Şimdi Ara

Kiev, Odessa, Lviv..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
30
Cevap
3
Favori
12.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Biz bir arkadasımla beraber Ukrayna ya tatil planlıyoruz. Fakat bu 3 şehir den hangisine gitmemiz gerektigine karar veremedik... Gündüzleri gezebilecegimiz tarihi yerleri olan ve gece eğlenceli gece klüpleri olan bir şehir istiyoruz. Odessa nın çok eglenceli fakat gündüz sıkıcı olduğunu, Kiev in hem gündüz hem gece hayatının iyi oldugunu, lviv in ise tam bir avrupa kenti oldugunu ve şehrin büyüleyici olduğunu falan araştırdık. Acaba bu şehirler ile ilgili bilgisi olan varmı ? varsa kısa bilgi verebilrse seviniriz, özellikle Lviv hakkında.. Birde club larda içki fiyatları, yeme içme fiyatları nasıl, Bilgi verebilrseniz sevinirm.. Son olarak da bu bayan arkadasların para isteme olayı sadece Kiev e özgü birsey mi yoksa bütün ülkede var mı?
    Tesekkur ederim arkadaslar...

• walla bende lviv çok merak ediyorum bilen yada giden bi arkadaş warsa bizi bilgilendirebilirmi fiyatlar ortam nerde yenilir içilir kalınır falan ...
  • Dostum sana şu kadar bilgi versem yeterli olur sanırım
    1. İçki fiyatları bizdeki su fiyatından 2.5 kat pahallıdır
    2. yeme içmede standart yanı sıkacak bir durumu yok
    fakat dikkatli olmada fayda var cebinde parayı görürlerse köşede sıkıştırıp Clog marka bir silahla paranı almaya çalışanlar oluyor :D
  • Athazell A kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Athazell

Dostum sana şu kadar bilgi versem yeterli olur sanırım
    1. İçki fiyatları bizdeki su fiyatından 2.5 kat pahallıdır
    2. yeme içmede standart yanı sıkacak bir durumu yok
    fakat dikkatli olmada fayda var cebinde parayı görürlerse köşede sıkıştırıp Clog marka bir silahla paranı almaya çalışanlar oluyor :D

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melo199 -- 17 Kasım 2023; 18:45:8 >
  • Ukrayna'da mafya ve ırkçı saldırılar olduğu duyumunu alıyoruz devamlı. Fakat bizim uçkur meraklısı vatandaşımız - genellediğim için kusuruma bakmayın - olmayacak zamanlarda olmayacak yerlerde olmayacak biçimde bulundukları için sıkıntıya maruz kalıyorlar diye düşünüyorum. Bunu haricinde ben güvenli bir ülke diye düşünüyorum. Hem kendi ülkemizi ne hale getirdiler farkında değil miyiz ? Çuvaldızı kendine misali...
  • Merhaba degerli donanim ailesi uyeleri

Biz kiev ukrayna ailesi olarak sizlerden almis oldugumuz guc ile her gun konseptimize farkli renkler katarak farkli,kaliteli, guvenli ve huzurlu bir tatil imkani sunmaktayiz
    Ukrayna kieve surekli 4-gun 3-gece paket turlar duzenlemekteyiz.
    Kievde 4-gun 3-gece mukemmel bir tatil icin KiSi basi ucret 200 $ dir ve bu turlarimiz minumum 2 kisi olmak kaydiyladir
    Paket turlarimiza neler dahildir ucretsiz hava alani transfer,kievin en unlu caddesi kreschatik veya meydanda super lux guvenlikli dairelerde konaklama imkani ve ayrica sizler icin bay veya bayan 2 gun ucretsiz rehberlik hizmeti sunmaktayiz
    Detayli bilgi icin lutfen bizimle irtibata gecin

www.ukrkievaparts.com
    Msn-kievukrayna@hotmail.com
    Skupe:ukrkievaparts
    tel +380 63 0606060 VE +380 98 3801939

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odessagunluk -- 27 Mart 2012; 13:27:15 >

