Şimdi Ara

Kilomdan dolayı dalga geçiyorlar ( 2 Yıl Sonra Gelen Edit ) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
1
Favori
6.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bir kere düzgün bir yeme alışkanlığının olması şart. Bir evin yemek saatleri aşağı yukarı belli olmalıdır düzenli beslenebilmek için. Odana yemek getirilmesini bekleme ailenden rica et yemeğinizi hep birlikte masada yiyin. Yemek fazlaysa annene söylersin mutfağa gidip boşaltırsın yemeğinin bir kısmını bu çok yemek için bir bahane değil. Benim tavsiyem yemeklerden önce mutlaka çorba iç. Çorba değişik bir şey kilo aldırmıyor ama insanın iştahını büyük ölçüde kesiyor. Birde sofradan aşırı doymuş bir şekilde kalkma. Yemeği soluksuz yeme soluklana soluklana ye ki doyduğunu anlayasın. (çorbayı küçük kaşıkla iç psikolojik olarak çok içtiğini hissediyorsun ) Spor düzenli yapabileceğine eminsen yap. En azından evde mekik çek, ağırlık kaldır, şınav çek ve bunları bir programa sok. Çeşitli sitelerden bu konuda programlar bulabilirsin. Tavsiye istersen site olarak, pm atarım. Bu sporlar sana kilo verdirmez pek ama kaslarını çalıştırır vücudunu belli bir şekle sokar ve seni güçlendirir. Bu sayede sana kilo verdirecek sporları daha rahat yapabilirsin.

• Adamim su konuyu oku tam sana gore evine yakin salon varsa değerlendirirken

Macfit.com

Hatta konubasligi 45 TL ye spor salonu arattirirsan bulursun DİGER FİRSATLAR BOLUMUNDE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zgbayraktar -- 24 Temmuz 2014; 17:23:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilo vermeye geçen yaz başlamıştım. Kilo vermeye başlamadan önceki kilom 105'ti. Son halimde 65 kiloyum. Yaklaşık 4-5 ay gibi bir sürede verdim. İlk iki hafta hayatım cinnet filmlerini aratmıyordu. Kilo verme hikayemi uzun uzun anlatmamı istersen anlatırım ama şimdi çok kısa anlatıcam. Sana tavsiyem yiyeceğin bütün yemeklerin, meyvelerin, sebzelerin kalorisine internetten bak. Bunu başta takıntı haline getir. Ben nerdeyse bütün gıdaların ne kadar kalori veriyor diye ezberlemiştim. Herhangi bir spor salonuna gitmedim. Sporu merdiven inip çıkarak yaptım inanılmaz kalori yaktım diyebilirim. Müzik dinleyerek 45 dk civarında tempolu bir şekilde merdiven inip çıktım. Her yemekten sonra en az yarım saat yürüyüş yaptım. En son bu kadar hızlı kilo verdiğim için doktora gittim test filan yaptırdım. Herhangi bir sorun çıkmadı.
     Kilomdan dolayı dalga geçiyorlar ( 2 Yıl Sonra Gelen Edit )

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.shadowx

Aşağıda yazacaklarım her insanın okuması gereken bilgilerdir. Kilo probleminiz olsun veya olmasın bunlar her insan için geçerlidir. Benden yazması.

Kilo vermenin %90 ı yediklerinden geçer. Yalnızca kilo vermek için değil sağlıklı kalmak için sayacağım gıdalardan uzak durun.

Temel problemimiz ŞEKER.

Amerikan sağlık örgütünün yaptığı araştırmalara göre şeker kullanımındaki artış ile obezite artışı paralel. Bu da tatlı ama acı gerçek olan şekerin insan sağlığını nasıl kötü etkilediğini ortaya koyuyor. Sugar the bitter truth u izleyin youtube dan.

Dikkat şeker tükettiğiniz hazır gıdaların çoğunda var. Ekmek vb unlu mamüllerin tümü ağzınıza attığınızda şekere dönüşür. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Pirinç de öyle yemeyin asla. Bulgur yiyin.

Cips kola çikolata vb saymama gerek yok sanırım. Bu ürünlerin içindeki şeker altın oranda konulur. Altın oran bu sektöre para kazandıran en büyük buluştur.

Üçüncüsü meyve şekeri. Ve en tehlikelisi de budur. Meyveyi günde max 1 -2 tane seçtiğiniz birşey yiyin.

4. asla ama asla şekersiz (sugar free) ürünler yemeyin içlerindeki tatlandırıcılar çok daha tehlikeli.

Toplum ve diyetisyenler de dahil birçok insan tarafından yanlış bilinen bir nokta da yağlar konusudur.

Yağların obezitede etkisi olduğu doğrudur ancak bunlar sadece yanmış, fermente, işlenmiş veya inorganik yağlar için geçerlidir.

Oysa ki gerçek naturel yağların tüketilmesinde hiçbir sakınca yoktur. Hatta zorunludur. İnsan vücudundaki hücreler yağla çalışır. Arabanın yakıtı neyse vücudun yakıtı da yağdır. Yoksa hastalanır ve vücut fonksiyonlarınızı bozarsınız. Zeytin yağı tüketin.

