Şimdi Ara

Kingston RAM'lere Dikkat!!! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yazdığınız ram chipleri konusunda birçok şeyler öğrendim .....

ve yazan herkese,teşekkür ediyorum,

yanlız,bu hırçınlık ve gergin atmosferi anlamakta güçlük çekiyorum,niçin..?

sonuçta,kingston ram ler ömürboyu garantili,tamam belki,çok taban tabana zıt görüşler yazıldı

ama buda bir işe yaradı bizlerde konuyu öğrenmiş olduk,ne güzel..

sonuçta 27 aralıkta bize "AB" ye giriş tarihi verecekler,

ve bu arada birçok sorunla birlikte bu kingston chipleri problemide aşılmış olacak,

lütfen sinirlenmeyelim ,ingilizler gibi soğukkanlı olalım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: globaltan

quote:

Orjinalden alıntı: fenomenhaa

quote:

Orjinalden alıntı: omermu

arkadasım insanlara yanlıs bilgi veriyorsun.assy in china yazanlar da orjinal kingston.fason üretilmiş olması malı sahte yapmaz.
    bmwnin tüm dünyada 24 tane fabrikası var.almanya dısında üretilenler sahte bmw mi?neye dayanarak bunları yazıyosun.
    kimsin sen?

lütfen zırvalamayalım

Kesdinlikle soğru blgilendirme değil..Ayrca üzerndeki chiplerde kingston olucak noktasınada koptum..Kingston chipmi üretiyorki kendi ramlerine koysun

Dostlar,
    Benimde biyerime bişey batmıyo burda kimseye bişey öğretiyim diye.
    Hiç sorunumda değil ne yaparsa yapsın millet.
    Diyebilirim, değil mi?

1 - Ben 2 ay önce gittim Kingston RAM aldım ki 9$ daha fazla para ödedim.
    Bugün (26.11.2004) gittim Kingston RAM alayım diye bir baktım chipler markasız, üzerinde acayip bir logo var.
    Dedim ki, bendeki Kingston RAM Samsung chipli bunlar neden farklı..
    Bana, sorun çıkarsa iade alırız dediler, aldım.
    Sonra içim rahat etmedi iade ettim.
    Ve piyasaya baktım. (Mecidiyeköy'de)

2 - Aynen dediğim gibi birçok chipli Kingston RAM var.
    Üzerine Kingston etiketi yapıştırım elinizdeki noname (markasız) RAM'ları Kingstone diye satabilirsiniz ki
    çok sağlam esnaf arkadaşlardan yapıldığını öğrendim.

3 - Mecidiyeköye gidin bir bakın bakalım Kingsoton RAM'larda kaç çeşit chip var
    VE KINGSTON CHIP URETIYORMU URETMIYORMU.. İşkembeden atmayın.

4 - Neden fazla para ödeyip markalı RAM alıyoruz?
    Daha sonra aynı setlere ve chiplere sahip RAM alarak uyumsuzluk sorunu yaşamamak için değil mi?

5 - Hiçbir firmayla, ithalatçıyla ilişkim yok. Kimseyi biryerlere yönlendirmiyorum.

6 - Tabi ki BMW'nin çok fabrikası var.
    Peki, farklı fabrikalarda üretilen BMW'lerde farklı motormu kullanılıyor?

7 - Ben daha önce arkadaşımdan siparişle Kingston aldım ve Samsung chipliydi.
    Bugün Mecidiyeköyde 10 tane mağaza gezdim hepsinde başka başka chipli Kingston'lar gördüm.
    Sonunda bir yerde buldum onada piyasadan 5$ fazla ödemek zorunda kalarak mecburen aldım.
    Ama iyi yerlerde ORJINAL KINGSTON RAM'lerde Kingston chip gördüm.
    Diğerleri Çin malıyken, Kingston chipliler Amerikan malıydı.

8 - Oturduğunuz yerden keyfinize göre yazıp milleti şaşırtmayın.

