Şimdi Ara

Kia Xceed alınır mı ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
4
Favori
46.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kia Xceed alınır mı ?

Ülkemizde yukarıda listede olduğu gibi 2 donanımla satılmakta şu anda.

• Ben geçen yıl bu zamanlar almaya niyetlenmiştim. Düz benzinli Elegance paket 1.5 motor ve 160 beygirdi. Şimdi 140 beygire düşmüş. Motorla alakalı bir güncelleme mi oldu acaba? Emisyon durumları vs için kırptılar mı yoksa direkt yeni bir motorla mı geliyor merak ettim.

• Kia Xceed alınır mı ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • BenjaminGreen kullanıcısına yanıt

o kadar mı kötü? tam almayı düşünürken... en son egea alacağım herhalde. her arabanın bir tantanası var.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

hocam daha almadan satmayı düşünme. sen arabanı temiz kullan, satarken mutlaka bir alıcı bulursun. egea'yı düşünme bile 1.5 elegance 160 ps Kia Ceed al xceed değil.

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt
    Şuanki durumu hakkında fikrim yok ama egea yerine tercih edilir o kadar değil.
    Sadece piyasa arabası değil hemen satayım dersen zorlanırsın ona göre al.
    Marka olarak Kia gerçekten güzel araçlar yapıyor ondan bi şüpheniz olmasın.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

hocam bagaj lazım bana . şuan sw bir model kullanıyorum. piknik seven adamım bazen sandalyemi alıp bir kumsalda deniz kenarına çay içmeye giderim bazen sahilde ailecek kahvaltı yaparız. şimdiki arabamın bagajına 4 kişilik mutfak masasını ve ikeanin sandalyesini katlayıp koyuyorum daha da mangal + yedek lastik için yer kalıyor . baktığım modeller xceed,ceed sw ,tucson,egea sw . crolla cross da bakıyodum ama tucson u görünce anca getir götürünü yapar tucsonun diyorum.

• incelemelerde beğenmiştim ama şu an satılan en dolu paketinde ses sistemi, elektrikli bagaj, ısıtma/soğutmalı koltuk gibi özellikler yok, motor gücünüde 20hp kısmışlar, pek alasım gelmedi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 29 Kasım 2024; 0:38:34 >
  • Bende aynı şekilde düşünüyordum, 1.5 yıl önce yakın bir arkadaşım aldı, onda kullandıktan sonra fikrim tamamen değişti.

Önemli olan, ön çarpışma engelleme asistanı, şerit takip gibi aktif güvenlik sistemleri. Bunlar geçen yıl yoktu ki bunlar daha önemli.

Elegance pakette saydıklarınız zaten yoktu biliyorsunuz, onlar sadece Prestige pakette olan özellikler ve şuan o özelliklere birde bu

güvenlik paketi eklenince fiyat iyice katlanacağı için Prestige paket artık getirilmiyor.

Bu model ile ilgili birçok kişi almak istiyor ama ikinci el kaygısı dillendirildiği için yaklaşamıyor. Aslında kimseye kulak asmaya gerek yok.

Sonuçta her temiz otomobil satılır bu ülkede. Subaru Impreza için bu forumda satamazsın dedikleri araba, 3 yıl binip 2 günde sattım.

Aracın donanım olarak Avrupada hiç eksiği yok, fakat TR distribütörü araçtan donanım çıkarıyor bu bir gerçek.

Ülkemizdeki ekonomik çöküntü nedeniyle ne çıkarırsa kar gözüyle bakıyor aksi halde fiyatı aşağı çekemezler.

Zira bu araç TR ilk geldiğinde yapılan en büyük hata aç gözlü distribütörün yanlış fiyat politikası. Yoksa kat kat fazla satardı.

5 yıl garantili bir Hyundai / Kia satın alıyorsunuz. Tucson ile markayı 5 yıl tecrübe ettim ve geçen ay garantisi bitiyor diye sattım.

Şimdi gönül rahatlığıyla Xceed aldım. Hem sürüşünden hem yakıtından oldukça memnun kaldık.

(Eşim için aldım ama daha çok ben kullanıyorum)

Elegance Plus Donanım Listesi

12,3" full dijital gösterge bilgi ekranı

10,25" dokunmatik ekranlı multimedya

Elektrikli açılabilir yarı panoramik cam tavan 

Hız sabitleyici (Cruise Control)

Ön çarpışma engelleme asistanı (FCA)

Şerit takip asistanı (LFA)

Şeritte kalma asistanı (LKA)

Akıllı hız limiti asistanı (ISLA)

Elektrikli park freni

18" alüminyum alaşım jantlar

Lastik bakım kiti (TMK)

Full led ön farlar

Led gündüz farları

Led arka stop lambaları

Otomatik yanan farlar

Eve kadar aydınlatma sistemi (Follow-me Home)

Led arka stop lambaları

LED ön ve arka sis farları

Elektrikli kontrollü, ısıtmalı ve katlanabilir, yan aynalar

Yan aynalar üzerinde sinyal lambaları

Gövde rengi kapı kolları

Piyano siyah Tavan rayı

Ön park sensörü

Arka park sensörü

Krom radyatör ızgara ve krom çerçeve

Gövde rengi ön-arka tampon ve spoiler

Deri ve kumaş kombinasyonlu koltuklar

Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi

ISG (Start & Stop) sistemi

Sport ve normal Sürüş modu seçimi

Yağmur sensörü

Deri direksiyon simidi ve vites topuzu

Direksiyondan kumandalı vites kulakçıkları

Yükseklik ve derinlik ayarlı, elektrikli direksiyon

Direksiyondan kumandalı multimedya sistemi

Saklama gözlü ön kol dayama

Arka kol dayama

60/40 oranında katlanabilir arka koltuklar

Tam Otomatik Klima

Apple Carplay ,Android Auto

Geri görüş kamerası

Navigasyon sistemi

Bluetooth (Sesli Kontrol Sistemi)

