Şimdi Ara

kimseye borç vermeyin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
9.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tl ile asla borç vermeyin altına endexleyin en mantıklısı bu

20 bin tl borcu var 6 sene geçmiş 25 bin veririm diyor altın kaç kat artmış umrunda değil

Örneğe bak şimdi iyi okuyun

Biri hacca gidecek hac çıkmış parası yetişmiyor kocam gidecek benim de param yetmiyor diye ağlayıp sızlıyordu. Ben de hayırlı bir iş dedim verdim x miktar parayı. o çooook sevdiği diğer akrabası zırnık vermemiş tabiki beni de çok sevmez az sever. Parayı altın hesabımdan verdiğim için altın isterim dedim. Hatta kocanı bilmem ben seni bilirim dedim senin borcun. Geri ödedi ama ne dedi bana

"Ben ordan altından zarar ettim"

ne diyeceğimi bilmiyorum benim sayemde hacca gitmişsin sana iyilik etmişim

tamam alacağımı da almışım

o laf denir mi arkadaş yüzüme

borcumu istemişim o zaman da altın kuru aaazıcık fazlaymış aldığından o aradaki miktar kadar zarar etmiş

Sen haca gittin ne güzel kar ettin millet gidemiyor bunun takıldığı bana dediği noktaya bak

artık gerisini siz düşünün en iyisi böyle diyor

verip de düşman oluyorsun yani adamı zarara sokan biz olmuş oluyoruz iyilik ettiğimi demiyor yani zararına neden olmuşum

isteyince suçlu oluyoruz.

• askerde komutan yanına çağırdı sen millete borç para veriyormuşsun dedi

evet komutanım dedim

öyle deyince şaşırdı

ben de noldu da şaşırdı diyorum

meğerse faizle para veriyorum sanıyormuş

öyle olmadığı anlaşılınca iş normale döndü.

• bcan402 kullanıcısına yanıt

Senelerdir ticaret ile uğraşan bir tanıdığımın bir sözü var bu konu ile ilgili;

''Eğer birileri ile ilişkini kesmek istiyorsan o kişiye borç para vereceksin demişti''

• Lustiel L kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle :) bende ticaret yaptığımdan katılıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borç veriyorsan gerçekten ihtiyacı olana ve geri ödemese de problem etmeyeceğiniz kişilere verin sizde.

Yatırım tavsiyesi değildir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kesinlikle katılıyorum, borç verirseniz yüksek ihtimal geri alamazsınız.

• Sağdan soldan toplamaya kalksam 3 bine yakın alacağım vardır. Alan aldıktan sonra umursamıyor malesef ahlak olarak bitik bir milletiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7-8 ay önce babam kredi kartını bir arkadaşına düğün sebebiyle kullandırdı cüzi bir rakam 8-10 bin civarında sanırım. 5 Taksitle çekildi ve babam borcunu taksitleri kendi cebinden ödeyerek bitirdi. Arkadaşı halen ödememiş şubatta ödemeye başlarım 1000 1000 demiş :)) Başta demedi tabi ; sen karta Çek ben taksitleri öderim demiş. Babam da çok bozuldu bu duruma içine sindiremedi. Napacaksın işte hayat garip insanlar daha da garip . Sırf kimse borç istemesin yalan da söylemeyim diye hiç köşede nakit tutmuyorum  

• Yani 100-200 hiç bir şey. Yüklü borç istiyor adamlar birde. Bende kredim var bütün parayı oraya yatırdım kart limitimde doldu deyip vuruyorum kıçına tekmeyi. Akşamda gider iyi bir mekandan veya başka bir yerden eğlenirken veya başka bir şey yaparken foto falan paylaşırım. Buda ikinci tekme olur.

• Hibe edebilceğimiz miktar varsa hibe olarak düşünün. Öderse ne ala ödemezse zaten geri alma niyetim yoktu diye teselli olursunuz ve karşınızdakini tanırsınız. Yoksa hakkımız olan parayı geri istediğinizde en adi siz oluyorsunuz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Alıntı

metni:
    Biri hacca gidecek hac çıkmış parası yetişmiyor kocam gidecek benim de param yetmiyor diye ağlayıp sızlıyordu

Borçla hacca gidilmez zaten. Kurban, hac, zekat sadece kendi imkaniyla bunları karşılayabilecek insanlar icindir.

