Şimdi Ara

Kingston RAM'lere Dikkat!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
0
Favori
7.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: rahmi_abiniz

kingston ram ler omur boyu kaliteli

ömür boyu garanti nasıl geçerli hiç düşümdünüzmü.... insan ömrü kadar mı yoksaaaa ram ömrü kadar mı.. insan ömrü içinse alan kişi ne kadar yaşayacak yada bir kaç yıl sonra daha başka bişeyle değiştirmeyeceği ne malum teknoloji sürekli yenilenen bişey.. ram ömrü kadarsa ramlarin ne zaman bozulacağı belli değil ama iki yıldan sonra değiştireceklerini sanmıyorum.. varmı içinizde bu ramleri alıpta iki yıl sonra bozulan ve değiştiren

• quote:

ömür boyu garanti nasıl geçerli hiç düşümdünüzmü.... insan ömrü kadar mı yoksaaaa ram ömrü kadar mı.. insan ömrü içinse alan kişi ne kadar yaşayacak yada bir kaç yıl sonra daha başka bişeyle değiştirmeyeceği ne malum teknoloji sürekli yenilenen bişey.. ram ömrü kadarsa ramlarin ne zaman bozulacağı belli değil ama iki yıldan sonra değiştireceklerini sanmıyorum.. varmı içinizde bu ramleri alıpta iki yıl sonra bozulan ve değiştiren

Bende herkese öyle demeye çalışıyorum.
    Ama herkes yanlış anlıyor...

• quote:

Orjinalden alıntı: globaltan

Piyasadaki Kingston RAM'lerin çoğu sıkmaca.

Alacağınız RAM kesinlikle Kingsotne etiketli plastik orjinal ambalajında olsun.
    Üzerindeki etikette "ASSY IN USA" yazmalı ve üzerindeki chip'ler (entegreler)
    Kingston marka olmalıdır.
    (Piyasada birkaç $ ucuza satılan ve ASSY IN China yazan Kingston RAM'leri almayın).

Diğer tüm RAM'ler çin malı yan sanayi fason üretilmiş RAM'lerdir ve daha sonradan
    RAM almak istediğinizde elinizdeki RAM üzerinde bulunan chip markasını taşıyan
    Kingston RAM bulamayabilirsiniz.

Bu konuda satıcıların farklı yorumlarına kesinlikle inanmayın.
    Bilginize..

Bu konuda dikkatli olun..

walla ben yenı kıngston ram aldım 512 kutulu bandrollu eksen pc den 74 ytl

• TAMAM DA BIZ ŞİMDİ KİME INANCAZ BENDE KINGSTON KULLANIYODUM ÇİPLERIDE KINGSTON DEGILDI BENIM MAKINADA SORUN CIKARDI TWINMOS ALDIM (AMA BIR ONCEKI MAKINAMDA SORUNSUZ CALISIYODU).
  • bilgisayar sektöründe cesaret edemezler bence. Hele kingstona karşı olmaz böyle bişey.
  • quote:

yazdıklarınızda haklılık payı olmakla beraber,ramlerin(ddr kaynaklı 128bit adresleme yapan ramlerin) performansı sadece cl değeri ile ölçülmez.cas latency nin yanında "ras to cas delay","ras precharge","cycle time","bank interleave","total cas","row to column" gibi bir çok değer performansı belirler.bir ramin cl sinin düşük olması performansı çalışması için yeterli değildir.hatta bir ara dfi sitesinde bu değerlerin değişiminin performansa ve stabiliteye etkisi hakkında bir yazı yayınlamıştı.cl2 de ddr400 olan ramin cl2.5 da ddr533 gibi çalışma meselesine gelince bu dediğiniz samsung,hyniximicron çipli ramler için geçerli iken,özellikle winbond serisi ramler için geçerli değil.zira 2 2 2 5 de 240 fsb yapan ram 3 2 2 5 de açmayabiliyor.açıklaması şu cl 2 de iyi fsb yapan bir winbond bh5 veya utt cl yi 3 e çekince sistemi açmıyor.bu nedenle timing-fsb ters orantısını her zaman doğru diye niteleyemeyiz.

Performansı etkileyen çok fazla parametre var ve bunları tek tek açıklamak konumuz değil diye düşündüğümden kısaca özet geçtim yoksa bellek teknolojileri hk. sayfalar dolusu yazı yazmak içten bile değildir.