9 - MSN adresim globaltan@hotmail.com bilgi isteyen buyursun gelsin.

10 - Bu yazımın bu kadar dokunduğu arkadaşların elinde bol miktarda
    yan sanayi Kingston olan satıcılar olduğunu tahmin ediyorum.

ÖZETLE : KINGSTON RAM'LERDE KINGSTON CHIP OLMASI LAZIM.
    VE PİYASADA KINGSTON CHIPLI KINGSTON RAM'LER VAR.
    YENİ RAM ALACAK ARKADAŞLAR İSTERLERSE NERELERDEN ORJINAL KINGSTON BULABİLECEKLERİNİ
    SÖYLERİM. MSN'DEN YADA MAIL İLE BANA ULAŞABİLİRSİNİZ.

Baya çarpıtmı$ız olayı.Bilmiyorsak susmasını bilelim.Yanlı$ bilgi vermeyelim.Her fabrika aynı damgayı atmaz üzerine,fakat aynı malzemeden aynı sistemle,aynı teknolojiyi yaparlar..

• demek kingtonunda sahtesini ürettiler.
  • quote:

Öncelikle söylemlerimi çarpıtmakta üstüne yok..Benim söylediklerimle senin yazdıklarının ne alakası var..Kingram chipli kinston?? bu forumda kingramin ne olduğunu bilmeyen yok ayrıca kingram oem ram olarak satılmakta..

2. olarak Kingstnun resmi distr. söylediklerimdir..işte sana kaynak;
    http://www.kingston.com/europe/wheretobuy/Emea_1.asp#tr Koyuncu ana distr.den alıp satıyor olabilir ama yetkilileri söylediklerimdir..Koreadki vs fabrikası fason değildir..kingstonun kendi fabrikasıdır...

Ayırca söylemeden geçemeyeceğim yakın zamanda elimde olan kinston ramler Korea hyperx pc43002*256 (hynix d43 chipli) hyperx 256*2 pc3500 usa (Winbondch5) hyperx 512*2wnbond ch5 Korea ayrıca pc4300 olan Asnet tarfından benim özel siparişim doğrultusunda getirdilmiştie ve Koreadır demekki oda sahte..Elime geçen Kingston value ralmleri saymıtorum yajklışık en az 5 çift daha sayarım farklı chipler olmak üzere..

Söylediklerine 1 noktada katılmamaktayım
    Kingram pcgold'ta kingston gibi satılmaktadır.
    Arkadaş bunu anlatmaya çalışmış olsa gerek.

• ARKADAŞLAR BENİM 1 ADET 256 KİGSTON RAM İM VARDI ÇİPLERİNİN DE ÜZERİNDE
    KİNGSTON YAZIYORDU (CL3.) BİR GÜN DEDİMKİ ŞU 256 YI 512 YAPAYIM GİTTİM VE 1 ADET 256 RAM ISMARLADIM REMİ ELİME ALDIM ÜZERİNDEKİ ÇİP SAMSUNG DU VE CHİPLERİN DİZİLİŞİDE FAKLIYDI. BENDEKİ, YANİ ÜZERİNDE KİNGSTON YAZAN ÇİPLER KARTA BİR ÖNE BİR ARKAYA GELECEK ŞEKİLDE YERLEŞİKTİ. YENİ ALACAĞIM RAM İN ÜZERİNDEKİ ÇİPLER DE SIRALI DİZİLİYDİ İKİSİNİN DE ÜZERİNDE VALUE RAM YAZILI HELOGRAMLI ETİKET VARDI BENDEKİ RAM USA MALIYDI YENİ ALACAĞIM İSE TAİWAN MALIYDI. ŞÜPHELENDİM VE SATICIYA DEDİMKİ ŞURADAN BANA KİNSTON OLMAYAN BİR SAMSUNG ÇİPLİ RAM VER DEDİM, NİYE ÇÜNKİ YENİ ALACAĞIM RAMİN ÇİPLERİ DE SAMSUNG OLDUĞU İÇİN. VE KARŞILAŞTIRDIM KİNSTON SAMSUNG ÇİPLİ RAMİN ÜZERİNDE FARK OLARAK BELKİ 50 TANE MİKRO KONDANSATÖR VAR. NORMAL SAMSUNG RAM DE İSE TOPU TOPU 10 TANE VAR. SONUÇ OLARAK KİNSTON YAZILI ÇİP BULAMADIĞIM İÇİN ÇİPLERİNDE YERLEŞİM ŞEKİLLERİNİN FARKLI OLDUĞU İÇİN BENDEKİ RAMİ VERİP İNFİNEON ÇİPLİ KİNSTON RAM ALDIM MUTLUYUM HUZURLUYUM KİNGSTONLUYUM.

