Şimdi Ara

KIA SOUL İNCELEME Bol fotoğraflı, Detailing Çalışmam ( kotalılar dikkat ! )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
0
Favori
13.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet 13 nisan 2012 19:00 sularında kia soul x-tra 1.6 dizel 6 ileri otomatik aracımı teslim almış bulunmaktayım. Öncelikle koyuncular kia'ya çok teşekkür ediyorum. İsmail beyin yardımları unutulmaz. Tekrardan teşekkür ediyorum kendisine. Eksikler vardır zamanla yavaş yavaş tamamlayacağım.

Ufak ama yetenekli motorumuz

Dizeller için büyük olay olan kaput keçesi

Bagajımız

Bagajdan içeri görünüm

Arkadan görünüm, Kia logosunun altında ki yerde geri görüş kamerası vardır.

Önden bakış

Yandan bakış, yakından çekmeyi unutmuşum kapı kolunun üstünde bulunan siyah nokta, uzaktan kumandayı cebinizden çıkarmadan kapı kilitlerini açma/kapamaya yarıyor.

Jant ve lastiğimiz

Şoför kapısı, sadece soul yazılı olan yerler yumuşak madde.

Arka kapı

Arka koltuklar, kemer tokaların yeri değil. İçeri girmiyor, girerse kumaşa zarar vericek şekilde dar. Dışarıda olduğu içinde oturanı baya rahatsız ediyor.

Tavan, perdeli.

Tavan, perdesiz, perde otomatik değil bilginize.

Şoför koltuğu

Yolcu koltuğu

Şoför koltuk ayar kolları. Elektrikli ve hafızalı olsa çok güzel olurmuş gerçekten. ( Koltuğun altında derinlik ayarı, yan uzun kol yükseklik, diğerde bel ayarı )

Pedal ve halı paspas, kayma yada oynama söz konusu değil. Yapışkanlı şekilde sabit duruyor hep. ( çırt çırt şeklinde yapışıyor. :) )

Direksiyonun sol alt kısmı, far ayarı, ESP açma kapatma butonu, ve on kapılarda bulunan hoparlörlerin çerçevesinin ışık ayarları.

Ön konsol

Deri direksiyonumuz, sol tarafta radyo cd ve ses ayarları. sağda hız sabitleyicinin butonları yer alıyor. Alt kısımda da bluetooth bulunuyor.

Yol bilgisayarı ve kadranlar + mı - mi bilemiyorum ama şoför dışında kadranları kimse göremiyor. Oldukça derin. Geceleri çok şık ve rahat okunuyor.

Orta konsol, Ne ararsanız burada işte :) kliması gerçekten farklı kullanımı kolay ve başarılı buldum.

Kemer uyarıları, eco modu açma/kapatma, 4lüler, sağ yolcu air bag kapalı yada açık göstergesi.

Kontaksız bir aracın bu kadar rahat olacağını ve başarılı olacağını hiç düşünmezdim gerçekten.

Trip tuşumuz, direksiyonda olsa idi daha iyi olurmuş gerçekten.

Vites kutumuz, 6 ileri ve dsg kadar olmasa da kararlı ve sarsıntısız. Her an her şeye cevap vere bilecek bir şanzıman olmuş. Ben başarılı buldum.

Vitesin önünde ki bölüm, çakmak, Arka ön park sensörlerini aktif etme kapatma butonu. Geri kalanını biliyorsunuz zaten.

Orta kolçak, direksiyonda bulunan deri ile aynı.

Dış görünüşüne göre oldukça dar. CD koya bilecek kadar bir derinliği var. Aracın zemin döşemesi ile kaplanmış yumuşak ve zarar vermez. Koyulan maddelerden ses çıkmasını da engelliyor.

Konsol malzemesi sert plastik. Ama kaliteli olduğu hissettire biliyor. 2008 ceratolarda yumuşak madde vardı yer yer ama soulda neredeyse her yer sert plastik. Ama dandik havası hissettirmiyor dürüst olmak gerekirse. Komşum da yeni kasa focus var. Kapı ve konsol kalitesi kötü idi gerçekten.

Sol havalandırma

Sağ havalandırma

Torpido, oldukca derin geniş ve ferah. Ben kullanışlı buldum. Sol üst kısımda anahtarsız sistem ile çalışan kumandayı şarj edebiliyoruz.

Işıklar ve sunroof kontrol butonu.

Vitesimizi R ye getirdiğimiz zaman dikiz aynasının sol kısmı ekrana dönüşüyor ve arkanızı görmenize yardımcı oluyor. Nissan primeralarda bulunan geri görüş bence daha başarılı idi. Yanında park sensörüde yardımcı oluyor tabi ki. Gece görüşü primeraya göre iyi.

Son olarak.

Şarjın bitmesi durumunda.

