Şimdi Ara

Kilomdan dolayı dalga geçiyorlar ( 2 Yıl Sonra Gelen Edit ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
1
Favori
6.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle kardeşim şunu unutma yaşın kilo vermeye çok elverişli kolaylıkla verebilirsin. ilk hatanı söyleyeyim bi kere yemeği odana annen getirmemeli; bu durumda hem hareket etmemiş hem de fazla yemiş oluyorsun yemek odana gelse dahi yemeği al mutfağa git ye en azından yerinden kalkmış olursun iki adım bile harekettir her fırsatı değerlendir hareket için ekmek almaya çık ailenle alşverişe git vs. ya da kendine efor sarfettiğin bi uğraş bul (bu sadece hareket işini zevkli hale getirmek için eğer koşuydu bilmem neydi o sana daha eğlenceli gelirse tabi ki senin tercihin önemli olan bu uzun süreçte hangisini tercih edersen sabırla hergün yapabilmen zaten dediğim gibi bi iş yapsan bir gün bitecek sadece hareket etmeye başlamak için bir alternatif) mesela evi boya ne bileyim tamirat-tadilatlar yap bu senin ilgi alanına da kalmış, geçen yıl ablamı evlendirirken babam, ben ve eniştem bütün evi yeniledik; boya fayans derken hepimiz inanılmaz kilo verdik. Bunların dışında yaz tatilindesin çık dışarı yürü iki tur at en azından her gün 30-45 dk yürüyüş yapmalısın, body building falan uzak dur derim zamanı gelince yaparsın 16 yaşındasın boyun 1,75 daha uzayabilirsin vücut geliştirme yerine basket oynayabilirsin dersen ki kilom var o zaman en güzeli yüz yüzecek yer yoksa da yürüyüş ve koşu en önemlileri. Şınav falan o işleri de fazla abartma (tamamen bırak demiyorum sadece ayarını bil) daha boyun uzar özellikle basket, yüzme vs. çok faydasını görürsün. İradene hakim olup abur cuburu azaltman lazım bi süre sonra canın istemez zaten çok yağlı gelir, tamamen kesersen bir gün çok canın ister oturur hepsini yersin o yüzden canın isteyince çok az yeme olayını kafada bitirmen lazım. Son olarak da internetten falan bulup da diyet miyet deneme zararı bile dokunabilir vakit ve para problemin yoksa en temizi bir beslenme uzmanına danışabilirsin sonuçta herkesin vücut ihtiyaçları farklı ve herkesin farklı bir beslenme programı uygulaması lazım en iyisi ölçümlerinin yapılıp sana uygun programın yazılması. (Bu en ciddi tavsiyem bir programa disiplinle bağlı kalırsan işler çok kolaylaşır, zaten uygulamaya başlayınca alışıyorsun canın istediğinde tadımlık abur cubur ye ki sonra bir gün oturup kendini paket paket cips yerken bulma) Kilo işleri sabır ister kolay gelsin.

Edit: Düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mustang Fastback -- 23 Temmuz 2014; 14:19:29 >

• 4 sayfa okudum dayanamadım yazacağım.
    Arkadaşım koskoca 16 yaşına gelmişsin hala annene mi getirttiriyorsun yemeği.Git kendin al ne kadar yiyeceksen (israf etmeden!) yemeğini. Birde diğer konu kulaklık var kulağımda nedir ya bitkisel hayatta misin arkadaşım bırak kulaklığı çık dışarı gez. Zaten oturarak olmadı mı bu kilolar. Evde oturarak veremezsin kilo söyleyeyim sana.

(Senin gibi kilo sıkıntısı çekiyordum. 110 dan 83 e düştüm . 8 kilom kaldı Ideale. Istersen pm den yaz bana spor ve beslenme tavsiyeleri vereyim.)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 ay boyunca 1000 km bisiklet sürdüm (sınavlarımdan dolayı her gün binemedim),yemeği de öyle fazla kısmadım. (abur cubur yemiyordum tabiki).106'dan 96'ya düştüm.Boyum 1.81.Şimdi ramazanda çok km yapamadığım için yürüyüş ve mekiğe de ağırlık verdim.Yemekleri az tutuyorum ve sahurda da yulaf ezmesi yiyorum.1 haftada 1.5 kilo daha verdim.(80'e kadar devam )Yiyecek-içecek ve spor kısmında PM'den yardım edebilirim.
    Ayrıca anlaşılan tüm gün oyun oynuyorsun.Ben de oynarım ama tüm gün değil,2 saat fazlasıyla yeterli oluyor.Hem bir kere sporun tadını aldın mı,bir daha bırakamazsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kefalci -- 23 Temmuz 2014; 14:40:58 >
  • eğer çok az hareket ediyorsan veya spor yaparak kilo vermek sana zor geliyorsa

1)kola,cips ,çikolata vb yiyecekleri yemeyi kes
    2)çok az ekmek ye
    3)yemek yemeden önce mutlaka 1litre su iç.
    4)acıkırsan yine su iç sonrada azıcık atıştır.

ama hem güçlü hemde fit bir vucüda sahip olmak istiyorsan spor yapmak şart!
  • Kartondanbebek K kullanıcısına yanıt
    Hocam ben 15 kilo verdim 3-4 ayda..
    Sürekli aktifdim hayatta toplu taşıma aracı kullanmadım, hep yurudum nereye gidiceksem surekli yürüyerek seri adimlarla gittim.. En buyuk faydasida buydu.

