Şimdi Ara

kıbrıs 2016 üniversite okumak bilgi edinmek doğu akdeniz yaşam konaklama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bu sene sizde kıbrısı tercih ettiyseniz üniversite eğitiminde aklınıza gelen öğrenmek istediğiniz merak ettiğiniz tüm soruları gönül rahatlığı ile sorup öğrenebilirsiniz. Geçen sene aynı araştırmaları bende yapmıştım ve keşke sorularıma cevap alabileceğim birileri olsa demiştim ama detaylı şekilde bulamamıştım o yüzden böyle bir yardım konusu açıyorum. Kıbrıs Doğu Akdeniz Ve diğer üniversiteler bölümler Konaklama yeme içme hayat vs bütün zihininizi tırmalayan soruları sorup cevabını mümkün şekilde yanıtlayacağım. şimdiden 2016 kıbıs üniversite hayatınız hayırlı olsun.

• Merhabalar
    Bu sene Girne Amerikan' da %50 pdr okuyacağım. Türkçe eğitim olduğu için tercih ettim. Okula yarı burstan ötürü 10,500 tl civarı para gidecek. Ancak okulun her şey dahil yemekli 2 kişilik yurdu ile nakitte 23 bin civarı masraf oluyor. Haliyle çok. Girne' de bu işi başka türlü nasıl uyguna getirebilirim? Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iscasella

arkadaşlar bu sene sizde kıbrısı tercih ettiyseniz üniversite eğitiminde aklınıza gelen öğrenmek istediğiniz merak ettiğiniz tüm soruları gönül rahatlığı ile sorup öğrenebilirsiniz. Geçen sene aynı araştırmaları bende yapmıştım ve keşke sorularıma cevap alabileceğim birileri olsa demiştim ama detaylı şekilde bulamamıştım o yüzden böyle bir yardım konusu açıyorum. Kıbrıs Doğu Akdeniz Ve diğer üniversiteler bölümler Konaklama yeme içme hayat vs bütün zihininizi tırmalayan soruları sorup cevabını mümkün şekilde yanıtlayacağım. şimdiden 2016 kıbıs üniversite hayatınız hayırlı olsun.

Lefke Avrupa Üniversitesine gideceğim.Konaklama nasıl daha mantıklı olabilir.
    Başka bir üniversiteden geçiyorum 2.senem olacak
    Edit:Sosyal hayatın kısıtlı olduğu söyleniyor bu konudada biraz aydınlatırsanız sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 11 Ağustos 2016; 8:56:00 >

• C Vitamine kullanıcısına yanıt
    fiyat olarak öğrendiğin miktar doğrudur kardeşim, yurtlar 10bin civarında ve iki kişilik tabi bu öğrenci başı 10bin 500tl de kapora alıyorlar 2kişi küçük bir oda yurt 21bin civarı 3aşşağı 5yukarı olanlarıda var tabi. Girne kıbrısın en pahalı bölgesi bunu göz önünde bulundurmanda fayda var e haliyle evlerde yurtlarda uçuk kaçık fiyatlarda. bu fiyatın üstüne bile çıkma durumun var. malesef ki tek seçeneğin var başka alternatifi olmayan oda 3arkadaş yada4 arkadaş eve çıkmak en ucuz evler 10bin tl den başlar 4kişi 2.500tl ye gelir. tüm öğrenciler konaklamadan yana müthiş sıkıntı yaşıyor haricinde güzel ve keyf alabileceğin harika bir yerdir girne. bir alternatifde şudur 2tercihlerde DAÜ yü yazabilirsin magusa bu konularda daha uygundur ve şuda bir gerçek DAÜ kıbrısın en iyi üniversitesidir.
  • başka üni derken tr denmi kıbrıs içimi? konaklama hemen hemen her kesimde sıkıntı ve pahalı kıbrıs halkı parayı sever zaten öğrenciler içinde tek sorun budur kıbrısta (konaklama) lefkoşada biraz daha uygun oluyor konaklama girne özellikle müthiş pahalı, sosyal hayat sana bağlı paran varsa her türlü akarsın paran yoksa yerinde sayarsın dediğim gibi parayı seven bir yerdir kıbrıs. konaklamanın en güzel ve uygun olan tek şekli 3-4 arkadaş şeklinde eve çıkmaktır başka türlü çok pahalı.
  • quote:

başka üni derken tr denmi kıbrıs içimi? konaklama hemen hemen her kesimde sıkıntı ve pahalı kıbrıs halkı parayı sever zaten öğrenciler içinde tek sorun budur kıbrısta (konaklama) lefkoşada biraz daha uygun oluyor konaklama girne özellikle müthiş pahalı, sosyal hayat sana bağlı paran varsa her türlü akarsın paran yoksa yerinde sayarsın dediğim gibi parayı seven bir yerdir kıbrıs. konaklamanın en güzel ve uygun olan tek şekli 3-4 arkadaş şeklinde eve çıkmaktır başka türlü çok pahalı.