USB & AUX girişleri

Kablosuz şarj sistemi (Wireless Charger)

Ön konsol 12V elektrik güç kaynağı

Ön konsolda bardak tutucular

Gözlük saklama bölmesi

Aydınlatmalı sürücü ve yolcu makyaj aynası

Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası

Tek dokunma ile açılıp kapanabilen, sıkışmayı engelleyen ön ve arka camlar

Karartılmış yan arka ve arka cam

Boyun yaralanmalarını önleyen aktif ön koltuk başlıkları

Aktif gergili ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri

İkaz sensörlü Üç noktalı arka emniyet kemerleri

ISOFIX çocuk koltuğu bağlantı noktaları

Sürücü ve ön yolcu hava yastığı

Yan ve perde hava yastıkları

Ön yolcu hava yastığı devre dışı bırakma anahtarı

Uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm

Çocuk güvenlik kilidi

Motor kilitleme sistemi (Immobilizer)

EBD destekli ABS fren sistemi

HAC (Yokuş Kalkış Destek Sistemi)

ESC (Elektronik Dengeleme Programı)

BAS (Fren Destek Sistemi)

VSM (ESP'li Araç Denge Yönetim Sistemi)

TCS (Patinaj Engelleme Sistemi)

ESS (Acil Fren Sinyali)

TPMS (4 Lastik ayrı Basınç İzleme Sistemi)

ABS fren sistemi

Kia Xceed alınır mı ?

Kia Xceed alınır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 29 Kasım 2024; 8:57:22 >

• yildiz kullanıcısına yanıt

1,5 yıl önce ben de almaya niyetlenmiştim, fakat araç olmadığı için ya da kendi demeleri, sıra olduğu için alamamıştım. bu aracı belki sıra gelir diye 2 ay beklemiştim. arayan soran olmayınca ben de megane 4 almak zorunda kalmıştım.

bu kia xceed aracında benim en çok tuhafıma giden en dolusunda bile ön park sensörünün olmamasıydı.

• nebel N kullanıcısına yanıt

Xceed takip ettiğim bir modeldi, fakat Geçen ay yaklaşık 5 yıldır kullandığımız Tucson'u satarken Xceed in Elegance Plus fiyatı 1.790tl liraydı.

Bu yüzden bende yeniden ikinci araç olarak yine çok memnun kaldığımız Tucson u yenilemek üzere bayileri gezmeye başladım.

istediğim şey aracı küçültmekti, C segmentin altına inmekte istemiyordum, çünkü kalite dahil herşey değişiyor ve yerden yüksek olması ilk tercihimdi.

2 ekimde fiyat güncellemesi yapıldı ve 1.790tl olan fiyat 1.590tl ye düşürüldü. Daha mantıklı oldu, gidip tekrar inceledim ve almaya karar verdim.

Ford Focus Active ve bunun gibi bir kaç modelde aklımdaydı, 3008 ve Tucson daha önce alıp kullanıp sattığım için değişiklik istedim birazda.

Türkiyeye getirilen modellerde artık Ön park sensörü artık mevcut. Avrupada çıktığı günden bu yana neredeyse satılan tüm orta üst

paketlerin hepsinde ön park sensörü dahil tüm güvenlik paketi mevcuttu. Türkiye Distribütörü paketlere kendi karar verdiği için istediğini çıkarıp ekleyebiliyor.

Bizim için önemli olsada getiren için ne kadar kırpabilirse o kadar kar ediyor sonuçta. Bu araçlarda fabrikadan istediğiniz şekilde paketleri

düzenleyebiliyorsunuz, buda maalesef böyle eksik donanımların gelmesine sebep oluyor.

Bunun faturasıda haliyle biz kullanıcılar tarafından otomobilin kendisine kesiliyor. Doğal olarak herkes hem uygun hem dolu olsun istiyor :)

Eskiden herkesin aradığı ve neden bu otomobilde yok denilen güvenlik özelliklerinin zorunlu olduğu için pakete dahil edilmek

zorunda kalınması, ancak burada bile ne kırparsak kar gözüyle bakmışlar ve olmayan yeni bir paket türetmişler.

(Prestige pakette olan Hafızalı elektrikli sürücü koltuğu, 4 koltuk ısıtma, 2 ön koltuk soğutma, JBL ses sistemi gibi )

Full araç getirseler ilk başlarda istedikleri çok yüksek rakamlarıda doğru fiyat politikası uygulayıp aşağı çekerek bu aracı

daha rahat satabilirlerdi. İlk geldiğindeki yanlış fiyat politikasının faturası Avrupada çok satılan bu güzel otomobilin kendisine kesildi maalesef.

Ama artık rekabetin kızıştığı şu ortamda, fiyatı olabilecek en uygun seviyeye geldi ve C segment Crossover almak üzere değerlendirme

yapıldığında mantıklı bir seçenek olduğu çok net. C segment SUV biraz büyük B segment küçük kalıyor diyorsanız en mantıklı otomobil Xceed.

Kia Xceed alınır mı ?

Kia Xceed alınır mı ?

Kia Xceed alınır mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 29 Kasım 2024; 12:55:22 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.