Ekmeği tam buğdaylı olanini tuketirdim. Cayi,nescafeyi sekersiz icip tatlilardan uzak durdum.( Çikolata haric ama cok tüketmezdim. )

Tuzu evde kullanmıyoruz bile zaten disarda yediğimiz yiyecekler tuzlu olurdu o yetiyordu bana göre.

Abur cubura gelirsek eğer kola icmiyorsun sanırım bu iş kolayla olmaz hocam ice tea'leride tuketmiyordum hatta sana tavsiyem olarak uludağ limonata (sekersiz) veya dimes %100 organik vişne suyu vardi galiba onu tuketebilirsin ice tea felan yerine..
    Zaten sağlıklı beslenince insan 1 paket cips yiyince lanet okuyor o nasil birşeydir diyor karnini alt ust ediyor o yuzden yiyemiyordum..

Ama sporsuz bu iş olmaz kesinlikle spor yapmalısınız hocam her aksam 1-2 saatlik yürüyüş insanı motive ediyor kimseyi takma yürü hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.U.I.M. -- 23 Temmuz 2014; 15:05:37 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• inşaatin birine git yaz tatilinda amelelik yap maseilere kal erken yat erken kalk genelikle çorba ye yarim somundan fazla yeme spor salonuna para verme para kazanarak zayifla :D ben kendim 23 yaşinda 1.77 cm boyundayim kilom 90 10 kilo fazlam var ne yaparsam yapayim zayiflayamiyorum bazi insanlarin bünyesi böyle oluyor metobolizma yavaş o yüzden doğal bitki çaylari filan dene olmadi doktora git sağlam bir ilaç yazsin sana dahada olmazsa sende obezite var geçmiş olsun ben kendim fazla dert etmediğimden bitkisel ilaç kullanmiyorum yeşil çayi öneriyorlar oda tadini sevmiyorum.
  • bende tam aksine kilo alamıyorum herkesin derdi ayrı
  • armada16 A kullanıcısına yanıt
    ben de 17 yaş 1.86 boy fakat 74 kiloyum buna rağmen göbek var senin nasıl sırıtmıyor kilon
  • hergün düzenli olarak mekik şınav çek hem kilolar kasa dönüşür hemde kilon azalır vede hareketli ol çok yemek yeme az ve tam ye
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Sherlock-

Bu konuda sert konuşan herkes senin iyiliğin için yapıyor

farkındayım dostum hepsine saygım var hatta daha iyi yapıyorlar sert konuşunda kafama girsin şu lanet şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Soru Bankası

hep bi bahane bulmuşsun kendine. yok ondan dolayı, bundan dolayı, şundan dolayı...

ziyan olmasın diye yiyorum, annem çok koyuyo üzülmesin diye yiyorum, ekmek önüme geldiği için yiyorum (aklına o ekmeği alıp ekmek sepetine geri götürmek gelmiyo nasıl kendini şartladıysan sen), abur cubur almıyorum ama aldıkları için yine kendimi tutamıyorum yiyorum demiyosun da ziyan olcak diye yiyorum diyosun. sen kendini ziyan ederek, tabi bunu kendini engelleyemeyerek yapıyorsun, başka şeylerin ziyan olmasına engel oluyorsun. sonra bi bakmışsın 100 kilo tosun gibi olmuşsun.

senin arkadaşın da dediği gibi kafa yapını, olaylara bakış açını değiştirmen lazım. hele ki birşey yapamadığın birşeyi başarmak istiyorsan hatalarını kabul etmekle başlaman lazım işe.

bence bu kafayla o kiloları hayatta veremezsin.

edit: mesajlara verdiğin cevaplara baktım da, bunları boşuna yazmışım. sen bu kafayla bi 30 kilo daha alırsın israf olmasın diye

teşekkürler dostum mesajı editledim editlerken yazmış olmam gerek aburcubur ve yemek işini ailemle konuştum

• Ne gereksiz bir insanmışsın sen ya. Neymiş annesi çok yapıyormuş yemeği. Bu kadar mı konuşmadan yoksunsunuz annenle? Söyle anne kilo alıyorum sağlığıma zararlı artık az yiyeceğim sen de az yap yemeği diye. İsraf falan hikaye bunlar az yaptırt annene. Sen çok yiyerek de israf yapıyorsun aynı şey oluyor. Hatta hem israf hem de zararlı.
  • Yemeği sen odada yerken, annen tek başına mı yiyor yemeği? Bizim adetlerimiz böyle mi?

