Şimdi Ara

Kindle Paperwhite 2 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
27
Favori
30.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gözü yoruyor mu? Mesela tabletten film izlediğimde film bittikten sonra hafif bulanık görüyorum 5-10 dakika sonra geçiyor fakat bunda direkt okuyacağım için daha kötü sonuç verebilir mi diye şüphelerim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Worm Holes kullanıcısına yanıt
    aynen touchta biraz gri tonda kalıyor pw2ye göre yazılar kullanılan mürekkep farklı pw2 de daha keskin ve net görüntü veriyor gözle farkediliyor tabi gözü rahatsız olan biri için elbette pw2 daha uygun olur ama normal biri için touchta tercih edilebilir bu fark ahım şahım değil yinede yan yana koyarsanız bariz belli oluyor
  • kesinlikle gözü yormuyor bende ilk aldığımda biraz çekincelerim vardı gözü yorması konusunda özellikle ışıklı olması ürküten yanıydı kullandıkça yanıldığımı anladım gece 2-3 saat pw2 den kitap okurum en ufak bir sıkıntı yaşamadım bendede var pc-tablet monitörlerinde göz bulanıklığı
    e- mürekkep dışında kalan panel tipi ne olursa olsun rahatsız eder az ya da çok tft ıps retina amoled bazı arkadaşlar ipadle karşılaştırıyor onlara yalnızca gülüyorum
  • tribal_dns T kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkürler hocam

Bu arada önerdiğiniz bir model var mı? Son zamanlarda calibro gündemde o nasıl? Pw2 düşünüyorum fakat uzun yıllar kullanmayı düşünüyorum idare eder mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 15 Nisan 2015; 4:39:04 >
  • rica ederim calibro bildiğim bir marka değil yalnız kullanıcılarının memnun olduğunu okumuştum okunma kalitesi bakımından pw2 alternatifi olabilir yalnız malzeme bakımından ne kadar götürür onu bilmiyorum
    bende ilk kindle touch vardı 2011de almıştım 2013 sonuna kadar kullandım 3-4 kere yere düşürdüğümde oldu bir bozulma olmadı ekranında kılıfsız kullanmama ragmen sonra onu ablama postaladım :) halada sorunsuz çalışıyor
    pw2 elimde uzun sürede beraber olacağa benziyor drop testi paylaşmıştım cihazın adamlar hunharca davranıyor bir çok telefonun yatay atılmasına ragmen o yüksekliklerden haşat olacağı aşikar
    kısacası pw2 yi öneririm onu pahalı bulursanız new touchta sepette yerini alabilir kindle kalite bu konuda şüpheniz olmasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: tribal_dns

rica ederim calibro bildiğim bir marka değil yalnız kullanıcılarının memnun olduğunu okumuştum okunma kalitesi bakımından pw2 alternatifi olabilir yalnız malzeme bakımından ne kadar götürür onu bilmiyorum
    bende ilk kindle touch vardı 2011de almıştım 2013 sonuna kadar kullandım 3-4 kere yere düşürdüğümde oldu bir bozulma olmadı ekranında kılıfsız kullanmama ragmen sonra onu ablama postaladım :) halada sorunsuz çalışıyor
    pw2 elimde uzun sürede beraber olacağa benziyor drop testi paylaşmıştım cihazın adamlar hunharca davranıyor bir çok telefonun yatay atılmasına ragmen o yüksekliklerden haşat olacağı aşikar
    kısacası pw2 yi öneririm onu pahalı bulursanız new touchta sepette yerini alabilir kindle kalite bu konuda şüpheniz olmasın

Pw2 biraz pahali fakat uzun vadede kar getirecegi için fiyat görmezden gelinebilir diye düşünüyorum. Peki normal kitaba oranla nasıl? Çok fazla soru soruyorum kusura bakmayın :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam alakaniz icin tesekkur ederim :)
    Hem de ikisini kullanmis olmaniz benim acimdan daha guzel oldu ilgilendigim modelleri mukayase edebiliyorsunuz.

Cuma gunu almayi dusunuyorum da bi kac sorum daha var aklima takilan.

Touchtan sonra pw2 ekrani cok parlak geldi mi?
    Ilk zamanlarda alisma suresince ufak bir goz rahatsizligi verdi mi?

Pw2 nin devamli isigi var sanirim ama izledigim bazi videolarda karanlik ortam testinde pw2 ligt dip seviyeye cekilince gozden kayboluyor sizde boyle mi?

Uzun yillar kullanma amacinda oldugum icin zaten ince eleyip sık dokumaya calisiyorum.
    Cozunurluk farkinin da soyle bir getiresi var sanirim.

Kitaplarda paragraflarin yeri cumle sonlari falan degisiyor.
    Gordugum kadariyla pw2 nin daha derliydi

• ingilizce biliyorsanız zibil gibi e-kitap bulabilirsiniz netten amazonda derya deniz o konuda türkçe kitaplar daha çok klasikler bestseller teknik tarafında yoğunlaşmış yeni kitapların bazıları bulunuyor gerçi orijinal fiyatının yarısında biraz fazla fiyata alabiliyorsunuz
    4-5 ayda bir kitap okuyan birisiymdir normalde kindleyi kullandıktan sonra haftada bire kadar düştü bu sayı kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor en azından pratikliğinden ulaşılabilirliğinden cezbediyor
    Tamamdır tekrar teşekkürler

