Şimdi Ara

Kilomdan dolayı dalga geçiyorlar ( 2 Yıl Sonra Gelen Edit )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
215
Cevap
1
Favori
6.855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Anlaşılmayan 1-2 konu olmuş tekrardan yazıyorum. ( her önerinizi dikkate aldığımı bilmenizi isterim önemli konu benim için çünkü )

yaşım 16 1,75 cm boyum var ve 100 kiloyum

Gittiğim yerlerde kilomdan dolayı sıkıntı çekiyorum ve bu sıkıntılar yüzünden zayıflama kararı almış bulunmaktayım. Ailemde yemek saatleri belli olmuyor ve kulaklık takılı olduğundan dolayı annem odama gelip yemeği koyuyor bana kalsa ben alayım annemi yormayayım. Annem 7/24 mutfaktadır yemeği geri götürsem üzülebilir yaptığım yemeği sevmemiş diye vaktinde konuştumda anlatamıyorum az getirirmisin olayını. bana getirilen yemekler ziyan olmasın diye yiyorum ondan dolayı. Annem olmadığı vakitlerde çoğunlukla kendim yemek yaparım tost vs vs ara sıra babam yemek hazır olduğunu söyler gider yemeği istediğim kadar alırım babam konusundan rahatım ondan dolayı. Abur cubur , ekmek , kola kes demişsiniz Kolayı zaten içmiyorum. Abur cubur olduğu zaman yerim sadece alındığındada bol alınır ama orası sıkıntı oluyor irademe sahip çıkamıyorum bazen alıyorum bol bol yiyorum. yemeğimde ekmek olsada olmasada problem olmuyor gelen yemeği yiyorum yani 1 kase çorba getirilse onu yerim fazlasını almam. 1 tabak çorba getirilirse onu yerim fazlasını almam. Ancak anneme anlatamadım az getir olayını kızmaya gönlüm el vermez zaten biricik annem o benim koşu demişsiniz yapmaya başlayacağım ramazandan sonra . Tatlıyı kes diyen olmuş tatlı evde olsa dahi yemem çok çok nadir yerim . Body gibi yerlere gidersemde kilomdan sıkıntı çekerim diye düşünüyorum gitmeye korkuyorum ondan dolayı sanırım koşarak idare edeceğim evdede şınav çekerim her gün çekiyorum 2. gündeyim 7 yapabildim hayırlısıyla üst rakamlara çıkacağım kilo fazla olunca kolda sıkıntı çekiyor malesef.
    Araştırırken terleme ile zayıflama buldum havalarda sıcak denesem ne kadar sağlıklı olur ?

Edit: Evet arkadaşlar olmuş bir 6 ay dediklerinize uydum spora başladım düzenli olarak yaptım yememe beslenmeme dikkat ettim azmettim başardım 120 kilodan tam olarak 81 82 lere kadar indim hepinize teker teker teşekkür ediyorum ben azmettim başardım aranızda hala kararsız olan varsa kesinlikle spora başlamasını öneriyorum çok zevkli artık fazla kilolu göstermiyorum beni gören arkadaşlarımda çok şaşırıyor tekrardan çok teşekkür ediyorum sizlere

bu arada yazdıklarımı okudumda şuan okuyunca hepsi birer bahane gibi geliyor zayıflamamam için

Edit2: bu konuyu açtığımdaki fotoğrafımı malesef bulamadım. Ancak problem değil daha küçükkenki fotoğrafımı atma kararı aldım Herşeyden önce azmeden insanı durdurabilecek birşey yoktur arkadaşlar. Bazılarınız için başardığım şeyler az olabilir tabiki... Benden çok daha kilolu olup kilo veren insanlar vardır burda. Bundan 2 yıl önce 100 kiloyum yazmışım. İşte o özgüven eksikliğinden kaynaklı bir yalan. 120 Kiloydum. 41 Kilo verdim şuanda 79 kiloyum. Bir ara tekrar çıkmıştım ancak geri inmiş bulunmaktayım

Eski Halim:

Şuanki Halim:

Eğer sizde gerçekten kalbinizden zayıflamak istiyorsanız gidin spor yapın. Size verebileceğim en güzel tavsiye... Hem sağlıklı kalıp hemde zayıflamaktan güzel ne olabilir? Kilonun size kaybettirdiği tek şey özgüven eksikliği değil aynı şekilde sağlığınızda. Bunu düzeltmek sizin elinizde arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartondanbebek -- 19 Mayıs 2016; 12:17:52 >

• Bende aynı şekildeydim hocam az yiyeceksin başka yolu yok birde hareketli ol çık gez dışarda 17 yaş 1.87 boy 103 kiloyum şuanda o kadar sırıtmıyor kilom dahada verecem inşallah
  • Çok getirirse sen az ye bi salona yazıl vücudun sıkılaşsın.yemeklerini sen yap al bi tavuk göğsü tavada yağsız kızart mesela
  • quote:

Orijinalden alıntı: armada16

Bende aynı şekildeydim hocam az yiyeceksin başka yolu yok birde hareketli ol çık gez dışarda 17 yaş 1.87 boy 103 kiloyum şuanda o kadar sırıtmıyor kilom dahada verecem inşallah

Annemle bu konuyu konuştum yinede fazla getirmekte kendisi. Geri götürmeye kıyamıyorum hem iradesizlik ( evet kabul ediyorum bazıları yazmış gözümü açmış çok teşekkürler onlara ) israfın arkasına saklanıyor gibi olmuşum ancak israf etmekte istemediğim doğru

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartondanbebek -- 23 Temmuz 2014; 17:57:15 >
  • Abur cuburları kes, kola içme,ekmeği az tüket

92 kilodan 75'e düştüm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nice Beach

Abur cuburları kes, kola içme,ekmeği az tüket

92 kilodan 75'e düştüm.

kolayı hiç sevmiyorum. ekmek konusuna gelirsek yesemde yemesemde fark etmez olsada olur olmasada olur kafasındayım ben. abur cubur ise alınmasada olur alınsada olur fark etmiyor oda ancak ailem alıyor alınca onlarda çöpe gitmesin diye yiyorum . Başıma ne geliyorsa şu ailemden geliyor veya israf etmeme düşüncemden
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorunsuz Genç

92 kilodan 75'e düştüm.
    Kendi yemeğini tabağına kendin koy masadan tam doyup kalkma + mutlaka spor salonuna yazıl.Evde spor yapılmıyor git spor salonuna parayı ver madem israfı önemiyorsun israf etme son kuruşuna kadar git salona.Zaten kilo vermeye başladıkça gaza gelir daha çok asılırsın
  • Ailenin verdiği ywmeği getirdiği gibi yarısını tencereye geri dök yada kaba koy dolapta sakla yarın y
  • Kilo vermek isteyenlere genel bir oneride bulunayim.yediginize ictiginize tabi ki dikkat etmelisiniz ama bence en onemlisi hareketli yasam tarzini benimseyin.asansor kullanma,kisa mesafeleri yuru,evde bir is oldugunda sen yap.ornekler cogaltilabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartondanbebek

quote:

Orijinalden alıntı: Nice Beach

92 kilodan 75'e düştüm.

kolayı hiç sevmiyorum. ekmek konusuna gelirsek yesemde yemesemde fark etmez olsada olur olmasada olur kafasındayım ben. abur cubur ise alınmasada olur alınsada olur fark etmiyor oda ancak ailem alıyor alınca onlarda çöpe gitmesin diye yiyorum . Başıma ne geliyorsa şu ailemden geliyor veya israf etmeme düşüncemden

Bırak kardeşim yeme. En önemlisi sen annenelere söyle ben yemiyeceğim diye. Annen gelip ye oğlum sonra zayıflarsın derse sakın inanma :) yeme :) bir de yapabilirsen çayına şeker atmayı bırak. Dalga geçenler ile de arkadaşlık kurma onlar insan değiller.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taarin

Kendi yemeğini tabağına kendin koy masadan tam doyup kalkma + mutlaka spor salonuna yazıl.Evde spor yapılmıyor git spor salonuna parayı ver madem israfı önemiyorsun israf etme son kuruşuna kadar git salona.Zaten kilo vermeye başladıkça gaza gelir daha çok asılırsın

evde dahi aşırı derecede hızlı kilo verebiliyorum yemek yemediğimde çünkü hep meşgul olduğumdan yemek yemeyi düşünemiyorum bile birisi haber vermediği sürece keşke vermeselerde zayıflasam 1,5 haftada 4 kilo verebildim azaltarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: EllieTHLOU

Ailenin verdiği ywmeği getirdiği gibi yarısını tencereye geri dök yada kaba koy dolapta sakla yarın y
    Spora yazıl ama aynı yemeği ye
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kartondanbebek

quote:

Orijinalden alıntı: Taarin

evde dahi aşırı derecede hızlı kilo verebiliyorum yemek yemediğimde çünkü hep meşgul olduğumdan yemek yemeyi düşünemiyorum bile birisi haber vermediği sürece keşke vermeselerde zayıflasam 1,5 haftada 4 kilo verebildim azaltarak

Yemek yemeden zayıflamak sağlıklı değil.Ayrıca çok çabuk geri alma riskin var.Git spor salonuna yazıl hem vücudunu toplarsın hem sağlıklı zayıflarsın.16 yaşındasın daha yemek yemeden olmaz dinle beni git spor salonuna..

