak büyük külfet olur. sofeng hedefi olan biri için ctis bile ideal bölüm.

• o kadar da değil.

• Cryptix Ph.D kullanıcısına yanıt

Doğru söyle hocam, Bilkent EE'nin kadrosu (standford phd) çok havalı geldiği için değil mi?

CS yerine EE okumak cidden çekilecek şey değil, dijital ve devre tasarımı derslerini bile hiç sevmedim, mümkün olsa almazdım yani. EE özellikle istemeyene tavsiye etmiyorum, ama prestij peşindeyseniz TR'de sağlam EE'ci hoca bulmak sağlam CS'ci bulmaya göre çok daha kolaydır.

Bence EE veya diğer mühendisliklerin Bilgisayar mühendisliğine göre şöyle bir artıları var; bilgisayar derslerini kendi başınıza, internetten çok rahat öğrenebilirsiniz, diğer mühendislik dersleri için aynı şeyi söyleyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 8 Ocak 2025; 22:30:30 >

Full software odaklı CS değil de şöyle güzel bir CENG programı güzel olurdu be. V=IR çözmekten yıldım valla. Logic dijital comparch verin artık yeter

• shalian14 kullanıcısına yanıt

Aynen benim de Logic design çok hoşuma gitti halbuki ikinci dönemki ee kodlu ders gram heyecan uyandırmıyor. Binary numberstan detaylısını boş veremiyor muyuz Keşke Bilkent EE yazsaydım 

Ama bu gömülü ve network derslerinin zorunlu olması halen garip geliyor, ben almayı düşünüyorum ama bölümde kime sorsam çoğu yok diyor xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 8 Ocak 2025; 23:30:38 >
  • Çok ta kafana takma bunu. Zamanın ne getireceği belli olmaz.

Saçma muhabbetler derken mesela ne gibi muhabbetler?

• Jamser kullanıcısına yanıt

30-40 binden giren low iqların muhabbetleri nelermiş ben de merak ettim Keşke Bilkent EE yazsaydım 

Yok hocam EE'nin alt dalları hep daha ilgi çekici geldi. 1. olsam sanırım bilkent ee yazardım.

her bölüm internetten öğrenilir. yazılım sektöründe "çoğunlukla" diploma ile becerilerinizi kanıtlamanız beklenmiyor.

• Jamser kullanıcısına yanıt

araba, parti, karı kız, club vs. başka bi muhabbet dönmüyor.

• Bazı bölümlerin bilgisini evde kendi imkanlarınızla öğrenmek daha zor. Elektronik cihaz yapmak, devre tasarımı vs. yani işin sadece teorik olmayan kısımları diğer mühendisliklerde kendi başına halletmesi daha zor olan kısım (Belki gerçekten mühendislik oldukları içindir Keşke Bilkent EE yazsaydım ), bilgisayar mühendisliğinde her tür pratik ve teorik bilgiyi, elinizdeki bilgisayarı kullanarak öğrenebilirsiniz. Ayrıca bunları öğrenmeniz için binlerce kaynak da var internette, diğer alanlarda kaynaklar da çok daha kısıtlıdır, her 2 youtube videosundan birinde yazılım sektörü, AI veya programlamadan bahsediliyor mesela.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.