Şimdi Ara

kimseye borç vermeyin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
9.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
68 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • millet borçla gelen parayı havadan gelmiş para geldi benim oldu gibi düşünüyor.

kendi mal varlığı gibi iyi hissetmeye başlıyor.

ödeme günü gelince de ya küfrede küfrede ödüyor ya da beni sömürüyor niye ona veriyorum ki diyor. ödemekten vazgeçiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• askerdeyken iki arkadaşa borç vermiştim birisi terhis olacağımı bildiğinden vermedi kanka ibanına atıcam diyordu. ötekine ısrar etmeseydim o da vermeyecekti parası varken bahaneler uydurmaya çalışıyordu. tr'ye özel mi bilmem ama çok ahlaksız var bu ülke'de. ben kimseden borç almam en kötü kredi çekerim birine muhtaç olacağıma ama oldu da alsam elime geçen ilk para ile o borcu kapatırım o kişi ile karşılaşınca yüzüm burkulur vermezsem.

1 arkadaşıma 200 tl

1 arkadaşıma da 200 tl

1 arkadaşıma 400 tl borç vermiştim farklı zamanlarda.

1.si 3.5 sene

2.si 3 sene

3.sü ise 2.5 sene oldu

hala borçlarını ödemediler. ödemedikleri gibi, hal hatır sormayı da kestiler.

o yıllar benim günlük mesaim 100 liraydı. sabahtan akşama kadar arazide yürüyordum. kolay kazanmıyorduk yani paraları. bildiğin 8 günlük emeğimi bu şerefsizlere hediye etmişim. üstüne bir de enayi muamelesi gördüm.

bu paralar beni zengin de etmez fakir de etmez. sadece onları tanımış oldum.

arkadaş haklı KİMSEYE BORÇ VERMEYİN.

Borç verip kötü olacağınıza borç vermeyip kötü olun daha iyi. Kendim hariç, verilen borcu istemeden getiren veya veren kişi görmedim. Alırken iyi güzel alıyor verirken bin dereden su getiriyor.

Aynı iş benim başımda da var şu an. Bunu yapan da akraba. Döviz borcu verdim. Adamdaki mantık, ben senden borç alırken döviz şu kadardı o miktara düşsün o zaman ödeyeceğim. İyi dedim 1 lira olunca ver de tam olsun.

Bir daha asla asla asla!!!

@pakkaji ya gerçekten Türkiye'deki borç isteyen çakal kişilerin psikolojisi ancak bu kadar kısa ve öz anlatılabilirdi. helal olsun valla. tam da yazdığın gibi bi kafa yapısı var bunların.

ya bak ben şu ana kadar belki 5-6 kişiye borç vermişimdir, tamamına yakınında aynı şeyi yaşadım, adamlar borcu geri talep etmeme çok şaşırdılar, şok oldular.

yani adama: "dünyaya meteor yaklaşıyomuş, dünyadaki çok hücreli yaşam formlarının hepsi 3 ay sonra ölecek, sonumuz geldi" diyecek olsan adam belki 10 birim şoka uğrar, aynı adam ben borcu geri istediğimde 8 birim şoka uğruyo.

adam istiyo ki ben borcu hiçbir zaman geri istemeyeyim, adam istiyo ki kendisi o borcu 10-15 sene sonra ve ölmüş TL değeri üzerinden geri ödesin.

özet: Türkiye'de insanlar borç isterken parayı geri vermemek üzere istiyolar, çoğunlukla bu böyle. "borç" değil de "hibe" demek lazım. para hibe edecek kadar zenginseniz borç verin, değilseniz kimseye vermeyin. "borç vermezsem kötü oluruz, araız bozulur" demeyin, borç verdiğinizde de kötü olacaksınız zaten.
  • Galiba hayatım boyunca 1 defa borç verdim, onda da pişman oldum
    Bir de bunların şöyle bir ortak özellikleri var,borcu hatırlatınca "kaçmıyoruz ya" tarzı bi savunma yapıyolar
    Ulan harbiden borç vermek pişmanlıktır ya

• adamsın hajı borç vermeden önce herkes kedi verdikten sonra bizi kapı köpeği gibi yapıyorlar yalvarmamızı istiyorlar

• askerdeyken iki arkadaşa borç vermiştim birisi terhis olacağımı bildiğinden vermedi kanka ibanına atıcam diyordu. ötekine ısrar etmeseydim o da vermeyecekti parası varken bahaneler uydurmaya çalışıyordu. tr'ye özel mi bilmem ama çok ahlaksız var bu ülke'de. ben kimseden borç almam en kötü kredi çekerim birine muhtaç olacağıma ama oldu da alsam elime geçen ilk para ile o borcu kapatırım o kişi ile karşılaşınca yüzüm burkulur vermezsem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taııbuv -- 25 Aralık 2021; 20:46:47 >
  • senetsiz borç vermem şahsen. ytd

• Hayatımda ilk defa birisine verdim durumu kötü diye acıma yetime …..