• Kingston un ambalaj dısı ürünleri ne kadar güvenilir bilmiyorum ama ambalajlısı kesinlikle kingstondur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: globaltan

Piyasadaki Kingston RAM'lerin çoğu sıkmaca.

Alacağınız RAM kesinlikle Kingsotne etiketli plastik orjinal ambalajında olsun.
    Üzerindeki etikette "ASSY IN USA" yazmalı ve üzerindeki chip'ler (entegreler)
    Kingston marka olmalıdır.
    (Piyasada birkaç $ ucuza satılan ve ASSY IN China yazan Kingston RAM'leri almayın).

Diğer tüm RAM'ler çin malı yan sanayi fason üretilmiş RAM'lerdir ve daha sonradan
    RAM almak istediğinizde elinizdeki RAM üzerinde bulunan chip markasını taşıyan
    Kingston RAM bulamayabilirsiniz.

Bu konuda satıcıların farklı yorumlarına kesinlikle inanmayın.
    Bilginize..

Bu konuda dikkatli olun..

yanlış konuşuosun dostum bunların ithalatı 2 şekilde oluyor. Kutulu ve oem senin arkadaşın oem almıştır ve bunlar genelde kilo hesabı gelir. Fabrikaları farklı olabilir chipsetleri farklı olabilr. Hiç bi'bilgisayar firması tek model parça üretmez araştırıp kandine uygun olanını alırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adenizi -- 3 Şubat 2006 1:43:22 >

• quote:

Orjinalden alıntı: kingwolf91

Kingston RAM lerin ömür boyu garantisi sizi aldatmasın.
    Bir RAM'e 5 yıl garanti yeter de artar bile.
    Niye 5 yıl;
    Çünkü Kingston Ram yapıyo siz de alıyorsunuz Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa bu ömür boyu garantiliymiş diye.
    Ömür boyu garantisi sizin ilginizi çekiyoo..
    Zaten Ram'ı aldıktan 5 yıl sonra RAM ne işe yararki?
    Kingston sizi böyle aldatıyo ve aynı hızda olan twinmos ve corsairden pahalı satıyo ve basıyo 15$ kazığı.
    Ama GERÇEK kingston RAM her zaman tüm markalardan hızlıdır.
    Gerçek Kingston lar A.B.D de üretiliyor sadece...
    Çin de üretilenler tırı vırı.
    Gerçek Kingston'un üzerinde samsung winbond elixir bilmem ne yazmaz.
    Kocaman Kingston diye yazar chiplerin üstünde...
    Bakınız RD-RAM ler piyasada şu an yok ama o RD-RAM lerin % 90'ı gerçek Kingston...
    RD-RAM'ler neden battı sanıyorsunuz?
    1.si RD-RAM'ler hiç bir zaman DDR Ramlerler karşılaştırılamaz...RD-RAM DDR-RAM leri un-ufak eder...

2.si Milletin RAM'den anladığı yok.Mesela 512 MB DDR var 5$ 512MB RD var 10$ Adam diyorki 5$ lık 512 ram varken niye gidip 10$ vereyim...RD-RAM'ler bu yüzden battı zaten...

3.sü Şimdiki RAM'lerinçalışma frekansı 400/533/667 MHZ şu an piyasada bunlar var zaten...

4.si RD-RAM'lerin çalışma hızı 800 MHZ

5.sı Yakında RD-RAM 2 ler çıkacak ve çalışma frekansları 1600MHZ

O zaman görecez DDR ları....

RD-RAM PAHALIDIR ve BATMA FALAN DA YOK SADECE FİYATI DÜŞÜK DDR LAR PİYASAYA ÇIKTIINDAN RD-RAM LER 2. PLANA ATILDI ve KAYBOLDU (gerçi avrupada kullanılıoo).TIPKI AGP nin PCI-E DÖNMESİ GİBİ MALİYET OLAYLARI BUNNAR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adenizi -- 3 Şubat 2006 1:58:07 >

• Raminizin ne olduğunu öğrenmek için.

1-Cpu-Z den bakın memory ye.
    2-Everest ten bakın
    3- En iyi ram tanımlayan bence sisoftware dir.

Manufactorer e bakın anlarsınız.

Mesela geçen arkadaşa aldım kingston marka. Çipler Mosel Vitelic ti. Ama manufactorer Kingston diyordu.