Ramazandan sonraya ertelemeyi bırak. Şimdiden başla.

Kilo vermeye dikkat et. Öyle birden 20-30 kilo vereyim deme. Vücudun alışamaz. Lastik gibi uzar vücudun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ztalan

Sana iyilikle söylemişler kilo ver diye olmamış sonra da daha etkili olması için alay konusu yapmışlar. Yani sırf senin iyiliğin için. Kendine gel ve azimle kilo ver.

Dostum şu ana kadar kilo vermelisin bence diyen arkadaşlarım vardı zaten haklılarda hatta ancak bazı kendini bilmezler işte dalga geçiyor ne diyeyim tutacaz bu boğazı

@Murty55 yazarsan sevinirim

@Zuckuss Salatakıl , havuç , domates ( bazıları meyve bazıları sebze diyor ) , salatalık , fasulye bunlar yeterlimidir beslenmem için sebze kısmından ?

@Zgbayraktar teşekkürler deneyeceğim.

@Mustang Fastback Teşekkürler koşmada sıkıntım var hep yere yapışırım koşarsam dikkat etmem yürüsem olurmu ? ( bazen yürürken dahi düşebiliyorum )

• quote:

Orijinalden alıntı: kobra90

inşaatin birine git yaz tatilinda amelelik yap maseilere kal erken yat erken kalk genelikle çorba ye yarim somundan fazla yeme spor salonuna para verme para kazanarak zayifla :D ben kendim 23 yaşinda 1.77 cm boyundayim kilom 90 10 kilo fazlam var ne yaparsam yapayim zayiflayamiyorum bazi insanlarin bünyesi böyle oluyor metobolizma yavaş o yüzden doğal bitki çaylari filan dene olmadi doktora git sağlam bir ilaç yazsin sana dahada olmazsa sende obezite var geçmiş olsun ben kendim fazla dert etmediğimden bitkisel ilaç kullanmiyorum yeşil çayi öneriyorlar oda tadini sevmiyorum.

dostum çalışmak bende istedim hem kendi paramı kazanmak ve zorluklarını öğrenmek için hemde ordan oraya giderim zayıflarım vs vs diye ailem gitme dedi

• basketbol
  • quote:

Orijinalden alıntı: der ve gider

Ne gereksiz bir insanmışsın sen ya. Neymiş annesi çok yapıyormuş yemeği. Bu kadar mı konuşmadan yoksunsunuz annenle? Söyle anne kilo alıyorum sağlığıma zararlı artık az yiyeceğim sen de az yap yemeği diye. İsraf falan hikaye bunlar az yaptırt annene. Sen çok yiyerek de israf yapıyorsun aynı şey oluyor. Hatta hem israf hem de zararlı.

dostum okuduysan zaten annemle konuyu konuştum yinede fazla getiriyor

@Persheid1903 dostum oruç ile yürürsem sıkıntı çıkarmı vücut zaten susuzluktan etkisini gösteriyor 5 litre yerine günde 2 litre içer oldum ramazandan dolayı
  • Kartondanbebek K kullanıcısına yanıt
    bence tıbbi yardım alman + beyaz ekmeği kesmende fayda var... tam buğday ekmeğine geç... diyet şart değil... doktor gözetimi şart...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartondanbebek

quote:

Ne gereksiz bir insanmışsın sen ya. Neymiş annesi çok yapıyormuş yemeği. Bu kadar mı konuşmadan yoksunsunuz annenle? Söyle anne kilo alıyorum sağlığıma zararlı artık az yiyeceğim sen de az yap yemeği diye. İsraf falan hikaye bunlar az yaptırt annene. Sen çok yiyerek de israf yapıyorsun aynı şey oluyor. Hatta hem israf hem de zararlı.

@Persheid1903 dostum oruç ile yürürsem sıkıntı çıkarmı vücut zaten susuzluktan etkisini gösteriyor 5 litre yerine günde 2 litre içer oldum ramazandan dolayı

Fazla getiriyor diye yemen mi lazım hiç mi beynin yok?

Yediğin zaman o yemekler çöpe gideceğine senin yağlarına ekleniyor. Çöpe gitse daha faydalı. Sen ve annen ikinizin beyni fazla çalışmıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kartondanbebek

quote:

Fazla getiriyor diye yemen mi lazım hiç mi beynin yok?

Yediğin zaman o yemekler çöpe gideceğine senin yağlarına ekleniyor. Çöpe gitse daha faydalı. Sen ve annen ikinizin beyni fazla çalışmıyor.

Çöpe gidip ziyan mı olsun dostum ? ziyan en sevmediğim şey ve anneme hakaret etmezsen sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartondanbebek -- 23 Temmuz 2014; 18:05:43 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.