• Lviv ile ilgili youtube video

https://www.youtube.com/watch?v=NGyDJcnCDsw
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Belgrad?
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ne zaman bir ukrayna başlığından bilgi almaya kalksam rehberlik hizmeti diye para söğüşlemeye kalkanlar konuyu ele geçiriyor. yeter artık bıktık sizden. şu ukrayna başlıklarından uzak durun.
  • Merhaba arkadaşlar boombipinde dediği gibi herkes bi hizmet satmaya çalışıyor

Ben lvive gittim.Küçük ve güzel bir yer.Dil bilmeselerde pek sıkıntı yaşamadım.Çoğu şey uygun fiyatta.Ben 4 gün kaldım güvenlik açısından sorun yaşamadım.Ama yaşayan olmuş olabilir sonuçta ben istanbuldan gittiğim için normal geliyordu oralar.
  • 2 yıl önce onur airle odessaya gidip orada 4 gün kaldım. şehir kesinlikle görülmesi gereken bir yer. deribasovskaya cadddesi var meşhur. heryer yeşil geniş caddeler ve parklar dolu. çok bişey yok ancak gitmişken görmek gerek. potemkin merdivenleri ve iskele güzel turistik yerler. 7km pazar bildiğin kocaman bi pazar yeri gibi. Ben yeraltı tünellerine gidemedim ancak bir daha gidersem muhakkak uğrayacağım. arkadia plajına muhakkak gidin eğer yaz gidecekseniz. fiyatlar çok ucuz her anlamda. strip barlarıda es geçmeyin derim :) ben herhangi bir güvenlik sorunu yaşamadım. gerçi kız arkadaşım ukraynalı olduğu için herşeyi o halletti. ulaşım konaklama ve taksi işlerinde bildiğin pazarlık usulü :) oradan otobüsle kieve gittik ki yaklaşık 5-6 saat sürdü yolculuk. ve 5 günde orada kaldım. Kiev daha büyük ve şehir havasını orada alıyorsun daha çok. meşhur yine meydan ve kreşatik caddesi metro istasyonları (moskovayada gitmiş biri olarak orası) moskovadakiler kadar ihtişamlı olmasada güzel. 2. dünya savaşı müzesi , koruyucu kız heykeli , büyük bir manastır var şehrin göbeğinde ve gece kulüpleri :) kiev daha alternatifli bir yer gezip görmek için aslında. Lvive gitmek istiyorum bende ancak tayland mı lviv mi arasında kaldım açıkçası. Çünkü hatun orayı methede methede bitiremedi :) karar sizin artık. iyi yolculuklar şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_aky -- 25 Şubat 2016; 11:57:08 >

• Kısmet olursa 12 martta bizde 3 kişi lviv e gidecegiz. simdiden bir ev rezervasyonu yaptım dovodo diye bir internet sitesinden. günlük 1100 grivni. yaklaşık 40 dolar.. daha ucuza da evler var. ama 3 odası olan ev az. burda salonuda oda sayıyorlarmış. o yüzde 3 yatak odalı ve 1 salonu olan büyük bir ev kiraladım. aynı anda 12 kişi kalabiliyormuş. ve şehrin tam merkezinde. şimdi sıra ordaki gezilecek görülecek yerleri belirlemeye geldi. orda kuzu eti bulmak imkansızmış. öyle diyorlar, her yerde domuz eti satılıyormuş. yaşayarak görecegiz bakalım. aynı tarihlerde orda olacak arkadaşlarla irtibat kurup, fikir alışverişinde bulunabiliriz.
  • Arkadaşlar burada rehberlik hizmeti satmaya çalışan arkadaşlar orada yaşayan yada okuyan ve extra para peşinde olan kişiler. Kızmanıza gerek oldugunu dusunmuyorum, bilakis sizde orada yasıyor olsaydınız sanırım benzer seyi yapmak isterdiniz.

Ben daha önce buradan bir çok arkadaşa yardım ettim. Ben rehber değilim , parada istemiyorum. Sorularınıza cevap verebilirim.

