Verdiginiz örnek, gunesin bir cezve su isitamamasi kadar sacma. Bir seyini satar oder parayi. Hacca gitmeye niyet ettiği an tüm masrafını karşılayacak parayı nakit kenara koyabilmiş olması lazim zaten. Kaldı ki farz addedilen bir ibadetin çekilişe bağlanması başlı başına kumar. Ha piyango bileti almışsın ha hac için kuraya girmişsin. Hacca gitmek için kumar oynamak zorundasın, o yüzden günümüzde hac ibadeti zaten mümkün degil. Neyse konu bu degil, fazla uzadı, öğrenmek istemeyene laf anlatmamın faydası yok. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 27 Aralık 2021; 22:36:15 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
kimseye borç vermeyin (4. sayfa)
-
-
Gevşek birine sırf çocukluk arkadaşım ayağı çekiyor diye 4 kere borç verdim ailesinin durumu kötü diye. 3 keresinde hiç istemedim, 4.sünde cuma günü göndereceğim anam babam ölsün ki dedi. Neyse yolladım. 1 hafta geçti patron parayı göndermedi göndereceğim dedi 1 hafta daha geçti, sen benim ayrıldığım kız arkadaşımla mı irtibat halindesin merak etme gerçekler ortaya çıkar kardeş bilmem ne dedi. Neymiş o bu çocuğun maddi yönden sıkıntı çekmesini istermiş ben normalde borcu geri istemezmişim beni tanıyamamış demek ki o kız benim aklımı çelmişmiş.
Sen şizofrensin birader. Asla yazma bana dedim. Kendisini abisini komple sosyal medyalarımdan çıkardım.
Böyle pislikler çevremizde ne kadar az o kadar iyi.
Bundan böyle asla ama asla kimseye işimi görmeden para vermem borç asla vermem. Bana da kimse borç vermesin ben de asla istemem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 27 Aralık 2021; 22:37:42 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kardeş ben de senden kablo aldım, küflendi kablon çalışmıyor. Yenisini ver😂
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dünyadaki en kötü şeylerden bi tanesi borç verdiğin paranın dilencisi olmak.
-
birine para verecekseniz hayrına verin. diğer türlü zaten geri gelmeyeceği için stres yaparsınız. bu devirde kimseye borç verilmez. kendi ana baba evlada bile.
-
Ayrıca asla borç almam.Ama borç verdiğim çok oldu,yukarda belirttiğim gibi verdiğin paranın dilencisi oluyorsun,zor duruma düştüğümde oldu,ama parayı verdiklerimden zar zorda olsa geri aldım.
-
son kullanma tarihini geçirmişsin ben ne yapabilirim ki
-
Hocam bir de olaya şu yönden bakın. 800 TL ye üç çapsızdan kurtuldunuz. 1000 TL vereyim yakamı bırak deseniz hiçbiri gitmezdi...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Buradaki herkes zaten borcuna o kadar sadık ki ah gözlerim doldu. Herkes verdiğini bilir olmuş peki alıp vermedikleriniz ? Sizlerde kendinizi anlatır olmuşsunuz sanki. Madem herkes çok sadık namuslu kim bu borcunu ödemeyen y*vsaklar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
borç konusunda nankör olmayan kişiler zaten genelde borç istemiyorlar. daha doğrusu, borç konusuna riayet etmeyen kişiler ihtiyaç sahibi olmasalar dahi borç isterler.
düzgün insan da çok, düzgün olmayan da çok.
sıkıntı şu ki, düzgün olmayan kişiler sürekli etraflarından borç istiyor oldukları için sana bana borç ver diye gelen kişi %90 borcunu geri vermeyecek birisi oluyor.
ben şahsen düzgün kesimdenim. bir kez borç istedim o da 15 günlüğüne istedim, 25 günde geri ödedim yani günü gününe uymuş değilim sözüme ama adama bunu söyledim yani zaten küçük bir mebla idi.
bahsettiğimiz tarz insanlar borcu bi alıyolar senelerce geri vermiyolar. geri istersen adam direk seni tersliyo "neden para istiyon benden" diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Aralık 2021; 0:47:54 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Lise zamani yurtta kaliyorum bu gereksizle carsidayiz ben cüzdani unuttum sen öde ben sana veririm dedi eyv dedim parayi geri beklemiyordum bu arada neyse ayni aksam odama dogru gidiyordum bu gereksiz digerlerini anlatiyor bu gun proprietora yemek kitledim ne enayi adam diye
Yani bunlar kendilerini zeki saniyorlar ya o komik
Ahlaksizlik hirsizlik iyi birsey olarak goruluyour bu toplumda normal ahlakli bir toplumda o hikayeyi kimseye anlatmamasi anlatsa bile toplumdan buyuk tepki almasi lazim ama bizim toplumda gelen tepki lan ne kurnaz adamsin ha gibi
Yani kisaca bizden bir bok olmaz
-
hocam kişilikle alakalı, 2009-2913 arası dönemde ben yaşadım bu rezillikleri.