• wouw wayyy be....dur tekrar okiyim neler oliyir be...
  • satıcınıza güvenin yeter ya...

takmayın o kadar...!

her fabrikanın cip yaptırdığı firmalar vardır...

onlar belirli kalite sınırı koyarlar onlar da ona göre üretim yapar...

TAI nin nasaya ürettiği malzemeler gibi

(astronotlar "bunlar türk malı ben bunlarla uçmam" mı diyorlar? )
  • Söylediklerime şiddetle karşı çıkan arkadaşlar, adım gibi eminim RAM alacakları zaman
    Kingston chipli Amerikan malı RAM arayacaklar piyasada.

Kardeşim neden diretiyorsunuz ki, elinizde 100.000 adet başka chipli kore malı kingston mu var yoksa?

Bu işin orjinali Amerkian malı Kingston chipli olanlardır. Olay budur.
    Marka Amerikan, markayı taşıyan elemanlardan oluşan ürün var,
    neden bu şartları sağlamayan malı alalım.
    Hayret birşeysiniz.
    Komiksizin, sanki RAM alacağınızda gidip Kingston chiplisini aramayacakmış gibi burada stres yapıyorsunuz.

Siz istediğiniz gibi yapın, ben bunları satıp Kingston chipli Amerikan malı (Markanın Amerikalılar için ürettiği mal yani)
    %100 orjinal olanından alacağım.
    Çok bilen arkadaşlardan, aranızda Samsung chipli bir tanesi 1 aylık diğeri 2 günlük (28.11.2004'te alındı) 2 tane 256 MB 400MHz PC3200 Cl3 Kingston isteyen var mı?

• ben ABD nin ırakta yaptığı insanhaklarına aykırı uygulamaları PROTESTO Ediyorum,

ve bilerek "amerikan olmayan", uzak-doğu yada türkiyede monte edilen:kingram markalı

ramlerden satın almayı düşünüyorum,

saygılar.............................................................................................
  • quote:

Orjinalden alıntı: nietzche

ben ABD nin ırakta yaptığı insanhaklarına aykırı uygulamaları PROTESTO Ediyorum,

ve bilerek "amerikan olmayan", uzak-doğu yada türkiyede monte edilen:kingram markalı

ramlerden satın almayı düşünüyorum,

saygılar.............................................................................................

Amacına saygı duymak içten bile değil ancak uygulaman yanlış be kardeş. Amerika'yı tam manasıyla protesto eden ama üzerinde ABD özentisi kıyafetler ve ABD menşeili ürünler kullanan çok arkadaş gördük. Bu arada Kingston konusunda yazılan yazılarda bilgiden çok inatlaşmaya gidilmesi çok üzücü. Bozulduysa git değiştir kurtul be kardeş. Ömür boyu garantili zaten. Kefene cep yaptırdıysanız o başka

