Şimdi Ara

KİA sorento mu? CHEVROLET captiva mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
30.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçenlerde captiva yı inceleme şansım oldu. hayran kaldım. galericilikle uğraşan bir arkadaşa bu konuyu açtığımda ,bana Kia soernto yu tavsiye etti. sorento ve captiva kullanıcıları!.. kullanıcı görüşlerine ihtiyacım var. hangisini almalıyım. gerçi aralarında bayağı fiyat farkı var. bu fiyat farkından dolayı benim gönlüm captiva dan yana, pişman olma riskine karşı forumdaşlara danışayım dedim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kia Sorento mu, Chevrolet Captiva mı?

Kia Sorento ve Chevrolet Captiva, orta boy SUV segmentinde iki popüler seçenek olarak karşımıza çıkıyor. İşte bu iki model arasındaki temel farkları karşılaştıran bir inceleme:

Kia Sorento:

• Üç sıra oturma seçeneğiyle daha geniş bir iç mekana sahip.
    • V6 motor seçeneği de dahil olmak üzere daha güçlü motor seçeneklerine sahip.
    • Daha gelişmiş güvenlik özellikleri sunuyor.

Chevrolet Captiva:

• Daha uygun fiyatlı bir seçenek.
    • Daha iyi yakıt ekonomisine sahip.
    • Off-road yetenekleri için tasarlanmış dört tekerlekten çekiş sistemine sahip.

Karşılaştırma:

• İç Mekan: Sorento'nun daha geniş iç mekanı, özellikle kalabalık aileler için daha uygun.
    • Motor: Sorento'nun daha güçlü motor seçenekleri, daha iyi performans ve çekme kapasitesi arıyorsan tercih edilebilir.
    • Güvenlik: Sorento'nun daha gelişmiş güvenlik özellikleri, güvenlik öncelikli sürücüler için daha çekici.
    • Fiyat: Captiva, daha uygun fiyatlı bir seçenek sunuyor, ancak Sorento bazı ek özellikleriyle bu farkı telafi edebilir.
    • Yakıt Ekonomisi: Captiva'nın daha iyi yakıt ekonomisi, yakıt maliyetlerini azaltmak isteyenler için önemli bir faktör.
    • Off-Road Yeteneği: Captiva'nın dört tekerlekten çekiş sistemi, arazi koşullarında daha iyi performans arıyorsan avantajlı.

Sonuç olarak, Kia Sorento ve Chevrolet Captiva, farklı ihtiyaçlara ve bütçelere hitap eden iki yetenekli SUV. Daha geniş iç mekan, güçlü motor ve gelişmiş güvenlik özellikleri arıyorsan Kia Sorento iyi bir seçim. Daha uygun fiyat, daha iyi yakıt ekonomisi ve off-road yetenekleri öncelikliyse Chevrolet Captiva senin için daha uygun olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocam chevy iyidir ama ülkemizde değil cruze hariç çünkü oda amerikada var
    duyduğum bir söz
    amerikanın Türkiye'de satın aldıkları daewoo fabrikasının amblemlerini değiştirerek araç satan firma. chevrolet diye daewoo'ya biniyor bu canım ülkem haberleri yok.
    has chevy olmadığı için ben alma derim
    gerçi şuda varki curuze nin aynısı ama daewoo olanı var amerikadada Türkiyedede chevrolet kafa karıştırıcı chevrolet 50 ve 60 lı yıllardaymış
  • BENCE ikisinin yerine arazi özellikleri nispeten daha fazla olan, nispeten daha hafif, performans/fiyat oranı daha yüksek SUZUKI Grand Vitara 1.9 DDiS tercih edilmeli. EĞER, asfalt veya düzgün satıhlı yol DIŞI kullanımınız HİÇ olMAycak ise; ben olsam 4x4 olarak Hyudai ix35, Ford Kuga, veya 4x2 (2-çeker) Nissan Quashgai 1.5 dci, benzinli de düşünülebilirse HONDA CRV 2.0, VW Tiguan 1.4 TSI bakardım...

Sorduğunuz iki marka/model dışında düşünmüyorsanız; tartışmasız KIA Sorento...
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

BENCE ikisinin yerine arazi özellikleri nispeten daha fazla olan, nispeten daha hafif, performans/fiyat oranı daha yüksek SUZUKI Grand Vitara 1.9 DDiS tercih edilmeli. EĞER, asfalt veya düzgün satıhlı yol DIŞI kullanımınız HİÇ olMAycak ise; ben olsam 4x4 olarak Hyudai ix35, Ford Kuga, veya 4x2 (2-çeker) Nissan Quashgai 1.5 dci, benzinli de düşünülebilirse HONDA CRV 2.0, VW Tiguan 1.4 TSI bakardım...

