19 yaşındayım 170 boy 53 kiloyum gerçekten çok zayıfim, geçen sene doktora çıktım mama dedikleri ilaçtan yazdılar bir süre onu kullandım fakat fayda etmedi daha sonra şekerli yiyeceklere yöneldim ve hala şekerli yiyorum ama etki etmiyor. Yağ oranım çok az ve yağlı yiyeceklerden yiyorum ama yok olmuyor.
Sizden, max 150₺ civarı protein tozu önerisi ve evde çalışmak üzere spor planı istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: thrashead
senin aynındım o yaşlarda. spora başladım. bulk kullandım. direk adı bu. eczanelerde olması lazım. 2 ay spor yap 75e çıkarsın ama günde 2 ekmek yiyordum abartısız. iştahın anca böyle açılır. bulk kullan ve spora git. ve tabi iste. başka yolu yok. artık kilo vermeye çalışıyorum. şu an 75im ama göbek var 70 olmaya çalışıyorum o dönem 85 olmuştum. şimdi yine iyiyim.
Oncelikle cevap için teşekkür ederim. Bulk nedir ve fiyatı ne kadardir?
iştah durumunuz nasıl? birde spor salonuna gitmenizi tavsiye ederim. Evde gerçekten disiplini sağlamak zor, olmaz değil olur ama çoğu kişi için olmaz.
quote:
Orijinalden alıntı: ihtiyarjedi
iştah durumunuz nasıl? birde spor salonuna gitmenizi tavsiye ederim. Evde gerçekten disiplini sağlamak zor, olmaz değil olur ama çoğu kişi için olmaz.
İştah durumum iyi. Öğün başına 2 yufka ekmeği veya 1 buçuk somun ekmeğini yiyorum.
Üniversite öğrencisi olduğum için ve taşımalı servisi kullandığım için spor salonuna gitme imkanım hiç yok. Dumbell vb. Aletler ile evde çalışabilirim :)
Gainer almak yerine bence yemek duzeni ve icerigi ile degisim yapmak daha iyi.
Madem istah yuksek kalori artirma ve bol yagli beslenmek iyi olabilir( karbonhidrat kasmak yerine yag daha saglikli ve hormonal denge daha stabil olur) (protein icin zaten ogrenci adamsin ucuz tavuk durumleri gomersin ,yumurtayi gomersin)
Gunluk 3000 ve fazlasi kcal beslenme var ise daha fazla ona yonelmek yerine spora yonelmek daha mantikli cunku tum olay hormonal denge ve bunun sagladigi gelisimden ileri geliyor.
Belki spor yapsam yediklerimi yakarim hic kilo alamam diye dusunme onemli olan vucudun kendini gelisime adapte etmesi.
Birde elma suyu nu enzimlerinden dolayi oneriyorlar. Yiyipte kilo alamiyorsan sindirimide gozden gecirmek onemli olabilir. Lifli gida ve enzim zengini yiyecekleri arastir biraz
quote:
Orijinalden alıntı: ihtiyarjedi
Gainer almak yerine bence yemek duzeni ve icerigi ile degisim yapmak daha iyi.
Madem istah yuksek kalori artirma ve bol yagli beslenmek iyi olabilir( karbonhidrat kasmak yerine yag daha saglikli ve hormonal denge daha stabil olur) (protein icin zaten ogrenci adamsin ucuz tavuk durumleri gomersin ,yumurtayi gomersin)
Gunluk 3000 ve fazlasi kcal beslenme var ise daha fazla ona yonelmek yerine spora yonelmek daha mantikli cunku tum olay hormonal denge ve bunun sagladigi gelisimden ileri geliyor.
Belki spor yapsam yediklerimi yakarim hic kilo alamam diye dusunme onemli olan vucudun kendini gelisime adapte etmesi.
Birde elma suyu nu enzimlerinden dolayi oneriyorlar. Yiyipte kilo alamiyorsan sindirimide gozden gecirmek onemli olabilir. Lifli gida ve enzim zengini yiyecekleri arastir biraz
Dediklerinizi düzenli şekilde yapıyorum, sadece sabahları yumurtayı her zaman yiyemiyorum ama onun yerine peynir yağ yiyorum bol bol . Öğlen neredeyse her gün tavuk döner yiyorum ama yerimde sekiyorim sürekli hiç bir değişim olmuyor. Lifli gıdaları ve enzim bakımından zengin yiyecek tavsiyenize uymayı deneyeceğim teşekkürler
quote:
Şunu izle ingilizcen var mı bilmiyorum ama tam sana göre. Kısaca ne bulursan ye ve iştahını aç diyor ama çok güzel anlatıyor.
benim de çok iyi sayılmaz ama anlaşılır ifade etmiş. her iki kelimesinden biri eat olunca :D ben inan 57 kiloydum o dönem ve 2 ayda 75e çıktım. spor iştah açıyor çünkü. önemli olan o iştahlı dönemde gereğinden fazla kaloriyi alabilmek ki bunu da bulk sağladı bana. yemeklerden o kaloriyi almak zor çünkü. çok yemen lazım ki mide kabul etmiyor. bu yüzden destekleyici şart bence. gereğinden az alırsan kaloriyi daha da zayıflarsın. gereği kadar alırsan aynı kalırsın. önemli olan o dönemi fırsata çevirip hazır iştah açılmışken fazla kaloriyi alabilmek. başarılar.
BU bulk u bugün bizim eczaneye sordum 50TL ye 400gr paket halindeymiş. Ben bunu spor yapmadan kullansam kilo alabilirmiyim? Spor yapmayı düşünüyorum ama yinede spor yapmadan kullansam nasıl olur onu öğrenmek istiyorum :)
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kolpleg
quote:
benim de çok iyi sayılmaz ama anlaşılır ifade etmiş. her iki kelimesinden biri eat olunca :D ben inan 57 kiloydum o dönem ve 2 ayda 75e çıktım. spor iştah açıyor çünkü. önemli olan o iştahlı dönemde gereğinden fazla kaloriyi alabilmek ki bunu da bulk sağladı bana. yemeklerden o kaloriyi almak zor çünkü. çok yemen lazım ki mide kabul etmiyor. bu yüzden destekleyici şart bence. gereğinden az alırsan kaloriyi daha da zayıflarsın. gereği kadar alırsan aynı kalırsın. önemli olan o dönemi fırsata çevirip hazır iştah açılmışken fazla kaloriyi alabilmek. başarılar.
BU bulk u bugün bizim eczaneye sordum 50TL ye 400gr paket halindeymiş. Ben bunu spor yapmadan kullansam kilo alabilirmiyim? Spor yapmayı düşünüyorum ama yinede spor yapmadan kullansam nasıl olur onu öğrenmek istiyorum :)
spor yapmayacaksan almanı tavsiye etmem. bu bir destekleyici yani supplement. ortada desteklenecek bir şey olmayacaksa kullanmanın manası yok. iştahını aç. bolca yemek ye bunu da yanında ye. bu kilo aldırmaz. kilo alman için yemen lazım. bu sana ekstrayı verir. o yüzden yemen lazım. çoğu kişi bu yüzden bu tür ürünler bir işe yaramıyor diyor. spor yapma. protein tozu işe yaramıyor de. saçmalık ki ben supplement kullanmam normalde ama bu ürün bana 2 ayda 18-20 kilo aldırdı. işe yaramaz olsa tavsiye etmem. ama yemek yemen lazım onun içinde iştahın olması lazım. spor da iştahını açacak yegane formül.
Teşekkür ederim kendimi zorlayıp deneyeceğim :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme