Şimdi Ara

KIA SOUL İNCELEME Bol fotoğraflı, Detailing Çalışmam ( kotalılar dikkat ! ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
13.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arjen553

Hayırlı uğurlu olsun çok beğendiğim bir araç darısı bize artık kazasız belasız güzel günlerde kullanın

Teşekkür ederim, en güzelleri sizin olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: ffate

hayırlı olsun güle güle kullanın
    güzel ve değişik bir araç.
    çok dikkat çekiyordur trafikte.
    yalnız tasarımından dolayı,
    çok rüzgar sesi alacakmış gibi duruyor.

Çok teşekkür ederim. Evet tasarım duruş oldukça farklı. İnanın yeni c4 den daha sessiz, hem motor hemde rüzgar sesi olarak. 120'lere kadar çıktım hiç bir uğultu, ses yoktu. Daha sonra yüksek hızlarda denerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Styric

Çok teşekkür ederim. Evet tasarım duruş oldukça farklı. İnanın yeni c4 den daha sessiz, hem motor hemde rüzgar sesi olarak. 120'lere kadar çıktım hiç bir uğultu, ses yoktu. Daha sonra yüksek hızlarda denerim.

120 ye kadar ses olmuyorsa gerisi önemli değil.
  • Orijinalden alıntı: Styric

Orijinalden alıntı: evilonthemove

hayırlı uğurlu olsun.uzun süredir araba arayışında olduğunu çok araştırdığını biliyorum.Fabia RS e niyetlenmiştin bi ara konuyu takip etmiştim.bu arada bence farklı dikkat çeken bi araç alman iyi olmuş.kızılay dağıtmış gibi heryerde görünen modelleri sende benim gibi sevmiyorsun sanırım.

Teşekkür ediyorum çok sağol, evet çok araç gezdik, bir ara fabia rs, polo gti gibi takıntılarım oldu ama bayilerin ilgisizliği ve yakıt fiyatları araçların tüketiminide görünce vazgeçmemek elde değil Aynen herkes de bulunan araç pek ilgimi çekmediğini acıkça söylemem gerek. :)

Orijinalden alıntı: of dead

Orijinalden alıntı: of dead

Evet indirimli aldım. Bence şu an Türkiye de hiç bir araç fiyatını hak etmiyor. Benim fikrimde aynı şekilde bu aracın değeri 45 bin liradır. Bende 44,500'e aldım zaten. Teşekkür ediyorum.

Hayırlı olsun gerçekden uygun bir fiyata almışsınız aracın liste fiyatı 62 bin diye biliyorum.

Teşekkür ediyorum, evet şu an 62,600 TL olarak satılıyor.

Bende düşünüyorum ama o fiyata bulabilsem keşke birde rica etsem araç hakkında biraz bilgi paylaşımında bulunabilirmisiniz yakıt sarfiyatı,yol tutuşu,ses yalıtımı vs. Teşekkürler...

Şu an indirimli hali 62,600 bence fiyatında yükseliş bile olacak. daha 65 kmde hep şehir içi ama genel anlamda bir şeyler söyleyeyim. Çok sert sürmediğim için yol tutuşuna bir şey diyemeyeceğim ani dönmeler vb şeyler yapmadığım için. Çok sakin kurallara uyarak sürüyorum. Bugün yaklaşık 15 km yaptım. Ses yalıtımına baya bir baktım. Bir benzinli kadar sessiz içi. 80 90 hızlara ulaştım ve bugün çok rüzgarlı olmasına rağmen hiç bir ses duyamadım. Ama yakıt tüketimi fabrika verilerinin yanından geçmiyor. Hoş daha çok yeni ama 9 9,5 arasında değişiyor. Sıkıştırdım bir kaç kez 11 bile gördüm. Umarım şehir içi 7 7,5 gibi değerlere ulaşabilirim.

Teşekkürler bilgiler için ses yatılımı iyi olması güzel motor performansını zaten biliyorum.Yakıt sarfıyatı bir miktar daha düşer motor yeni rodaj tamamlansın.

• @of dead

İnşallah güzel değerlere düşer sağolasın. :)
  • 60.000 lira miii ! ???

aman aman, evlerden irak
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

60.000 lira miii ! ???

aman aman, evlerden irak

Tercih meselesi tabi ki, saygı duyarım.