@BRAVEHEART11 bu işin pir' iidir. Tavsiyelerini dikkate almalısınız. Captiva' yı ben de çok beğenmiştim, almak üzereydim. Kasa değiştirip, yenilenecek olması sebebiyle vaz geçtim. Ha, unutmadan ekleyeyim; 'çok yakıyor'!

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: corleone_1980

hocam chevy iyidir ama ülkemizde değil cruze hariç çünkü oda amerikada var
    duyduğum bir söz
    amerikanın Türkiye'de satın aldıkları daewoo fabrikasının amblemlerini değiştirerek araç satan firma. chevrolet diye daewoo'ya biniyor bu canım ülkem haberleri yok.
    gerçi şuda varki curuze nin aynısı ama daewoo olanı var amerikadada Türkiyedede chevrolet kafa karıştırıcı chevrolet 50 ve 60 lı yıllardaymış

Doğru söze ne denir

• quote:

BENCE ikisinin yerine arazi özellikleri nispeten daha fazla olan, nispeten daha hafif, performans/fiyat oranı daha yüksek SUZUKI Grand Vitara 1.9 DDiS tercih edilmeli. EĞER, asfalt veya düzgün satıhlı yol DIŞI kullanımınız HİÇ olMAycak ise; ben olsam 4x4 olarak Hyudai ix35, Ford Kuga, veya 4x2 (2-çeker) Nissan Quashgai 1.5 dci, benzinli de düşünülebilirse HONDA CRV 2.0, VW Tiguan 1.4 TSI bakardım...

• Carbon git başka bir yer bul post kasmak için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kia Cerato mı Hyundai i30 mu
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesut4.bahtiyar
    quote:

@BRAVEHEART11 bu işin pir' iidir. Tavsiyelerini dikkate almalısınız....

Estağfurullah, ben naçizane olarak öneride bulundum. SONUÇTA kişisel zevk ve bütçe meselesidir. Herkesin farklı görüşü olabilir bu konuda...

• kaç model alacağına bağlı tabi ama 2006 ve sonrası her türlü sorento yani.
  • http://www.chevrolet.com/impala/pictures/

kim demiş chevy bitti diye gerçek chevy bitmez. ;)
  • İkisi arasında Kia sorento.
  • Daewoo chevy alacağına iki tercih arasında kalanlara 3.yü önermeyi pek sevmem ama Ssangyong kyron'u bi incele merso teknolojisi cazip fiyat aklına yatıcaktır...
  • kia sorento derim
  • Açıkcası ikiside değil iki araçlada yolculuk yaptım ikiside denge problemi olan araçlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: corleone_1980

hocam chevy iyidir ama ülkemizde değil cruze hariç çünkü oda amerikada var
    duyduğum bir söz

ancak cruze; chevy gm'in himayesine girdikten sonra opel astra nın alt yapısını kullanmakta hatta şasisi astra 'nın uzatılmış şasidir motoru'da astra'nın revizyon görmüş halidir bazı otomobil testlerini okursanız bulacaksınız.

• Kia daha güncel ve mantıklı bir seçim bence...
  • ya bu captiva gerçekten çok mu yakıyor?
  • suan ki aracım ActıonSports,
    Kısmetse seneye bende böylebir arada kalma yasayacagım.
    Benim tercihlerim arasında ise ilk üç
    X-trail,grand vitara1.9dds ve kyron.
    Sorento'yu motor hacmi dolayısıyla düşünmüyorum.
    Grand vitara'yı ve Kyron'u gayet iyi biliyorum
    Nissan'ı sadece yolcu koltugundan biliyorum.
    Bunları sıfır olarak almak cazip geliyorken hemen hemen
    aynı fiyatlara belki daha fazla fiyatlara ikinci el
    L.R Discoverylere de bakılabilir...(tabi mtv si yine farklı olacak)
  • Sıkça yolculuk etmiş birkaç kez kullanma fırsatı bulmuş birisi olarak nacizane yorum yapabilirim.

+Araç çok geniş, arkada 4 kişi rahat olmasada sıkışmadık diyebilirim.
    -Motoru performanslı, ama çok yaktığını söyledi arkadaşım.
    -Araçta 4 çekere geçiş tuşu yok. Arazide zorlanınca kendisi geçiyor ancak.
    -İç mekan aşırı sade, simsiyah görüntüsü insanın canını sıkıypr.
    -Aşırı derecede sert süspansiyonlar, yolda zıp zıp gidiyor bile diyebiliriz.
    +Dış görünüşü çok güzel, ihtişamlı bir görüntüsü var.

Özet olarak dış görüntüsü iç mekan genişliği dışında bir numarası yok, ben olsam almazdım.
    İX35 gibi yeni modellere bakın derim.
  • bence captiva hiçbir sekilde sorentonun rakibi olamaz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.