bide en çok ROKETATARI merak ediyorum bu oyunda nasıl olacak diye, şimdiye kadar hiçbir oyunda bi silahı bu kadar merak etmemiştim, o gemileri felan havada roketle gerçekçi bi şekilde indirirsek işte o zaman aşmış olur oyun
Videoyu şimdi evdeki 22" te izledim HD olanı... yüksek ses ile... tekrar tekrar hayran kaldım.... of anam of diyeyim yani... helal olsun sony e!!!
bide videonun başında üstümüzden geçen geminin oluşturduğu türbülans nedir abi öyle ya ağzım açık kaldı
Fizik, çevre etkileşimi, karakter animasyonları ve ışık/aydınlatma özellikle diyim bunlar süper. Bunlara edilen lafları geçelim. Bana göre tartışmaya dahi kapalı. Fizik olarak video, adamların kurşun yemesi sırasındaki tepkisi, fışkıran kanlar (ve sanırım elbise ve zemin üzerine yapışoyorlar) parçalanan kırılan duvarlar dışında bize çok çok fazla birşey göstermiyor yada daha fazlasını söylemiyor. Ancak animasyon ve ışıklandırma da oyun muazzam şekilde çok güzel. Fizik için esaslı patlama sahnelerinin olduğu görüntüleri beklemedeyiz. Şuanki haliyle patlamalar beni pek tatmin etmiyor, en azından videoda bir patlama göremedim. Amaaa havadayken başlarda, sonradan gelen geminin patlama ve hemen sonrasında açığa çıkan görüntü ve efekt süper dahasının yolda olduğunu düşünüyorum.
Görüntülerde yer yer çevre kaplama kalitesi özellikle yakından bakıldığında kötü, üzerinde uğraşılması lazım. Bunun dışında gölgelere hafite olsa bir yumusatma, soft shadow uygulanmalı. Sanırım bunlar şimdilik es geçilmişler. Bunlarıda oyunun ilerleyen zamanlarda daha sonraki görüntülerde/videolarda görürüz artık. Bu görüntülerin oyunun bitiminden çok uzak olduğu aşikar. Oyun çıkışınında 2008de olcağını bildiğimize göre bence şuan gördüğümüz görüntüler beklediğimize ve beklentilerimize deydi.
Karakter kaplamaları yeterli mesafeden bakıldığında bence herşeyiyle harika duruyor.bknz lionheartın koyduğu resimdeki asker (http://img508.imageshack.us/img508/82/killzone71109qthd007932ek2.jpg)
Çevrede hahiften MGS4 havası, mgs renk tonlaması sezdim ben. Detaya yüklenilen kısımlar gerçekten güzel. Bulutlar, gökyüzü, videonun başındaki adamın şaçına dikkat edin, rüzgardan tel tel uçuşuyor. Görüntü ne kadar uzak olursa olsun uzak bir nesnenin detayları şeçilebiliniyor gözden kaybolma yada kabaca dış hatlarıla belli olma gibi bir durum yok başından beri ps3ün 360a karşın üstün gördüğüm yanlardan biri olan draw distance olayı killzoneda görünürdeki onca alana rağmen çok sağlam. Oyunda abanılmış olunan bir başka nokta olan silah detayları ise kesinlikle harika. Üstelik sadece bizim karekterimizin değil, çevredeki tüm askerlerinki aynı derecede. Görüntülerde aa eksikliğinede hiç rastlamadım, ama dehşet-ul afet hdrlara çok rastladım. Efekt olara
Ve açıkca söylüyorum ki oyun içersinde animasyonlarda ve efektlerde cgi video havası var. Ben bunu yer yer hissetim, bunu hissetiren nadir oyun görüntülerindendi.
Ve asıl bomba bunu yazdıktan hemen sonra bakınırken okuduğum yazıda. Killzone developerinin şu sözü gözüme çarpmadan edemedi doğrusu, çarpmıcak gibi değil hani :
Henüz hiçbirşey görmediniz. Killzone sizi şok etcek!
-------------------------------- Killzone Developer - “You’ve Seen Nothing Yet”;"Killzone will Shock"
- Don’t forget one thing: This game is PRE-pre-alpha! So, not PRE-Alpha, PRE-PRE! So, please don’t start some “Hey, can you see that texture poppin’ up! PLEASE, stop it, ok? There will be much more details, effects and so on. Give us some time.