• Benim ramlerin kutusunda ASSY in USA yazıyo. Fakat chipler ELPİDA..
  • Birkaç arkadaş arasındaki sert görüş ayrılıkları arasında yeni ram alcak insanlara bilgi vermek yerine konuyu buraya kadar getirmek ne diye? Başlığın amacı güzel ve hiçbir art niyet yok ama sonradan olmuş ne olduysa. Herkes ben biliorum edasıyla yaklaşırsa olmazki, burda amaç tüketiciyi bilinçlendirmek değil mi, konu kingston'ın nerede üretilebileceğine hangi chip setleri kullanabileceğine değil de, bir ram'in orginal kinsgton olduğunu nasıl anlamamız gerektiğine gelmeliydi. Şimdi ben size başımdan geçen bir olayı anlatıyım. ikinci el 256mb kington ram alcam bakıyorum falan, derken biryerde buldum. İyi overclock oluyor mu falan filan diye soruma aşamalarında satan adamların birşeyden çakmadını anladım, tek dertleri ram'in kingston olduğuydu ve ona göre fiyat veriyorlardı. Aldım elime rami inceledim, ramin üzerinde kingston ETİKETİ ve asnet ETİKETİ vardı, ramlerin ne oldunu hatırlamıorum ama benim daha önceden duyduğum birşey değildi kingston hiç değildi. (o zamanlar fazla anlamıyordum bu işten acemiydim eh insan acemi olunca ramlerin üzerinde kingston yazısı görmek ister, ama şimdi biliorum hangi chiplerin daha iyi olduğunu...) Gelelim asıl önemli noktaya, ramlerin hiçbir yerinde Kingston yazısına rastlayamadım, dediğim gibi sadece ETİKETler vardı. Adamı mantığı basitti Asnet etiketi var, kingston etiketi var işte orginal kingston bu. Hernekadar bu işlerden çok anlamasamda aptal değilim, koskoca kingston ürettiği ramin üzerine sadece etiket mi yapıştırcak, bunu bende yapıştırırım nolcakki. Ramede çok ihtiyacım olmasına rağmen almadım (ki hiç ramim yoktu acil rame ihtiyacım vardı ve onun yüzünden arkadaşımın ramini ödünç almak zorunda kaldım). Derken birkaç gün sonra donanım haber forumunda bir arkadaş kingston ram satıyordu ve onu aldım (mesajla sordum kingston yazıyormu falan diye ve arkadaş heryerinde kingston yazıyor wala falan dedi), buluştum rami aldım arkadaştan. Rame şöyle bir baktım ki ramin gerçek kingston olduğu heryerinden belli oluyordu, chiplerin üzerinde ramin alt kısmında falan kinsgton yazıyordu ve de görünüşü tamamen farkılıydı o gördüğüm ramden. Gönül rahatlığıyla aldığım bu kinsgton ramleri kullanıyorum şu an ve gayet memnunum. Gelelim sonuca, bazı üçkağıtçıların kingston etiketi hazırlayıp bastırabilceğini ve ramlerin üzerine yapıştıramayacağını kim söyleyebilir. Ben bunun yapıldığına inanıyorum, burası Türkiye... Chiplere gelince, kingston yazanı da var yazmayanıda, 50dolara da var 100 dolarada. Yazı biraz uzun oldu belki ama siz siz olun her zaman aldığınız mala dikkat edin biraz araştırınca anlaşılır zaten orginal olup olmadığı.

• Arkadaşa bir konuda sonuna kadar katılıyorum , o da :
    4 - Neden fazla para ödeyip markalı RAM alıyoruz?
    Daha sonra aynı setlere ve chiplere sahip RAM alarak uyumsuzluk sorunu yaşamamak için değil mi?

Ben , ihtiyaç olursa daha sonra artırırım diyerek ilk etapta 256 MB kingston 2100 DDR bellek aldım , aradan birkaç ay geçti , baktım olacak gibi değil , önceki bellek modülünü aldığım firmadan bir tane daha 256 MB kingston 2100 DDR bellek aldım . İkisi de sözde 2100 dü , ikisi de sözde cl 2.5 di ama dediğim gibi sözde. Bu iki belleği sadece birkaç ay arayla almama ve ikiside aynı özelliklerde aynı (güya) marka olmasına rağmen aralarında dağlar kadar fark vardı...
    İlk aldığım double sided yani çift taraflıydı , ikincisi ise single yani tek taraflı , birincisi nanya çipsetliydi ikincisi ise adı bile yazmayan bir marka , birincisi cl 2.5 di ama 133 (yani 266) mhz ye kadar ikincisi ise yine cl 2.5 di ama 100 (yani 200) mhz ye kadar , birincisi taiwan malıydı ikincisi ise çin malı ....Haliyle senkronize çalışma konusunda problemler oluyordu.

HEEEEEYYY YAVRUM HEY , ŞU BELLEKLERDEKİ UYUMA BAK HİZAYA GEL .....
    Bunun yerine ikisi de farklı bilgisayar firmalarından , üstelik ikiside ayrı OEM bellek alsam dahi bu kadar FARK olmazdı herhalde . kingston adeta kasmışta kasmış , bellekler birbirinden farklı olsun diye , bu nasıl marka olmaksa ....
    İki kingston ın da orjinalliği konusunda hiçbir şüphem yok , ikisi de orjinal ama aralarında dağlar kadar fark var.
    Zaman zaman stabilite sorunu dahi yaşadığım oluyor...

• PC'de 3 adet Kingston PC2700 CL2.5 512MB modul var. Oturdum denedim, buyurun..

1.'si Kingston ASSY IN USA Kingston Chip'li, ASNET Sticker'lI, Mavi Donanim'dan alInma
    2.'si Kingston ASSY IN USA Infineon Chip'li, ASNET Sticker'lI, Andromeda Bilgisayar'dan alInma
    3.'su Kingston ASSY IN CHINA DR Chip'li, ASNET Sticker'sIz, Dama Bilgisayar'dan alInma

Ucu de ayrI ayrI veya Ucu bir arada CL3 3-3-7 seklinde Epox 8KRAI board ile sorunsuz calIsIyor. Ucunun de overclock limiti hemen hemen aynI (Tas catlasa birkac MHz farkediyordur..)

Kingston'In uretimini hangi fabrikada yaptIgI ve hangi chip'leri kullandIgI onemli degil. Neden derseniz sonucta onemli olan kullanIlan chip'lerin Kingston'In urunu icin belirledigi kalite standartlarIna uygun olmasI ve imalattan cIkan modulun kalite kontrol testlerini gecmesidir. Cin'deki, Kore'deki ve Amerika'daki fabrikalarda kullanIlan chip'ler aynI spesifikasyonlara uygun modellerden secildigi icin ve modullerin hepsine aynI kalite kontrol testleri uygulandIgI icin bu modullerin hicbir farkI olmamasI lazIm ki sahsen ben bir fark yasamadIm. Nitekim bunlar arasInda bir fark, dayanIklIlIk sorunu v.b. olsa idi markanIn Omur Boyu Garanti vermesi mumkun olmadIgI gibi marka degerine ciddi hasar verirdi.

ManasIz yaygara kopmus, bir arkadas birsey demis herkes de fikri varmIs gibi kafa sallamIs veya itiraz etmis, kimisi tesekkur etmis, cok bilgilendigini belirtenler olmus, kimisi sert cIkmIs hIr cIkartmIs ama cok az kisi oturup "Ya bir denesem acaba bir farkI var mI?" demis, ilginc geldi.