• Worm Holes kullanıcısına yanıt
    ekranı ışığı yayma yönteminden dolayı rahatsızlık vermedi daha öncede belirttiğim gibi benim gözümde hassas monitörleri uzun seyirlerde bulanıklaşma hatta yaşarma fln oluyor pw2de bu belirtilerin hiçbiri olmadı
    tamamiyle kapatılamıyor ışığı ilk 5 kademede çok düşük ışık veriyor sonraları daha kuvvetli muhtemelen ihtiyaç duyacağınız değer 6-12 arasında olacaktır 24e kadar aydınlatabiliyor ben 6-7 arasında okuyorum geçmişten gelen bir alışkanlıkta olabilir 8 ve sonrasında okunma bakımından sorun olmamasına ragmen tercih etmiyorum
    bu konuda haklısınız kullandığınız kitabın uzantısına göre değişiyor tabi pdf gibilirinde kitabın boyutunu ayarlayamıyorsunuz çerçeveye göre o yüzden sadece büyütüp küçülterek ebatlarını okumaya çalışıyorsunuz landscape moda alıp yana çevirerek rahat okunacak duruma getirebilirsiniz diğerlerinde puntosu çok küçük olursa paragrafın yeri değişiyor pw2 de çözünürlüğün yüksekliğinden kaynaklı sorun kısmen giderilmiş durumda

• önemli değil
  • Ocak ayının ortasından beri kullanıyorum. 2014 boyunca toplam 17 kitap okumuşken, 2015 in ilk 3 ayında 13 kitap okudum paperwhite sayesinde. Bunda en büyük etken istediğim kitabı ücretsiz indirip okuyabilmem. Yani cihaz 350 lira olsa da şuana kadar cihazdan okuduğum kitapları tek tek kitapçıdan almış olsam çoktan 350 lirayı geçmişti.

Tek eksiği okuma istatistikleri vs olmaması, bu bence çok büyük eksiklik. Ne bileyim dakikada kaç kelime okuyorum, şu gün şu ay kaç sayfa okumuşum, bir ayda rekor kaç sayfa okumuşum vs bunları öğrenmek isterdim.

• quote:

Orijinalden alıntı: KontDantes

Ocak ayının ortasından beri kullanıyorum. 2014 boyunca toplam 17 kitap okumuşken, 2015 in ilk 3 ayında 13 kitap okudum paperwhite sayesinde. Bunda en büyük etken istediğim kitabı ücretsiz indirip okuyabilmem. Yani cihaz 350 lira olsa da şuana kadar cihazdan okuduğum kitapları tek tek kitapçıdan almış olsam çoktan 350 lirayı geçmişti.

Tek eksiği okuma istatistikleri vs olmaması, bu bence çok büyük eksiklik. Ne bileyim dakikada kaç kelime okuyorum, şu gün şu ay kaç sayfa okumuşum, bir ayda rekor kaç sayfa okumuşum vs bunları öğrenmek isterdim.

ben de 1 haftadır kullanıyorum ürün oldukça başarılı amazon reklamları kaldırmada oldukça iyi niyetliydi. Dediğinize kesinlikle katılıyorum keşke öyle istatistiksel bir kısmı olsaymış gözümde 1 rütbe daha atlardı kesinlikle . Bu gün kılıf da gelince harika oldu artık korkmadan her yere götürebilirim.

• Hocam kılıfı nereden kaç liraya aldınız acaba?
  • Arkadaşlar bugün itibariyle paperwhite 2 modeliyle aranıza katılmış bulunuyorum.
    Acemi olduğum için yapmam gerekenler hakkında yardım bekliyorum sizlerden.
    Daha önce amazon üyeliğim yoktu yeni almam gerekiyor kurcalarken birşeyler yaptım fakat bir sürü bilgi istedi. Çoğunu atladım. Heralde o iptal oldu.

Şimdi türkiyede yaşadığım için adresimi burası olarak mı göstermeliyim. Amerika adresi gösteririseniz kitap alabilirsiniz diyorlardı nasıl yapmam gerekiyor şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikaya_219

Hocam kılıfı nereden kaç liraya aldınız acaba?

çinden alacaktım 8 dolara ama baktım 30-40 güne anca gelecek kıyamadım yavrucağın başına bişey gelir diye o zamana kadar . mecburen buradan aldım hocam gittigidiyor da bir satıcıdan 45 e aldım.
  • Kalitesi nasıl ?
    Cihazı şu sıralar sadece evde kullanmak için satın aldım,kılıf kullanmak şart mı ?
    Ekranı çok mu dayanıksız acaba darbelere düşmelere vs.ye?
  • ben ürünü beğendim sarıyor güzel koruyacak gibi duruyor

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/amazon-kindle-paperwhite-miknatisli-son-surum-160409744?sciid=anasayfa-son-gezdikleriniz

buradan almıştım buradaki resimlerde berbatlar açıkçası :)
  • Mıktanıs kısmı ekranı çiziyor diye bir kaç yerde şikayet okumuştum böyle bir sorunla karşılaştınız mı?
    2. sorum da kalemi tutturabileceğiniz bir bölüm var mı kılıfta?
  • mıknatıs çizer mi bilmiyorum şimdilik bir sıkıntı görmedim. ama mıknatıslı kısmı kapanırken kılıfın alt tarafındaki çıkıntıya denk geliyor gördüğüm kadarı ile sıkıntı olacağını sanmıyorum. kalem tuturmak için bir yer yok. sıkı sıkıya kapandığından araya falan da koyamazsınız bence. Ben yanında verilen kalemi kullanmayı planlamıyorum zaten.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.