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Borç verip kötü olacağınıza borç vermeyip kötü olun daha iyi. Kendim hariç, verilen borcu istemeden getiren veya veren kişi görmedim. Alırken iyi güzel alıyor verirken bin dereden su getiriyor.

Aynı iş benim başımda da var şu an. Bunu yapan da akraba. Döviz borcu verdim. Adamdaki mantık, ben senden borç alırken döviz şu kadardı o miktara düşsün o zaman ödeyeceğim. İyi dedim 1 lira olunca ver de tam olsun.

Bir daha asla asla asla!!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mala zarar verme suçu hakkında
    4 yıl önce açıldı
    GSS Prim Borcu Acil Cevap
    10 yıl önce açıldı
    Borç Vermedim
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birkaç kez borç verdim hiç pişman olmadım. Borç verirken geri gelmese de olur diyeceğiniz miktarlarda verin.

• Hala bu devirde borç veren kaldımı yahu.?

• Hayatım boyunca kimseye borç vermedim. Paramı hep kendim yedim. Oh canıma değsin. Kudurun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 26 Aralık 2021; 10:54:57 >
  • 1 arkadaşıma 200 tl

1 arkadaşıma da 200 tl

1 arkadaşıma 400 tl borç vermiştim farklı zamanlarda.

1.si 3.5 sene

2.si 3 sene

3.sü ise 2.5 sene oldu

hala borçlarını ödemediler. ödemedikleri gibi, hal hatır sormayı da kestiler.

o yıllar benim günlük mesaim 100 liraydı. sabahtan akşama kadar arazide yürüyordum. kolay kazanmıyorduk yani paraları. bildiğin 8 günlük emeğimi bu şerefsizlere hediye etmişim. üstüne bir de enayi muamelesi gördüm.

bu paralar beni zengin de etmez fakir de etmez. sadece onları tanımış oldum.

arkadaş haklı KİMSEYE BORÇ VERMEYİN.

• Borca sadık adam , borcunu öder soyletmeden.
    Sana borcum var mıydı demez borcu varsa bilir.
    rezil işler
    Boyle rezil tipler yuzunden insan bildigi adama borc vermekten veya borc almaktan korkuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 26 Aralık 2021; 12:35:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanımadığınız adamlara mı borç veriyorsunuz? Geri alan yok maşallah. Borç dediğin herkese verilmez. Yakın arkadaşına, akrabana verirsin. Ondan da geri istemezsin zaten. Kendi gelir verir.

• Ben birisine borç veriyorsam eğer o parayı hibe ederim. Geri gelmeyeceğini bildiğim için.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben yeminliyim, kaç lira olursa olsun senet almadan bir daha borç vermeyeceğime. Ayrıca senet günü geldiğinde ödenmezse hiç uyarmadan icraya vereceğime dair yemin ettim deyin. İşine geliyorsa alsın.

• Ekseriyetle yüzsüzlerdir önceki borcunu ödemediği halde yenisini isteyebilen tipler var bir de

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Maalesef öyle, ticaret de. Arkadan daha büyük çıkarı varsa veya çıkarı devam ediyorsa borcunu getirir, değilse umursamaz. Ne zaman bu kadar ahlaksız olduk bilmiyorum ki. Bilseler vebalini ve sonuçlarını, sen kaçıp yerin dibine girsen bulup öderler ama imkanları olduğu halde ödemiyor çoğu.

• bcan402 kullanıcısına yanıt

100- 200 tl ye namusunu nasıl satıyor insan diyorsun ya, işte böyle satıyor demek ki.

• Çok eskiden bir arkadaş acil para lazım demişti ne için diye sorduğumda telefona internet parası çok geldi babama çaktırmadan bunu ödemem lazım demişti

babam duyarsa şöyle olur böyle olur demişti. Düşük ücrete çalışırdım O zaman da benim aylık maaşım 60 liraydı buna 50 lirayı zarfa koydum yolladım ne akılsa gidiş o gidiş. hani ne zaman ödeyeceksin dedim aylar sonra o da sen para yolladın mı ki elime geçmedi demez mi? buyur burdan yak. cızzzz etti ama yapacak bişe yok o para ööööyyle gitti haşırt olduk

Başka zaman kardeşime bana monitör al demiştin olmamıştı umrunda gözlerim acırdı tüplü monitöre bakmaktan

o kadar işsizlik vardı bende yani

sonra işe girince benden borç istedi bu araba alacağım falan ayağına 6500 liraya yakın verdim taaaa ne zamanı parası

arabayı aldı selamı sabahı kesti

hal hatır sormayı falan bıraktı

aramaz oldu

ödemeye gelince yav ayda bin lira bin lira yatır bari dedim

bir ödüyor bir ödemiyor falan en son dedim ki git neeeeeerden buluyorsan bul benim paramı yatır dedim huzur falan kalmamıştı artık parayı verdik bizim hayaller nolacak peki senin canın can da bizimki patlıcan mı?