Yalaz Ozkanli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahrikmili -- 29 Kasım 2004, 5:08:21 >

• quote:

gerçek kingston ile gerçek olmayan kingstonun farkı ne üzerindeki chipler nede üretildiği yerdir..Hem usa hemde Korea olabilir Kingston bir ramin Usa olmaması kingston olmadığı ve veya chipinin kingston olmaması o ramin kingston olmadığı göstermez..Bu söylenenelrin gerçekle yakından uzaktan alakası yoktur..Trye Kingston Armada-İndex veAs-net tarafındsan getirlir eğer aldığınız ramden bun distr.lerin bandrolu veya etiketi yoksa işte o zman şüphe edebilirsiniz..Yok kinston chpli değilmiş yok Usa değlmiş falan bunların hepsi boştur..Zaten şu an çıkın piyasaya aradığınız karakterde kingston ram bulamazsınız Usa olacak+Kingston chipli olacak(remark tekrar söylüyrum kingston cihp üretmez)

Ayrıca sizin samsung chipli kingstınınız nedense kingston oluyor onuda anlaömadım herneyse gerçekler bunlardır..Benim bu işlerden en ufak bir kazncım olmadığı ve bu işi zevk için yaptığım ve özelliklede ram konusunda oldukça bilgili olduğum bu forumda bir çok kişi tarafından bilnir..Ve nerdeyse hergün bu forumdaki arkadaşlardan bir çok bilhassa ramlerle ilgili pm almaktayım bu da ramler konusunda bilgili olduğumu ve insanların bana güvendiğini gösteriyor..

doğru, armada asnet ve index 3 ü de kingston distribütörüdür.
    ama bildiğim kadarıyla sadece asnet ramlerin üzerine kendi etiketini basıyor.
    index ve armada böyle bir işlem yapmıyor.
    bu 3 firmanında piyasada mal sattığı büyük firmalar bellidir. onlardan alınabilir.
    dist. tel açılıp size en yakın bayiside öğrenilebilir.

• çok sağol bilgilendirdiğin için....
  • Konuyu açan arkadaş fazlasıyla yorum atmış karşılaştığı olaylara bence. Yorumları da birçok yerde yanlış. İmzamda gördüğünüz ramlerim mtec chipli. Ama kesinlikle orijinal. Üzerindeki numaralar Twinmosun sitesinde kayıtlı numaralar arasında. Yani ramin nerde üretildiği, üzerinde ne yazdığı değildir konu. Önemli olan mesela twinmos mtecle ve başka hangi firmalarla çalışır, bunu bilip bundan başka chipset görüldüğünde kıllanılabilir.
    Bunun haricinde Çin ve Taiwan'da üretilen bütün chipleri 'sahte' diye damgalamak saçmalıktan başka birşey değildir. Günahsız yere firmaların değerlerini düşürmeyelim.
  • EWT BU ARKADAŞIN KONUYU TAM ARAŞTIRMAYIP BİLGİLENDİRDİĞİNİ DÜŞÜYORUM... FASON YAPILMASI YİNEDE KONTROLÜN FİRMA TARAFINDA OLDUĞUNU .. ÇİNDEKİ ÜRETİMİN ASIL N EDENİ İŞİ YAPARKENKİ MALİYET DÜŞÜKLÜĞÜ ÇİNDE.. TABİKİ ORJİNALİ DAHA PROFESYONEL VEDE DAHA KALİTEDİR AMA NE OLURSA OLSUN ÇİNDE YAPILANDA ASLININDAN UZAK DEĞİLDİR.
  • yaw arayın kingston u sorun, ne sorcaksanız
  • Firmalar birbirinin malını kötüledikçe bu sorunlar sıkça yaşanır. Örneğin Kingston ram aldığım firma bana 2 adet KVR400X64C3/256 MB PC3200 al, anakartında zaten dual chanel destekli olduğu için ram'lari dual kullanabilirsin demişti. Bir başka firma ise ram'leri 2'li alman lazım aksi taktirde dual olmaz diyor. Hatta bir diğeri de (en ilginç olanı bu) anakart dual olmasa bile 2'li dual cahanel al aynı işi görür gibi bi saçma açıklama yaptı. En sonncusu neyse ama diğer ikisi arasında kararsız kaldım. Bunu tam manasıyla açıklayan olmazsa bu konuda kesin bi topic açacağım...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.