Şimdi Ara

Kia Cee'd yakıt tüketimi ve model yılı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
6.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda bir çok kez gördüm yakıt olarak dizel olmasına rağmen çok yaktığı söyleniyordu ceedlerin. Otomatikleri bariz fazla yakıyor sanırsam ama bir kaç yorumda da yeni kasaların daha az yaktığı söylenmişti. Kaç yilindan sonra değişti bu kasa ve yakıt tüketiminde otomatik/manuel ne kadar farketti?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• rbcntechnic r kullanıcısına yanıt
    R rbcntechnic demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Tam otomatik ile 9 un altını yaktiranlar gece 2 de lambasiz dur kalksiz akan trafikte gidenlerdir. Dct daha az yakıyor diyorlar ama aynı şartlarda 1.5 2 lt daha az olanını düşünün. Yani Almam rakipleri gibi 4 5 lt zor
    Bu arkadaşı kaale alan varmı bu forumda 🤔
  • 2016 manuel 6 lt. (sehirici izmir)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sorunsuz Tam otomatik olmasıyla birlikte 1-2 lt fazla yakabiliyor. Lakin donanımcada oldukca zengin araçtır. Tavsiye ederim.

• 2010 model dizel otomatik 20000 km kullandım şehir içi çok yakıyor en son ankarada trafikte 8,5 litre tüketimi vardı daha önce bulunduğum yerde 11 litre (kısa mesafe) uzun yol tüketimi 4,2 lt 90 km sabit hızda zorladığınızda 5,2 lt birazda daha sert 6 litre benim yakıtım buydu

2015 ten sonra dct ye geçildi onlar az yakıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen tam otomatik vitesli Ceed yanimda durdu muhabnet ettik kisa sureli..

Benim arac manuel Civic Hb dizel..Kac yakiyor abi sehir ici dedi..

Dedim 5.5 civari..

Abi benim aracim 11 lt yakiyor, almaz olaydim dedi aynen..

Bende cift kavramali vitese gecersen ( Ceed ) yakit tuketimin duser dedim..

Sorma abi mazot yetistiremiyorum satacagim dedi..Sonra Allah'a emanet vs yol aldik..

• Bizim millet az cins olduğu için piyasada en çok ne satiliyorsa gidip onu alırlar oysaki bu Ceed denilen aracın (2012 ve sonrası)tavanina varanakadar yumuşak kaliteli malzeme kullanılmıştir ve içersinde ritim seni olmayan bana göre sekil-kalite-tasarim -konfor olarak goften bile daha ustun bi aractir.

• 2012 model (Yeni kasadan) manuel kullanıyorum.Ortalama 6.5 litre yakıyor.Yakıtından son derece memnunum .Geçen yıl bu zamanlar almıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klimalı tabut -- 22 Nisan 2018; 21:31:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Manueli makyajlı/makyajsız az yakar. 3.5'a kadar düşürmüşlüğüm var 90 ile.
    Otomatiği 2015 öncesi çok yakar, sonrası az yakar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam otomatik 4 ileri ise çok yakar

• istanbuldan gelirken araç 2 saat köprü trafiğinde kalmıştı ona rağmen 10 litre küsür yakıyordu nasıl bir şehir içiyse sanırım araç hareket etmiyor. Şuan aracımın ortalaması 7 litre şehir içine giriyorum zıplatmalarda durup geçiyorum siz yorum yapınız

• 2014 tam otomatik ceed sahibi olarak son 5 bin km istanbul ortalamam 7.7L
  • Tam otomatik ile 9 un altını yaktiranlar gece 2 de lambasiz dur kalksiz akan trafikte gidenlerdir. Dct daha az yakıyor diyorlar ama aynı şartlarda 1.5 2 lt daha az olanını düşünün. Yani Almam rakipleri gibi 4 5 lt zor

• quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Tam otomatik ile 9 un altını yaktiranlar gece 2 de lambasiz dur kalksiz akan trafikte gidenlerdir. Dct daha az yakıyor diyorlar ama aynı şartlarda 1.5 2 lt daha az olanını düşünün. Yani Almam rakipleri gibi 4 5 lt zor

• rbcntechnic R kullanıcısına yanıt
    Aynı motor ve dct şanzıman ile Hyundai accent blue 2015 model Adana şehir içi yakıt ortalaması 8 litre.Araç babamın.Şehir dışında 5 litre.Ceed ile arasında kilo farkı varmı? Bilmiyorum.2013 ceed tam otomatik yine Adana şehir içi ortalama 8,5 litre.İstanbul,İzmir gibi yerlerde biraz daha fazla yakabilir.Ama 10 litreyi göreceğini zannetmem.Ayrıca şehir içinde clio bile 6.5 litre yakar.4-5 litre hayal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda2007 -- 23 Nisan 2018; 10:40:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan1461

Alıntıları Göster
    Zoruna giden varsa kaale almasın.
  • Kia olsun Hyundai olsun Crdi motordan yakıt tasarrufu beklemeyin. Performans olarak tatmin eder.

