Şimdi Ara

Ketojen Diyet denemesi(program içerde ve elimden geldiğince yardım edeceğim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
16.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle %65 yağ + %30 protein +%5 yağ = ketogenic diyet denkleminden yola çıkıyoruz.

73 kiloyum o da yaklaşık olarak 164 lbs ediyor.(1 kg =2.25 lbs )
    günlük almam gereken kalori 164.15 = 2460
    benim hedeflediğim günlük kalori = 2460 - 560 = 1900 kalori
    Günlük almam gereken protein miktarı = 142.5 gr ( 150 grma tamamlayacağım)
    günlük almam gereken yağ miktarı = 138 gr
    günlük almam gereken carb = 30 grm (daha az ama :D ben 30a tamamlıyorum)
    günde 4 öğün yemek yiyeceğim

Sabah kahvaltısı
    2 adet tam yumurta + 1 adet yumurta beyazı
    60 gr lor peyniri
    2 marul yaprağı
    istediğim kadar yeşil çay
    20 gr zeytin yağı
    1 adet multivitamin tablet
    Öğle Yemeği
    100 gr tavuk göğsü
    60 gr lor peyniri
    salata(1/2 domates +1/2 salatalık + 2 marul yaprağı)
    20 gr zeytin yağı
    1 tabak sebze yemeği
    Arada
    6 adet ceviz
    İkindi Yemeği
    100 gr balık
    salata(1/2 domates+1/2 salatalık ile)
    Akşam yemeği
    100 gr tavuk göğsü
    1 tabak sebze yemeği

antremandan sonra 1 scoop optimum standart gold whey protein
    antremanlardan 15 dakika önce l carnitine
    Toplam protein = 155 gr felan oldu
    toplam yağ = 130 gr
    toplam protein = 30 gr(sebze yemekleri ile tamamlanacak)

Not : Şeker hastalığı,kolestrol vb hastalıklar varsa,hatta herhangi bir rahatsızlığınız varsa sakın ama sakın deneyip sağlığınızı riske atmayın.Özellikle şeker ve kolestrol hastalarında ölümcül sonuçlara yol açabilir.

• başlamadan önce vucut yağ oranınızı olctunuzmu?
    gelısmelerı saglıkla takıp edebılmek acısından en degerlı olcut vucut yag oranı sanırım bu durumda.
  • %18 -%20 arası birşey.Ölçtüreceğim en kısa zaamanda.
  • yağ oranı olcumune en az bı 10 lıra alırlar sanırım ama
    yağ oranı olcum aletlerı 5-10 lıraya bulunabılıyo
    en ıyısı bıtane edınmek sanırım
    ebayden 1-2 dolara ucretsız posta 1 ayda teslım bırcok urun var
  • ben kan ile ölçtüreceğim en kesin sonuç için. ölçtürdükten 1 ay kadar sonra da tekrar ölçüm yaptıracağım .Gerçi karın kası çıkmaya başladıktan sonra zaten düşmüş demektir.
  • Dostum takipteyim
  • dün harfiyen uydum diyete.Bugün de aksatmayacağım.Günde en az 3 litre su içmek gerek :D o da sürekli tuvalet demek.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben işin uzmanı değilim ama bi süre bu işlerle uğraşmış biri olarak yaptığın antrenman da kullandığın ağırlıklar fazla ise yani kas yapma amacıyla antrenman yapıyosan aldığın karbonhidrat çok az,kahvaltıyı yulafla destekle biraz,yoksa kas eritirsin...
  • diyetin asıl amacı az karbonhidrat alımı.Şu şekilde ifade edeyim.Vucüt yağ yakımı ile karbonhidrat yakımı arasında enerji bakımından pek ayırt etmez.Yani karbonhidrat ve ya yağ yakımı sonucu vücüda gereken enerji sağlanıyor.Tek fark vücut enerji üretimi sırasında ilk olarak karbonhidrat daha sonra yağı tercih ediyor.Biz de karbonhidratı azalarak vücudun yağ tüketerek enerji üretmesini sağlıyoruz.Bu sayede vücut kendi yağlarını yakarken kas yıkımı çok az miktarda oluyor.Bunu da haftada 2 gün karbonhidrat yükleyp ve antremanla kapatıyoruz ve ya az da olsa kas yapıyoruz.Ana amaç vücudun kendi yağlarını yakmasını sağlamak.
    quote:

Orijinalden alıntı: kelli felli

Ben işin uzmanı değilim ama bi süre bu işlerle uğraşmış biri olarak yaptığın antrenman da kullandığın ağırlıklar fazla ise yani kas yapma amacıyla antrenman yapıyosan aldığın karbonhidrat çok az,kahvaltıyı yulafla destekle biraz,yoksa kas eritirsin...

