Şimdi Ara

Kia sportage gdi ve gsl arsındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
76.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kia sportage almayı düşünüyoruz 2012 - 2013 model max 60bin tl olmalı 1.6 motor lpg önemli değil LPG'siz ve aldığımız araca da lpg taktırmayı düşünmüyoruz bunları göz önüne alarak yanıtlarsanız sevinirim öncelikle gdi ve gsl arasındaki fark nedir full paket hangisi oluyor birde eco var eco Hakknda kısaca bilgi verirmisiniz?
    Bu aracı alırken dikkat etmemiz gerekenler nelerdir ve ocak ayının sonu gibi almayı düşünüyoruz elimizi çabukmı tutmalıyız fiyatlarda artış düşme olurmu?

Son olarak alternatif olarak ix35 ve tiguan de vardı aklımızda ana kia sportage bence tasarım olarak daha güzel ve tok duran bir araç olduğu için bunda karar vermiş durumdayız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kia Sportage GDI ve GSL Arasındaki Farklar

Kia Sportage, çeşitli motor ve donanım seçenekleriyle sunulan popüler bir SUV'dur. GDI ve GSL, Sportage serisindeki iki önemli donanım seviyesidir.

Motor Özellikleri

• GDI (Benzinli Doğrudan Enjeksiyon): 2.0 litrelik dört silindirli bir motora sahiptir ve 154 beygir gücü ve 192 Nm tork üretir.
    • GSL: Hem 2.0 litrelik GDI motora hem de 1.6 litrelik turboşarjlı dört silindirli motora sahiptir. Turboşarjlı motor, 177 beygir gücü ve 265 Nm tork üretir.

Donanım Özellikleri

GSL donanım seviyesi, GDI'a göre ek özellikler sunar:

• Deri döşeme
    • Elektrikli sürücü koltuğu
    • Güneş tavanı
    • Anahtarsız giriş ve çalıştırma
    • Akıllı telefon entegrasyonu
    • Sunroof

Kia Sportage SL SLS Hangi Paketi İçerir?

Kia Sportage'da SL ve SLS adında iki farklı donanım seviyesi daha bulunur. SL, GDI motorlu giriş seviyesi bir modeldir. SLS ise SL'ye göre daha fazla özellik içerir, ancak GSL'den daha düşüktür.

GSL Motor Nedir?

GSL motor, daha fazla güç ve tork üreten turboşarjlı bir benzinli motordur. Sportage'a daha iyi hızlanma ve performans sağlar.

Kia Sportage SL SLS Ne Demektir?

• SL (Standard Level): Giriş seviyesi donanım seviyesi, temel özellikleri içerir.
    • SLS (Special Level Sport): SL'den daha fazla özellik içeren ancak GSL'den daha düşük bir orta sınıf donanım seviyesi.

Kia Sportage Eco Dynamic Farkı

Eco Dynamic, Sportage'ın yakıt verimliliğini artıran bir sürüş modudur. Daha düşük devirlerde vites değiştirir ve gaz kelebeği tepkisini ayarlar.

Kia SLS Ne Demektir?

SLS, Sportage'ın orta sınıf donanım seviyelerinden biridir ve SL'den daha fazla özellik sunar.

Kia GSL GDI Farkı

• GSL, GDI'a göre daha güçlü bir motora sahiptir.
    • GSL, GDI'dan daha fazla donanım özelliği içerir.
    • GSL, GDI'dan daha pahalıdır.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tsı 150 tiguan alırdım 135 lik sportage sırf gösteriş.

