Şimdi Ara

Kilitlenme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayarım son 2 gündür sürekli kitleniyor. Reset tuşuna bastıktan 5 saniye sonra anca reset atıyor.

Bütün parçaları çıkarıp yeniden taktım. Ekran kartı ses kartı ramlerin yerlerini değiştirdim yine aynı sorun.
    Windowstandır diyerek format attım fakat kurulumda sorun yaratmadı fakat kurulum bittikten sonra driverleri yüklerken
    ve daha sonra yine kitleniyor. (film vb işlemleri yapsamda yapmasamda fark etmiyor)Ubuntu kurmayı denedim yine aynı sorun. Bios ayarlarından ramlerin en düşük frekansında çalıştırmayı dendim yine aynı????

Nerde sorun olabilir????

• sisteminizin sıcaklık değerlerini kontrol ettinizmi
  • Harddisk veri kablosunu değiştirmeyi deneyin.
  • kabloların hepsini çıkardım sadece ana harddiskin kablosunu yedeğiyle değiştirdim, diğerlerini hiç takılı deil şuanda. yine aynı.Sıcaklık değerleri normal...
  • sıstemınızı kurdukdan sonra suruculerı kurarken sorun yasadıgınızı belırtmıssınız ..dogrumudur ? .. ayrıca sıstemde kullanmıs oldugunuz parcaları ve sıstemınızı tam olarak yazarmısınız ..
  • core 2duo 6550 işlemci
    2+2+1+1 kingston hyperx (800mhz) ram
    3870 his radeon ekran kartı
    xtreme gamer creative ses kartı
    x48-dq6 gigabyte anakart
    1tb wd +500gb samsung harddisk

evet sürücülerde takılıyor ayrıca ubuntu kurulumu sırasındada takılıo...
  • durum sıstemdekı suruculerın bırısının cakısması uyusmazlık yapması gıbı gorunuyor .. neler yaptıgınızla ılgılı bıraz bılgı vermıssınız ..ama ben sıze sırasıyla olası seceneklerı yazıyım ..sız denedıklerınızı eleyın denemedıklerınızı deneyebılrsınız ..

... oncelıkle ses kartları tv kartları pc lerde sureklı sorun cıkarabılen parcalar ... ses kartınızı cıkarın suruculerını guvenlı kıpten komple kaldırın ..sesı onboard kurun ... ve sonucu gozlemleyın sorun devam edecek mı bır bakın ..

... ıkıncısı ramlarınızı degıstırmıssınız .. tek tek denedınız mı ... ses kartı yıne takılı olmasın pc ye ..ve ramlarınızı tek tek deneyın ..2 gb olan ramları tek tek kullanın mesela ..

...dedıgım gıbı yazdıklarımın hepsını yaptınızsa konuya yazarsanız yıne bakalım duruma ..

..bu arada son olarak tecrubenız varsa bıos guncelleme ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 16 Nisan 2012; 12:57:07 >
  • ses kartını çıkartıp kurulumda yapmayı denedim. Sıfırdan kurdum sistemi. Yine bi değişiklik yok. Dediğiniz gibi benimde başıma 2 defa ses kartı sorunu gelmişti o yüzden ilk onu denemiştim.

Ramleride teker teker denedim.(Ses kartı takılı değilken).

sata kablolarının hepsini çıkardım sadece ana harddiskin kablosunu yedeğiyle değiştirdim, diğerlerini hiç takılı deil şuanda. yine aynı.

ekran kartıyla ilgili sadece başka bir yuvaya takmayı denedim. Elimde yedek ekran kartı olmadığı için ekran kartıyla ilgili yorum yapamıyorum

Benim aklıma anakart sorunu gibi geldi
  • ... bıos ve hdd testı gelıyor aklıma bırde ..hd tune ıle hdd lerı test edebılrsınız onlarda temız cıkarsa bıosa odaklanırsınız ..
  • hddleri test edebilmem zor. Çünkü bilgisayar takılıo test sırasında illaki takılcak. Başka bir bilgisayara takmam lazım oda şuanda biraz zor. Öğrenci evinde kalıyorum herkeste laptop var :D