Asla ama asla margarin yemeyin (üzerinde ne kadar doğal yazarsa yazsın).

Eti yağıyla yiyin. Sütü yoğurdu yağıyla yiyin.

Vee en önemlisi alkali gıdalar tüketin. Bol bol yeşil sebze yiyin. Alkali gıdalar yaşlanmayı geciktirir.

Kabuklu ve çekirdekli gıdalar faydalıdır. Özellikle badem ceviz i eksik etmeyin. Bunları alırken mümkünse kavrulmamış işlem görmemiş olanlarını tercih edin. Herşeyi mevsiminde yiyin. Kışın yiyeceğiniz domatesten çok bir fayda gelmez. Deniz ürünlerini tüketin.

Son yıllarda neden Mc Donalds Burger King gibi şirketlerin ülkemiz ve bizim gibi geri kalmış ülkelere bu kadar yatırım yaptığını hiç düşündünüz mü?

Birtakım üreticiler bunları bilmenizi istemiyorlar. Ama siz artık biliyorsunuz.

Bu bilgilerle markete girince alacak birşey bulamayacaksınız. Seçici olun.

10 yılı aşkın süredir bunlara uyarak besleniyorum. En son ne zaman grip oldum hatırlamıyorum. Saygılar.

Iste bu kardes bunlara uy

• Olay yemekte değil kardeşim yediğin kadar enerji harcıyor musun ?
    Mesela canın iskender çekti git ye yemeğini ama mesela şöyle yap yürüyerek git yürüyerek dön ona göre bi sonra ki öğünü abartma normal ye yani mesela ben kahvaltıyı bol bol doyana kadar yerim öğlen hafif akşam bol ama ekmek az gece acıkmamak icin

• Boyum 175.5 96kgyim kusura bakma ama ayı gibiyiz koçum gel beraber yarın başlayalım 90ın altına düşünce normale döneriz zaten okulun açılmasına 1.5 ay var gel 1.5 ayda 10kg verelim ben yarın ciddi başlıyorum okula petito gibi gitmeyelim

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartondanbebek

quote:

Orijinalden alıntı: TüFtüF*

Diğer mesajları okumadan yazıyorum
    bende gayet kiloluyum(dum ya da)
    85 kiloydum geçen yıl salona yazıldım 81 kiloya düştüm, zaten şu anda 79 kilo falanım,önemli olan tartıda kaç çıktığın değil,görünüşün
    16 yaşındasın bir yıl daha atarsın sonra uzaman yavaşlar(durmaz 22'ye kadar falan)
    -Bi salona yazıl(yüzme de olur)
    -Getirilenleri yeme tokum de sonra yerim de, yeme
    -Akşam 8'den sonra hiçbir şey yeme (meyve falan olur tabi)
    -Suyu arttır
    -Protein ağırlıklı ye,sık ye az ye (bunları biliyorsundur zaten)

dostum 5 litre su günde yeterlimi
    birde herhangi bir salona yazıldığımda kilomdan sıkıntı çekerim alay konusu olurum diye bir korku var onu ne yapacağım ?

Özür dilerim geç cevap için, 5 litre su yeterli sanırım ama bir sınır belirleme kendine.
    O korku bende de vardı, ama oraya gitme amacımız bu değil mi zaten ? Onlar vücut yapmaya geldiler, ama belki bizim gibilerdi ?
    Yani en azından evde oturup hayata küsmüyoruz, bir uğraşımız var. Gülen olmaz bence ama olursada aldırma

• Evet arkadaşlar olmuş bir 6 ay dediklerinize uydum spora başladım düzenli olarak yaptım yememe beslenmeme dikkat ettim azmettim başardım 103 kilodan tam olarak 81 82 lere kadar indim hepinize teker teker teşekkür ediyorum ben azmettim başardım aranızda hala kararsız olan varsa kesinlikle spora başlamasını öneriyorum çok zevkli artık fazla kilolu göstermiyorum beni gören arkadaşlarımda çok şaşırıyor tekrardan çok teşekkür ediyorum sizlere
  • up
  • ahanda ben de başlıyorum.. 82 kiloyum.. az önce cips çikolataları götürdüm. gönül rahatlığıyla başlayabilirim :)
    vücut kitle endeksimin normali 73 kg imiş.. hadi bismillah..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcraeconrad

ahanda ben de başlıyorum.. 82 kiloyum.. az önce cips çikolataları götürdüm. gönül rahatlığıyla başlayabilirim :)
    vücut kitle endeksimin normali 73 kg imiş.. hadi bismillah..

inşallah sende zayıflarsın dostum sakın bırakma
  • dışarısı soğuk. evde efor sarfedebileceğim hızlı yağ yakma yöntemleriniz var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mcraeconrad

dışarısı soğuk. evde efor sarfedebileceğim hızlı yağ yakma yöntemleriniz var mı?

hmm ben öyle birşey denemedim açıkcası
  • Yeni edit geldi arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartondanbebek -- 19 Mayıs 2016; 14:20:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartondanbebek

Yeni edit geldi arkadaşlar

@Daywalker
    Anıl abi o zamanlar tanımıyordum seni

İyi az metmissin helal olsun.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.