• Tiguanların tipini sevemedik valla dediğim gibi kia çok tok duruyor özellikle yazdım tiguan ix35 ve sportage arasında kaldık ve sportage de karar verdik diye sorum güme gitmesin konu araç kıyas konusu gibi olmasın diye 😀 Cevap için teşekkürler

• gdi lpg konusunda en zayıf motor olarak biliyorum,likid lpg bile sorunlu

• Dediğim gibi LPG'li düşünmüyoruz hocam sadece motorlar arası performans falan fark nedir onu araştırıyorum hangisine yöneleyim gdi mi gsl mi.
    Zaten 40 kuruş gibi yakıyor diye biliyorum oda sorun olacağını sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: sharq32

Dediğim gibi LPG'li düşünmüyoruz hocam sadece motorlar arası performans falan fark nedir onu araştırıyorum hangisine yöneleyim gdi mi gsl mi.
    Zaten 40 kuruş gibi yakıyor diye biliyorum oda sorun olacağını sanmıyorum
    Hocam Gdi ve Gsl bir motor değil ikiside 135 beygir motorlar.O dediğiniz şey donanım farkı motorlar aynı.Suvları çok araştırdım babama daha yeni aldık Sportageyi çünkü ordan biliyorum
    Makyajsız kasa olanların arasındaki donanım farkıdır motor farkı yok.Tiguanı incelemeye gittik bizde babam sevmişti ama çok çok beğenmedi test sürüşünde.
    Sportage aldık yani 1 ayı geçti kullanıyor babam çok memnun kendisi.Rakiplerinden üstün bir araba bazıları ile eş değer.Bana kia gibi dandik marka bu nasıl yapmış diyor ara sıra arıyor beni :) Taş gibi araba kendisi memnun kaldı beklediğinden iyi çıktı.
    Alırsanız konforu,gidişi,tipini,tok duruşunu vs. beğenirsiniz yani.Ama yakıt tüketimi bu devirde Benzinli araba sıkıntı olabilir.Çok km yapıyosanız Sıvı Lpg sistemi taktırabilirsiniz.
    Otomatiği çok yakıyor ama manuel alıcaksanız çok yüksek değerler görmezsinizde otomatikte Lpg ihtiyacı olabilir.En uygun Lpg bunlara Sıvı sistem Lpgler sorunsuz oluyor.Yani kısacası motor farkı yok sadece donanım farkı var ama alıcaksanız makyajlı kasayı alın makyajlı kasa dahada bi ilgi çekici :)

• sharq32 S kullanıcısına yanıt
    Selam Hocam,
    Ben vakityle 3 ay kullandım 2011 GSL modeliydi. Yakıtı 1.6 benzinli bir otodan biraz daha fazladır. 1.6 ların tamamı 1.6 GDI denilen motoru kullanır.
    Eco Dynamics denilen model benimkinden sonra geldi. Bunlarda ekstradan stop-start ve otomatik park gibi özellikler var, bagaj kapağında ECODynamics yazar. Ben bu modeli tavsiye ederim.
    Bu ilandaki fiyat olarak da uygun mesela Tıklayın bu da düz olan model Tıklayın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • otomobil alemi kullanıcısına yanıt
    Hocam peki gdi gls hangisi öneriliyorsunuz?
    Sportage'in motoru atmosferik mi yoksa turbo benzinli bir motormu? Çok km yapmıyoruz günlük max 20 km yapıyoruz hocam uzun yola çıkmıyoruz yani LPG'ye gerek yok diye düşünüyoruz makyajlı kasa hangisi oluyor hocam model olarak falan max 60bin bütçemiz var çünkü.

Sportagenin motoru 1.6 Atmosferik 135 beygir bir motordur.Turbolu değil.Lpg ye gerek yok diyorsanız okey.Makyajlı kasa 2014 ve sonrası.Bazı şeyleri düzelttiler ve dış kasa bence daha da yakışıklı oldu.
    Max bütçe 60 bin ise hocam Şu anda sıfır Manuel en boş donanım Sportageyi 66dan bayiler bırakıyor bile.Ama düşük model olsun sıfır olmasın biraz daha donanımlı olsun derseniz makyajsızı alın.
    Gdi ve gsl farkını bilmiyorum donanım olarak hangisi daha dolu ama motorlarda bir fark yok hepsi aynı 135 beygirlik GDI motordur.İmkan varsa sıfırını alın derim kral arabadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobil alemi