• 1.75 boy 18 yaş 50 kilo
  • Kartondanbebek K kullanıcısına yanıt
    napcan biliyonmu kardeş bende Kiloluydum ama senin kadar değil kepek emeğine geçtim tatlı falan az yedim sabah ve akşam olmak üzere spor yaptım süresini arttırarak tabi ve okul açıldığında ideal kilodaydım :) vermiştim tabi bu benim için sen daha sıkı yapmalısın unutmaki eninde somunda spor zayıflatır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yarr

Spora yazıl ama aynı yemeği ye

spor salonuna yazılmaktan çok kapşonlu kalın bir üstü giyinip kulaklığı takıp delicesine koşasım var şu günlerde ramazan bitsin onu bekliyorum bana kalsa spor salonuna falan başlarımda ondan önce biraz kilo vermek istiyorum yazın bitimine 1,5 ay var 80 e düşemeyeceğim belkide ama çabalarsam başarırım diye düşünüyorum 80 e düşersem okulla , spora gidip yerimde oturup asosyal olmak yerine sosyalleşmek istiyorum ileride sıkıntı çekeceğimi düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: FRKN_01

napcan biliyonmu kardeş bende Kiloluydum ama senin kadar değil kepek emeğine geçtim tatlı falan az yedim sabah ve akşam olmak üzere spor yaptım süresini arttırarak tabi ve okul açıldığında ideal kilodaydım :) vermiştim tabi bu benim için sen daha sıkı yapmalısın unutmaki eninde somunda spor zayıflatır

tatlıda yemem neredeyse hiç yemem evde olsada yemem severim ama gerek duymam . ekmek olmasada yaşarım şu hayatıda konulunca önüme yiyorum ama. Ekmeği direk keserim kepek ekmeğide yemem zor gelmez bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartondanbebek -- 23 Temmuz 2014; 17:58:09 >
  • kardeşim bu konuda herhangi bir bilgi ve tercübem yok
    o yüzden nasil zayiflayacagin konusunda birşey diyemem.

ancak anladigim kadariyla sende gerçek manada bir istek ve kararlilik yok.
    ne demek abi olsada olmasa da, yesem de yemesem de, annem getiriyor diye yiyorum veya
    yemekler çöpe gitmesin diye temizleyip bitiriyorum..

herşeyden önce bence bu kafa yapini degiştir, düşünce yapini degiştir. yoksa bütün çabalarin boşuna.
    belki düşünce olarak böyle bir insan degilsin ancak yazdiklarinda bunu anladim.
    umarim bu sorundan kurtulursun
  • Kartondanbebek K kullanıcısına yanıt
    Aile bireyleride etkin rol oynuyor diceksin bana bu kadar yemek koy diceksin annene hayatım etkileniyor de kilo olayından ama mutlaka sabah akşam kendini ayarla spor yap yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: pitch_me

kardeşim bu konuda herhangi bir bilgi ve tercübem yok
    o yüzden nasil zayiflayacagin konusunda birşey diyemem.

ancak anladigim kadariyla sende gerçek manada bir istek ve kararlilik yok.
    ne demek abi olsada olmasa da, yesem de yemesem de, annem getiriyor diye yiyorum veya
    yemekler çöpe gitmesin diye temizleyip bitiriyorum..

herşeyden önce bence bu kafa yapini degiştir, düşünce yapini degiştir. yoksa bütün çabalarin boşuna.
    belki düşünce olarak böyle bir insan degilsin ancak yazdiklarinda bunu anladim.
    umarim bu sorundan kurtulursun

Dostum getiren yemeği yemezsem aynı şekilde götürsem ailem durumdan hoşnut kalacakmı ? getirilmese yemeyeceğim artık. annemle bu konuyu konuştum ancak getiriyor önerin bana birşey. Olsa yerim olmasada aramam yemeği demek istedim orda yememek tabikide tercihim . ancak önüne konuluncada yemezsen ayıp olur Düşünsene babasın yemek yapıyorsun oğluna aynı şekilde geri getiriliyor ?

Üstteki yorumunu okudum dostum annemle dediğim gibi konuştum azalttığını söylesede azalttığını hissedemiyorum anlatabildimmi dostum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartondanbebek -- 23 Temmuz 2014; 17:59:25 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.