Bildirim
Kimsenin YAPAMADİGİ Dinamik Sorusu
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elonardo -- 10 Mart 2017; 1:51:33 > -
50x0.25=12.5
50-12.5=37.5
37.5/5=7.5
7.5x2=15+ 20x0.25
=20
O kadar basit mantık olur mu yav -
quote:
Orijinalden alıntı: elonardo
sürtünme cismin ağırlığını ve ipteki gerilme kuvvetini etkilemez ipin bağlı olduğu cisimin ağırlığı kadar gerilme olur yani 20 N
Gerilme kuvveti =cismin ağırlığı diyemeyiz hocam
F nete yani ma ya eşittir ipteki gerilme kuvveti
Sadece bu soruda denk gelmiş
Tesekkurler herkese
3kg olana etki eden Fs=7.5 N
2kg olana etki eden Fs=5 N
50-12.5=37.5 net kuvvet
37,5=5.a (F=m.a) ise a=7,5
Sistemin sağa doğru hareket ettiği anlaşıldığına göre bu bulduğumuz a yı T yi bulmak için kullanicaz
3kglık kutunun üstündeki kuvvetler:
Sağa doğru 50N, sola doğru ise T ve Fs yani 7,5 N
(42,5-T)=3. 7,5 (F=m.a) (Denklemi bu şekilde kurmamizin nedeni sistemin sağa hareket etmesi)
42,5-T=22,5
T=20
Veya 2kg lık kutudan yola çıkarak bulmak istersek;
(T-5)=2.7,5
T=20
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gin and tonic -- 10 Mart 2017; 1:57:53 >
aynen hocam doğru diyorsun ivmeler eşit olunca benim kafa gitti bi kaç pratik çözüm vardı onlarla karıştırdım her neyse iyi akşamlar sana en iyisi yatayım ben :D -
Arkadaşlr bu tarz bi soru gelirse ipin arkasındaki ağırlık kadar ipte gerilme olur cevap direk 20. Yatayda iple bağlı olmalı
Şimdi yok öyle mantık falan demeyin makina mühendisliği 3. Sınıf öğrencisiyim
Olmuyor hocam bende öyle demiştim istersen rakamları değiştir soruyu yeniden çöz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X