Lviv

Benim favorimdir kendisi. hayat pahalılığı olarak odessa ve Kievden daha uygundur. daha önceki yazılarımızı tekrarlamak istemiyorum azcık arasanız destansı yazılar yazdık lviv ile ilgili. kısa geçmek istiyorum sonrasına soru sorarsınız.
    Lvivde yolda gezerken türk karşınıza çıkması cok normaldir. türklere ait club, türklere ait restorantlar var, veya gittigimiz bir gece clubunde kesin türk arkadaşlarla karşılaşırsınız.
    Gündüz canınız sıkılmaz tarihi yerdir, sadece merkezde takılmanızada gerek yok.

Size şunu söyleyeyim yaw bizim tüm türkler hep merkezdeki mekanda azcık taksiyle ilerilere gitseniz o aynı ucakta geldiginiz kafileyle karşılaşmazsınız.
    yemek ucuz içmek ucuz. tabi tr ye göre ucuz. kızlar paracı senden önce kesin bir türkle daha alakası olmuştur. o merkezdeki mekanlardan bahsediyorum
    git cafede felan tanış daha iyi. ama senden önce turkle alakası var diye illada paracı manasına gelmiyorda arada normalleride var.

Odessa yazın güzel kışın gitme bence gideceksen yaz git , pahalı şehir lviv e göre, kiev zaten pahalı başkent. bence lviv. Odessa kızları kadar paracı kız yok.ben gitmedim yakın arkadaş gitti 14 güne mesela kızla tanısıyor
    ertesi gün bulusacaklar, diyorki ama taksi param yok benim (taksiyle dogmus anasını satayam bunlar siz olmasanız otobusden inmiyor) neyse cocuk diyor tamam öderim. git gel taksi parası artı takılmaca felan filan geçirip eve gidiyor kız :) yeme içme derdinler. bu lvivdede bolca var. e tabi hepsi degil

özelden yazanlara yardımcı olabilirim kafasındaki sorulara

• quote:

Orijinalden alıntı: proexot

Arkadaşlar burada rehberlik hizmeti satmaya çalışan arkadaşlar orada yaşayan yada okuyan ve extra para peşinde olan kişiler. Kızmanıza gerek oldugunu dusunmuyorum, bilakis sizde orada yasıyor olsaydınız sanırım benzer seyi yapmak isterdiniz.

Ben daha önce buradan bir çok arkadaşa yardım ettim. Ben rehber değilim , parada istemiyorum. Sorularınıza cevap verebilirim.

Lviv

Benim favorimdir kendisi. hayat pahalılığı olarak odessa ve Kievden daha uygundur. daha önceki yazılarımızı tekrarlamak istemiyorum azcık arasanız destansı yazılar yazdık lviv ile ilgili. kısa geçmek istiyorum sonrasına soru sorarsınız.
    Lvivde yolda gezerken türk karşınıza çıkması cok normaldir. türklere ait club, türklere ait restorantlar var, veya gittigimiz bir gece clubunde kesin türk arkadaşlarla karşılaşırsınız.
    Gündüz canınız sıkılmaz tarihi yerdir, sadece merkezde takılmanızada gerek yok.

Size şunu söyleyeyim yaw bizim tüm türkler hep merkezdeki mekanda azcık taksiyle ilerilere gitseniz o aynı ucakta geldiginiz kafileyle karşılaşmazsınız.
    yemek ucuz içmek ucuz. tabi tr ye göre ucuz. kızlar paracı senden önce kesin bir türkle daha alakası olmuştur. o merkezdeki mekanlardan bahsediyorum
    git cafede felan tanış daha iyi. ama senden önce turkle alakası var diye illada paracı manasına gelmiyorda arada normalleride var.

