Çevirmede ehliyetimi isteyen polis memuruna kimliğimi verdim ve birleştirdiğimi söyledim ama ısrarla ehliyetimi istedi bende taşımıyorum birleştirdiğim için dedim ve ceza yedim. Biraz araştırdım ama net bir şey bulamadım. Bu cezaya itiraz etme hakkım var mı var ise neyi ileri sürerek itiraz edebilirim. Kulaktan dolama bilgi ile ehliyet taşımadım sonuçta. |
Kimliğimle Ehliyeti Birleştirdim Ama Israrla Ehliyet İstedi ve Ceza Yedim
-
-
Up -
birleştirme ne oluyor acaba?
-
Kimlik ile ehliyeti birleştirdiğinizi söylemenize rağmen ısrarla ehliyet isteyen polisin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Bazı nüfus dairesi linklerinde de yazıyor. O polisin bağlı bulunduğu İçişleri Bakanlığının sitesinde de 21/09/2020 tarihli duyuruda da yazılı...
Bakanlıktan ilgili tüm birimlere bununla ilgili genelge mutlaka gönderilmiştir. Muhtemelen o genelgeyi o polisin de okuyup tebellüğ olunmuşluğu vardır...
www.icisleri.gov.trÇipli Kimlikte Yeni Dönem Başladıhttps://www.icisleri.gov.tr/cipli-kimlikte-yeni-donem-basladi
-
Nüfusmatik cihaz bulunan nüfus dairelerinde randevu almaksızın gidip cihaza yeni tip kimlik kartınızı takıp ardından birkaç doğrulama işleminden sonra sürücü bilgilerinin tc kimlik kartına aktarılmasına onay veriyorsunuz. Böylelikle sürücü belgesi bilgileriniz tc kimlik kartı belgenize eklenmiş oluyor.
-
cevap için teşekkürler, konuyu açan kişiden de anlaşılabileceği gibi yasal olarak geçerliğini kabul etmiyor polisler demek
-
O zaman itiraz etmem halinde ceza iptal olacaktır bir gerekçe sunmama gerek yok.
Bilgi için teşekkürler. -
hukuk olmadığı için belki ceza iptal edilmeyebilir.
muhtardan bir fakirlik belgesi ibraz edip barodan avukat talep edin.
ceza mahkemece kaldırılmazsa anayasa mahkemesi, anayasa mahkemesi kabul etmezse avrupa insan hakları mahkemesine kadar gitmenizi öneririm
cunku hukuk kalmamış hukuk yok
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X