şöyle insanlar var:
1- paraya ihtiyacı olmadığı halde isteyebildiği kadar etrafındaki kişilerden borç topluyor (tamamen keyfine, böyle keyfi alışveriş falan yapıyo o para ile, ya da yiyo direk)
2- parası olduğu halde borcu geri ödemiyor. geri istenirse de durumum zor diyor ama bakıyorsun hayatı gani parası gani.
ben bunları 2009-2013-14 yıllarında yaşadım ve borç alıp geri vermeyenlerin maddi durumları da iyi idi, ve borç aldıkları parayı da keyfi yediler, bunu da saklamadılar.
hepsiyle aram bozuldu.
öte yanda çok ihtiyacı olduğu halde borç isteyemeyen de bi kitle var.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2020'den
Bir gün arkadaşı aradım nasılsın iyi misin diye ;
Hacı kaza yaptım 2,3 gün önce acil para lazım dedi.
Sende bişey yok iyimisin dedim. İyim ben dedi.
1000 TL istedi 500 var dedim. Yolladım.
1,2 ay sonra benim parayı yatır dedim.
5,6 sefer söyledim. Benim parayı yolla.
Kaza yapmış akıllanmamış.
Hep tamam, yollucam,
2022 giriyoz.
Kimseye borç vermeyin.
Borcu isteyen ark.kendiside Aileside düzgün ama yavşaklık yaptı.
Arkadaslarinizi kaybetmek istemiyorsaniz onlara borc para vermeyin.
-
Ne kadar güzel bir tavsiye. Borç vermeyin arkadaşlar, borç alabileceği bankalara yönlendirin.
2018 yılında 30 bin dolar borç verdim. Tüm birikimim o kadardı düşünün, yılların birikimi. Geri aldım mı? Hayır. Konuşuyor muyuz? Hayır. Telefonlara cevap veriyor mu? Hayır.
Hani bir laf vardır. Malım seni vereyim de mi kötü olayım vermeyeyim de mi?
Ben bu olaydan sonra tövbe ettim, bir daha verip kötü olmama kara aldım.
Geçen sene başında telefon almak için biriktirdiğim para vardı. Çok bir şey değil 4000 lira civarı. Ben de Mi 10T çıkmış, pro olanını gözüme kestirmişim, 256 GB versiyonu malum şekilde 4000 civarı. Pat bir telefon. 10 yıllık hemşire bir tanıdık aradı, İzmir'e tayini çıkmış ama işte acil para lazım, yol harcı mı ne yatmamış, çok kısa sürede yatar yatmaz vereceğim falan dedi.
Dedim memur kadın. Hani yatmaz üstüne.
Yattı.
En son bu ay başında aradım, dedim böyle böyle paraya ihtiyacım var, ödedi.
Peki Mi 11T Pro 256 GB çıktı, alabilir miyim 4000 liraya? Alamam. Geçen sene alacak olduğum Mi 10T Pro 256 GB alabilir miyim? Yine alamam. Çünkü 2 katından da fazla durum.
Bu bana ders oldu mu? Oldu diyorum ama muhtemelen yine başka bir tanıdık gelip istese, çok fazla rica etse kıramam. Sonra o da bir daha yüzüme bakmaz. 2008 yılından alacağım var ya. Asgari ücretli çalışırken yarım maaş borç verdim bir arkadaşa. 13 sene oldu o günden sonra bir daha ulaşamadım. Yıllarca görüştüğüm adam şimdinin parası ile 2000 lira için ölü taklidi yapıyor.
Borç vereceğiniz kişi en yakın arkadaşınız bile olsa o parayı yok sayın. Bu arada arkadaşınızı da yok sayın, zira o sizi yok sayacak artık.
-
Allah umarim beni kimseden borc para isteyecek duruma düşürmesin.Cünkü verdigin zaman kötu oluyorsun verebilecegi durumu varken bile vermeyenler var.Benim bir yere 50tl borcum olsa dahi gece aklima geliyordu biran önce vereyim diye.Aradaki fark bu.
Size garip gelecek birsey anlatayim.2020 ocak olmasi lazim babamin yakin arkadaşi benim araba alacagimi duymus.Borc para istedi,iyi insandi ancak bende o zamana kadar tüm birikim ile 4 teker bir araba alma isteğim vardi ailem yaşlaniyor hastane icin lazim diye,Miktarda 70 bin tl idi ve o zaman araba fiyatlari ucmustu aniden 50 binlik arac 70 80 bin tl olmuştu.Bende bunun farkindayim hemen almam lazim yoksa birkac aya daha cok artar diye,veremem dedim araba alicam vesaire diye aldim arabayi 1 haftada içinde.Egerki ben parayi verse idim en az 1.5 sene icinde alabilecektim parça parça,asil olay şimdi başlıyor.Ben arabayi aldim 1 sene sonra araba 100 bin oldu simdi ise 140 bin eger ben borc para verseydim araba almam imkansiz olacakti ve gecen annem bir ilac yüzünden ölümden döndü az daha geç kalsaydik düşünmek istemiyorum,yani benim araba ile hizli birsekilde hastahaneye yetisebildik ya arabam olmasaydi ya boşta takside olmasaydi ne olacakti? Bu aklima geldi düşününce hayat ince çizgilere bağli.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam hacca gittim geldim zaten
Kalanlara öğretirsiniz artık
İlginize teşekkürler
Kimseye borç vermedim vermem de, arkadaşlığını bitirmek istiyorsa bitirebilir sorun yok
Farklı şehirde yaşıyorum onlardan.
Az görüşeceksin iyi olacaksın
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X