artık bankadan mı çekti tefeciden mi aldı bilmiyorum

6500 lira vermiştim belki 1-1.5 yıl sonra ödedi onu da 5000 lira olarak ödedi ee neymiş ben sana ehliyet alırken yardım etmiştim dedi ulan o paranın hepsini sen vermedin ki bana ailem yardım etmişti birazını. ben o arada altın alacaktım o paraya ordan da baya zarar ettim

yıllar sonra para istedi işte ihtiyaç içinde olan kardeşine yardım eden falan bişeler anlattı

ben de verip de kötü olacağına vermeden kötü ol demişler dedim vermedim orda bir gülümsemişti gene tokatlayacaktı bizi

Yıllar sonra bu motor aldı ama benim adıma aldı. motor kendinin boşanma mevzuları vardı kendi adına yapmadı o yüzden motoru

motoru satacak bana vekalet ver motor için dedi

ben de vekalet parası şu kadar tutar tahminen zaten yakın ildeyiz. sen o vekalete vereceğin parayı bana ver bana da şu gün gel de o gün geleyim satışını yap hem gezmiş olurum seni görürüm dedim. Hem de notere para vermemiş/kaptırmamış oluruz o parayı değerlendirmiş olurum dedim. Aboovvv sen misin bunu diyen.. kinlendi düşman oldu bana: sadece yol paranı vereyim dedi pazarlığa oturdu benimle. zırnık kaptırmamaya çalıştı. vermedi o parayı da ben de gittim vekaleti noterden verdim zaten çok bişe tutmuyordu. asıl lafa gelelim. abim benim yanıma gelmek için benden mazot parası istedi diye ortalığa yaymış üstelik de kimseye sırrını anlatmayan ağzını bıçak açmayan kardeşim bunu diyor. ulan ben sana 6500 lira para vermedim mi aldığın arabanın üçte birini ben ödedim ben olmasam alamıyordun. bu para mara işleri dert gerçekten kimseye mecbur kalmadıkça para mara vermeyin insanı dert hastalık sahibi yapar ALLAH korusun

Zamanında babam kendi kardeşine para kaptırmış dert ettiydi artık içine kalp falan vardı adamda neler çekti o sıkıntılardan.

Benzer şekilde bacanaklardan biri de diğer bacanakları tokatlamıştı parayı alıp vermedi milletin altınlarını falan. şimdi hayır işi var falan diyor bana hiç duymuyorum enayi miyim babamı tokatlamışsın sen sıra bana mı geldi.

arkadaş da birine tokatlanmış özel olduğu için anlatamıyorum.

özetle ben o paradan ümidi kestim gelse de gelmese de benim için bir diyorsanız, veya çok değerli birisi parayı yese de helal olsun diyebiliyorsanız, veya gerçekten fakirdir ihtiyaç sahibidir sadakama zekatıma sayarım diyorsanız o parayı verin ALLAH rızası için

onun dışında kafam rahat olsun sağlıklı bir hayat yaşamak istiyorum diyorsanız sakın sakın aman haa

parayı git dilenciye ver ona verme o kadar

millet neler çekiyor bu borç para işlerinden

adam düğün yapacak para istiyor ne kadar diyelim x lira senin maaşın zaten o kadar 1 ay sonra yap düğünü diyorum. veya yap nikahını düğünü sonra yap

gerçekten ihtiyacı için isteyen az arabasının modelini yükseltecekmiş benim paramla hava atacaksın oh ne ala

Biri ev yaptırıyor benden para istedi vermedim adam da sıkıntı stress yapıyor birsürü sonra bu bana düşman oldu sanki ev yaptır para veririm dedim kendine. Bana mı güvendin de ev yaptırıyorsun.OOOO düşman oldu bana kinlendi vermedim diye. Gitti beni bir nedenle beni şikayet etti. Bana dediler ki bu adam sana niye öyle desin ki Ben de dedim ki bu kişi şu tarihte benden borç para istedi ben de vermedim o yüzden bana bu şekilde düşmanlık yapıyor dedim orda varya bişeler geveledi ama itiraz edemedi. Ben haklı çıktım çekip gittim o işten kurtuldum. Millet resmen düşman oluyor sana

Kardeşim 6500 tl verdiğim paramla aldığı arabayı da satlığa çıkarmıştı 23 bin lira istiyordu. 20 bin vereyim dedim yok dedi

gitti başkasına 19.750ye mi ne sattıydı daha düşük fiyata

kardeşine vermediği fiyatın daha aşağısına başkasına satıyor

neymiş aradığı arabayı bulmuş acil o fiyata satmış

o arabayı da satıp aldığı yeni araba da kendinden bize miras kaldı yarısı bana düştü

filmin sonuna bakacaksın iyiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 28 Aralık 2021; 12:14:2 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.