• ben önce elindeki telefona, altındaki arabayı ne zaman aldığına bakarım bakarım. zaten de vermem. maksat bahane olsun.

• Ben banka miyim ki borc para vercem
    Bu arada açılan konu her zamanki gibi cok gereksiz

• HayatınıYaşayamayanAdam kullanıcısına yanıt

"Alacaklı kapının iti değil mi gelsin gelsin gitsin" şeklinde halk arasında bir söz vardır.

Durumun vahametini gözler önüne serer

• hulkibey kullanıcısına yanıt

Öyle de şimdi eskisi gibi değil;

imkanı var.

evi arabası malları. O an nakit bulunmuyor

Hac kurası da yıllarca çıkmıyor

Salgın var deniyor yıllarca gidilmiyor

Dünyanın binbir türlü hali var biran önce imkan bulup gidilmesi iyi oluyor

Eskisi gibi ucuza hac yok ki

Mesela 5 bin liraya umre vardı birara

Şimdi gitsen hacca 16480 riyal 50 bin tl civarı yapıyor aşırı bir yükseklik var fiyatlarda

Normalde bu kişi yol parasını otel parasını karşılayabilecek güçte istenen para çok çok yüksek

• Yahu 1500 yillik hac "eskiden soyleydi simdi boyle" olur mu? Hac neyse o. Islam'in kurali neyse o. Eskiden oyleydi, simdi boyle mi olurmus?

Mesele de tam olarak o; o an odeyemeyecegi kadar yuksekse gitmesine gerek yok zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 27 Aralık 2021; 10:3:28 >
  • ödese ne olacak ki?

mart 2021 de 5000 tl borç verdim dolar 7.5 civarı idi sanırım

bu para ise çektiğim bir kredi nedeniyle bende idi.

2022 martda geri alıcam güya. faizi 20% 6000Tl ediyor. zaten dolar x2 x3 yapıyor ettimi 12-15000 arası diceksiniz ki dolar düşüyor 10 tlye martı görmeden paçayı sıvamayın.

bu sistem ömür boyu devam etmez ama mart a ama haziranda normale döncek sonra dananın kuyruğu kopacak kime girer o zaman boynuzu bilinmez

• 10 senelik arkadaşım 2 senelik 100 tl borcu yüzünden benle küstü neden istemişim diye, parayıda vermiyor hiç bir türlü farklı şehirdeyiz. bi ara bi akrabada amazon prime üyeliğim var olduğunu biliyordu, acil modem lazımmış ona, ısrar etti sen al bizim eve göndert ben sana hemen atıcam parasını dedi aldım bende güvenip benden yaşça da büyüktür, coinlerden de parasını 3 e katladığını idda ediyor sürekli ama 250 tl lik modem parasını en az 30 defa istedim öyle aldım, yazdığımda yazmamış gibi davranıyor başka konulara çekiyordu hep. bide hiç unutmam birisine ugreen apple örgülü kablolarından satmıştım, arkadaş senin kablon bozuldu dedi 1 ayda. getir kablona bakim olmadı elimdekilerden veririm sana dedim. kabloyu getirdi, resmen makasla veya bıçakla kesilmiş, utanmıyo musun dedim bu ne *mk dedim. bozuldu kablon kanka diyo bide utanmadan. o yüzden artık akraba, arkadaşlarla para mevzularından uzak duruyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_92 -- 27 Aralık 2021; 13:29:34 >

• yasin_92 kullanıcısına yanıt

Ugreen çabuk bozuluyor bazısı

Ben aldım amazondan biri bozuldu 2mt olan sanırım

Arkadaş almış onunki de bozuldu

Arkadaşın haklı olabilir

• ThePiraeusHunter kullanıcısına yanıt

Birine borç vermiştim mesaj attım o günkü altın kuruyla kaç gram altın alınabiliyorsa altına endexleyeceğiz dedim arkadaş kabul etti

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.