Odessa yazın güzel kışın gitme bence gideceksen yaz git , pahalı şehir lviv e göre, kiev zaten pahalı başkent. bence lviv. Odessa kızları kadar paracı kız yok.ben gitmedim yakın arkadaş gitti 14 güne mesela kızla tanısıyor
    ertesi gün bulusacaklar, diyorki ama taksi param yok benim (taksiyle dogmus anasını satayam bunlar siz olmasanız otobusden inmiyor) neyse cocuk diyor tamam öderim. git gel taksi parası artı takılmaca felan filan geçirip eve gidiyor kız :) yeme içme derdinler. bu lvivdede bolca var. e tabi hepsi degil

özelden yazanlara yardımcı olabilirim kafasındaki sorulara

Lviv merkezdeler çünkü merkezin dışında pek tarihi ve gezilip görülecek destinasyonlar yok.

Cafe ve yeme içme ucuz değil, istanbul ile hemen hemen aynı..Turistjik bir şehirden bahsediyoruz zaten.

Halkın çoğu ingilizce bilmiyor, karı kız ayarlamak için gidenler mal mal orda dolaşıp dururlar kulüplerde vs.

• kayatuzu K kullanıcısına yanıt
    Evet domuz eti heryerde maalesef... İngilizce olarak domuz eti içieriyor mu yiyecekler diye sor, hatta rusça domuz eti var mı diye bir kağıda yazıp verirsen ingilizce bilmeyen bir garson çıkarsa işin kolaylaşır.. menüde de zaten pork diye yazar.

Kış, lviv e gitmek için en son seçilecek bir mevsim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dekareme

Evet domuz eti heryerde maalesef... İngilizce olarak domuz eti içieriyor mu yiyecekler diye sor, hatta rusça domuz eti var mı diye bir kağıda yazıp verirsen ingilizce bilmeyen bir garson çıkarsa işin kolaylaşır.. menüde de zaten pork diye yazar.

Kış, lviv e gitmek için en son seçilecek bir mevsim.

Evet haklısınız kış mevsimi Ukrayna için doğru seçim değil.. ama yaz mevsimi içinde alternatif çok yer olduğu için,, Ukraynaya sıra gelmez malisef.. sonuçta gece mekanlarda takılıp gündüz uyku ile geçen bir tatil programı için kış veya yaz çok önemli olmayacak. söylenene göre fiyatlar çok ucuz, maksat güzel zaman geçirmek. 3-5 tarihi bina ziyareti, ilginç olacak bir kaç estantene ..

• Geçen yıl ben de Kiev'e gitmiştim. Su hariç her şey bizden ucuz. İkinci dünya savaşı müzesini görmek için gitmiştim. Kapsamlı bir müze ama İngilizce olarak çok fazla bilgi bulmak imkansız. Hatta hiç yok. Müzeye yakın bir yerde Kiliseler var. Büyük gösterişli yapılılar. Aslında şehrin her yerinde büyük kiliseler var. Binaları oldukça güzel. Eski şehir dedikleri bir yer vardı, orası da görülebilir.
    Ben bileti gidiş-dönüş 100 dolara almıştım. Böyle olursa gidilebilir ama daha fazla bilet parası ödenecekse bir çok alternatif var. Şehirde Türkleri ve Azerileri saymazsak turist yok.
  • Ordaki kızlar İngilizce bilmiyor mu yani?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende kısmetse 14 marttan sonra gitmeyi planliyorum daha once de gitmiştim. Genel olarak bilgim var fakat tek gidecegim eger o taeihlerde gidecek varsa benimle irtibata gecebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gecen sene universiteden arkadasımla bizde lviv gitmiştik yaklaşık 5 gün kaldik . Hic bir sorun olmadı yok mafya yok sıkıstırma vs. 5 günden fazlasi sıkabilir. Ufak yer zaten 1 günde biter:) fiyatlar bize göre gayet uygun. Gece hayatina zaten birşey demiyorum gidin görün :) türk heryerde türk:) hertarafta görebilirsiniz. Domuz var fakat dana da var:) tercih size kalmış. Kısmetse 14 marttan sonra gitmeyi planliyorum . Dedigim gibi tek gidecegim bu sefer tek sıkıntım biraz o olucak:) merak edilen birşey varsa elimden geldigi kadariyla cvpliyablirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lvivde masaj salonu tavsiyesi olan var mı arkadaşlar?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.