• quote:

quote:

60.000 lira miii ! ???

aman aman, evlerden irak

Hocam bu akşam 18.30 da Koyunculardaydım. Seni göremedim. Ancak Soulüne kardeş gelecek galiba. Soul ün başında 2 kişi vardı,

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

quote:

60.000 lira miii ! ???

aman aman, evlerden irak

Hocam bu akşam 18.30 da Koyunculardaydım. Seni göremedim. Ancak Soulüne kardeş gelecek galiba. Soul ün başında 2 kişi vardı,

Bende orada idim yav, ismail beyin odasında çay içiyordum. Magentisi sordum, seni sordum. Bakındım içeri ama bir aile gördüm soula bakan. Evet hocam satmış bile arabayı. 1 saat kadar durdum ama yarım saati arka tarafta servis de duruyordum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

quote:

60.000 lira miii ! ???

aman aman, evlerden irak

Bende orada idim yav, ismail beyin odasında çay içiyordum. Magentisi sordum, seni sordum. Bakındım içeri ama bir aile gördüm soula bakan. Evet hocam satmış bile arabayı. 1 saat kadar durdum ama yarım saati arka tarafta servis de duruyordum.

O zaman servisteydin. İsmail beyin karşısına oturdum ama çok meşguldu. Konuşamadık bile. Zaten Magentis gelmemiş, bende çıktım. Girerken, çıkarken senin Soule baktım, yoktu ortalarda. Servise bakmadım. İsmail beye adam tarımı sor, aslında beni tanır ama... Yerimi tarif etsin, buyur gel. Çok yakınım zaten.

• @volkman

Evet bu aralar çok yoğun işleri. Benim soul direk servise girdi, çıkana kadar orda durdu. Bir kaç yerini gösterdim. Problem yok yani. Bir daha ki sefere buluşuruz inşallah. :) şu magentis gelsin hele.
  • Forumda ki s image problemi düzelmiş sanırım, fotoğraflar gözüküyor artık.

• hayırlı olsun. fiyat oldukça tuzluymuş boyutlarına baktım B segment araba boyutlarında. merak ettiğim venga ile aynı tarz araba mı? aşağı yukarı aynı boyutlara sahip ve venga buna göre çok daha ucuz, bu arabanın espirisi nedir
  • Bana göre Soul; KIA'nın en sıra dışı aracı...

Koreli üreticinin geleceğe yönelik konsept araçlarının pek çoğuna da baz oluşturmuş durumda...

Bu aracı tercih edip alanlar için söyleyeceğim iki şey var...

1. Kesinlikle doğru seçim...

2. İyi günlerde ve sağlıkla kullanın...

http://www.kia.com/#/concept/?fvPageID=home&fvVehicleID=home

• quote:

Orijinalden alıntı: vestigo

hayırlı olsun. fiyat oldukça tuzluymuş boyutlarına baktım B segment araba boyutlarında. merak ettiğim venga ile aynı tarz araba mı? aşağı yukarı aynı boyutlara sahip ve venga buna göre çok daha ucuz, bu arabanın espirisi nedir

Teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için. Evet b segmenti, Golf, i30 ve daha nice B segmentleri ile aynı ebatta. Vengadan daha uzun ve daha yüksek sayılır. Venganın yüksek hali diye biliriz. İç tasarımlarıda benziyor aslında. Bir espirisi yok malasef.

quote:

Orijinalden alıntı: dammak

Bana göre Soul; KIA'nın en sıra dışı aracı...

Koreli üreticinin geleceğe yönelik konsept araçlarının pek çoğuna da baz oluşturmuş durumda...

Bu aracı tercih edip alanlar için söyleyeceğim iki şey var...

1. Kesinlikle doğru seçim...

2. İyi günlerde ve sağlıkla kullanın...

http://www.kia.com/#/concept/?fvPageID=home&fvVehicleID=home

Teşekkür ediyorum.

• Merhaba, Soul'unuzu iyi günlerde kullanın.

Bizim soul 800 Km oldu bir ayda ama yakıt halen 8-8.5 arası eco modda. servis herhangi bir yorum yapıyormu yakıt konusunda?

iyi günler
  • daha iyisi olur muydu,o paraya bu araç alınır mı gibi muhabbetler bizim işimiz değil,siz değer demişsiniz içinize sinmiş, almışsınız.Önemli olan bu.

hayırlı olsun,kazasız belasız iyi günlerde kullanın...
  • güle güle kullanın.benim de merak ettiğim incelemek istediğim bir modeldi.fırsat bulup bayiye gidip inceleyemedim.paylaştığınız fotolar sayesinde fikir sahibi olmuş oldum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder58

Merhaba, Soul'unuzu iyi günlerde kullanın.

Bizim soul 800 Km oldu bir ayda ama yakıt halen 8-8.5 arası eco modda. servis herhangi bir yorum yapıyormu yakıt konusunda?

iyi günler

Teşekkür sizde güle güle kullanın. :) Benim durum daha kötü. 9,5 - 10 benim şu an. Hoş 250 km daha. 2 gün önce gittiğimde sordum bir şey demiyor. Daha çok yeni düşecektir diyor. 7,5 değerleri yakalaya biliriz umarım. Bu arada sizin ile özelde görüşe bilir miyiz ?

quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

daha iyisi olur muydu,o paraya bu araç alınır mı gibi muhabbetler bizim işimiz değil,siz değer demişsiniz içinize sinmiş, almışsınız.Önemli olan bu.

hayırlı olsun,kazasız belasız iyi günlerde kullanın...