Saçma olan şey şu-> Corsair markasının corsair ram modülü kullanması lazım diyorsunuz.

-------------

Ama bazı akıllı Bigisayarcılar oem ramlerin üzerine Kingston etiketini yapıştırıp satabiliyor.

Nasıl yapıyorlar derseniz. Önce kingston ram alınır güzelce etiket sökülür. Hemen ram kendi pc sine takılır.

Sonra oem ram alınır etiket yapıştırılır ve mis gibi kingston olur

-------------

Boş iş bunlar.

Twinmos bence en iyi ram o fiyat aralığında.

Oem ramler Kingstondan kat kat iyidir.

• Yaw Bu forum amma olmuş bea.Ulen bi bilgi ve ya düşünce paylaşmayagör.Herkes birinden çok biliyo. Herkes bi sidik yarışına giriyo.Anlayamadım.Neden bu agresiflik.Biraz saygı biraz anlayış arkadaşlar lütfen.Birde bu fikir alışverişinde de bilen de yazıyo bilmeyen de.Herkes yoğurdum ekşi demek istemez bir tavırda kendi malını övüyo.Ya kullanırsın beğenmezsen beğenmedim yazarsın memnunsan memnunum yazarsın bu kadar.En iyisi benimki diğerleri (kullanmadan diğerlerini) kötü demeye ne gerek var.LÜTFEN
  • Everest programı ramin ne marka olduğunu gösterir.Cpu-z programından da öğrenebilirsiniz.
  • Yazilanlari okudum ve ortaya birkac soru sormak istiyorum.

Bundan birkac sene once Kingston ramler kendi katagorisindeki ramlerden 20-30 $ daha pahaliydilar, ve sorunsuz ram olarak bilinirlerdi ama ne olduysa kingstonun ihtiyaclari karsilayamamasindan dolayi olduki aldigimiz ramlerin (Kingston) uzerlerindeki chipler degisti ve sorunlar artti fiyatlari nerdeyse oem ram fiyatlariyla basbasa gitmeye basladi peki neden acaba ??

Ayrica piyasada su an satilan Kingston ddr2 533 mhz ve ustu ramlerde neden degisik chipler yok dersiniz; piyasaya yeni ciktigindan dolayi kingston diger ureticilere arkadasin degisik tabir ettigi fason ureticilere guvenimi yok acaba bu ramleri piyasaya sadece kendisi suruyor (chiplerin hepsi kingston) bakin bundan 4-5 ay sonra ddr-2 lerinde degisik chiplerle gelecegini gorecegiz. Pazar payini eline gecirince yetistiremeyecek ve bunu (fason) olarak degisik ureticilere kendi adina yaptiracaktir.

Ve ayrica sunuda belirtmek istiyorum uzerinde kingston yaziyor diye kingston demek degildir. Nihayetinde kingston bugun ve gecmisteki iyi ram ureticilerinden birisidir ve sahtesi yapilamaz diye birsey soylenemez aksini tartismayalim. bunlara ek olarak hangi mantik usa da yapilan ramlerle cinde uretilen kingston ramlerin ayni performansi verecegini soyluyor anlamis degilim.