Biosa yönelsek neler yapmamız gerekir???
  • http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/ga_x48_dq6/download/bios

yukarıda anakartınızın sayfasında suruculer mevcut ..bıos versıyonlarıda var... son olarak beta surum cıkarmıslar sayfayı ıncelersenız sızde farkedeceksınız ..beta surum kurmanızı tavsıye etmem .. fakat bır oncekı surumu deneyebılrsınız ...

...bıos guncelleme hakkında tecrubem yok .. hıc denemedım ..gerek duymadım ..bazı sorunlara karsı ıse yaradıgını bılıyorum fakat dedıgım gıbı basıma gelmedı hıc .. tecrubenız varsa deneyın ..
  • Denemekten zarar gelmez sanırım. Daha önceden denemiştim :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: erumcp

Denemekten zarar gelmez sanırım. Daha önceden denemiştim :D

pekı .kolay gelsın ..
  • Şu an cepten yazıyorum, o nedenle detay veremeyeceğim ancak bios daki IRQ atamalarını manual olarak yapın.
    IRQ lardan biri çakışıyor olabilir.
  • irq ayarlarını manual yaptım fakat resimdeki mavi ekran hatası oldu. kitlenme sorunun sebebi sizce bu mavi ekran hatasına sebep olan sorun mu???

Kilitlenme sorunu
  • psu kac w ??? ..
    verdıgı hata psu kaynaklı olabılr ..daha dogrusu ekran kartından ama ekran kartının hata vermesıne neden olan psu .. bu konu hakkında da bılgı verırsenız yada farklı bır psu ıle sıstmeı deneme sansınız varmı .. ?
  • kitlenme nedeni hdd kaynaklı olabilir. buyara bakabilirsiniz belki sorununuzun çözümünde yardımcı olur.
    http://resim.donanimhaber.com/m_59596435/mpage_1/f_/key_//tm.htm#59602071
  • Hocam sen bios'u sıfırla, fanlarını temizle ve psu'nu değiştirip öyle dene. Muhtemelen sorun düzelecektir.
  • psu 460 watt 4 yıldır kullanıyorum. Bütün parçaları 4 yıldır kullanıyorum. Hiç buna benzer bi sorun olmamıştı

hdd sorunu olup olmadığını test edicem şimdi. 3 tane hdd var bende

1tblıkta win7 yüklü o aktifken yani windowsta kitlenme oluyor.

500gb lık yedek niyetine kullanıyorum. Onu zaten sorun başladığında çıkardım bi daha takmadım.

120 gblığa ubuntu yüklemeyi denemiştim sanırım kurulum sırasında yine kitlenmişti. Ama hatırlamıyorum. 10 gündür o kadar fazla şey denedim ki unuttum ne yaptığımı :D

şimdi ubuntu kurmayı deneyeceğim. Bakalım nasıl olacak. (Bu arada bütün hddleri tek başına kullanıyorum yani biri takılıyken diğerleri takılı olmuyor sisteme.)

Birde ekleme yapiim okidoki64 verdiğin linkte arkadaş hemen hemen benimkiyle aynı sorunu yaşamış. Hatta benimkide arkadaşınki gibi bazen hiç açılmamazllıkda yapıo :D Bende onun gibi yaptım 2 gün önce. Uzay kasa durumunda bilgisayar Masanın üstünde :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erumcp -- 17 Nisan 2012; 13:06:15 >

• kuruluma geçmeden önce memtest86 yapiim dedim nolur nolmaz. Binlerce hata verdi. Sanırım ramler bitmiş :D :D.

Kitlenme ramlerden kaynaklanıyor diyebilirmiyiz

Kilitlenme sorunu
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.