Çok teşekkür ediyorum iyi dilekleriniz için.

quote:

Orijinalden alıntı: logann

güle güle kullanın.benim de merak ettiğim incelemek istediğim bir modeldi.fırsat bulup bayiye gidip inceleyemedim.paylaştığınız fotolar sayesinde fikir sahibi olmuş oldum.

Ben teşekkür ederim. Vakit buldukça farklı bilgilerde aktarmaya çalışacağım.

• 700 km olmuşken bakımını yapalım dedik ve sabah güzel bir kahvaltı sonrası soluğu yıkamacıda aldık. Güzel bir dış yıkama ve halı paspaslara hava tutturduk. Kirli görüntüleride aldık tabi.

KIA SOUL İNCELEME Bol fotoğraflı, Detailing Çalışmam ( kotalılar dikkat ! )

Daha sonra aracı kuytu bir kenara çekip, derdimiz neyse güneş altında 1 saat kadar durduk. İlk önce yarım litre iron x i aracın her yerine boşalttık. Kokudan konu komşu baya etkilendi. :) Sanırım araç daha 700 kmde olduğu için çok fazla morarma olmadı. Jantlarda etkisi güzeldi ama.

Kil uygulamaya başladık sıvı sabunu fazla koymuşuz sanırım çok fazla köpürdü. Çok çok az bir miktar yeterli bence. Bir dahakine sadece su kullanacağım. Güneş altında da uygulamayın kesinlikle sıvı sabun çok fazla leke bırakıyor cam ve plastiklerde. Beklediğim gibi kirli bir görüntü çıkmadı. 3 kişi idik bölge bölge baya bir uğraştık ama neredeyse hiç renk değişimi olmadı. Jantlarda etkili oldu. Kil işlemi bitince su tutup kurumasını bekledik.

ipaya başladık. Yarım litre ipa yarım litre su çok fazla geldi. Yarısı boşa gitti. 250 ml ipa, 250 300 ml su yeterli kesinlikle. 3 kişi mf ve ipa ile daldık sıktık sıktık sildik.

Artık güneşe dayanamadık. 10 dakika falan buharlaşsın diye gölgede beklettikden sonra garaja aldık. Lacer kullandık. Bereketli ürün bol bolda sıktık güzel sonuç aldık.

İyice kuruyan ve soğuyan kasaya ulw uygulamaya geçtik. Zor oldu gerçekten ayaklarım kollarım çok ağrıdı. 3 kişi olmasak baya eziyetli olurmuş heralde. Waxı gerçekten çok özenerek yaptık. Biz güzel bir sonuç aldığımıza inanıyoruz taktir sizlerin tabi ki.

Kurumasını beklerken dağıttığımız ortalığı toparlıyalım dedik..

10-15 dakika bekledikten sonra mfler ile temizleyip bir kaç görüntü alalım dedik.

Anne sütü yerine eşşek sütü emmiş varlık fazlası ile mevcut memleketim de.

İç temizliğe vinet ile başladık. Mfye sıkıp her yeri sildik. Çok beğendik kesinlikle çantada sürekli bulunması gereken bir ürün.

İç plastik için 303 ap kullandık. Uygulaması kolay ve hoş bir kokusu var. Plak2 ye göre daha az yağlı. Tercih sebebimin tek nedeni uv koruması.

Motora bakalım dedik, kaputu kaldırdık sağına soluna iyice baktık. Dedik biz hiç yıkama işine girmeyelim. Cesaret edemedik. Fırça vs bir şeyde olmadığı için pek gönüllü olamadık. Sadece plak2yi bolca sıkıp bekletip mf bezler ile elimiz yetiştiğince sildik temizledik.

Lastiklerede endurance uyguladık, tabure ile 4-5 dakikada hepsini güzelce yaptım. Sonuç ise harika idi. Bu arada görüntüde ki jantta fk1000p vardır. Ulw sonrası jantlara fk1000p yaptık.

Koltuklara ve bagaja 303 fabric guard uyguladık. Hepsini bitirdik en son dibinde kalmış, açtım kapağı köpükleri döktüm. Para verdik boşa gitmesin düşüncesi ile. Galiba burada hata yaptım. 1-2 saat sonra bakmama rağmen köpük olan yerlerde koyuluk vardı. Geçmezse ne yapacağım ? Doğrularıda yapmadan öğrenemiyorsun ki kardeşim..

Son olarak.

Bunlarda finishler.. Dış plastiklere ag 39b uyguladım. Görüntü almayı unutmuşum kusura bakmayın.

Bunlarda baloncuklarımız.

Buda koltuklara uyguladığımız 303 fabric guard testi

http://youtu.be/znk1PRtFPHs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 11 Haziran 2012; 22:38:02 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.