• Gereksiz ve saçma bir diyet. Zaten ketojen diyetin asıl amacı epilepsi hastalarının nöbetlerini kontrol altına almaktır. Birileri çıkıp bunu biraz değiştiriyor ve cahillere yutturuyor, sağlığın bozulma riski de cabası. Akıllı bir badici böyle diyetlere girmez çünkü o çok değerli kasların kayba uğrayacağını bilir, aptal bir badici ise doğru yol varken daha fazla yağ yaktırdığını sandığı her yolu dener.
  • Hiç birşey bilmeden yorum yapmaz akıllı bir bodyci
    quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

Gereksiz ve saçma bir diyet. Zaten ketojen diyetin asıl amacı epilepsi hastalarının nöbetlerini kontrol altına almaktır. Birileri çıkıp bunu biraz değiştiriyor ve cahillere yutturuyor, sağlığın bozulma riski de cabası. Akıllı bir badici böyle diyetlere girmez çünkü o çok değerli kasların kayba uğrayacağını bilir, aptal bir badici ise doğru yol varken daha fazla yağ yaktırdığını sandığı her yolu dener.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

Hiç birşey bilmeden yorum yapmaz akıllı bir bodyci
    quote:

Gereksiz ve saçma bir diyet. Zaten ketojen diyetin asıl amacı epilepsi hastalarının nöbetlerini kontrol altına almaktır. Birileri çıkıp bunu biraz değiştiriyor ve cahillere yutturuyor, sağlığın bozulma riski de cabası. Akıllı bir badici böyle diyetlere girmez çünkü o çok değerli kasların kayba uğrayacağını bilir, aptal bir badici ise doğru yol varken daha fazla yağ yaktırdığını sandığı her yolu dener.

Aklı başında bodyci olsun olmasın herhangı bırı
    bır umut birseyler deneyen ınsanın sevkını kırmayı kendıne yakıstırmaz...

• Dostum sana katılıyorum kesinlikle.Şevkimin kırılacağından değil.Olayın daha önce denenip başarıya ulaştığını 3-4 log dan takip ettim.Kaldı ki bu tıbbi yönden vücudun gerekleri ile yediklerin hesaplayarak çok daha sağlıklı beslendiğin birşey.
    quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

quote:

Orijinalden alıntı: FieSTaA

Hiç birşey bilmeden yorum yapmaz akıllı bir bodyci
    quote:

Aklı başında bodyci olsun olmasın herhangı bırı
    bır umut birseyler deneyen ınsanın sevkını kırmayı kendıne yakıstırmaz...

• quote:

üslubun biraz sert olmuş ama genel olarak katılıyorum karbondidratsız bu iş olmaz
    neden bu yöntemide seçtiğini anlamadım klasik olarak karbonhidratı azaltıp öğünleri arttırabilirdin + antreman sistemi veya cardio çalışmalarını değiştirirdin
  • quote:

Orijinalden alıntı: J-Smoove

quote:

üslubun biraz sert olmuş ama genel olarak katılıyorum karbondidratsız bu iş olmaz
    neden bu yöntemide seçtiğini anlamadım klasik olarak karbonhidratı azaltıp öğünleri arttırabilirdin + antreman sistemi veya cardio çalışmalarını değiştirirdin

carb sıfır degıl
    oldukca azaltılmıs ama sıfır degıl

• Bilmeden yorum yapıyor olsam epilepsi hastlarını işe içine sokarmayım badicinin araştırdığını sanıp araştırmayanı. ketojen diyette aynı vegan diyet gibi her yaz karşımıza gelen doktor bilmem kim tarafından yaratılmış reklam ve para kokup kilo verdiren ama sağlıktan da eden bir diyet, öyle 2-3 log a bakmakla olmaz. Şevkle vsde ilgisi yok normal bir insandır gider doktora desteğiyle uygular bunu. Madem vücutçu bunu uygulamak isteyen , vücut geliştirme aleminin diyeti bellidir, sonucu hızlıdır, garatilidir ve yıllardır yarışmacılar tarafından da uygulanır. hedefine ulaştıracak yol belliyken başka yollar arayıp maceraya girmek ya aptallıktır yada parası ve vakti çoktur eğlence arıyordur.
  • 30 gr a karbonhidratmı denirmiş benim gözümde 0
  • quote:

Bilmeden yorum yapıyor olsam epilepsi hastlarını işe içine sokarmayım badicinin araştırdığını sanıp araştırmayanı. ketojen diyette aynı vegan diyet gibi her yaz karşımıza gelen doktor bilmem kim tarafından yaratılmış reklam ve para kokup kilo verdiren ama sağlıktan da eden bir diyet, öyle 2-3 log a bakmakla olmaz. Şevkle vsde ilgisi yok normal bir insandır gider doktora desteğiyle uygular bunu. Madem vücutçu bunu uygulamak isteyen , vücut geliştirme aleminin diyeti bellidir, sonucu hızlıdır, garatilidir ve yıllardır yarışmacılar tarafından da uygulanır. hedefine ulaştıracak yol belliyken başka yollar arayıp maceraya girmek ya aptallıktır yada parası ve vakti çoktur eğlence arıyordur.

kastettıgınız dogru yol hangısı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: McOrco

quote:

Bilmeden yorum yapıyor olsam epilepsi hastlarını işe içine sokarmayım badicinin araştırdığını sanıp araştırmayanı. ketojen diyette aynı vegan diyet gibi her yaz karşımıza gelen doktor bilmem kim tarafından yaratılmış reklam ve para kokup kilo verdiren ama sağlıktan da eden bir diyet, öyle 2-3 log a bakmakla olmaz. Şevkle vsde ilgisi yok normal bir insandır gider doktora desteğiyle uygular bunu. Madem vücutçu bunu uygulamak isteyen , vücut geliştirme aleminin diyeti bellidir, sonucu hızlıdır, garatilidir ve yıllardır yarışmacılar tarafından da uygulanır. hedefine ulaştıracak yol belliyken başka yollar arayıp maceraya girmek ya aptallıktır yada parası ve vakti çoktur eğlence arıyordur.

kastettıgınız dogru yol hangısı?

Konu uzundur ama basitçe ifade etmek gerekirse karbonhidrat ve yağın azaltılarak proteinin arttırılarak gidildiği son haftalar yağın tamamen kesildiği bunu karşın kardiovasküler çalışmanın arttırıldığı bir yoldur. Başlangıç olarak genel enerji ihtiyacının 300-600 kalori altına inilerek ve haftada 2-3 kardio çalışılarak başlanır, 2 haftada bir karbonhidrat ve yağdan 300-600 kalorilik azaltmaya gidilir kardionun süresi yada sayısı arttırılırken ağırlık çalışmasının süresi ve setler arası dinlenme süresi yavaş yavaş kısaltılır.
    Vücutçuyum diyen biri bu 10-14 haftalık diyet sonunda yaklaşık 8-12 kg arası yağ kaybedip 2-4 kg arası da kas kazanmış olur. Diyetin son haftaları hariç bir eziyet ve sıkıntı çekmez, yağ oranı %4-5 e düşer ve sürantrene olmadan yoluna devam eder.

Eklemekte de yarar var yukarıda ki program ketojen diyet falan değildir neredeyse karbonhidratsız saçma bir diyettir o kadar. Tek tavsiyem her hafta gidip bir kolestrolünü ölçtürmesi, karaciğer ve böbrek testleri yaptırıp değerleri bir okuması. Yağ ve proteinin yüksek olduğu böylesine diyetlerde kolestrol tavan yapacaktır, zaten 3itre su şartını boşuna koymamışlar. Gerçek ketojen diyette karbonhidrat ve protein kısılırken yağ alımı arttırılarak epilepsi nöbetleri kontrol edilir. Burada sadece isminden faydalanılıp pirim yapılmaya çalışılmış, 60 ve 70 lere kadar zaten karbonhidratsız benzer diyetler yarışmacılar arasında modaydı, ama sağlığa zararlarının ve kas kaybına neden olması 70lerden sonra terk edilmesine neden oldu, özellikle Lee Haney in diyetlerini yağ dengeli ama karbonhidrat ve protein ağırlıklı olarak yapması ve camiaya bunun doğruluğunu kabul ettirdi öyle ki Haney gece yatmadan önce bile yulaf ve meyve yiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 30 Haziran 2010; 12:52:38 >

• bodybuilding.com da ketogenis sayfasına gidersen benm kafamdan uydurmadığımı ve gittikçe popüler olan bir diyet programı olduğunu görürsün.İşe yaramasa uygulanmazdı.Sana mantıksız gelebilir ama bana mantıklı geliyor.Başarıya da ulaşacağıma eminim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.