Merhaba arkadaşlar, Konu başlığında da belirttiğim üzere (resimlerde de görebileceğiniz) kil çevirme makinesinin hız ayarı işlevsel değil. Başta sorunun potmetrede olduğunu düşünerek pot'u değiştirdim fakat sonuç değişmedi. Multimetrenin pilinin biteceği tuttu; haliyle yarın akşama kadar multimetreyi kullanabilme olanağım yok. Triyak arıza yapmış olabilir mi? Devre üzerinde hangi parçanın değişmesi gerektiğini gösterebilir misiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kil çevirme makinesinin hız ayarı çalışmıyor
-
-
u1 entegresi j4 ve zenerleri kontrol etmek gerek ama avometresiz bu iş olmaz
-
Avometreyi edindim.
U1 entegresinin ve zener diyotların kontrolünü ne şekilde yapmam gerektiğini tarif edebilir misin?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
J4 olarak görünen eleman aslında U4. Resimde kondansatör üzerini kapatmış.
tamam , öncelik aktif devre elemanları kontrolden geçer mosfetler diyotlar zenerler ve entegreler başta kontrol edilmesi gerekenler
repair crewyoutubeAnahtarlama elemanları Diyot,Zener Diyot,Diyak,Tristör,Triyak nedir.Diyot,Zener Diyot,Diyak,Tristör,Triyak ve diğer devre elemanlarının sağlamlık kontrolü yapıldı ve kısaca bilgi verildi. Daha önceki videomuz da anlatılan Elektronik Devre Elemanları Diyot,Direnç,Kondansatör Transistör nedir. Diyot,Direnç,Transistör ve diğer elektronik devre elemanlarının sağlamlık kontrolü gibi benzer özelliklere sahiptir. elektronik elemanların sağlamlık kontrolü nasıl yapılır. elektronik elemanların ölçümleri nasıl yapılır. elektronik devre elemanları diyot, zener diyot,direnç, kondansatör,transformatör,transistör,diyak,tristör ve triyak gibi tüm elemanlar anlatıldı. İyi seyirlerhttps://www.youtube.com/watch?v=3-fb30ix-c8&t=601s&ab_channel=repaircrewvideoyu izleyip neyi nasıl kontrol edebileceğini öğrenebilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 21 Mayıs 2022; 13:52:45 > -
hız sabit ayarda ise triak bozulmuştur onu değiştir önce.
-
Resimlerde göreceğiniz üzere orijinalinin üzeri karalanmış olan parçayı BT16-600B ile değiştirdim. Başta sadece hız ayarı çalışmayan cihazın motoru hiçbir şekilde dönmez oldu. Cihaz elektrik alıyor fakat motor çalışmıyor. Parça mı uyumsuzluk göstermiş olabilir yoksa daha kötü bir ihtimalle printboard mu yanmıştır dersınız
?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Konuyu takip etmedim ama son resimde değiştirdiğinizi söylediğiniz parçanın orta ayağı boşta. aslında da öyle ise parçanın yani triyağın gövde metali devrede bağlıdır. BU gövde metali zaten orta ayağa bağlı. Hem iyi soğuması hem de elektriksel bağlantı için karta lehimlenmiştir.
yalnız aldığınız parçanın gövde kısmı lehimlenemiyorsa, özelliği uygun değilse, orta ayaktan devre kartındaki kısma tel atıp, triyak gövdesine de ufak bir soğutucu eklemeyi düşünebilirsiniz.
---> Tabi sorun başka ise bu triyak da bozulabilir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 11 Haziran 2022; 11:5:46 > -
Orijinal parçanın orta bacağı kesilmiş ve herhangi bir yere teması olmayacak şekilde monte edilmişti. Ben gövdenin yapıştırılmış olduğunu düşünerek kırarak çıkarmak zorunda kaldım. Şu an tek korktuğum husus, printboard'a hasar vermiş olabileceğim hususu 🤔
Orta bacağa bağlamam gereken teli gövdenin altında kalan bölgeye mi lehimlemem gerekiyor?
Eski parçanın gövdesinin bağlı olduğu kısma yeni parçanın orta bacağını bağlarsınız. Gövdenin bağlı olduğu kısmı da tespit edip direk bağlayabilrsiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X