Şimdi Ara

Kia Picanto Ex.At Kullanıcısından Ustalara Sorular?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sıfır Kia Picanto EX.AT 1.1 Araç Aldım. 550 km de şu an , kafama takılan bir kaç soru var ;

1-Evin önü yokuş, yokuş aşağı parkediyorum sabah P vitesinden D ye alırken acaip zorlanıyor hafif bir "garrç" durumu oluyor yokuşta park ettiğinden mi acaba ?

2- Araba stop ederken otomatik şanzumanda ideal bir park sırası varmı : Yokuşta Durdurunuz --> Vitesi P ye aldınız --> El frenini çektiniz --> sonra stop ettiniz. ideal durma ve çalıştırma sırası nedir.Biri el frenini motoru durdurduktan sonra çek diğeri ise önce çek diyip duruyorda sizce ?

3- Otomatik Şanzumanda Rodaj olayı ne derece önemli varmıdır nedir ?

4- 165-60-14 ebatlı lastiklerime kış lastiği bulamadım bir yerde buldum oda 1-2 tane kalmıştı... farklı ebat taktıran varmı , taktırmalı mı , yada ne yapmalı ?

5- İdeal Yağ değişimi zaman olarak nedir?

6- Motordaki radyatör suyu soğuk işareti yanarken klima açmak doğru mu ?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılar

• Arkadaşlar bilgisi olan varsa esirgemesin up up..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanazgul -- 29 Kasım 2006; 13:21:33 >
  • Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. kazasız belasız binmek nasip olur inşallah

1-D ye takarken frene basılması gerekiyor bildiğim kadarıyla. siz basıyormusunuz? çoğu otomatik şanzımanda bir düğme yardımıyla "P", "D" ve "R" konumlarına geçer. sizde de böyle bir düğme var mı?

2- sizin uyguladığınız sıra optimal olanıdır.

3- rodaj komple aracı alakadar eden birşeydir. ilk 1000 km aracı fazla zorlamayın

4- lastik ebatı değiştirirken aynı yada yakın yuvarlanma mesafesi olmasına özen gösterin. internet ortamında ideal lastik ve jant ölçüsü programları var onlardan yararlanabilirsiniz. (http://www.lastix.com/haberler.asp?nws=14) aksi takdirde yol tutuşunuz bozulabilir, araç fazla tüketir ve performans kayıpları yaşarsınız.

5- periyodik bakımlar kitapçığınızda belirtilmiştir. her arabanın farklıdır ama artık ortalama 10.000-15.000 km aralığındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desevigne -- 29 Kasım 2006; 14:49:45 >

• kia picantom yok ama otomatik araba tecrübem 10 yıla yakındır.

öncelikle eskiden honda civic 1.6 eis otomatik vardı. evimde bayır aşağı yani yokuşa park ediyorum. dediğin tür bir garç sesi hiç duymadım. bir baktır istersen. belki vites kolundan geliyordu şanjımandan değil.

her zaman vites değiştirirken aracının tam durmuş olmasına özen göster. ve ayağın frene tam basılı iken vites konumlarını değiştir.

park etme sırası şu şekilde. ( ben böyle yapıyordum en azından)

arabayı park edeceğin yere yerleştirdin,ayağıın frende.

ayağın hala frende iken vitesi p konumuna getir.

ayağın hala fende iken el frenini çek

sonra ayağını frenden çek.

sonra kontağı kapat.

ben buşekilde yapıyordum 8 yılda bir şey olmadı.

rodaj her şanjımanda her motor da önemli. muhakkak kullanma kılavuzunda bir not vardır bununla ilgili. şu kadar km şu hızı geçmeyin vb gibi. o notu uygula burada söylenenlere aldırma. arabayı yapanlar kadar kimse bilemez değilmi.

kış lastiği hakkındada kullanma kılavuzunda not vardır ( benim aracımın kullanma kılavuzunda var) o ebatlara uy sakın değiştirme. muhakkak ölçüne uygun bir model marka vardır. internetten lastik firmalarının sitelerine gir araştır.

hep aynı şeyi tekrarlıyor gibi olacağım ama periyodik bakım aralıklarıda kullanma kılavuzunda yazarç zaten araban garant kapsamında periyodik bakımlardan önce veya sonra yağ değiştirirsen garantin zarar görür. servisine danış.

motor sıcak değilken motora ekstra yük bindireceğiniçin o ışık södükten sonra klimayı açman daha doğru olabilir. zaten yeni motorlar hemen ısınıyorlar.

kolay gelsin hayırlı günler.

• Önce el freni çekip sonra p konuma alırsanız sorun çözülür
    Bizde de aynısı oluyordu servis bu şekilde yapmamızı önerdi
  • Çok Teşekkür ederim tek tek yardımlarınız hassasiyetiniz için..

desevigne teşekkürler

Elinize sağlık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avanazgul -- 29 Kasım 2006; 15:15:03 >
  • Birde garantinizi 240 Euroya 5 yıla çıkartabiliyormuşsunuz bilginize
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fiat fiorino 1.3 hakkında sorular
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hmmm güzell
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.