Bunu ön inceleme olarak sayalım, ileride iç aydınlatma, arka ön sis farları, uzun kısa farlar, gündüz farı yol tutuşu, fren, hızlanma, yakıt tüketim değerleri gibi önemli unsurları da paylaşacağım. Daha 40km araç. Şimdiden iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 11 Haziran 2012; 22:39:03 >

• Görüntülerde bir problem yok aslında, ya imageshack sunucusunda problem var. Ya da forumda s modunda bir sıkıntı var. Tıklayarak da ulaşabilirsiniz görüntülere.
  • Hocam mobilden girenler ve kotalılar için başlığa uyarı eklemek zorundasınız. Aşırı derecede yüklü bir sayfa olmuş çünkü. Ben açamadım henüz normal girdiğim halde
  • tşkler birazdan inceleyeceğim fakat bu aracın arkadan görüntüsü çok çirkin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Acer 3820TG

Hocam mobilden girenler ve kotalılar için başlığa uyarı eklemek zorundasınız. Aşırı derecede yüklü bir sayfa olmuş çünkü. Ben açamadım henüz normal girdiğim halde

Evet biraz fazla fotoğraf oldu :) Başlığı düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 14 Nisan 2012; 18:07:07 >
  • Hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 14 Nisan 2012; 18:11:57 >
  • paylaşım için tşk ler yakıt tüketimi kaç lt di ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla helal olsun. emeğinize sağlık. bu kadar resmi eklemek bile bayya zahmet.

aracınız hayırlı uğurlu olsun. tekerinize taş değmesin...
  • elinize sağlık.

ama keşke resim boyutlarını biraz küçülterek yükleseydiniz, açılmaları biraz zaman alıyor.
  • Elinize saglık ama mobil pert
  • Oldukça güzel araba.Hayırlı olsun.
  • görünüş olarak oldukça şirin bir araba
    güle güle kullanın
  • Aracın şanzımanı tork konvektörlü. Yani DSG ile karşılaştırmazsınız. DSG'den daha iyidir. DSG'ye göre tek eksi noktası yakıt tüketimi olur.Sarsıntı yapmaz zaten. Vites geçişleri belli olmaz. Konforludur. Sarsıntı yapması sorun var demektir.

Araç çok güzelmiş. Ama fiyatı da az değil. Yakıtı: 7,4lt / 5lt. Sizde durum nasıl ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 14 Nisan 2012; 19:19:08 >
  • İsmi SOUL olup, tasarımı bu kadar "SOUL'suz" başka araç da yoktur herhalde.
  • Diğer konuda gördüm hocam siz indirimli almışsınız sanırım ama normal fiyatı bence çok uçuk ve o paraları hak eden bir araç olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

Tabi beğenerek almışsınız, zevkle ve güzel günlerde kullanın.
  • Hepinize teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: Only Gamer

Aracın şanzımanı tork konvektörlü. Yani DSG ile karşılaştırmazsınız. DSG'den daha iyidir. DSG'ye göre tek eksi noktası yakıt tüketimi olur.Sarsıntı yapmaz zaten. Vites geçişleri belli olmaz. Konforludur. Sarsıntı yapması sorun var demektir.

Araç çok güzelmiş. Ama fiyatı da az değil. Yakıtı: 7,4lt / 5lt. Sizde durum nasıl ?

Ben konfor olarak karşılaştırmak istemiştim, ama bence sıkıştırma durumlarda yüksek devirlerde dsg daha iyi gibi. Gerçi benzinli idi ama. Şu an o değerlerde değilim daha 44 kmde olduğu içindir heralde 9'larda geziyor. Pek yumuşak kullandığımı da söylemem.

quote:

Orijinalden alıntı: Acer 3820TG

Diğer konuda gördüm hocam siz indirimli almışsınız sanırım ama normal fiyatı bence çok uçuk ve o paraları hak eden bir araç olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

Tabi beğenerek almışsınız, zevkle ve güzel günlerde kullanın.

Evet indirimli aldım. Bence şu an Türkiye de hiç bir araç fiyatını hak etmiyor. Benim fikrimde aynı şekilde bu aracın değeri 45 bin liradır. Bende 44,500'e aldım zaten. Teşekkür ediyorum.

• hoparlorun kenarinda ledler var dimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

hoparlorun kenarinda ledler var dimi?

Evet, ama sadece ön kapılarda. Yurd dışında arka kapılarda ledli. Türkiye'ye çok kısıtlı geliyor gerçekten. Ve fiyat olarak da daha yüksek. Ne kadar saçma bir sistem yav.
  • bence bu fiyata harika bir araç almışsınız 45bine dizel otomatik ve bu kadar dolu bir araç çok iyi . Şekil olarakta bence sıradan araçlarla kıyaslamamak lazım bu araç farklı zevklere hitap ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: eylülnisaeyvaz

bence bu fiyata harika bir araç almışsınız 45bine dizel otomatik ve bu kadar dolu bir araç çok iyi . Şekil olarakta bence sıradan araçlarla kıyaslamamak lazım bu araç farklı zevklere hitap ediyor

Teşekkür ediyorum, suv değil bence ama. Kia resmi sitesinde suv bölümünde tutuyor. Hatchback olarak geçiyordu sanırım ruhsatta.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.