Şimdi Ara

Kindle Paperwhite 2 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
546
Cevap
27
Favori
30.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende de attığım kitap görünmemişti, daha sonra farkettim ki kitap mobi formatına dönüşmemiş. Kitap mobi olunca sıkıntısız gösterdi.
  • condensator C kullanıcısına yanıt
    Bu durum hiç hoşuma gitmedi. Keşke ışık kapanabilseydi. Az ışıkta olsa ben bu durumdan rahatsız oldum. İnşallah ilerde bir güncelleme çıkar.
  • kindle pw 2 de okuma istatistiği falan var mı? hangi ay kaç sayfa okunmuş, toplam kaç sayfa okunmuş vs. ben bulamadım.
  • Beyler cihazını satmak isteyen varsa talibim....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvothe6

kindle pw 2 de okuma istatistiği falan var mı? hangi ay kaç sayfa okunmuş, toplam kaç sayfa okunmuş vs. ben bulamadım.

İstatistik veren ekitap okuyucusu var mı ? Varsa hangisi ?
  • Arkadaşlar Kindle-Paperwhite 2 almayı düşünyorum. Ancak nereden, nasıl alacağım konusunda tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.
    Yurtdışından ya da yurtiçinden almak gibi 2 opsiyonum var.
    1- Yurtdışı ;
    Amazonun kendi sitesinde refurbished pw2 --> 99$
    normal pw2 --> 119$

a- Refurbished ürün kullanan var mı? Normal ürün yerine tercih edilebilir mi?
    b- Eğer amazondan alırsam Borderlinx vasıtasıyla getirteceğim. Bordelinx ile konuşursam vergiden muaf olmak adına fatura fiyatlarını aşağıya (75euronun altı) çekebilir mi? Test eden var mı?

2- Yurtiçi ;
    İstanbulbilişim, n11, hızlıal, kindleturkiye gibi birkaç platformlarda 350-400 TL fiyat aralığında şu an için.

a- Buralardan aldığım takdirde garanti için yetkili servis kim oluyor, şirket garantisi mi? Daha önce hiç garanti ile muhattap olan var mı ya da kindle'ı bozulan var mı?(Ben hiç rastlamadım çünkü)
    b- Yurtiçinden alacak olursam hangi siteyi tavsiye edersiniz? (Bu indirim kuponlarının falan bahsi geçiyor ancak onlar hakkında hiçbir fikrim yok.)

• İkincisi değil; fakat birincisi ve selefleri hakkında şöyle bir inceleme var:

http://vizigot.com/2015/01/amazon-kindle-paperwhite-inceleme/
  • arkadaşlar f/p bişey önerebilirmisiniz
  • satmak isteyen olursa bir pm yeter.
  • satıldı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adsahin01 -- 2 Şubat 2015; 16:32:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CleverCondensator

Arkadaşlar bu cihazı 2 aydan beri kulanmaktayım, ürün teknik bakımdan bir kitap değil içine 2000 den fazla kitap yükleyebileceğiniz + ücretsiz cloud servisi ile sayısız kitabı yanınızda taşıyabileceğiniz bir kütüphanedir. Mobil kütüphane :)

Cihazda e Ink ekran bulunmakta peki bu eInk ekranı diğer ekranlardan ayıran özelliği nedir?
    e-Ink teknolojisi, bilinen LCD, plazma veya tüplü ekranlardan farklı olarak, ekran arkasında ışık yayılımı yerine özel filmi sayesinde ortamdaki ışığı yansıtarak uzun süreli okumalarda göze zarar vermiyor.

Cihazın teknik özellikleri ;

Ekran
    Amazon's 6" Paperwhite ışıklı ekran, 212 ppi, düzenlenebilir yazı tipi, 16-level gray scale

Boyut vs Ağırlık
    169 mm x 117 mm x 9.1 mm - 206 gram

Hafıza
    2 GB (kullanılabilir hafıza 1,25GB). 1100 kitap civarı.

Pil Ömrü
    Tek bir şarj ile Wi-Fi kapalı konumdayken,ışık ayarı 10 da iken günlük yarım saat okuma ile sekiz hafta kullanabilirsiniz.Kullanıma göre değişebilir. (kendi kulanımımda her gün kitap okurum metrobüste ve geceleri ve rahat 2 haftayı geçiyor)

Wi-Fi Bağlantısı
    Kamu ve özel Wi-Fi ağları ile şifre doğrulaması veya Wi-Fi Korumalı Kurulum (WPS) kullanarak WEP, WPA ve WPA2 güvenlik desteği ile, 802.11b, 802.11g veya 802.11n bağlantı noktalarını destekler.

Desteklenen Formatlar
    Kindle Format 8 (AZW3), Kindle (AZW), TXT, PDF, korumasız MOBI, PRC orjinal; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP dönüşüm yoluyla.