• Tam otomatiği çok yakıyor. Ama bozulma riski çok düşük. Vites geçişleri harika.

Manuel olanı çok az yakıyor. Performansı da çok iyi.
    Yarı otomatik viteslerinde 2012-2015 arası vites geçişleri pürüzsüz değil. şikayetler var. 2015 sonrası düzeltilmiş.

2009 modelini 4 yıl kullandım. 9 litrenin altına hiç inmedi(istanbul aşırı dur/kalk)

Şu anda ilk çıkanın makyajlısını (2012) model kullanıyorum 7,5 yakıyor. yine aşırı dur/kalk.

Çok gezen biri değilim o yüzden umrumda değil. 15 litre de yaksa koymaz. Çünkü haftada 3 gün kullanıyorum. Şehirdışı 5-5,5 lt. yakıyor. Aracın sadece şehiriçi çukurlarda sarsması sıkıntı. Uzun yolda sorunsuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcake±

Tam otomatiği çok yakıyor. Ama bozulma riski çok düşük. Vites geçişleri harika.

Manuel olanı çok az yakıyor. Performansı da çok iyi.
    Yarı otomatik viteslerinde 2012-2015 arası vites geçişleri pürüzsüz değil. şikayetler var. 2015 sonrası düzeltilmiş.

2009 modelini 4 yıl kullandım. 9 litrenin altına hiç inmedi(istanbul aşırı dur/kalk)

Şu anda ilk çıkanın makyajlısını (2012) model kullanıyorum 7,5 yakıyor. yine aşırı dur/kalk.

Çok gezen biri değilim o yüzden umrumda değil. 15 litre de yaksa koymaz. Çünkü haftada 3 gün kullanıyorum. Şehirdışı 5-5,5 lt. yakıyor. Aracın sadece şehiriçi çukurlarda sarsması sıkıntı. Uzun yolda sorunsuz...
    Evet bilgiler için tşkler ama bir iki düzeltme yapmadan da geçemeyeyim ki yanlış bilgilendirme olmasın. Tam otomatiği oldukça sağlam doğrudur , geçişleride oldukça tatminkar ancak 2012 - 2015 arası olan otomatikler 6 ileri tam otomatikler. Düzeltmişler dediğiniz şanzıman dönemide 2015 in ikinci dönemi sonrası gelen yarı otomatik çift kavrama 7 ileri dct şanzımanlar. 2015 öncesi yarı otomatik yok. Sizin 2012 model aracınız makyajlı kasa değil yeni kasa. Makyajlı olanlar yine 2015 in ikinci yarısı gelen kasalar.

Şunlarıda eklemek isterim ; aracınızın yol bilgisayarı verisine değilde depo dolumlarında koyduğunuz yakıta göre gittiğiniz km.yi kendiniz hesaplarsanız aslında aracınızın bahsi geçen litrelerin altında yaktığına tanık olacaksınız. Ve unutmadan aracınızın abs yazılım güncellemesinin yapılıp yapılmadığını yetkili servisinizden teyit edin ve yapılmamışsa ücretsiz güncellemenizi yaptırın. Frenajdaki farkı güncelleme sonunda bariz hissedeceksiniz ...

• Konu disina cikarmak istemiyorum sizleri.Ancak; alternatif araclari da degerlendirmekteyim. 2006 fiat idea 1.3 multijetin ilk sahibiyiz. 77300km'de. Satmaya kiyilamaz arastirdikca. Hiz sabitleyiciyle daha keyifli. 3.4lt/100km tuketimim. En dusuk vergi dilimindeyiz. Esp eksikligi ve 12 yasini doldurdugundan arayisim. Sanirim, bu tuketimi anca fluence ze ile full eletrikliyle yakaladigimda tatmin olurum. Bundan otesi, pisman eder bizi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • lacinalper L kullanıcısına yanıt
    Ben de 1.3 CDTI kullaniyorum. Sehirici 28-32 km/s hizlarda 5 litre civarinda sehirdisi da 82 km/s ortalama ile en dusuk 3.1 tutturdum.

Bu motor gercekten yakit tuketimi acisindan cok iyi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.