Özel yurt ve apartlara bakıyorum lefke için senelik 4000-7000 tl arasında değişiyo çok da ekstra bir pahalılığı yok gibi de
    Ben sizden sosyal yaşantı açısından bilgi alabilir miyim Lefkeyi biliyorsanız eğer kasaba diyorlar

• Şimdi daü de tam ücret ödeyecektim ancak kykda kalıp onu nötrleyecektim, aynı masrafa gelecekti ancak yine de burslu tercih etmek istedim. Odtü kk yahut bunu seçecektim türkçe eğitim olduğu için Girne'yi seçtim. Ayrıca güzelyurt ve girne şehri arasında Girne de sıkılmayacağımı düşündüm. Eğitim açısından bir endişem yok açıkcası neticede devlete atanacağım üstüne bir de rahatımı düşündüğümden türkçe eğitimi seçtim. Şuan okul yurdunda kalmaya karar verdim 7,500 yemek hariç elektrik, int. Bana ait masrafıymış. 18,000 i 12 ye böldük 1500 okul, 1500 de ben isteyeceğim sabah akşam yemek akşamüstü gezmeye vs. Yeter mi sence günde 50 lira harcayabiliyorum bu durumda. Yemeksiz yurt istiyorum çünkü kıl mıl çıkarsa bidaha yiyemem bi de kendimi bağlamak istemedim. Seneye ev düşünüyorum eğer geçiş yapamazsam. Hayırlısı olsun. Bu arada salı günü uçuyorum bir gidip bakmak istiyorum hem odayı seçerim. Bu konularda uyanık olmam gereken bir şey varsa duymak isterim. İlgin için teşekkürler.

• kasaba kısmı tam uygun olmuş ben magusadayım lefkoşa ve lefkeye göre daha güzel bir yer olduğunu kendim gördüm orada bulunan arkadaşlarda vardı geçen sene sıkıntıda durmadan içtiklerini biliyorum :) sosyal yaşantı bekleme lefkede sosyal hayatın tek yeri girnedir. sonrasında en iyi olarak magusa geliyor ki magusa da öyle aman aman diil lefkeyi sen hesap et artık kısacası lefke lefkoşa sıkıcı yerlerdir. magusa orta şekerli girne güzel ama pahalıdır. sosyallikten kastını haliyle anlıyorum o yüzden aman aman birşey bekleme açık olmak gerekirse durum budur.
  • C Vitamine kullanıcısına yanıt
    girne nin kendisine ait yurtları hakkında bir fikrim var desem yalan olur ama daü yurtları desen fikirlerimi söylerdim. günlük 50tl tamamiyle sana bağlı 3öğün yemek yersen sigaran varsa gezmeyi takılmayı seviyorsan yetmeyeceği kesin. ben ilk geldiğimde tavuk döner yedim 12tl vermek zorunda kaldım normalde 4tl ye yediğim döneri :) ama mecburen ayarlıyorsun kendini 2ci aydan sonra düzene biniyor bundan yana hiç sıkıntın olmasın burs almadıysan daha önceden burs için baş vuru yaparsın 2ci dönem 500tl civarıda ordan gelir ki bu sana bol bol yeter. uyanıklık kısmına gelince yurtta kalacağın için kandırılma dolandırılma gibi bir durum yaşamazsın asla ama şu konuda gözün açık olmalı sana 4kişilik oda teklif ederlerse asla kabul etme ve kalıcağın yeri mutlaka gör ve onaylat şunuda mutlaka öğren oda arkadaşın ile anlaşamama durumunda değişim talep ediliyormu bu çok önemli. çünkü çok çok değişik insan görüceksin şansına kalmış bir durum

• quote:

kasaba kısmı tam uygun olmuş ben magusadayım lefkoşa ve lefkeye göre daha güzel bir yer olduğunu kendim gördüm orada bulunan arkadaşlarda vardı geçen sene sıkıntıda durmadan içtiklerini biliyorum :) sosyal yaşantı bekleme lefkede sosyal hayatın tek yeri girnedir. sonrasında en iyi olarak magusa geliyor ki magusa da öyle aman aman diil lefkeyi sen hesap et artık kısacası lefke lefkoşa sıkıcı yerlerdir. magusa orta şekerli girne güzel ama pahalıdır. sosyallikten kastını haliyle anlıyorum o yüzden aman aman birşey bekleme açık olmak gerekirse durum budur.

Ben solistim çalışabileceğim yerler varmıdır mesela Lefkede ? bu arada sosyal hayat derken takılabileceğim 3-4 bar 3-4 cafe olsa benim için yeterli tabi bunu öğrenci apartları ve yurtlarının kız erkek karışık,ortamlarının iyi gibi gözükmesiyle birlikte düşünüyorum.

• Kardeş çok bişe bekleme derim ben öyle aman aman bir umutla gitme hazır ortamlar var gibisinden öyle bir şey yok çünkü orda ama girnede olsan tmm derdim olabilir ama Lefke sakin bir yer cafeler illaki var solistliğinde güzelse kendi ortamını yaparsın ve dikkat çeken biri olursun dediğim gibi hazır ortam bekleme orta ortamı yaratan olursan zaman çok güzel geçer çünkü bunu yapabilen insan az orada herkes ortam peşinde ama onu oluşturan kişi az. En uzak yeri 1saat sürüyor zaten grubun olursa ortaklık yer çok denizde ayaklarının altında girne geceleride

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.