Konuyu dagitmak istemiyorum fakat bu fason islerin sadece ramler uzerinde olmadigini belirtmek isterim bilen ve isi takip eden bunlari rahatlikla gorebilir hatta kullanicilarda bunun farkina rahatlikla varacaklardir, birkac ornek verecek olursak mesela kendi donanimimdan ornek vereyim kullandigim monutor philips 107 brillance (ilk cikanlari ve trinitron olan modeli) forumdan bir arkadastan 2. el almistim 2-3 senedir kullaniyorum tas gibi monutor gercekten renkleriyle kendini herturlu belli ediyor su an bu monutorler halen satilmaktalar gecenlerde arkadasa aynisindan aldim 107p brillance yazmasina karsin trinitron degil ve renkler kesinlikle alakasiz (trinitron model oldugunu monutordeki yatay 3 cizgiden anliyoruz) simdikilerde o cizgi yok. diger bir ornek ise seneler once aldigim creative 4400 sound set woofer in arkasinda made in usa yaziyor simdiki uretimlerde ise made in china yaziyor ikisinide dinleyin aradaki ses farkini rahatlikla anlarsiniz aslinda bu bir satis politikasidir bunu soyle aciklayalim ben bu ses sistemini 120 $ gibi bir fiyata almistim su anda 50 $ gibi bir fiyata satiliyor creative bunu kendisi kaliteli malzeme kullanarak uretse ve 120 $ dese kimse almayacak rakipleri cok mecburen malzemesinden caliyor isciliginiden caliyor yada fason olarak baska ulkelere uretimini veriyor kendi patenti altinda tabiki ureten ulkede urune madein china yaziyor ve orjinalligi gidiyor olay bu bunun gibi binlerce ornek var bircogumuzun ictigi Marlboro sigarasini bile ornek verebiliriz bu sigara americadanmi geliyor ? tabiki hayir peki kalitesi aynimi ? tabiki degil ama sigara Marlboro degilmi simdi kim diyebilirki nerede uretiliyorsa uretilsin kalitesi esittir ayni marka bosverin ayni markayi made in ***** yazisi onemlidir. ram kingston ise chipde kingston olmalidir. kimse kimseyi kandirmasin kisaca soyleyecegim bu demek isterdim ama baya uzun olmus farkinda degilim.

• kingston çip üretmiyor bende uyle bılıyorum araştırdım biraz üretmıyor sadece aldıgı ramlere kendı logosunu koyuyor ve kendı garantısı ile satıyor...
  • üretim artıkça firmalar kaliteden tavizmi veriyorlar.
    quote:

Orjinalden alıntı: federaL

Yazilanlari okudum ve ortaya birkac soru sormak istiyorum.

Bundan birkac sene once Kingston ramler kendi katagorisindeki ramlerden 20-30 $ daha pahaliydilar, ve sorunsuz ram olarak bilinirlerdi ama ne olduysa kingstonun ihtiyaclari karsilayamamasindan dolayi olduki aldigimiz ramlerin (Kingston) uzerlerindeki chipler degisti ve sorunlar artti fiyatlari nerdeyse oem ram fiyatlariyla basbasa gitmeye basladi peki neden acaba ??

Ayrica piyasada su an satilan Kingston ddr2 533 mhz ve ustu ramlerde neden degisik chipler yok dersiniz; piyasaya yeni ciktigindan dolayi kingston diger ureticilere arkadasin degisik tabir ettigi fason ureticilere guvenimi yok acaba bu ramleri piyasaya sadece kendisi suruyor (chiplerin hepsi kingston) bakin bundan 4-5 ay sonra ddr-2 lerinde degisik chiplerle gelecegini gorecegiz. Pazar payini eline gecirince yetistiremeyecek ve bunu (fason) olarak degisik ureticilere kendi adina yaptiracaktir.

Ve ayrica sunuda belirtmek istiyorum uzerinde kingston yaziyor diye kingston demek degildir. Nihayetinde kingston bugun ve gecmisteki iyi ram ureticilerinden birisidir ve sahtesi yapilamaz diye birsey soylenemez aksini tartismayalim. bunlara ek olarak hangi mantik usa da yapilan ramlerle cinde uretilen kingston ramlerin ayni performansi verecegini soyluyor anlamis degilim.

Konuyu dagitmak istemiyorum fakat bu fason islerin sadece ramler uzerinde olmadigini belirtmek isterim bilen ve isi takip eden bunlari rahatlikla gorebilir hatta kullanicilarda bunun farkina rahatlikla varacaklardir, birkac ornek verecek olursak mesela kendi donanimimdan ornek vereyim kullandigim monutor philips 107 brillance (ilk cikanlari ve trinitron olan modeli) forumdan bir arkadastan 2. el almistim 2-3 senedir kullaniyorum tas gibi monutor gercekten renkleriyle kendini herturlu belli ediyor su an bu monutorler halen satilmaktalar gecenlerde arkadasa aynisindan aldim 107p brillance yazmasina karsin trinitron degil ve renkler kesinlikle alakasiz (trinitron model oldugunu monutordeki yatay 3 cizgiden anliyoruz) simdikilerde o cizgi yok. diger bir ornek ise seneler once aldigim creative 4400 sound set woofer in arkasinda made in usa yaziyor simdiki uretimlerde ise made in china yaziyor ikisinide dinleyin aradaki ses farkini rahatlikla anlarsiniz aslinda bu bir satis politikasidir bunu soyle aciklayalim ben bu ses sistemini 120 $ gibi bir fiyata almistim su anda 50 $ gibi bir fiyata satiliyor creative bunu kendisi kaliteli malzeme kullanarak uretse ve 120 $ dese kimse almayacak rakipleri cok mecburen malzemesinden caliyor isciliginiden caliyor yada fason olarak baska ulkelere uretimini veriyor kendi patenti altinda tabiki ureten ulkede urune madein china yaziyor ve orjinalligi gidiyor olay bu bunun gibi binlerce ornek var bircogumuzun ictigi Marlboro sigarasini bile ornek verebiliriz bu sigara americadanmi geliyor ? tabiki hayir peki kalitesi aynimi ? tabiki degil ama sigara Marlboro degilmi simdi kim diyebilirki nerede uretiliyorsa uretilsin kalitesi esittir ayni marka bosverin ayni markayi made in ***** yazisi onemlidir. ram kingston ise chipde kingston olmalidir. kimse kimseyi kandirmasin kisaca soyleyecegim bu demek isterdim ama baya uzun olmus farkinda degilim.