Sportagenin motoru 1.6 Atmosferik 135 beygir bir motordur.Turbolu değil.Lpg ye gerek yok diyorsanız okey.Makyajlı kasa 2014 ve sonrası.Bazı şeyleri düzelttiler ve dış kasa bence daha da yakışıklı oldu.
    Max bütçe 60 bin ise hocam Şu anda sıfır Manuel en boş donanım Sportageyi 66dan bayiler bırakıyor bile.Ama düşük model olsun sıfır olmasın biraz daha donanımlı olsun derseniz makyajsızı alın.
    Gdi ve gsl farkını bilmiyorum donanım olarak hangisi daha dolu ama motorlarda bir fark yok hepsi aynı 135 beygirlik GDI motordur.İmkan varsa sıfırını alın derim kral arabadır
    sıfırı zamanında 49.000 tl di.
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

sıfırı zamanında 49.000 tl di.

Alıntıları Göster
    Sıfırı zamanında o kadar düşük araba varki şimdi 49 bin liraya B sınıfı alıyoruz.Golfler,astralar,308ler bile 100 bine dayanmış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sharq32

Hocam peki gdi gls hangisi öneriliyorsunuz?
    Sportage'in motoru atmosferik mi yoksa turbo benzinli bir motormu? Çok km yapmıyoruz günlük max 20 km yapıyoruz hocam uzun yola çıkmıyoruz yani LPG'ye gerek yok diye düşünüyoruz makyajlı kasa hangisi oluyor hocam model olarak falan max 60bin bütçemiz var çünkü.

gdi ,turbosuz direk enjeksiyonlu motor. volkswagenin fsı motoru gibi.

• Madem benzinle.binilecek o zaman tiguana vurun kırbacı

• 400 kuruştan fazla yakar.hesap hatası var iyi yapın hesabınızı.

• ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    1.6 da turbolu motor yok mu hocam?

• 10-EMRE kullanıcısına yanıt
    3 aşşa 5 yukarı hocam manuel benzinde 1.6 hor kullanmadan öyle yakar diye tahmin ediyorum bi hesap yapmadım 😀

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    Tiguan 'ın tipini sevmiyorum hocam dediğim gibi sportage çok tok duruyor ve tiguan birazdaha fazla tutacak ücreti.

• quote:

Orijinalden alıntı: 10-EMRE

400 kuruştan fazla yakar.hesap hatası var iyi yapın hesabınızı.
    Gdi motoru açıklayayım kısaca:
    Gdi motor ilk olarak Mitsubishi tarafından bulundy 98'de carismalara koydular. Gdi motor - Gasoline Direk Injection. Yani Direkt benzin püskürtmeli enjeksiyonlu motor. Atmosferik bir motordur. Diğer Mpi arabalara göre, yakıt direkt olarak silindire basınçlı olarak püskürtülür. Lpg olmamasının sebebi, yakıtı direk silinidre püskürtmesidir.
    Diğer Mpi (çok nokta enejksiyonlu) araçlarda Yakıt emme manifolduna püskürtülür, Gdi 'de ise direkt silinidire. Bu sayede, yakıt daha iyi bir türbülansa girer, hava ile daha iyi karışır ve daha verimli yanma olur. Gdi, Normal Mpi motorlardan daha verimlidir.
    Gsl nedir hakkında bir bilgim yok açıkçası arabanın donanım paketi vs. olabilir.

Ek bilgi: Vw nin Tsi motoru, Gdi motora Turbo takılmış halidir. Aslında Tsi motorda temelde bir gdi motordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi szahinowski1 -- 25 Aralık 2015; 19:52:02 >

1.6da turbo motor versiyonu yok

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobil alemi

Boş olsun istemiyoruz 2.el olsun max 2013 model düşünüyorduk ama makyajlı falan dediniz kafamız biraz karıştı şimdi 😀 2014 de bulabilirsek temiz ve bütçeyide sarsmayacak bir araç bulursak olur inş. Şu an araştırma dönemindeyiz ama kia da karar kıldık formda falan tiguan diyorlar ama sportage bence tiguanden kasa olarak iyi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.