Format dönüştürmek için (ebup vs) Calibre programı var kullanımı çok basit ve 10/10 verdiğim bir program, türkçe seçeneğide var.
    Link=http://calibre-ebook.com/

NOT:Konu yanlış yerde değil kânımca :)

Hocam ben de almaya karar verdim zira çok fazla okumayı gerektiren bir bölümde okuyorum ve bilgisayar ekranından okuyunca gözlerimde ağrı hissediyorum. Lütfen bana bu ikisi arasındaki farkı söyler misiniz? ve siz wi-fi'li olan hangi kindle'ı öneriyorsunuz?
    http://www.hepsiburada.com/liste/kindle-paperwhite-2014-elektronik-kitap-okuyucu-ve-kilifi-4-gb/productDetails.aspx?productId=kkindle02&categoryId=15043649
    http://www.hepsiburada.com/liste/kindle-paperwhite-2014-wi-fi-dahili-isik-4-gb/productDetails.aspx?productId=kkindle01&categoryId=15043649

• efsaneman9100 E kullanıcısına yanıt
    ikisinde fark yok..pahalı olan kılıfla birlikte satılıyor..

ve kılıf kesinlikle öneririm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bcan402

Hocam kılıf o kadar pahalı mı?? dudak uçuklatır yahu.
    Bir de siz bu aleti kullanıyor musunuz? pdf'leri iyi görüntülemiyor diyen yorumlara rastladım, aynı fikirde misiniz? Benim e-kitap okuyucu alma amacım kitap okumak değil, makale ve yargıtay-danıştay kararları okumak. Yani pdf bana lazım.Eğer iyi görüntülemiyorsa paramı çarçur etmiş olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsaneman9100

quote:

Bir de siz bu aleti kullanıyor musunuz? pdf'leri iyi görüntülemiyor diyen yorumlara rastladım, aynı fikirde misiniz? Benim e-kitap okuyucu alma amacım kitap okumak değil, makale ve yargıtay-danıştay kararları okumak. Yani pdf bana lazım.Eğer iyi görüntülemiyorsa paramı çarçur etmiş olurum

pdf okumuyor değil okuyor. ancak sadece pdf için alacaksanız perfomanslı değil bunu bilin. onun yerine 7" tablet almanızı tavsiye ederim. ya da 10" ekitap okuyucular var Onyx Boox M96 gibi pdf performansı iyi olan, ancak onlar da oldukça pahalı ve türkiyede satışı yok şuan için.

• quote:

Orijinalden alıntı: mystis

quote:

quote:

pdf okumuyor değil okuyor. ancak sadece pdf için alacaksanız perfomanslı değil bunu bilin. onun yerine 7" tablet almanızı tavsiye ederim. ya da 10" ekitap okuyucular var Onyx Boox M96 gibi pdf performansı iyi olan, ancak onlar da oldukça pahalı ve türkiyede satışı yok şuan için.

kardeşimde samsung tabletten var ancak -gözlük derecem yüksek olduğundan sanırım- gözümü yoruyor 15-20 dk'dan sonra. Gözümü yormayacak olmasından ötürü e-kitap okuyucu almayı düşünüyordum.

• efsaneman9100 E kullanıcısına yanıt
    Pdf dosyalariniz grafik resim vb şeyler içermiyorsa sadece metin odaklıysa ebup formatina çevirip tam performans alabilirsiniz lakin işiniz grafik tablo üzerine ise sizi biraz yorabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mystis

quote:

quote:

kardeşimde samsung tabletten var ancak -gözlük derecem yüksek olduğundan sanırım- gözümü yoruyor 15-20 dk'dan sonra. Gözümü yormayacak olmasından ötürü e-kitap okuyucu almayı düşünüyordum.

pdfleri epub/mobi yaparak kindle gibi cihazlarda okuyabilirsiniz. ancak bu durumda da özellikle tablo ya da formül gibi kısımlarda dönüştürmeden kaynaklı bozulmalar yaşanabiliyor. pdf düz metin ise bozulma çok olmuyor. okuyacağınız pdfler düz metin ise bu durumda pdfleri dönüştürme yöntemi ile kindle'da okuyabilirsiniz. tabletten ya da telefondan birşey okumak oldukça rahatsız edici.
    kılıf konusuna gelince, kindle'ı kılıfsız kullanmayın ancak orijinal kılıf yerine 10 dolara çinde muadili ve birebir aynısı kılıflar mevcut onu öneririm.

• arkadaşlar cihazı yeni aldım wifi yi nasıl kapatıyoruz? kılıfsız kullanımda arka kısmı kolay çizilir gibi geliyor bana plastiğini sevmedim kılıfı zorunlu hale getiriyor
  • tribal_dns T kullanıcısına yanıt
    Aeroplane mode açmalısınız
     Kindle Paperwhite 2

Kindle Paperwhite 2

Kindle Paperwhite 2

• condensator C kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hakikaten ekranı çok güzel daha önceden e-linki görmeyenlerde şaşkınlık uyandırıyor
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.