- Second: Half of the animations are still NOT in the game so, it will look MUCH MUCH better in the final game. Yes, we said it: The animations are matching the target render. Maybe it looks even better in the final game.
- third: Is there already a video out? I get no info here, because the conference is killing us (with joy). If so, enjoy it! If not, playstation storewill have it. You have to see it in HD to believe it. And finally: mckmas8808, Bad_Boy, Busty, I said it, and we delivered!
So, wait for the conference for more info. You saw NOTHING yet!
--------------------------------
E adam söyliyeceğini söylemiş bence, birşey söylemeye gerek varmı? Biraz daha bilgi belki görüntü artı yeni bir video için 9 saatcik daha..
oha
Killzone 1 deki olayları birebire tekrar yaşıyoruz..Dejavu bu olsa gerek.Söylemler, videolar, aynı dogrultuda gidiyor...Hadi bakalım. 2008 de mi çıkıyordu bu oyun, ne zaman tam tarihi ?
Pre Pre Pre Pre Alpha diyorsun. Yok artık.
ben yeni bir video gösterileceğine değilde çıkıp birinin şu oyunun demo vs.. gibi birşeyini oynayacağını düşünüyorum. tabi ikiside olmayabilir, belki oyunun kendisi için öyle bişey yazmış olabilirler.
Korayg hiç beğenmediğin ve beklemediğin bi oyunla ilgili neden sürekli bu konuya girip saçmalamak zorundamısın yada burda oyunu konuşmak isteyenler seni dinlemek zorundamı ?
Killzone2 gene bekletmeye devam ediyor.
Şunu hiçbir zaman unutmayın arkadaşlar , saygı göstermeyen saygı göremez. Saygının temelini de edep oluşturur. Mesaj yazarken tartarak yazın , karşınızdakini kırmamaya özen gösterin lütfen. Karşınızdakine öyle kelimeler yakıştırıyorsunuz ki insan okurken utanıyor.
beni kasdediyorsan kesinlikle kimseye ne hakaret ettim nede bunu ima ettim ama korayg nin burda yaptığı resmen saçmalamak, ilgili ilgisiz her konuya muhalefette edilmezki 6 sayda konu olmuş, millet oyunla ilgili değil birilerinin sataşmalarına cevap vermeye uğraşıyor
Bence çok iyi bir video!
killzone 1 içinde halo killer deniliyordu gördük gene trailera oyunun en düzgün yapılmış yerleri konmuştu killzone 2 de böyle olcak herşey trailer değil doom 3'te böyle olmuştu trailerlar ile aklımızı almıştı fakat oyun çıktığında koca bir yalandı.Ama beğen beğenir saygı duyarım ama bu videoda açıkcası olağanüstü bişey görmedim şuda dikkatimi çektiki gölgelendirmeler rezalet sürekli karanlık bir ortam yaratılıp eksiklikler gizlenmeye çalışılmış.
quote:
Orjinalden alıntı: power512
beni kasdediyorsan kesinlikle kimseye ne hakaret ettim nede bunu ima ettim ama korayg nin burda yaptığı resmen saçmalamak, ilgili ilgisiz her konuya muhalefette edilmezki 6 sayda konu olmuş, millet oyunla ilgili değil birilerinin sataşmalarına cevap vermeye uğraşıyor
mükemmel oyun olmuş, görmedim böyle grafik, aksiyon, atmosfer..Oyun aleminde bir devrim.İlk kez bu kadar süper grafikler görüyorum.İşte PS3, işte gerçek nextgen, işte oyun...
istediginiz tarzda yorumlar, buyur.
sen bu yorumu bile yapma bence
emrin olur forum şerifi
Neutral'ın yazdıkları doğrultusunda yapımcıya güveniyorum.
Keza yayınladıkları video ile güvenimizi yeterince kazanmış bulunmaktalar.
quote:
Orjinalden alıntı: power512
sen bu yorumu bile yapma bence
ben bunu aylardır söylüyorum. ps3'ün derdi adamı geriyor. nasıl musallat olduysa artık ps ve sony markalarına, vardır bir sebebi...
Süper olmuş,başka denilecek birşey yok.
Koray G..... isimli dünya çapında bir oyun editörü varmışda bizmi bilmiyormuşuz,müşerref oldum,gerçekten ülkemizde böyle değerler,koruma alanı ilan etmek lazım bu tip arkadaşları.