• cpu-z de zaten anlaşılıyor ram in ne oldugu
  • kigston kaliteli bir marka ve böyle birşey olsa bukadaruzun süreli bir garanti vermez
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy

Konu dağılmış , nereye doğru gittiği de belirsiz ama benim fikrim kingston kesinlikle marka olmayı hakeden bir ürün değil ...
    twinmos , corsair vs ona göre çok daha istikrarlı ve güvenilir bir portre çiziyor bence ...

birde ara sıra adını duyduğum ve kalitesini vs merak ettiğim bellek modülleri var ,
    gain
    hyundai
    a-data (yanılmıyorsam)
    ...
    gibi

Hocam Corsair'e lafım yok,kimse de laf edemez zaten ama Twinmos için haksızsın bence.Çünkü benim gördüğüm her Twinmos aslında noname (kalitesiz demiyorum)...Genelde M-Tec çipli ama hiç duymadığım çipli Twninmoslar da var.
    Bu arada ilk konuya dönersek, şu anda elimde olan Kingston'a bakıyorum, Assy in USA,Asnet'in hologramı var ve çipi Infineon.Çok iddialı konuşmayayım ama Kingston marka çip gördüğümü hiç hatırlamıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: bobita

quote:

Orjinalden alıntı: ozzzy

Konu dağılmış , nereye doğru gittiği de belirsiz ama benim fikrim kingston kesinlikle marka olmayı hakeden bir ürün değil ...
    twinmos , corsair vs ona göre çok daha istikrarlı ve güvenilir bir portre çiziyor bence ...

birde ara sıra adını duyduğum ve kalitesini vs merak ettiğim bellek modülleri var ,
    gain
    hyundai
    a-data (yanılmıyorsam)
    ...
    gibi

Hocam Corsair'e lafım yok,kimse de laf edemez zaten ama Twinmos için haksızsın bence.Çünkü benim gördüğüm her Twinmos aslında noname (kalitesiz demiyorum)...Genelde M-Tec çipli ama hiç duymadığım çipli Twninmoslar da var.
    Bu arada ilk konuya dönersek, şu anda elimde olan Kingston'a bakıyorum, Assy in USA,Asnet'in hologramı var ve çipi Infineon.Çok iddialı konuşmayayım ama Kingston marka çip gördüğümü hiç hatırlamıyorum.

8 ay önce aldığım 512-ddr400 Twinmos ramler Twinmos çipliydi, 6 ay geçti aradan ne kadar ardıysamda aynı model ram bulamadım, mecburen yanına mtec cipli olanlardan aldım, bir sorun olmadı ama benim içim de rahat olmadı, bence üreticilerden ve malum ÇİN unsurundan kaynaklanıyor, bütün firmalar gibi çin de üretmek ve satmak daha ucuz.
    Bu kadar büyük pazarı olan bir ürün nasıl sahte olabilir, saçmalık.

Dünya devi olan firmalarında çeşitli ülkelerde fb var ve her fb.nın malı aynı kalitede değil, buda bir gerçek. Yani tüketicilerin tercih meselesi, %10 fazla verip USA üretimli ürün alabilir isteyen, gerisi laf.

• HEPİNİZ SAĞOLUN DİKKATLİ OLURUZ
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.